uvpmobileredmari19feb23

Libris sustine campania „Un gest pentru o viata”

Libris.ro s-a alaturat programului de reducere a mortalitatii infantile al organizatiei Salvati Copiii in decembrie 2014, metoda pusa la dispozitia utilizatorilor fiind una foarte simpla. La fiecare comanda plasata pe Libris.ro, clientilor li se ofera optiunea de a dona pentru Salvati Copiii. Peste 600.000 de clienti au donat pana acum, iar valoarea medie a unei donatii a crescut in acesti ani de la 3.14 lei, la 5.24 lei.

Se incarca...

Zalau

Februarie 2020

Salvati Copiii, cu sprijinul clientilor Libris.ro, duce aparatura medicala necesara supravietuirii prematurilor la Zalau, unde rata mortalitatii infantile e aproape de doua ori mai mare decat media pe tara.

Organizatia Salvati Copiii Romania, cu sprijinul clientilor Libris.ro, a decis sa accelereze campania de dotare a maternitatilor si sa prioritizeze dotarile, in asa fel incat nicio viata de nou-nascut sa nu mai fie pusa in pericol. Astfel, Sectia de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Zalau va primi o masa radianta, in valoare de 17.300 de Euro, care sa ii ajute pe medici sa intervina prompt si sa salveze vietile copiilor nascuti prematur. Dotarea de la Zalau este cea de-a 11-a realizata de Salvati Copiii cu sprijinul clientilor librariei online libris.ro, care au donat in decurs de sase ani peste 420.000 euro pentru dotarea maternitatilor din Romania cu aparatura medicala performanta.

Sectia de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Zalau are in prezent 25 de paturi, dintre care patru de terapie intensiva si sase pentru nou-nascuti prematur.

Pe cele sase paturi, in 2019 au fost ingrijiti 150 de nou-nascuti prematur, dintr-un total de 1.771 de nasteri. Conform organizarii maternitatilor, maternitatea din Zalau este clasificata ca fiind de gradul II, ceea ce inseamna ca poate trata cazuri de copii cu varsta gestationala mai mare de 32 de saptamani de sarcina si mai mari de 1.500 de grame.

„Cand am venit pe sectie reanimarea se efectua cu oxigen de concentratie maxima 100%, reanimam cu balonul de reanimare, care nu are functia de presiune pozitiva la sfarsitul expirului, lucru ineficient pentru prematuri, de asemenea nu aveam controlul reanimarii neavand pulsoximetru. De cand avem aceasta masa intens folosita, nu am avut nici un deces, toti nou-nascutii prematur reanimati au supravietuit. Deoarece am reanimat cu concentratia si presiunea de oxigen potrivite, am folosit temperatura potrivita si pulsoximetrul, lucruri pe care doar le visam pana anul trecut, a explicat Dr. Melinda Baizat, seful Sectiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau.

Aceasta reusita se datoreaza in primul rand clientilor Libris, sensibili, inteligenti si implicati social. Nu e putin lucru sa strangi pentru o cauza sociala, printr-o librarie online din Romania, echivalentul a 421.000 de Euro. Faptul ca media donatiei a crescut de la 3,14 lei in primii ani, pana la 4,77 lei, ne arata ca cititorii Libris au incredere in proiectele propuse de noi si au incredere in Salvati Copiii Romania.

„Multumim celor peste 450.000 de clienti Libris.ro care ne-au spriijinit. Gesturile voastre ne incurajeaza sa mergem mai departe cu acest parteneriat”, a declarat Dl. Virgil Onita, Director General Libris.

Multumim celor peste 450.000 de clienti Libris.ro care ne-au spriijinit. Gesturile voastre ne incurajeaza sa mergem mai departe cu acest parteneriat
Virgil Onita

'Harta mortalitatii infantile, pe care Salvati Copiii a realizat-o, scoate la iveala o drama profunda a Romaniei, clivajul colosal dintre sansa copiilor care se nasc intr-o maternitate dotata si condamnarea celor care se nasc prematur intr-o maternitate care nu are aparatura necesara salvarii lor. Drama aceasta nu exista numai pe hartie insa, ea inseamna vieti pierdute. De aceea, am decis sa acceleram programul de dotare a maternitatilor si sa ajungem urgent acolo unde situatia este critica', a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.


Este meritul vostru! Va multumim!

Alege sa nu fii indiferent! Adauga la comanda ta de pe Libris.ro 1leu, 3lei, 5lei, 10lei sau alta suma.


Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one