Salt in antreprenoriat

De (autor): Gino Wickman

0
(0 review-uri)
Salt in antreprenoriat - Gino Wickman
Rasfoieste

Salt in antreprenoriat

De (autor): Gino Wickman

0
(0 review-uri)
Salt in antreprenoriat: Ai calitatile necesare pentru a deveni antreprenor?/ Entrepreneurial Leap: Do You Have What it Takes to Become an Entrepreneur de Gino Wickman este o lectura obligatorie pentru toti cei care isi doresc sa inceapa o afacere dar care nu sunt inca hotarati sau nu sunt convinsi de faptul ca au calitatile necesare pentru a face asta. Cartea te va ajuta sa iti dai seama daca antreprenoriatul este potrivit pentru tine sau nu, sau mai bine spus, daca ai cele sase calitati esentiale in opinia lui Gino Wickman pentru a te bucura de succes in afaceri, dezvaluindu-ti totodata care sunt greselile de care sa te feresti ca antreprenor. Studiile de caz din viata reala si exemplele elocvente vor face din aceasta carte un ghid practic pentru toti antreprenorii in devenire.
 
De mai bine de 30 de ani Gino Wickman descifreaza secretele afacerilor prospere, ajutandu-i pe antreprenori sa isi atinga adevaratul potential in afaceri. Gino Wickman si-a inceput traseul antreprenorial la varsta de 21 de ani. La 25 de ani a preluat afacerea familiei sale care se confrunta cu grave probleme financiare. In sapte ani a pus-o pe picioare, dupa care a reusit sa o vanda avantajos. Mai tarziu, a creat compania EOS Worldwide impreuna cu partenerul sau, Don Tinney, si a vandut-o dupa 18 ani de dezvoltare.
 
Inspirat de experienta lui ca antreprenor, Gino Wickman a creat Sistemul de Operare Antreprenorial /Entrepreneurial Operating System(r) (EOS(r)), o metoda practica care a ajutat peste 100.000 de proprietari de afaceri si pe liderii lor sa-si conduca afacerile si sa-si organizeze mai bine oamenii si procesele.
 
Pana in prezent, Wickman a scris sase carti foarte apreciate in mediul de afaceri, printre care si bestsellerul "Tractiune" care s-a vandut in peste un milion de exemplare. Celelalte cinci titluri din Biblioteca Tractiune s-au vandut si ele in aproape doua milioane de exemplare, ceea ce nu poate decat sa confirme faptul ca ideile lui Wickman se bucura de succes. Testeaza-le si tu!
 
Volumul de fata este structurat in trei parti dupa cum urmeaza:
 
Partea I: Confirmarea
 
Aceasta prima sectiune a cartii te va ajuta sa iti dai seama daca esti un antreprenor in devenire, adica o persoana care are potentialul de a deveni antreprenor.
 
In acest scop autorul te familiarizeaza cu cele sase trasaturi esentiale ale unui antreprenor:
 
• Vizionar
• Pasionat
• Cu bune abilitati de rezolvare a problemelor
• Motivat
• Capabil sa isi asume riscuri
• Responsabil.
 
Gino Wickman denumeste generic aceste sase trasaturi spirit antreprenorial si iti arata foarte pe scurt ce se intampla atunci cand iti lipseste fie si numai una din aceste sase trasaturi.
 
Tot aici regasim si definitia antreprenorului in viziunea lui Gino Wickman: "cineva care sesizeaza o nevoie sau o oportunitate, iar apoi isi asuma riscul de a demara o afacere in scopul valorificarii acesteia".

O scurta privire asupra tinerilor din noua generatie care se gandesc sa se implice sau sa preia afacerile familiilor lor iti va oferi o imagine realista, dar trista, a sortii pe care o au cele mai multe afaceri de familie transmise din generatie in generatie. Sfaturile pentru cei aflati intr-o astfel de situatie sunt foarte pertinente. 
 
Autoevaluarea iti va oferi un raspuns si mai aproape de adevar referitor la intrebarea: "Esti un antreprenor in devenire sau nu?"
 
In final, dupa ce ai ajuns sa te cunosti mai bine pe tine insuti si ai aflat daca in adancul tau se ascunde un antreprenor sau nu, vei putea trece la a doua sectiune a cartii care priveste prin "gaura cheii" la cum arata viata unui antreprenor.
 
Partea a II-a: Perspectiva
 
Aceasta sectiune a cartii este menita sa te inspire, dezvaluindu-ti felul in care poate arata viata ta daca faci saltul in antreprenoriat. 
 
Autorul iti va arata aici care sunt optiunile (deloc putine) de care dispui pentru a crea o afacere si care sunt factorii de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi tipul de afacere pe care sa il demarezi. Este vorba mai exact despre:

1. Industrie: in ce domeniu vrei sa activezi.
 
2. Tipul afacerii. Se refera la urmatoarele trei aspecte: 1. servicii sau produse, 2. B2B (business-to-business) si 3. B2C (business-to-consumer).
 
3. Dimensiunea afacerii: te vei descurca cu o afacere de proportii sau ar fi bine sa te limitezi la una de dimensiuni mai mici?
 
Tot aici vei citi o serie de povesti despre antreprenori de succes care au o pornit de la o simpla idee si au ajuns sa conduca imperii. Prin intermediul acestor povesti vei vedea cat de departe te poate propulsa o afacere.
 
O parte din lectiile pe care le vei desprinde din aceste povesti sunt urmatoarele:
 
• Ori esti croit sa fii antreprenor, ori nu; iti este scris in cromozomi
• Oricand poti spune ,,stop" unui mod de viata actual si-ti poti reconfigura viitorul
• Nu toti antreprenorii fac descoperiri revolutionare
• Un antreprenor in devenire intrezareste o oportunitate si face saltul
• Sa incasezi lovituri face parte din proces, dar cei mai multi antreprenori invata sa le depaseasca.
 
In cazul in care iti doresti sa visezi pentru o clipa la cum arata viata de vis a unui antreprenor, Gino Wickman iti prezinta aici un scurt scenariu de acest gen.  Dar el iti ofera totodata si reversul medaliei, adica cum poate arata o zi de cosmar din viata unui antreprenor. Pentru a evita cel din urma scenariu, evita cele opt greseli critice care duc de obicei la astfel de scenarii, prezentate de Gino Wickman aici.
 
Partea a III-a: Calea
 
Aceasta sectiune descrie etapele calatoriei in lumea antreprenoriatului. Informatiile din aceasta sectiune te vor ajuta sa grabesti descoperirea pasiunii tale, a nisei, a produsului, a serviciului, a industriei si a tipului tau de afacere, si in acelasi timp, iti va oferi claritatea viziunii si increderea de a face saltul. 
 
Tot aici se vorbeste despre importanta educatiei pentru a reusi pe cont propriu; despre cat de mult te poate ajuta un mentor bun pe acest drum si cum sa iti gasesti mentorul potrivit, dar si despre cele noua etape ale construirii unei afaceri. 
 
In plus, resursele utile pe care ti le furnizeaza autorul in aceasta sectiune, vor face ca evolutia, invatarea si motivatia ta sa dureze o viata intreaga.
 
Foloseste instrumentul denumit "Cele Nnoua DE CE-uri" ale lui Gary Sanchez pentru a-ti da seama care este adevarata ta pasiune si citeste sectiunea referitoare la mentorat pentru a afla cum sa-ti gasesti un mentor, cum te poate ajuta acesta si cum sa gestionezi o astfel de relatie. 
 
Pentru cei dintre voi care nu stiti inca in ce domeniu sa demarati o afacere, ideile din aceasta sectiune pot fi o buna sursa de inspiratie. Alege una din variantele propuse de Gino Wickman si tine cont mereu de faptul ca: "atunci cand oamenii se simt derutati, izolati si neputinciosi, acolo exista o oportunitate de afaceri". Exemplele prezentate de autor in aceasta sectiune te vor convinge cat de adevarata este aceasta afirmatie apartinandu-i lui Dan Sullivan.
 
Cei opt pasi de urmat inainte de a demara o afacere recomandati in continuare de Gino Wickman, iti vor garanta succesul pe drumul pe care vei porni. Descopera-i, urmeaza-i si bucura-te de succes!
 
In finalul acestei sectiuni autorul descrie pas cu pas cele noua etape pe care le presupune punerea pe picioare a unei afaceri, care iti vor fi de folos intr-o prima etapa pentru a-ti structura in minte drumul pe care-l vei avea de parcurs. Tine cont si de cele 20 de lectii de business de la antreprenori de succes pentru a evita greseli grave pe care le-au facut alti oameni de afaceri. 
 
Profita si de sursele de inspiratie pentru antreprenori pe care ti le furnizeaza Gino Wickman aici. Este vorba de o serie de carti de non-fictiune si biografii, podcast-uri de afaceri, filmulete on-line despre leadership si antreprenoriat, bloguri de afaceri si instrumente care te vor ajuta sa te autocunosti. Foloseste-le pentru a-ti construi propriul drum in antreprenoriat, si tine cont de faptul ca:
 
"A deveni antreprenor nu e ceva ce faci - e ceva ce esti. Sa devii antreprenor nu inseamna sa scrii un plan de afaceri, sa strangi fonduri, sa ai carti de vizita, sa urmezi un plan metodic si sa-ti castigi existenta. Pentru a fi antreprenor, trebuie sa ai cele sase trasaturi esentiale. Si, daca le ai, calatoria ta presupune de obicei patru pasi importanti:
 
Primul pas - Sa ai o idee, o solutie, un produs, un serviciu, un moment revelator care te provoaca;
 
Al doilea pas - Sa faci saltul in antreprenoriat ca sa vinzi ideea ta lumii;

Al treilea pas - Sa te lupti din rasputeri timp de 10 ani;
 
Al patrulea pas - Sa ajungi un antreprenor de succes, incercat in batalii (asta in cazul ideal... aminteste-ti care este probabilitatea).
 
Repet: nu exista un proces perfect, amanuntit, pas cu pas, pentru a deveni un antreprenor de succes. Lucrul pe care aceasta carte ti-l ofera este posibilitatea de a confirma ca ai trasaturile esentiale. Si, in consecinta, iti ofera claritate cu privire la viitorul tau si la toate optiunile pe care le ai la dispozitie; apoi, iti schiteaza o perspectiva asupra studiilor superioare, a descoperirii pasiunii si a mentoratului - indicandu-ti, de asemenea, disciplinele care te pot ajuta sa faci un salt mai bun si sa-ti sporesti sansele de succes in timp ce parcurgi aceste patru etape importante." (Salt in antreprenoriat, Gino Wickman)

Traducere din limba engleza de Diana-Maria Trancuta.
Citeste mai mult

-20%

PRP: 49.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

39.20Lei

39.20Lei

49.00 Lei

Primesti 39 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Salt in antreprenoriat: Ai calitatile necesare pentru a deveni antreprenor?/ Entrepreneurial Leap: Do You Have What it Takes to Become an Entrepreneur de Gino Wickman este o lectura obligatorie pentru toti cei care isi doresc sa inceapa o afacere dar care nu sunt inca hotarati sau nu sunt convinsi de faptul ca au calitatile necesare pentru a face asta. Cartea te va ajuta sa iti dai seama daca antreprenoriatul este potrivit pentru tine sau nu, sau mai bine spus, daca ai cele sase calitati esentiale in opinia lui Gino Wickman pentru a te bucura de succes in afaceri, dezvaluindu-ti totodata care sunt greselile de care sa te feresti ca antreprenor. Studiile de caz din viata reala si exemplele elocvente vor face din aceasta carte un ghid practic pentru toti antreprenorii in devenire.
 
De mai bine de 30 de ani Gino Wickman descifreaza secretele afacerilor prospere, ajutandu-i pe antreprenori sa isi atinga adevaratul potential in afaceri. Gino Wickman si-a inceput traseul antreprenorial la varsta de 21 de ani. La 25 de ani a preluat afacerea familiei sale care se confrunta cu grave probleme financiare. In sapte ani a pus-o pe picioare, dupa care a reusit sa o vanda avantajos. Mai tarziu, a creat compania EOS Worldwide impreuna cu partenerul sau, Don Tinney, si a vandut-o dupa 18 ani de dezvoltare.
 
Inspirat de experienta lui ca antreprenor, Gino Wickman a creat Sistemul de Operare Antreprenorial /Entrepreneurial Operating System(r) (EOS(r)), o metoda practica care a ajutat peste 100.000 de proprietari de afaceri si pe liderii lor sa-si conduca afacerile si sa-si organizeze mai bine oamenii si procesele.
 
Pana in prezent, Wickman a scris sase carti foarte apreciate in mediul de afaceri, printre care si bestsellerul "Tractiune" care s-a vandut in peste un milion de exemplare. Celelalte cinci titluri din Biblioteca Tractiune s-au vandut si ele in aproape doua milioane de exemplare, ceea ce nu poate decat sa confirme faptul ca ideile lui Wickman se bucura de succes. Testeaza-le si tu!
 
Volumul de fata este structurat in trei parti dupa cum urmeaza:
 
Partea I: Confirmarea
 
Aceasta prima sectiune a cartii te va ajuta sa iti dai seama daca esti un antreprenor in devenire, adica o persoana care are potentialul de a deveni antreprenor.
 
In acest scop autorul te familiarizeaza cu cele sase trasaturi esentiale ale unui antreprenor:
 
• Vizionar
• Pasionat
• Cu bune abilitati de rezolvare a problemelor
• Motivat
• Capabil sa isi asume riscuri
• Responsabil.
 
Gino Wickman denumeste generic aceste sase trasaturi spirit antreprenorial si iti arata foarte pe scurt ce se intampla atunci cand iti lipseste fie si numai una din aceste sase trasaturi.
 
Tot aici regasim si definitia antreprenorului in viziunea lui Gino Wickman: "cineva care sesizeaza o nevoie sau o oportunitate, iar apoi isi asuma riscul de a demara o afacere in scopul valorificarii acesteia".

O scurta privire asupra tinerilor din noua generatie care se gandesc sa se implice sau sa preia afacerile familiilor lor iti va oferi o imagine realista, dar trista, a sortii pe care o au cele mai multe afaceri de familie transmise din generatie in generatie. Sfaturile pentru cei aflati intr-o astfel de situatie sunt foarte pertinente. 
 
Autoevaluarea iti va oferi un raspuns si mai aproape de adevar referitor la intrebarea: "Esti un antreprenor in devenire sau nu?"
 
In final, dupa ce ai ajuns sa te cunosti mai bine pe tine insuti si ai aflat daca in adancul tau se ascunde un antreprenor sau nu, vei putea trece la a doua sectiune a cartii care priveste prin "gaura cheii" la cum arata viata unui antreprenor.
 
Partea a II-a: Perspectiva
 
Aceasta sectiune a cartii este menita sa te inspire, dezvaluindu-ti felul in care poate arata viata ta daca faci saltul in antreprenoriat. 
 
Autorul iti va arata aici care sunt optiunile (deloc putine) de care dispui pentru a crea o afacere si care sunt factorii de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi tipul de afacere pe care sa il demarezi. Este vorba mai exact despre:

1. Industrie: in ce domeniu vrei sa activezi.
 
2. Tipul afacerii. Se refera la urmatoarele trei aspecte: 1. servicii sau produse, 2. B2B (business-to-business) si 3. B2C (business-to-consumer).
 
3. Dimensiunea afacerii: te vei descurca cu o afacere de proportii sau ar fi bine sa te limitezi la una de dimensiuni mai mici?
 
Tot aici vei citi o serie de povesti despre antreprenori de succes care au o pornit de la o simpla idee si au ajuns sa conduca imperii. Prin intermediul acestor povesti vei vedea cat de departe te poate propulsa o afacere.
 
O parte din lectiile pe care le vei desprinde din aceste povesti sunt urmatoarele:
 
• Ori esti croit sa fii antreprenor, ori nu; iti este scris in cromozomi
• Oricand poti spune ,,stop" unui mod de viata actual si-ti poti reconfigura viitorul
• Nu toti antreprenorii fac descoperiri revolutionare
• Un antreprenor in devenire intrezareste o oportunitate si face saltul
• Sa incasezi lovituri face parte din proces, dar cei mai multi antreprenori invata sa le depaseasca.
 
In cazul in care iti doresti sa visezi pentru o clipa la cum arata viata de vis a unui antreprenor, Gino Wickman iti prezinta aici un scurt scenariu de acest gen.  Dar el iti ofera totodata si reversul medaliei, adica cum poate arata o zi de cosmar din viata unui antreprenor. Pentru a evita cel din urma scenariu, evita cele opt greseli critice care duc de obicei la astfel de scenarii, prezentate de Gino Wickman aici.
 
Partea a III-a: Calea
 
Aceasta sectiune descrie etapele calatoriei in lumea antreprenoriatului. Informatiile din aceasta sectiune te vor ajuta sa grabesti descoperirea pasiunii tale, a nisei, a produsului, a serviciului, a industriei si a tipului tau de afacere, si in acelasi timp, iti va oferi claritatea viziunii si increderea de a face saltul. 
 
Tot aici se vorbeste despre importanta educatiei pentru a reusi pe cont propriu; despre cat de mult te poate ajuta un mentor bun pe acest drum si cum sa iti gasesti mentorul potrivit, dar si despre cele noua etape ale construirii unei afaceri. 
 
In plus, resursele utile pe care ti le furnizeaza autorul in aceasta sectiune, vor face ca evolutia, invatarea si motivatia ta sa dureze o viata intreaga.
 
Foloseste instrumentul denumit "Cele Nnoua DE CE-uri" ale lui Gary Sanchez pentru a-ti da seama care este adevarata ta pasiune si citeste sectiunea referitoare la mentorat pentru a afla cum sa-ti gasesti un mentor, cum te poate ajuta acesta si cum sa gestionezi o astfel de relatie. 
 
Pentru cei dintre voi care nu stiti inca in ce domeniu sa demarati o afacere, ideile din aceasta sectiune pot fi o buna sursa de inspiratie. Alege una din variantele propuse de Gino Wickman si tine cont mereu de faptul ca: "atunci cand oamenii se simt derutati, izolati si neputinciosi, acolo exista o oportunitate de afaceri". Exemplele prezentate de autor in aceasta sectiune te vor convinge cat de adevarata este aceasta afirmatie apartinandu-i lui Dan Sullivan.
 
Cei opt pasi de urmat inainte de a demara o afacere recomandati in continuare de Gino Wickman, iti vor garanta succesul pe drumul pe care vei porni. Descopera-i, urmeaza-i si bucura-te de succes!
 
In finalul acestei sectiuni autorul descrie pas cu pas cele noua etape pe care le presupune punerea pe picioare a unei afaceri, care iti vor fi de folos intr-o prima etapa pentru a-ti structura in minte drumul pe care-l vei avea de parcurs. Tine cont si de cele 20 de lectii de business de la antreprenori de succes pentru a evita greseli grave pe care le-au facut alti oameni de afaceri. 
 
Profita si de sursele de inspiratie pentru antreprenori pe care ti le furnizeaza Gino Wickman aici. Este vorba de o serie de carti de non-fictiune si biografii, podcast-uri de afaceri, filmulete on-line despre leadership si antreprenoriat, bloguri de afaceri si instrumente care te vor ajuta sa te autocunosti. Foloseste-le pentru a-ti construi propriul drum in antreprenoriat, si tine cont de faptul ca:
 
"A deveni antreprenor nu e ceva ce faci - e ceva ce esti. Sa devii antreprenor nu inseamna sa scrii un plan de afaceri, sa strangi fonduri, sa ai carti de vizita, sa urmezi un plan metodic si sa-ti castigi existenta. Pentru a fi antreprenor, trebuie sa ai cele sase trasaturi esentiale. Si, daca le ai, calatoria ta presupune de obicei patru pasi importanti:
 
Primul pas - Sa ai o idee, o solutie, un produs, un serviciu, un moment revelator care te provoaca;
 
Al doilea pas - Sa faci saltul in antreprenoriat ca sa vinzi ideea ta lumii;

Al treilea pas - Sa te lupti din rasputeri timp de 10 ani;
 
Al patrulea pas - Sa ajungi un antreprenor de succes, incercat in batalii (asta in cazul ideal... aminteste-ti care este probabilitatea).
 
Repet: nu exista un proces perfect, amanuntit, pas cu pas, pentru a deveni un antreprenor de succes. Lucrul pe care aceasta carte ti-l ofera este posibilitatea de a confirma ca ai trasaturile esentiale. Si, in consecinta, iti ofera claritate cu privire la viitorul tau si la toate optiunile pe care le ai la dispozitie; apoi, iti schiteaza o perspectiva asupra studiilor superioare, a descoperirii pasiunii si a mentoratului - indicandu-ti, de asemenea, disciplinele care te pot ajuta sa faci un salt mai bun si sa-ti sporesti sansele de succes in timp ce parcurgi aceste patru etape importante." (Salt in antreprenoriat, Gino Wickman)

Traducere din limba engleza de Diana-Maria Trancuta.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one