Delicii chinezesti

De (autor): Li Xin

4.9
(13 reviews)
Delicii chinezesti - Li Xin
Rasfoieste

Delicii chinezesti

De (autor): Li Xin

4.9
(13 reviews)
Delicii chinezesti. Un periplu prin opt traditii culinare ale Chinei

China este unul dintre locurile natale ale civilizatie umane. Natiunea chineza si-a constituit o splendida cultura, printr-o indelungata creatie si o practica asidua. Bucataria chinezeasca, in calitate de parte integranta a culturii chineze, se poate mandri cu o istorie indelungata si bogata. Gastronomia chineza, dimensiune valoroasa a mostenirii culturale chineze, este cunoscuta in lumea intreaga, atat pentru talentele culinare speciale pe care le presupune si pentru aromele sale atat de diverse, cat si pentru efectele sale terapeutice. Pentru a dezvolta si populariza cultura gastronomica traditionala chineza si pentru a-i ajuta pe prietenii nostri straini sa inteleaga mai bine arta bucatariei chinezesti, autorul combina bucataria traditionala chineza cu obiceiurile culinare malaieziene.
 
Cartea de fata se imparte in trei parti, incluzand un rezumat al gastronomiei chinezesti, si cuprinzand opt tipuri de bucatarii, cu texte detaliate si ilustratii atractive. Selectia preparatelor a avut in vedere atat materialele brute utilizate, cat si condimentele care dau gusturile. Datorita punerii in evidenta a metodelor „bucatariei verzi” si a fezabilitatii acestora, cartea este potrivita pentru oricine care simte placerea de a gati.
 
Maestrul bucatar chinez Li Xin, Profesor Asociat si Vice-presedinte al Scolii de Turism si Arte Culinare din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang, a avut nevoie de doi ani pentru a scrie aceasta carte. Cartea a fost tradusa in limba engleza de catre Domnul Xiong Yuan, Lector la Scoala de Studii Internationale din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang. Cultura gastronomica, obiceiurile alimentare, tehnicile culinare, ca si standardele cantitative prescrise in aceasta carte au fost stabilite de catre Dl. Yang Liu, Presedinte al Asociatiei Mondiale a Gastronomiei Chineze, si de catre Dl. He Yeke, Secretar General al Asociatiei Industriei Alimentare din Provincia Zhejiang, in urma unor atente dezbateri profesionale.
Fragment din cartea de bucate "Delicii chinezesti" de Li Xin:

"Galuste prajite
 
Categorie: Fainoase
Ingrediente principale: 250g faina, 400g carne tocata de porc
Condimente si ingrediente secundare: 15g ceapa verde, 5g ghimbir, 5g sos de soia, 5g sare, 5g aroma de pui, 3g zahar, 35g ulei
 
Mod de preparare
Turnati apa calduta peste faina, framantati, faceti un aluat moale si puneti-l deoparte.
Puneti carnea tocata de porc intr-un castron, adaugati sosul de soia, sarea, zaharul, ceapa verde, ghimbirul si 35g de apa, amestecati pana la omogenizare, cu betigase chinezesti.
Utilizati un cutit pentru a presa aluatul, taiati-l in bucati, faceti niste aluaturi mai mici, rotunde si turtite, cu diametrul de 7cm, cu ajutorul facaletului.
 Luati pe rand cate o rondela de aluat, puneti umplutura din tocatura de porc si inchideti galusca.
Turnati ulei intr-o craticioara cu coada, introduceti galustele si prajiti-le pana cand partea de dedesubt devine aurie-maronie. Apoi, adaugati o cantitate mica de apa, acoperiti cu capacul si lasati sa fiarba pana seaca apa. Garnisiti cu ceapa verde, inainte de a servi.
 
Caracteristici: Partea de jos a preparatului are o culoare aurie-maronie, iar textura este moale si alba. Umplutura este aromata si savuroasa, lasand in gura un gust placut, fraged si crocant.
Secrete: In timp ce prajiti galustele, asigurati-va ca partea de dedesubt se face auriemaronie, ca sa obtineti efectul crocant. Nu puneti prea multa apa, altfel, galustele nu vor fi rezistente.
Valori nutritionale: Preparatul contine aproximativ 2440kcal, 81g proteine, 152g grasimi si 190g carbohidrati. Preparatul este bogat in proteine si carbohidrati."
Citeste mai mult

55.00Lei

Sau 5500 de puncte

!

Fiecare comanda noua reprezinta o investitie pentru viitoarele tale comenzi. Orice comanda plasata de pe un cont de utilizator primeste in schimb un numar de puncte de fidelitate, In conformitate cu regulile de conversiune stabilite. Punctele acumulate sunt incarcate automat in contul tau si pot fi folosite ulterior, pentru plata urmatoarelor comenzi.

In stoc

Descrierea produsului

Delicii chinezesti. Un periplu prin opt traditii culinare ale Chinei

China este unul dintre locurile natale ale civilizatie umane. Natiunea chineza si-a constituit o splendida cultura, printr-o indelungata creatie si o practica asidua. Bucataria chinezeasca, in calitate de parte integranta a culturii chineze, se poate mandri cu o istorie indelungata si bogata. Gastronomia chineza, dimensiune valoroasa a mostenirii culturale chineze, este cunoscuta in lumea intreaga, atat pentru talentele culinare speciale pe care le presupune si pentru aromele sale atat de diverse, cat si pentru efectele sale terapeutice. Pentru a dezvolta si populariza cultura gastronomica traditionala chineza si pentru a-i ajuta pe prietenii nostri straini sa inteleaga mai bine arta bucatariei chinezesti, autorul combina bucataria traditionala chineza cu obiceiurile culinare malaieziene.
 
Cartea de fata se imparte in trei parti, incluzand un rezumat al gastronomiei chinezesti, si cuprinzand opt tipuri de bucatarii, cu texte detaliate si ilustratii atractive. Selectia preparatelor a avut in vedere atat materialele brute utilizate, cat si condimentele care dau gusturile. Datorita punerii in evidenta a metodelor „bucatariei verzi” si a fezabilitatii acestora, cartea este potrivita pentru oricine care simte placerea de a gati.
 
Maestrul bucatar chinez Li Xin, Profesor Asociat si Vice-presedinte al Scolii de Turism si Arte Culinare din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang, a avut nevoie de doi ani pentru a scrie aceasta carte. Cartea a fost tradusa in limba engleza de catre Domnul Xiong Yuan, Lector la Scoala de Studii Internationale din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang. Cultura gastronomica, obiceiurile alimentare, tehnicile culinare, ca si standardele cantitative prescrise in aceasta carte au fost stabilite de catre Dl. Yang Liu, Presedinte al Asociatiei Mondiale a Gastronomiei Chineze, si de catre Dl. He Yeke, Secretar General al Asociatiei Industriei Alimentare din Provincia Zhejiang, in urma unor atente dezbateri profesionale.
Fragment din cartea de bucate "Delicii chinezesti" de Li Xin:

"Galuste prajite
 
Categorie: Fainoase
Ingrediente principale: 250g faina, 400g carne tocata de porc
Condimente si ingrediente secundare: 15g ceapa verde, 5g ghimbir, 5g sos de soia, 5g sare, 5g aroma de pui, 3g zahar, 35g ulei
 
Mod de preparare
Turnati apa calduta peste faina, framantati, faceti un aluat moale si puneti-l deoparte.
Puneti carnea tocata de porc intr-un castron, adaugati sosul de soia, sarea, zaharul, ceapa verde, ghimbirul si 35g de apa, amestecati pana la omogenizare, cu betigase chinezesti.
Utilizati un cutit pentru a presa aluatul, taiati-l in bucati, faceti niste aluaturi mai mici, rotunde si turtite, cu diametrul de 7cm, cu ajutorul facaletului.
 Luati pe rand cate o rondela de aluat, puneti umplutura din tocatura de porc si inchideti galusca.
Turnati ulei intr-o craticioara cu coada, introduceti galustele si prajiti-le pana cand partea de dedesubt devine aurie-maronie. Apoi, adaugati o cantitate mica de apa, acoperiti cu capacul si lasati sa fiarba pana seaca apa. Garnisiti cu ceapa verde, inainte de a servi.
 
Caracteristici: Partea de jos a preparatului are o culoare aurie-maronie, iar textura este moale si alba. Umplutura este aromata si savuroasa, lasand in gura un gust placut, fraged si crocant.
Secrete: In timp ce prajiti galustele, asigurati-va ca partea de dedesubt se face auriemaronie, ca sa obtineti efectul crocant. Nu puneti prea multa apa, altfel, galustele nu vor fi rezistente.
Valori nutritionale: Preparatul contine aproximativ 2440kcal, 81g proteine, 152g grasimi si 190g carbohidrati. Preparatul este bogat in proteine si carbohidrati."
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

Rating general al produsului

5 stele
12
4 stele
1
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

ionelaneacsu 24/02/2021 18:00
Venise c’est comme manger une boîte entière de chocolats à la liqueur en une seule fois. Truman Capote
Je voyage léger. Ou que vous soyez, je pense que la chose la plus importante est d’être de bonne humeur et de profiter de la vie. Diane von Furstenberg
  • Like review icon 0
  • Add comments
celiareci 24/02/2021 18:00
Nous voyageons, certains d’entre nous pour toujours, pour chercher d’autres États, d’autres vies, d’autres âmes. Anais Nin
Un mensonge peut traverser la moitié du monde, pendant que la vérité met ses chaussures. Charles Spurgeon
  • Like review icon 0
  • Add comments
dianaramnicelu 24/02/2021 18:00
L’avenir appartient à ceux qui croient en la beauté de leurs rêves. Eleanor Roosevelt
Ne perdez jamais une occasion d’admirer la beauté de quelque chose, car la beauté est l’écriture de Dieu. Ralph Waldo Emerson
  • Like review icon 0
  • Add comments
eugeniaracliu 24/02/2021 18:00
Pensez à toute la beauté qui vous entoure encore et soyez heureux. Anne Frank
La paix est la beauté de la vie. C’est le soleil. C’est le sourire d’un enfant, l’amour d’une mère, la joie d’un père, la convivialité d’une famille. C’est l’évolution de l’homme, la victoire d’une cause juste, le triomphe de la vérité. Menachem Begin
  • Like review icon 0
  • Add comments
doinadumitru 24/02/2021 18:00
La beauté nous entoure, mais généralement, nous devons marcher dans un jardin pour la connaître. Rumi
Il n’est pas la beauté d’un bâtiment, que vous devriez regarder ; c’est la construction de la fondation qui résistera à l’épreuve du temps. David Allan Coe
  • Like review icon 0
  • Add comments
adelafilimon 24/02/2021 18:00
La volonté de gagner, le désir de réussir, et l’envie d’atteindre votre plein potentiel… Ce sont là les clés qui vont ouvrir la porte à l’excellence personnelle. Confucius
L’optimisme est la foi qui mène au succès. Rien ne peut être fait sans espoir et sans confiance. Helen Keller
  • Like review icon 0
  • Add comments
cazimirpetrescu 24/02/2021 18:00
Notre plus grande faiblesse réside dans l’abandon. La façon plus certaine de réussir est de toujours essayer juste une fois de plus. Thomas A. Edison
Ayez confiance en vous-même et en vos capacités ! Sans une confiance humble mais raisonnable en vos propres pouvoirs vous ne pouvez pas réussir ou devenir heureux. Norman Vincent Peale
  • Like review icon 0
  • Add comments
martinellupescu 24/02/2021 18:00
La vie est 10 % ce qui vous arrive et 90 % comment vous y réagissez. Charles R. Swindoll
Fixer des objectifs est la première étape pour transformer l’invisible en visible. Tony Robbins
Ce que vous recevez en atteignant vos objectifs n’est pas aussi important que ce que vous devenez par la réalisation de vos ambitions. Zig Ziglar
  • Like review icon 0
  • Add comments
relujale 24/02/2021 18:00
Si tu ne m’arranges pas, il ne faut pas me déranger. Proverbe Ivoirien
Pardonnez-leur, car ils ne savent pas ce qu’ils font.
Le courage et la joie sont deux facteurs vitaux. Anne Frank
  • Like review icon 0
  • Add comments
gabrielstiuca 24/02/2021 18:00
Mieux vaut avoir de quoi manger que de paraître riche. Proverbe Ivoirien
Science sans conscience n’est que ruine de l’âme. François Rabelais
La chance est un hasard, le bonheur est une vocation. Alexandru Vlahuta
  • Like review icon 0
  • Add comments
MarianaLupan2008 06/11/2020 17:40
Bucataria chinezeasca este o bucatarie foarte interesanta, in care orice mofturos isi gaseste un preparat pe gustul lui. Mie imi place foarte mult ca are omultitudine de ingrediente vegetale si o paleta de culori in fiecare preparat.
  • Like review icon 0
  • Add comments
gheorghesimion 12/10/2020 07:00
Nu lua în calcul niciodată posibilitatea eşecului. Atâta timp cât perseverezi, vei avea succes – Bryan Tracy
Vorbesc tuturor în același fel, fie că este gunoierul ori președintele universității. – Albert Einstein
  • Like review icon 0
  • Add comments
danaang 18/02/2020 08:51
Am avut prilejul sa vizitez China si am descoperit bucataria chinezeasca care nu are nimic de-a face cu ce credem noi ca mananca chinezii. Gustul este preponderent dulce – acrisor de soia, insa legumele si pestele sunt cu adevarat delicioase. Mai mult, nu au foarte multi carbohidrati si poate asa se explica siluetele suple ale chinezilor. Partea trista ca nu au dulciuri, decat niste deserturi gumoase care nu mi-au placut. Ei beau toate bauturile calde, inclusiv apa. In aceasta carte sunt retete care se pot adapta si gati si in Romania si ne vor apropia mai mult de gustul real al bucatariei chineze.
  • Like review icon 0
  • Add comments

Noi suntem despre carti, si la fel este si Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te pentru a afla rapid care sunt promotiile zilei, noutatile si recomandarile noastre.

Ma abonez image one
Ma abonez image one