Valiseb

Membru din 16/11/2013

Aprecieri

Aprecierii review

10

aprecieri

Review-uri

Review Coment

94

de comentarii

Cartea cimitirului - Neil Gaiman

Cartea cimitirului - Neil Gaiman

În multe dintre cărțile sale, Neil Gaiman ne oferă o versiune fantasy a tipului de poveste de „maturizare” a personajului principal. Cartea cimitirului si Coraline sunt poate cel mai bun exemplu in aceasta directie (am putea include aici si Nicaieri).
Cartea este magică, înfricosatoare, emoționantă, amuzantă, pe scurt o poveste în care să te tot pierzi si din care sa nu mai vrei sa iesi. Bod este un personaj care pare atât de simplu uneori, dar care conține o profunzime și o maturitate suprinzatoare.

2020-07-28 11:00:00

0

Cum am devenit huligan ed.2018 - Mihail Sebastian

Cum am devenit huligan ed.2018 - Mihail Sebastian

O carte fundamentala despre libertatea de gandire, igienă morală și de pozitionare morală și intelectuală intr-o epoca atinsă de dezechilibru, care pare a fi reiterată de fiecare epoca, a noastră nefacând notă discordantă. De recitit în contexul de azi pentru revelații.

2020-07-24 12:00:06

0

Gladiatorul - Simon Scarrow

Gladiatorul - Simon Scarrow

Cartea este volumul 9 din seria Vulturilor, serie care a ajuns la 18 volume, iar anul acesta urmeaza sa apara volumul 19. Cato a devenit Prefect, iar Macro a ramas acelasi centurion veteran tabacit de lupte si intalniri cu moartea.

2020-07-14 09:48:53

0

Exalare - Ted Chiang

Exalare - Ted Chiang

In sfârșit avem această carte minunată de povestiri, una mai frumoasă și mai provocatoare ca cealalată, în limba română. Fiecare povestioară de aici un mic diamant cizelat pana la perfectiune și dincolo de ea. Pentru mine e cartea anului, indiferent de genul despre care vorbim.

2020-07-08 01:18:51

0

Surprins de bucurie - C.S. Lewis

Surprins de bucurie - C.S. Lewis

Cartea este jurnalul interior atipic al convertirii lui C.S.Lewis la creștinism. E o carte frumoasă, autobiografică și literară într-un mod care amintește puțin de Fericitul Augustin.

2020-06-19 10:17:41

0

The War of the Worlds - H. G. Wells

The War of the Worlds - H. G. Wells

Războiul lumilor este probabil cel mai influent roman din întregul gen science-fiction, precum și pentru o parte semnificativă a categoriei horror. Sunt sigur că dacă aș fi trăit în 1897, când cartea a fost publicată pentru prima dată, pasajele cu detalii nesfârșite m-ar fi șocat cel puțin la fel de mult ca dramatizarea pentru radio a lui Orson Wells din 1938.

2020-06-17 01:32:37

0

Familia mea si alte animale - Gerald Durrell

Familia mea si alte animale - Gerald Durrell

Când familia nonconformistă Durrell nu mai poate suporta clima umedă, gri și rece a Angliei, face ceea ce orice familie cu bun simț ar face: vând casa și se mută pe însorita insulă grecească Corfu. Gerald Durrell e naturalist de profesie, dar după cum reiese din paginile acestei trilogii si un scriitor poate la fel de bun ca fratele său, Lawrence Durrell. Când termini această carte parcă ieși dintr-o lume. Locuiești în această carte. Te plimbi prin livezile de măslini și înoți în apa de cristal a mării din Corfu înainte de război și nu vei mai vizita niciodata Grecia decât în paginile acestei cărți și prin lentila ei.

2020-06-16 03:02:35

0

Aventurile lui Tom Sawyer - Mark Twain

Aventurile lui Tom Sawyer - Mark Twain

Unul dintre cele mai importante și frumoase romane scrise vreodată despre viață și societate în secolul al XIX-lea. Este o carte pentru toate vârstele. Mă refer atât la vârsta cititorului, cât și la vârsta/epoca în care acesta trăiește. O carte despre eterna copilărie, o carte care nu se va demoda niciodată.

2020-06-11 11:00:06

0

Reguli pentru un cavaler - Ethan Hawke

Reguli pentru un cavaler - Ethan Hawke

O carte fermecătoare și nu doar pentru copii. Premisa cărții este o scrisoare-testament scrisă de un cavaler copiilor săi în 1483, în ajunul unei bătălii. Scrisoarea oferă un ghid, sub forma a 20 de reguli, pentru o viață dreaptă și virtuoasă, cu anecdote și perle pline de înțelepciune.

2020-06-10 08:00:07

0

Omul in cautarea sensului vietii - Viktor E. Frankl

Omul in cautarea sensului vietii - Viktor E. Frankl

„Omul în căutarea sensului vieții” de Victor E. Frankl este o carte de memorii care ar trebui citită cel puțin o dată în viață și este poate una dintre cele mai influente cărți ale secolul XX. Ideea centrală a cărții este că oricine poate alege să găsească sens în orice situație în care este pus, chiar împotriva voinței sale, indiferent cât de rea ar fi aceasta. Pentru ilustrarea acestei idei Viktor Frankl evocă experiențele sale personale și observațiile din timpul detenției în lagărul de la Auschwitz.

2020-06-10 07:45:44

0

Fiul lupului - Jack London

Fiul lupului - Jack London

Fiul Lupului este colecție de nuvele care ilustrează viața din Klondike la sfârșitul anilor 1800. Cartea cuprinde povești despre moarte, nebunie, supraviețuire, răzbunare, pasiune și dragoste. Poveștile curg de la una la alta, cu referiri destul de sporadice la unele evenimente care apar în alte povești din carte. Jack London nu este doar un povestitor minunat, ci și un maestru în arta de a strecura teme grele și întrebări importante în povești aparent simple și directe.

2020-06-09 11:15:44

0

Black Beauty - Anna Sewell

Black Beauty - Anna Sewell

O poveste atemporală care ar trebui să fie lectură obligatorie indiferent de vârstă. În epoca în care a fost scrisă, caii erau folosiți în tot felul de activități, pentru plăcere și muncă, și erau parte integrantă din majoritatea gospodăriilor. Oamenii se raportau la ei așa cum ne raportăm noi astăzi la mașini, la autovehicule, care există doar pentru uzul nostru și dispensabili atunci când nu mai corespund nevoilor noastre. Anna Sewell a scris acest roman în numele lor.

2020-06-01 07:46:45

1

Dumbrava minunata - Mihail Sadoveanu

Dumbrava minunata - Mihail Sadoveanu

Un clasic al literaturii romane pentru copii inspirată din lumea poveștilor. O carte foarte populară în copilaria mea pentru ca ambele erau foarte asemănătoare, petrecute în natură si prin urmare ne regăseam în căutarea aventurii în natură. Pentru generatia de acum e mai greu sa relationeze cu Lizuca si cu povestea Dumbravei minunate.

2020-05-29 11:00:06

0

Lupul de stepa (Rao Clasic) - Hermann Hesse

Lupul de stepa (Rao Clasic) - Hermann Hesse

Romanul îmbină elemente autobiografice și psihanalitice. Povestea reflectă, în mare parte, o profundă criză în lumea spirituală a lui Hesse a anilor 20, în timp ce înfățișează în mod memorabil sfâșierea protagonistului între umanitatea și violența sa.

2020-05-27 11:46:41

1

Calutul alb - Elizabeth Goudge

Calutul alb - Elizabeth Goudge

Elizabeth Goudge este o scriitoare magistrală și o excelentă povestitoare, una de la care este clar că Rowling a învățat câte ceva din arta de a spune povești! Este o maestră în crearea unor personaje cu totul fermecătoare, pe care ți le poți imagina perfect cu ochii minții, și a unor personaje pe care simți că le cunoști de o viață și dorești să le cunoști mai profund.

2020-05-18 08:56:28

0

Mythos - Stephen Fry

Mythos - Stephen Fry

Stephen Fry face o treabă extraordinară aici repovestind miturile grecești. Cartea poate fi luată si ca o lectură foarte informațională prin care să ne consolidăm sau să ne reîmprospătăm cunoștințele despre mitologia greacă și să descoperim povești mai obscure din această mitologie. Stephen Fry scrie cartea în așa fel încât să nu fie aridă sau plictisitoare și o împănează reușit cu mult umor.

2020-05-17 07:58:11

0

Un vrajitor din Pamantsimare - Ursula K. Le Guin

Un vrajitor din Pamantsimare - Ursula K. Le Guin

Ca cititor de fantasy, am simțit lectura acestei cărți ca o întoarcere acasă, chiar dacă o citeam pentru prima dată. Povestea acestui tânăr vrăjitor și încercările prin care trece și acceptarea laturii sale întunecate se regăsește în toate marile povesti fantasy din ultimele decenii, de la Rowling la Jordan până la Goodkind și Rothfuss, dar în ciuda adăugării unor nenumărate detalii, nici unul dintre acești autori nu are a reușit să o îmbunătățească.
Cum se face că Harry Potter este senzația ultimului secol și acesta doar un roman cu o popularitate moderată? Viața e nedreaptă uneori, dar presupun că peste câteva sute de ani totul totul va fi mai clar și mai drept în privința asta. Finalul este unul dintre cele mai bune care au fost scrise vreodate în orice carte, fantasy sau altceva.

2020-05-13 12:13:07

0

Baietii lui Anansi - Neil Gaiman

Baietii lui Anansi - Neil Gaiman

Neil Gaiman are un mod foarte distinct de a povesti. Unora le place, altora nu. Această poveste este o fantezie urbană despre zeul african Anansi, cunoscut drept zeul poveștilor. Neil Gaiman nu oferă prea multe informații despre folclorul din jurul lui Anansi, ci se concentrează mai mult pe Anansi în lumea de azi, luând folclorul ca bază pentru personajul său. Experiența lecturii acestei cărți este ca și cum ai privi printr-o sticlă groasă, în care poți distinge lucrurile/formele din capul tău, dar nu poți articula cu adevărat ce sens au ele!

2020-05-12 01:58:07

0

Teama inteleptului - Patrick Rothfuss

Teama inteleptului - Patrick Rothfuss

Teama Inteleptului este a doua carte din seria The Kingkiller Chronicle și continuă tradiția de excelență stabilită de Numele Vântului. Ambele cărți contestă prejudecățile majore ale lumii literare de astăzi cu privire la genul fantasy și face ca aceste prejudecăți să pară ridicole. Despre ce prejudecăți vorbesc? De exemplu:
1. „Fantezia” și „ficțiunea literară” sunt genuri care se exclud reciproc.
2. Romanele fantasy prioritizează intriga in defavoarea caracterizării, astfel încât personajele sunt dezvoltate doar într-o măsură superficială.

2020-05-11 05:28:07

0

Numele vantului - Patrick Rothfuss

Numele vantului - Patrick Rothfuss

O capodopera fantasy în care te vei pierde ore în șir. Povestea este complexă și frumos scrisă. Personajul principal este fascinant: impunator și omenesc în același timp. Probabil unul dintre cele mai bune romane fantasy publicate în ultimii douăzeci de ani, la rivalitate cu Roata timpului al lui Robert Jordan.

2020-05-11 05:13:07

0

Mica istorie a filosofiei - Nigel Warburton

Mica istorie a filosofiei - Nigel Warburton

O scurtă privire de ansamblu asupra filosofiei care include aproape toți principalii filosofi și câțiva dintre cei moderni. O istorie bine scrisă. Abordează istoria și modul în care aceasta a modelat filozofia de astăzi. Nu am crezut niciodată că poți vorbi despre mai mult de patruzeci de filozofi diferiți atât de concis. Singura mea dezamăgire este lipsa de atenție acordată de Warburton altor probleme din gândirea creștină, în afară de existența lui Dumnezeu. Augustin, Anselm, Tomas de Aquino și Pascal au și alte lucruri de argumentat pe lângă existența lui Dumnezeu.

2020-05-11 12:43:07

0

Aventura intergalactica a lui Jamie Drake - Christopher Edge

Aventura intergalactica a lui Jamie Drake - Christopher Edge

Tatăl lui Jamie Drakes este celebru. E astronaut și orbitează în jurul Pământului pe Stația Spațială Internațională, la aproximativ 400 km deasupra suprafeței planetei. Jamie nu înțelege de ce se face atâta caz de asta, lui îi este doar dor de tatăl lui. Lucrurile iau o întorsătură neașteptată în timpul unei vizite la un vechi observator unde Jamie receptează un semnal ciudat pe telefonul său. De aici, povestea lui Jamie și a tatăl său se apropie conducând spre un final neașteptat.

2020-05-08 06:28:07

0

Ucigasul ABC - Agatha Christie

Ucigasul ABC - Agatha Christie

Agatha Christie este o scriitoare atât de iscusită, încât la jumătatea romanului s-ar putea să ajungi crezi că tu ești criminalul. Ucigașul ABC este unul dintre cele mai incitante romane care îl au ca protagonist pe Hercule Poirot. Cartea are un început minunat și pe măsură ce narațiunea progresează, rămâi lipit de pagini încercând să descifrezi deznodământul. În Ucigașul ABC Poirot este provocat de un criminal în serie, sau așa pare. Criminalul este atât de îndrăzneț, încât chiar îl informează în prealabil pe Poirot unde va avea loc crima.

2020-05-06 06:43:06

0

Vantul prin salcii - Kenneth Grahame

Vantul prin salcii - Kenneth Grahame

Astăzi nu se mai scriu cărți precum Vântul prin sălcii.
Cărțile pentru copii de astăzi sunt pline de rime tăioase, acțiune și inginerie socială. Vântul prin sălcii aparține unei epoci mai vechi, mai inocentă, în care bărbați în puterea vârstei precum Kenneth Grahame, A. A. Milne și J. R. R. Tolkien, și mult inaintea lor Dickens, inventau povești pentru copiii lor, povesti care odată cu trecerea anilor au devenit clasici ai literaturii.
Chiar dacă ați mai citit-o recitiți-o. Faceți un popas pe parcursul lecturii și meditați la lumea portretizată aici de Grahame. Aceasta este Anglia, aceasta este copilăria, aceasta este viața așa cum ne-o amintim sau cum ne-am fi dorit să fie.

2020-05-06 01:43:06

0

Oare animalele vorbesc? - Melinda Johnson

Oare animalele vorbesc? - Melinda Johnson

O poveste minunată pentru tinerii cititori ortodocși sau pe cale, care caută să se regăsească într-o carte. Destinată să devină un roman clasic ortodox pentru cititorii tineri cartea este ușor de urmărit de copiii mici care stăpânesc arta lecturii, dar este suficient de complexă pentru a angaja și cititori adulți.

2020-04-30 05:28:06

0

Scrisori catre Sfanta Lidia - Melinda Johnson

Scrisori catre Sfanta Lidia - Melinda Johnson

Această carte este un dialog frumos între o tânără, pe nume Lydia, care încearcă să-și găsească credința și sfânta ei protectoare ei din cer care se roagă pentru ea și o îndrumă pe această cale. Tânăra Lydia nu poate citi răspunsurile Sfintei Lydia, dar noi putem și învățăm multe din asta. Cei care sunt curioși să știe mai multe despre creștinismul ortodox vor învăța multe din această carte, iar ortodocșii vor găsi multă bucurie în ea.
Această carte este cadoul perfect pe care orice părinte, bunică sau naș îl pot face tinerilor din viața lor. Dar trebuie să o citească și ei. Scrisorile către Sfânta Lydia oferă un mesaj plin de har, de nădejde și iubire într-o lume în același timp întunecată și periculoasă, dar și răscumpărată și frumoasă.

2020-04-30 05:13:06

0

Tradare ancilara - Ann Leckie

Tradare ancilara - Ann Leckie

Imaginați-vă un Imperiu Roman futurist, care se întinde pe o intreaga galaxie, funcționând la fel ca cel inițial - fiecare teritoriu obținând toate avantajele oricărui alt cetățean roman după anexare, numai ca anexarea se întâmplă indiferent dacă celor anexati le place sau nu. Acum imaginați-vă că, pentru a asigura puterea militara a acestui imperiu care sa gestioneze o astfel de anexare, imperiul a construit nave spațiale gigantice de dimensiunile unui oraș, care conțin sute de mii de soldați, condusi de o singură IA a cărei conștiință a fost împărțită în zeci de „gazde” umane zombie, care îi permit să fie în mai multe locuri simultan. Acum imaginați-vă că au trecut o mie de ani in care expansiunea agresivă a acestui imperiu a ajuns la apus și că aceste nave masive sunt retrase pentru a deveni în schimb stații spațiale dezarmate, IA devenind nimic mai mult decât îngrijitori etern plictisiți. Dacă ai fi o astfel de IA confruntadu-se cu disparitia, ce ai face?
Breq este o IA în corpul unui om, dar în urmă cu 19 ani era cunoscută și sub numele de nava Justice of Toren și, în același timp, ocupa zeci de alte corpuri în timp ce servea in Imperial Radch. Acum, Breq se afla într-o misiune de răzbunare care poate porni un război.

2020-04-29 05:28:06

0

Felurite invataturi. Epistole si cuvinte - Avva Dorotei al Gazei

Felurite invataturi. Epistole si cuvinte - Avva Dorotei al Gazei

Această carte este o perlă a tradiției patristice ortodoxe. A medita la învățăturile Avvei Dorotei înseamnă a te așeza sub îndrumarea unui părinte duhovnicesc înțelept. Îndrumările sale sunt iscusite și ating ținta, inima cititorului însetat de sfat pentru mântuire, dar nu lasă în urmă nici o rană care să nu fie în cele din urmă benefică, pentru că bunătatea lui profundă și dragostea pentru Hristos oferă balsamul mult căutat. Învățăturile Avvei Dorotei fac parte din înțelepciunea fundamentală a Părinților Bisericii și sunt la fel de relevante astăzi, cum au fost la vremea în care au fost scrise. O lectura pentru totți cei aflați pe calea spre Hristos, indiferent de treapta pe care ne aflăm.

2020-04-28 03:00:07

0

Ochiul lumii. Seria Roata timpului Vol.1 - Robert Jordan

Ochiul lumii. Seria Roata timpului Vol.1 - Robert Jordan

Seria Roata Timpului este una dintre operele clasice ale literaturii fantasy. Volumul intimidează initial dar în momentul în care ai păstruns si te-ai pătruns de acest univers 14 volume incep să ți se pară prea puțin. Comparațiile cu Stăpânul Inelelor sunt inevitabile, având în vedere că trilogia lui Tolkien este fondatoare de gen, dar Roata Timpului nu este deloc o serie derivativă ci are propriile ei merite pe care vă invit sa le descoperiti începând cu acest volum.

2020-04-28 02:13:06

0

Amily de la New Moon - Lucy Maud Montgomery

Amily de la New Moon - Lucy Maud Montgomery

Emily de la New Moon stă alături de sora ei bună, Anne de la Green Gables. Este mai serioasă și mai complexă decât Anne, dar la fel de încăpățânată și la fel de adorabilă. Mi-a plăcut foarte mult faptul că Emily crește în această carte și iese puțin în lume.

2020-04-27 07:00:31

1

Fabiola sau Biserica din catacombe - Nicholas Wiseman

Fabiola sau Biserica din catacombe - Nicholas Wiseman

Actiunea romanului este plasată în secolul al IV-lea, când împărați ai Imperiului Roman de Răsărit și de Apus erau Dioclețian și Maximian. Scenele care au loc în catacombe sunt foarte reale, iar poveștile țesute în jurul martirilor din primele veacuri creștine sunt impresionante.

2020-04-27 06:28:06

0

Testamentele - Margaret Atwood

Testamentele - Margaret Atwood

Testamentele incepe in Galaad la aproximativ 15 ani după povestea din Povestea Slujitoarei, dar este un roman cu totul diferit ca formă și ton. Testamentele au trei naratori, dar mătușa Lydia este dominantă. Prin intermediul scrierilor ei secrete, aflăm povestea ei și despre cum s-a ridicat la putere pentru a deveni creierul care pune în mișcare distrugerea Galaadului.

2020-04-27 06:13:06

2

Gradina secreta - Frances Hodgson Burnett

Gradina secreta - Frances Hodgson Burnett

În Grădina Secretă, o fetiță pe nume Mary Lennox, învață că în viață este mai important când dăruim celorlalți, când cultivăm ceva în loc să așteptăm să ni se ofere tot ce dorim. Învață că trebuie să ai țeluri în viață, să te străduiești pentru a realiza ceva.

2020-04-27 03:13:06

0

In padurile Siberiei - Sylvain Tesson

In padurile Siberiei - Sylvain Tesson

Acesta este un volum fascinant despre 6 luni petrecute de autor practic singur într-o cabină pe malul Lacul Baical într-o cabană de 3 metri pătrați, la șase zile distanță de cel mai apropiat sat. Aici el filosofează mizantropic, bea vodcă și iși plânge de milă. Escapism perfect.

2020-04-27 01:43:06

0

Cum am vrut sa ma fac Sfant - Virgil Gheorghiu

Cum am vrut sa ma fac Sfant - Virgil Gheorghiu

O poveste minunata si vie despre un preot/tată icoana, un preot asa cum visam toti, in chip marturisit sau nu, sa intalnim si atunci cand întalnirea are loc il scuipam, il batjocorim si il rastignim ca pe Hristos.

2020-04-26 06:13:03

0

Materiile intunecate Vol.1: Luminile nordului - Philip Pullman

Materiile intunecate Vol.1: Luminile nordului - Philip Pullman

Acest roman poate sta fara probleme în compania marilor clasici ai literaturii fantasy, mă refer la cărți precum: Stăpânul Inelelor de R.R. Tolkien și Cronicile din Narnia de C.S. Lewis, cărțile care au definit genul.

2020-04-25 10:28:03

1

Ready Player One - Ernest Cline

Ready Player One - Ernest Cline

O carte de capatai pentru gameri care sunt si pasionati de SF dar nu numai. Cartea s-a bucurat/se bucura de a apreciere deosebita datorita referintelor la cultura populara a anilor 80, în special din science fiction, seriale tv, fantasy și jocuri video.

2020-04-25 07:45:58

0

Trezirea Leviatanului. Seria Expansiunea. Vol.1 - James Corey

Trezirea Leviatanului. Seria Expansiunea. Vol.1 - James Corey

Trezirea Leviatanului este o intalnire dintre Blade Runner si Battlestar Galactica. Acești autori mi-au reaprins dragostea penrtu SF. Cartea a primit nominalizari la Hugo si Locus in 2012.

2020-04-25 07:43:03

0

Revolta lui Atlas Vol.2: Ori-Ori - Ayn Rand

Revolta lui Atlas Vol.2: Ori-Ori - Ayn Rand

Această carte este atât de polarizantă incat aproape ca te obliga sa o citesti. Revolta lui Atlas e concomitent un curs intensiv în afaceri, finanțe, filozofie modernă și psihologie.

2020-04-25 05:58:03

0

Minunata calatorie a lui Nils Holgersson prin Suedia - Selma Lagerlof

Minunata calatorie a lui Nils Holgersson prin Suedia - Selma Lagerlof

Selma Lagerlof găsește întotdeauna cuvintele potrivite pentru a exprima gândurilor și sentimentelor copiilor. O carte minunată plina de fantezie pentru copii si pentru oricine nu a citit-o deja.

2020-04-24 11:58:03

0

Magia copacului departarilor - Enid Blyton

Magia copacului departarilor - Enid Blyton

A doua carte din seria Copacul Departarilor de Enid Blyton, publicată în 1943. În esență, cartea continua aventurile lui Joe, Bessie și Fanny în copacul magic, ale locuitorilor acestuia și ale diferitelor taramuri care pot fi explorate în vârful copacului. Celor 3 li se alătură un văr pe nume Rick, care pare incapabil să se fereasca de incurcaturi de tot soiul.

2020-04-24 10:58:03

0

Noroc cu laptele... - Neil Gaiman

Noroc cu laptele... - Neil Gaiman

O carte excelentă pentru a fi citita cu voce tare copiilor. Este vorba în principal despre povestire și despre cum poti spune o poveste minunata despre orice, oricât de plictisitor este așa-numitul adevăr al vieții de zi cu zi. Lucrurile mici ne dau idei mari, care nu trebuie neaparat să aibă sens.

2020-04-23 02:43:03

0

Cum iti sunt gandurile, asa iti este si viata - Staretul Tadei

Cum iti sunt gandurile, asa iti este si viata - Staretul Tadei

Părintele Tadei a fost unul dintre cei mai mari duhovnici contemporani ai Serbiei. Temele centrale în cuvintele sale duhovnicești sunt smerenia și ascultarea ca stare permanentă necesară unei vieți spirituale angajate.

2020-04-23 02:43:03

1

Titus, tovaras al crucii Vol.1 - Florence Morse Kingsley

Titus, tovaras al crucii Vol.1 - Florence Morse Kingsley

Povestea unui tânăr, pe nume Titus, fiul unui pescar / hoț, care trăiește pe vremea lui Hristos. Fratele lui Titus, Ștefan, il insoteste in călătorie în timp ce ambii il urmează pe Iisus Hristos de la începutul misiunii Lui până la moartea pe cruce.

2020-04-23 01:58:03

0

Ce a inteles Betsy - Dorothy Canfield

Ce a inteles Betsy - Dorothy Canfield

Acesta carte pare o imbinare intre Casuta din prerie de Laura Ingalls Wilder si Anne, Casa cu Frontoane verzi. Valori atemporale care ilustrează ingeniozitatea, inteligența autentică și bunătatea înnăscută a copiilor pe un fundal rural.

2020-04-23 01:43:03

0

Prima rugaciune a Jessicai - Hesba Stretton

Prima rugaciune a Jessicai - Hesba Stretton

Autoare contemporana cu Dickens. Poveste simplă in capitole scurte. Buna de citit copiilor la pranz. Mi-au dat lacrimile la sfârșit. Un exemplu limpede de goana după lucrurile lumesti cu riscul de a-ti pierde sufletul în aceasta fuga.

2020-04-23 01:28:03

0

Anne. Casa cu frontoane verzi - L.M. Montgomery

Anne. Casa cu frontoane verzi - L.M. Montgomery

S-a întamplat vreodată să iubești o carte atat de mult încât nu o mai simti ca pe o simpla carte? Asta mi se intampla mie cu aceasta carte. Te cufunzi atat de mult in ea încât nu simți deloc că citești, ci participi la aventurile lui Anne ca un martor nevazut? Personajele sunt cât se poate de reale, iar problemele și fericirile lor sunt atat de autentice și le resimți atât de puternic de parcă toate ți se întâmplă tie?

2020-04-23 01:28:03

0

Minele Regelui Solomon - H. Rider Haggard

Minele Regelui Solomon - H. Rider Haggard

Una dintre cele mai bune carti de aventuri, care poate sta foarte bine alaturi de cartile lui Jules Verne. O recomand copiilor iubitori de lectura de toate varstele. Romanul acesta este cel care a început genul „Lumea pierdută” al lui Arthur Conan Doyle. Din această carte este derivata si seria Indiana Jones, ca să nu mai vorbim si de numeroși alti aventurieri fictionali (Tarzan, John Carter ale lui Edgar Rice Burroughs).

2020-04-23 11:58:03

0

Formidabilul Maurice si oastea rozatoarelor savante - Terry Pratchett

Formidabilul Maurice si oastea rozatoarelor savante - Terry Pratchett

Maurice, o pisică vorbitoare, conduce un grup de șoareci vorbitori și un copil cam prostut într-un oraș numit Bad Blintz în căutarea unei ultime lovituri cu escrocheria lor. Doar ca Bad Blintz are propriile lui probleme.

2020-04-23 10:28:03

0

39 de trepte - John Buchan

39 de trepte - John Buchan

Una dintre cartile mele preferate si o capodopera a literaturii de spionaj de inceput de secol 20 (aparuta initial in 1915), 39 de trepte a cunoscut mai multe adaptari pentru televiziune dintre care poate cea mai reusita este a lui Alfred Hitch****. Cartea este inrudita ca stil cu primele romane ale lui Agatha Christie.

2020-04-23 08:43:03

0

Toporisca  - Gary Paulsen

Toporisca - Gary Paulsen

În ciuda unei anumite repetitivitati deranjante din când în când, Toporisca este o poveste realmente captivanta despre supraviețuirea unui băiat într-o zona izolata a Canadei in urma unui accident aviatic.

2020-04-23 08:28:03

0

Nadejdea noastra. Cuvinte despre fericiri - Arhim. Serafim Alexiev

Nadejdea noastra. Cuvinte despre fericiri - Arhim. Serafim Alexiev

Aceasta scriere, de acum clasica, a parintelui Alexiev, parte din trilogia "Credinta", "Nadejdea" si "Dragostea", este o carte care ar fi bine sa nu lipseasca din lecturile unui crestin intrucat gasim in ea numeroase invataturi si sfaturi necesare unei vietuiri crestine autentice, pe temelia Sfintilor Parinti si a Sfintei Scripturi.

2020-04-23 08:28:03

1

Dory Fantasmagory si oaia neagra - Abby Hanlon

Dory Fantasmagory si oaia neagra - Abby Hanlon

Dory are probleme cu cititul. Își dorește cu disperare să fie o cititoare bună ca Rosabelle, dar este ușor frustrată de conținutul cărților ușor de citit care ii sunt date și este jenată că nu poate citi cărțile voluminoase de aventuri pe care le citesc unii dintre colegi ei clasă. Cărțile din această serie sunt un amestec fermecator de fantezie și realitate. Dory este un personaj ușor de iubit.

2020-04-22 02:58:03

0

Findus se muta - Sven Nordqvist

Findus se muta - Sven Nordqvist

Petson și Findus sunt personaje despre care putem vorbi pana mâine și tot sa nu putem pune în cuvinte toată dragostea și simpatia pe care aceste doua personaje delicioase ne-o trezesc. Sven Norquist este pur și simplu genial, iar poveștile sale sunt un reper pentru tot ceea ce ne place cel mai mult la cărțile ilustrate pentru copii!

2020-04-22 02:28:03

0

Ultimii cowboy - Harry Horse

Ultimii cowboy - Harry Horse

Bunicul și catelul Roo - un câine de caracter și vederi ferme - pleaca în America în căutarea bunicului demult pierdut al lui Roo. Ultima dată cand a aflat veste despre el traia în Vestul Sălbatic. Se vor mai intoarce vreodată acasă cutezatorii exploratori? Scrisorile bunicului spun povestea călătoriei lor uimitoare și foarte amuzanta. Această carte este pură evadare și una de care se pot bucura toate categoriile de vârstă și dacă o puteți cumpara vă îndemn cu cea mai mare caldura să o faceti.

2020-04-22 02:13:03

0

Ultimii cautatori de aur - Harry Horse

Ultimii cautatori de aur - Harry Horse

Una dintre cele mai încântătoare cărți pe care le-am citit vreodată! Scrisă intenționat într-o limba oarecum de modă veche, povestea se desfășoară sub forma unor scrisori și insemnari de jurnal ale unui bunic catre nepotul său. Povestea bunicului și a catelusului Roo, care traversează Australia în căutarea unchiului Vincent, este încărcată de aventuri copilaresti și excentrice, care ii vor face atat pe copii cat și pe adulți să râdă, trecand de la o aventura la alta. Este un Winnie-the-Pooh pentru un public mai sofisticat.

2020-04-22 01:28:03

0

Seniori si doamne - Terry Pratchett

Seniori si doamne - Terry Pratchett

Pratchett are un talent nemaipomenit in a lua o idee care exista de secole si pe care să o frământe si sa scoata din ea ceva spectaculor și plin de o incredibila originalitate si umor. O abordare plina de umor a ideilor de bază din Visul unei nopti de vara.

2020-04-22 12:13:03

0

Consilierul de lectura Nr.1 (17) 2019

Consilierul de lectura Nr.1 (17) 2019

O revista extrem de utila atat pentru profesori cat si pentru iubitorii de lectura. In acest numar veti gasi articole foarte interesante care prezinta variate strategii si modalitati de stimulare a lecturii in randul copiilor si adolescentilor, in cadrul scolii cat si in afara acesteia.

2020-04-22 11:58:03

0

Inima in Marele Post - Sfantul Nicolae Velimirovici

Inima in Marele Post - Sfantul Nicolae Velimirovici

O carte mare!

2019-10-25 07:53:18

0

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one