Supermintea

Supermintea - Dave Asprey
Rasfoieste

Supermintea

Supermintea: Planul Bulletproof pentru activarea energiei cerebrale latente, ca sa lucrezi mai inteligent si sa gandesti mai rapid in doar doua saptamani

Supermintea: Planul Bulletproof pentru activarea energiei cerebrale latente, ca sa lucrezi mai inteligent si sa gandesti mai rapid in doar doua saptamani
/ Head Strong: The Bulletproof Plan to Activate Untapped Brain Energy to Work Smarter and Think Faster-in Just Two Weeks de Dave Asprey este cartea care te va ajuta sa atingi un nivel de performanta mentala mai ridicat. Dave Asprey iti va arata ce schimbari relativ simple poti face in stilul tau de viata pentru a ajunge la un nivel de energie cerebrala mai mare, pentru a te concentra mai bine, a retine mai multe informatii si a gandi mai creativ.
 
Dave Asprey este - dupa cum singur se autodefineste - un biohaker profesionist care si-a propus sa traiasca pana la varsta de 180 de ani. Deocamdata, autorul volumelor Bulletproof si Bulletproof: Cartea de bucate a ajuns la varsta de 48 de ani, CV-ul sau dezvaluindu-ne un individ… putin spus interesant. Dupa ce si-a finalizat studiile in informatica si a obtinut un Master in Administrarea Afacerilor la Wharton (Universitatea Pennsylvania), a condus partea de strategii tehnologice intr-o companie evaluata la 36 de miliarde de dolari; a jucat un rol important in crearea infrastructurii pentru Internetul modern si s-a aflat in fruntea consiliului consultativ al IBM (International Business Machines). A cunoscut culmile gloriei in afaceri, dar si abisurile esecului, castigand, si apoi pierzand, sase milioane de dolari. Muncind din greu, si-a neglijat fizicul, ajungand la o greutate de 136 de kilograme si la o stare de oboseala cronica, din cauza careia uneori adormea in timpul intrunirilor. Avea mintea incetosata, era irascibil si morocanos, se enerva repede si lua decizii manat de impulsuri. Pentru ca era constient ca nu putea continua prea mult in acest fel, s-a hotarat sa gaseasca cauza starii deplorabile in care se afla. Astfel, 17 ani mai tarziu si dupa mai bine de 1 milion de dolari cheltuiti, avea sa afle secretele atingerii unei stari de inalta performanta, putere si rezilienta. 
 
A reusit astfel sa preia controlul asupra raspunsului la stres al sistemului nervos si asupra productiei de energie din celule pentru a-si creste rezilienta. Lucrurile pe care le-a invatat pe parcurs i-au schimbat viata, si, dupa multe experimente, a descoperit ca niste schimbari relativ simple in stilul de viata pot conduce la o energie cerebrala mult mai mare, la o mai buna putere de concentrare, la retinerea mai multor informatii si chiar la o gandire mai creativa. O mare parte din descoperirile pe care le-a facut Dave Asprey in urma cercetarilor si experimentelor lui, le vei descoperi in aceasta carte.
 
Asadar, te-ai gandit vreodata ca lucruri aparent inofensive din viata de zi cu zi, precum anumite tipuri de alimente, anumite tipuri de lumina si chiar si anumite forme de exercitii fizice iti consuma energia creierului? Mai mult decat atat, te-ai gandit vreodata ca anumite simptome pe care le resimti in plan fizic precum: uitarea, poftele alimentare, lipsa de energie, schimbarile de dispozitie sau dificultatea de a te concentra sunt toate simptome ale energiei cerebrale reduse?
Asadar, daca vrei sa intelegi mai bine modul cum functioneaza creierul uman si cum poti deveni mult mai performant din punct de vedere mental, cartea aceasta reprezinta o lectura obligatorie. Asta pentru ca autorul iti dezvaluie in cadrul ei secretele pe care le-a descoperit referitor la creier si la capacitatea lui de a atinge un nivel de performanta maxim, experimentand el insusi diverse metode, de la masti de oxigen, laser cerebral, software pentru antrenament mental, EEG (electroencefalograme), neurofeedback (un tip de biofeedback care iti afiseaza in timp real activitatea cerebrala), exercitii de respiratie, stimulare electrica, bai cu gheata, si pana la yoga, meditatie, diete, produse farmaceutice, hormoni si toate suplimentele alimentare posibile. 
 
Autorul denumeste toti acei factori care iti slabesc performanta creierului sub termenul generic de "kriptonita cerebrala", intelegand prin asta tot ceea ce priveaza creierul de energia de care are nevoie, directionand-o spre alte parti ale corpului. De altfel, motivul pentru care a scris aceasta carte este:
 
Lumea e un loc mai bun atunci cand oamenii pot actiona fara sa fie trasi in jos de epuizare si eforturi inutile. Si asta iti doresc si tie. As fi vrut sa gasesc aceasta carte atunci cand picam examenele la Wharton sau pe cand eram un tanar furios de 19 ani caruia ii apareau vergeturi.
 
Asadar, daca te-ai intrebat vreodata: cum ar fi sa dispui de energie maxima care sa-ti alimenteze creierul sau cum ar fi sa fii mai rabdator cu oamenii pe care ii iubesti, sa iei cele mai bune decizii posibile si sa te bucuri de fiecare clipa, aceasta carte iti va fi de un real folos. Pentru ca Head Strong este despre cum sa atingi acea stare in care corpul, mintea si emotiile lucreaza impreuna fara efort pentru a te ajuta sa functionezi peste nivelul la care te asteptai pana acum. Aceasta stare se numeste „starea Bulletproof” -nume pe care il poarta si compania condusa de Dave Asprey.
 
Cartea de fata este impartita in trei parti dupa cum urmeaza:
 
PARTEA I: TOTUL SE PETRECE IN CAPUL TAU
Avem nevoie de 50-100% mai multa energie acum decat in urma cu o suta de ani pentru a scapa de toate toxinele din organism care ne incetinesc productia de energie si ne subrezesc.
 
Dave Asprey a fost atat de pasionat de ideea de a avea un creier mai performant incat nu numai ca a facut cercetari aprofundate pe aceasta tema, dar a si investit foarte multi bani in acest scop. 
Asa a descoperit conceptul de biohacking, care inseamna pe scurt preluarea controlului asupra organismului tau, astfel incat sa-ti poti determina corpul sa faca ce vrei tu. Datorita acestei descoperiri, viata lui Asprey s-a imbunatatit considerabil.
 
Dr. Gerald Pollack, profesor de bioinginerie la Universitatea din Washington si redactor-sef al revistei stiintifice Water, a descoperit o faza a apei care nu este nici lichida, nici gazoasa sau solida. Aceasta forma a apei, numita apa din zona de excludere sau apa EZ, este esentiala pentru functia mitocondriala.
 
In aceasta sectiune a cartii vei afla:
Ce este biohackingul si cum ne poate ajuta el sa avem performante mai bune;
Ce sunt mitocondriile, ce rol important joaca ele in functionarea organismului nostru si cateva trucuri ca sa-ti cresti numarul actual de mitocondrii;
Cele mai importante instrumente de imbunatatire a performantei mitocondriale;
Care sunt simptomele timpurii ale disfunctiei mitocondriale;
De ce este NADH una dintre moleculele „vedeta” pentru energia ta;
De ce are creierul nevoie de energie si ce se intampla cand ne scade nivelul de energie;
Cum ne afecteaza hormonii tiroidieni functiile mitocondriilor si de ce este important sa iti faci analize tiroidiene daca te simti obosit frecvent;
Ce este "creierul de labrador" si cum sa spui nu acestui tip de creier, astfel incat sa-ti poti folosi creierul uman cu mai multa eficienta;
Ce este apa EZ, unde o putem gasi si de ce este ea benefica pentru creierul nostru;
In ce consta procesul in patru etape pentru dezvoltarea unui creier mai puternic;
Ce este kriptonita cerebrala;
Care sunt cele 5 slabiciuni ale creierului;
Ce trebuie sa faci pentru a lua cele mai bune decizii;
Cum functioneaza neuronii si retelele neuronale si care sunt simptomele cand acestea din urma nu functioneaza asa cum ar trebui;
Cum pot ajuta postul sau bacteriile intestinale regenerarea mielinei;
Ce este si cum putem stimula neurogeneza;
Cum te afecteaza inflamatiile la toate nivelurile si ce legatura exista intre inflamatii si un creier slabit.
 
PARTEA A II-A: TU ITI CONTROLEZI CREIERUL
 
Expresia "nebun ca un palarier" a fost inventata pentru prima data in secolul al XVII-lea, in Franta, cand mesterii sau fabricantii de palarii au inceput sa se confrunte cu tremuraturi si furie patologica produse de expunerea cronica la mercur in timpul procesului de fabricare a palariilor.
In aceasta sectiune a cartii autorul iti furnizeaza informatia de care ai nevoie pentru a fi mereu in forma si a functiona la capacitate maxima. Asadar, Dave Asprey iti vorbeste aici despre micile schimbari pe care trebuie sa le faci in viata ta de zi cu zi pentru a avea un creier mereu in forma.
 
In Odiseea, Homer descrie marea ca avand culoarea "vinului intunecat". Albastrul a fost ultima culoare care a aparut in majoritatea limbilor, printre care greaca, chineza, japoneza si ebraica. Dovezile sugereaza ca, de vreme ce nu aveau niciun nume pentru ea, acesti oameni nu percepeau albastrul asa cum il cunoastem noi astazi. Albastrul este o inventie moderna si constituie culoarea cel mai greu de interpretat pentru creier.
 
Vei afla astfel, mai multe despre:
Polifenoli si beneficiile lor pentru organism;
Neurotransmitatori - cum ii produce corpul, care sunt neurotransmitatorii care iti afecteaza cel mai mult performanta (dopamina, norepinefrina, serotonina, l-triptofanul, acetilcolina) si cateva surse alimentare de care corpul are nevoie pentru a-i produce.
Cele mai bune surse de grasimi saturate stabile;
Cele mai bune surse de grasimi mononesaturate;
Cele mai bune surse de acizi grasi omega-3;
Ce este cetoza si cum poti intra in starea de cetoza;
O serie de alimente care inhiba creierul, precum alimentele inflamatoare si alimentele toxice si modul in care ne saboteaza ele performanta creierului. Este vorba mai exact despre: alcool, zahar, organisme modificate genetic, alimente care contin mercur, fluorura, sos de soia, aspartam, glutamat de sodiu, porumb, fructe cu coaja lemnoasa, ciocolata, alcool, cafea, cereale, uleiuri vegetale, gluten, grasimi trans si chiar carne la gratar. 
Cele mai frecvente surse de neurotoxine;
Care sunt simptomele expunerii frecvente la mucegaiuri toxice si ce masuri sa iei pentru a reduce pe cat posibil pericolul expunerii la mucegai
Care sunt simptomele expunerii la metale grele precum: plumbul, mercurul, nichelul, uraniul, arsenicul si cadmiul, si cum ne putem proteja de efectele lor nocive;
Care sunt medicamentele care iti afecteaza mitocondriile;
Cateva metode pentru a-ti stimula sistemele de detoxificare naturala:
Cum este afectat creierul de lumina nesanatoasa, aer si frig?
Legatura dintre expunerea pe termen lung la lumina nesanatoasa si degenerescenta maculara si ce poti face pentru a limita efectele ei nocive;
Ce este sindromul Irlen, care sunt principalele lui simptome si cum le poti combate;
Oxigenul si importanta lui pentru mitocondrii;
Ce este termogeneza si de ce este benefica pentru organism;
Somnul, meditatia si yoga si beneficiile lor pentru creier;
Care sunt efectele miscarii asupra corpului nostru si in special asupra creierului si care sunt cele mai benefice forme de miscare pentru noi;
 
PARTEA A III-A: PROGRAMUL HEAD STRONG DE DOUA SAPTAMANI
 
Daca in precedentele doua capitole autorul te-a familiarizat cu informatia stiintifica care te ajuta sa intelegi argumentele care stau la baza programului Head Strong de doua saptamani, in aceasta a treia parte, Dave Asprey iti prezinta ce trebuie sa faci pas cu pas pentru a avea un creier mult mai performant si a te simti mai in forma. 
 
De aici vei invata mai exact:
Sa alegi cele mai sanatoase si mai stimulente alimente pentru creier la mic dejun, pranz si cina cu ajutorul retetelor delicioase si sanatoase pe care ti le propune autorul aici! Retetele sunt foarte interesante si includ chiar si cateva variante de desert, precum si idei de gustari pentru un somn linistit; 
Sa faci unele schimbari in stilul tau de viata - adoptand stilul de viata Head Strong - in ceea ce priveste: expunerea la sursele de lumina daunatoare, expunerea la frig, somnul, meditatia si exercitiile fizice pentru a-ti sustine mitocondriile in loc sa-ti irosesti treptat energia, care vor avea un impact imediat asupra starii tale generale inca din prima zi;
Asadar, vei invata mai exact sa te feresti de sursele de lumina nesanatoase si sa profiti de cele sanatoase; sa faci exercitii fizice in cea mai eficienta maniera pentru corpul tau; sa te bucuri de cel mai odihnitor somn sau de beneficiile frigului; 
O lista cu cele mai importante suplimente care iti pot creste semnificativ performanta, si chiar si o serie de stimulente mitocondriale specifice, care iti pot imbunatati si mai mult performanta, precum: nicotina (dar nu cea din tigari), albastrul de metilen, medicamentele inteligente, etc.
Care sunt beneficiile stimularii prin electroterapie craniana; ozonoterapiei; crioterapiei; saunei cu infrarosu indepartat; ale saritului pe trambulina timp de 5 - 10 minute pe zi sau ale mersului descult; 
Ce sunt celulele stem si de ce pot reprezenta acestea viitorul biohakingului?
 
Partea buna in ceea ce priveste lectura acestei carti este faptul ca, chiar daca nu te vei hotari sa urmezi programul Head Strong timp de doua saptamani asa cum iti recomanda autorul cartii, tot vei ramane cu cateva idei in minte ulterior in ceea ce priveste ceea ce inseamna un stil de viata sanatos si lucrurile la care sa fii atent pentru a te bucura de un creier mai performant si un corp mai sanatos. Pe de alta parte, dupa cum spune insusi autorul: Daca iti doresti sa ai energie pentru a da tot ce-i mai bun din tine in fiecare zi, este timpul sa incerci programul Head Strong.
Citeste mai mult

-20%

PRP: 49.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

39.20Lei

39.20Lei

49.00 Lei

Primesti 39 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Supermintea: Planul Bulletproof pentru activarea energiei cerebrale latente, ca sa lucrezi mai inteligent si sa gandesti mai rapid in doar doua saptamani

Supermintea: Planul Bulletproof pentru activarea energiei cerebrale latente, ca sa lucrezi mai inteligent si sa gandesti mai rapid in doar doua saptamani
/ Head Strong: The Bulletproof Plan to Activate Untapped Brain Energy to Work Smarter and Think Faster-in Just Two Weeks de Dave Asprey este cartea care te va ajuta sa atingi un nivel de performanta mentala mai ridicat. Dave Asprey iti va arata ce schimbari relativ simple poti face in stilul tau de viata pentru a ajunge la un nivel de energie cerebrala mai mare, pentru a te concentra mai bine, a retine mai multe informatii si a gandi mai creativ.
 
Dave Asprey este - dupa cum singur se autodefineste - un biohaker profesionist care si-a propus sa traiasca pana la varsta de 180 de ani. Deocamdata, autorul volumelor Bulletproof si Bulletproof: Cartea de bucate a ajuns la varsta de 48 de ani, CV-ul sau dezvaluindu-ne un individ… putin spus interesant. Dupa ce si-a finalizat studiile in informatica si a obtinut un Master in Administrarea Afacerilor la Wharton (Universitatea Pennsylvania), a condus partea de strategii tehnologice intr-o companie evaluata la 36 de miliarde de dolari; a jucat un rol important in crearea infrastructurii pentru Internetul modern si s-a aflat in fruntea consiliului consultativ al IBM (International Business Machines). A cunoscut culmile gloriei in afaceri, dar si abisurile esecului, castigand, si apoi pierzand, sase milioane de dolari. Muncind din greu, si-a neglijat fizicul, ajungand la o greutate de 136 de kilograme si la o stare de oboseala cronica, din cauza careia uneori adormea in timpul intrunirilor. Avea mintea incetosata, era irascibil si morocanos, se enerva repede si lua decizii manat de impulsuri. Pentru ca era constient ca nu putea continua prea mult in acest fel, s-a hotarat sa gaseasca cauza starii deplorabile in care se afla. Astfel, 17 ani mai tarziu si dupa mai bine de 1 milion de dolari cheltuiti, avea sa afle secretele atingerii unei stari de inalta performanta, putere si rezilienta. 
 
A reusit astfel sa preia controlul asupra raspunsului la stres al sistemului nervos si asupra productiei de energie din celule pentru a-si creste rezilienta. Lucrurile pe care le-a invatat pe parcurs i-au schimbat viata, si, dupa multe experimente, a descoperit ca niste schimbari relativ simple in stilul de viata pot conduce la o energie cerebrala mult mai mare, la o mai buna putere de concentrare, la retinerea mai multor informatii si chiar la o gandire mai creativa. O mare parte din descoperirile pe care le-a facut Dave Asprey in urma cercetarilor si experimentelor lui, le vei descoperi in aceasta carte.
 
Asadar, te-ai gandit vreodata ca lucruri aparent inofensive din viata de zi cu zi, precum anumite tipuri de alimente, anumite tipuri de lumina si chiar si anumite forme de exercitii fizice iti consuma energia creierului? Mai mult decat atat, te-ai gandit vreodata ca anumite simptome pe care le resimti in plan fizic precum: uitarea, poftele alimentare, lipsa de energie, schimbarile de dispozitie sau dificultatea de a te concentra sunt toate simptome ale energiei cerebrale reduse?
Asadar, daca vrei sa intelegi mai bine modul cum functioneaza creierul uman si cum poti deveni mult mai performant din punct de vedere mental, cartea aceasta reprezinta o lectura obligatorie. Asta pentru ca autorul iti dezvaluie in cadrul ei secretele pe care le-a descoperit referitor la creier si la capacitatea lui de a atinge un nivel de performanta maxim, experimentand el insusi diverse metode, de la masti de oxigen, laser cerebral, software pentru antrenament mental, EEG (electroencefalograme), neurofeedback (un tip de biofeedback care iti afiseaza in timp real activitatea cerebrala), exercitii de respiratie, stimulare electrica, bai cu gheata, si pana la yoga, meditatie, diete, produse farmaceutice, hormoni si toate suplimentele alimentare posibile. 
 
Autorul denumeste toti acei factori care iti slabesc performanta creierului sub termenul generic de "kriptonita cerebrala", intelegand prin asta tot ceea ce priveaza creierul de energia de care are nevoie, directionand-o spre alte parti ale corpului. De altfel, motivul pentru care a scris aceasta carte este:
 
Lumea e un loc mai bun atunci cand oamenii pot actiona fara sa fie trasi in jos de epuizare si eforturi inutile. Si asta iti doresc si tie. As fi vrut sa gasesc aceasta carte atunci cand picam examenele la Wharton sau pe cand eram un tanar furios de 19 ani caruia ii apareau vergeturi.
 
Asadar, daca te-ai intrebat vreodata: cum ar fi sa dispui de energie maxima care sa-ti alimenteze creierul sau cum ar fi sa fii mai rabdator cu oamenii pe care ii iubesti, sa iei cele mai bune decizii posibile si sa te bucuri de fiecare clipa, aceasta carte iti va fi de un real folos. Pentru ca Head Strong este despre cum sa atingi acea stare in care corpul, mintea si emotiile lucreaza impreuna fara efort pentru a te ajuta sa functionezi peste nivelul la care te asteptai pana acum. Aceasta stare se numeste „starea Bulletproof” -nume pe care il poarta si compania condusa de Dave Asprey.
 
Cartea de fata este impartita in trei parti dupa cum urmeaza:
 
PARTEA I: TOTUL SE PETRECE IN CAPUL TAU
Avem nevoie de 50-100% mai multa energie acum decat in urma cu o suta de ani pentru a scapa de toate toxinele din organism care ne incetinesc productia de energie si ne subrezesc.
 
Dave Asprey a fost atat de pasionat de ideea de a avea un creier mai performant incat nu numai ca a facut cercetari aprofundate pe aceasta tema, dar a si investit foarte multi bani in acest scop. 
Asa a descoperit conceptul de biohacking, care inseamna pe scurt preluarea controlului asupra organismului tau, astfel incat sa-ti poti determina corpul sa faca ce vrei tu. Datorita acestei descoperiri, viata lui Asprey s-a imbunatatit considerabil.
 
Dr. Gerald Pollack, profesor de bioinginerie la Universitatea din Washington si redactor-sef al revistei stiintifice Water, a descoperit o faza a apei care nu este nici lichida, nici gazoasa sau solida. Aceasta forma a apei, numita apa din zona de excludere sau apa EZ, este esentiala pentru functia mitocondriala.
 
In aceasta sectiune a cartii vei afla:
Ce este biohackingul si cum ne poate ajuta el sa avem performante mai bune;
Ce sunt mitocondriile, ce rol important joaca ele in functionarea organismului nostru si cateva trucuri ca sa-ti cresti numarul actual de mitocondrii;
Cele mai importante instrumente de imbunatatire a performantei mitocondriale;
Care sunt simptomele timpurii ale disfunctiei mitocondriale;
De ce este NADH una dintre moleculele „vedeta” pentru energia ta;
De ce are creierul nevoie de energie si ce se intampla cand ne scade nivelul de energie;
Cum ne afecteaza hormonii tiroidieni functiile mitocondriilor si de ce este important sa iti faci analize tiroidiene daca te simti obosit frecvent;
Ce este "creierul de labrador" si cum sa spui nu acestui tip de creier, astfel incat sa-ti poti folosi creierul uman cu mai multa eficienta;
Ce este apa EZ, unde o putem gasi si de ce este ea benefica pentru creierul nostru;
In ce consta procesul in patru etape pentru dezvoltarea unui creier mai puternic;
Ce este kriptonita cerebrala;
Care sunt cele 5 slabiciuni ale creierului;
Ce trebuie sa faci pentru a lua cele mai bune decizii;
Cum functioneaza neuronii si retelele neuronale si care sunt simptomele cand acestea din urma nu functioneaza asa cum ar trebui;
Cum pot ajuta postul sau bacteriile intestinale regenerarea mielinei;
Ce este si cum putem stimula neurogeneza;
Cum te afecteaza inflamatiile la toate nivelurile si ce legatura exista intre inflamatii si un creier slabit.
 
PARTEA A II-A: TU ITI CONTROLEZI CREIERUL
 
Expresia "nebun ca un palarier" a fost inventata pentru prima data in secolul al XVII-lea, in Franta, cand mesterii sau fabricantii de palarii au inceput sa se confrunte cu tremuraturi si furie patologica produse de expunerea cronica la mercur in timpul procesului de fabricare a palariilor.
In aceasta sectiune a cartii autorul iti furnizeaza informatia de care ai nevoie pentru a fi mereu in forma si a functiona la capacitate maxima. Asadar, Dave Asprey iti vorbeste aici despre micile schimbari pe care trebuie sa le faci in viata ta de zi cu zi pentru a avea un creier mereu in forma.
 
In Odiseea, Homer descrie marea ca avand culoarea "vinului intunecat". Albastrul a fost ultima culoare care a aparut in majoritatea limbilor, printre care greaca, chineza, japoneza si ebraica. Dovezile sugereaza ca, de vreme ce nu aveau niciun nume pentru ea, acesti oameni nu percepeau albastrul asa cum il cunoastem noi astazi. Albastrul este o inventie moderna si constituie culoarea cel mai greu de interpretat pentru creier.
 
Vei afla astfel, mai multe despre:
Polifenoli si beneficiile lor pentru organism;
Neurotransmitatori - cum ii produce corpul, care sunt neurotransmitatorii care iti afecteaza cel mai mult performanta (dopamina, norepinefrina, serotonina, l-triptofanul, acetilcolina) si cateva surse alimentare de care corpul are nevoie pentru a-i produce.
Cele mai bune surse de grasimi saturate stabile;
Cele mai bune surse de grasimi mononesaturate;
Cele mai bune surse de acizi grasi omega-3;
Ce este cetoza si cum poti intra in starea de cetoza;
O serie de alimente care inhiba creierul, precum alimentele inflamatoare si alimentele toxice si modul in care ne saboteaza ele performanta creierului. Este vorba mai exact despre: alcool, zahar, organisme modificate genetic, alimente care contin mercur, fluorura, sos de soia, aspartam, glutamat de sodiu, porumb, fructe cu coaja lemnoasa, ciocolata, alcool, cafea, cereale, uleiuri vegetale, gluten, grasimi trans si chiar carne la gratar. 
Cele mai frecvente surse de neurotoxine;
Care sunt simptomele expunerii frecvente la mucegaiuri toxice si ce masuri sa iei pentru a reduce pe cat posibil pericolul expunerii la mucegai
Care sunt simptomele expunerii la metale grele precum: plumbul, mercurul, nichelul, uraniul, arsenicul si cadmiul, si cum ne putem proteja de efectele lor nocive;
Care sunt medicamentele care iti afecteaza mitocondriile;
Cateva metode pentru a-ti stimula sistemele de detoxificare naturala:
Cum este afectat creierul de lumina nesanatoasa, aer si frig?
Legatura dintre expunerea pe termen lung la lumina nesanatoasa si degenerescenta maculara si ce poti face pentru a limita efectele ei nocive;
Ce este sindromul Irlen, care sunt principalele lui simptome si cum le poti combate;
Oxigenul si importanta lui pentru mitocondrii;
Ce este termogeneza si de ce este benefica pentru organism;
Somnul, meditatia si yoga si beneficiile lor pentru creier;
Care sunt efectele miscarii asupra corpului nostru si in special asupra creierului si care sunt cele mai benefice forme de miscare pentru noi;
 
PARTEA A III-A: PROGRAMUL HEAD STRONG DE DOUA SAPTAMANI
 
Daca in precedentele doua capitole autorul te-a familiarizat cu informatia stiintifica care te ajuta sa intelegi argumentele care stau la baza programului Head Strong de doua saptamani, in aceasta a treia parte, Dave Asprey iti prezinta ce trebuie sa faci pas cu pas pentru a avea un creier mult mai performant si a te simti mai in forma. 
 
De aici vei invata mai exact:
Sa alegi cele mai sanatoase si mai stimulente alimente pentru creier la mic dejun, pranz si cina cu ajutorul retetelor delicioase si sanatoase pe care ti le propune autorul aici! Retetele sunt foarte interesante si includ chiar si cateva variante de desert, precum si idei de gustari pentru un somn linistit; 
Sa faci unele schimbari in stilul tau de viata - adoptand stilul de viata Head Strong - in ceea ce priveste: expunerea la sursele de lumina daunatoare, expunerea la frig, somnul, meditatia si exercitiile fizice pentru a-ti sustine mitocondriile in loc sa-ti irosesti treptat energia, care vor avea un impact imediat asupra starii tale generale inca din prima zi;
Asadar, vei invata mai exact sa te feresti de sursele de lumina nesanatoase si sa profiti de cele sanatoase; sa faci exercitii fizice in cea mai eficienta maniera pentru corpul tau; sa te bucuri de cel mai odihnitor somn sau de beneficiile frigului; 
O lista cu cele mai importante suplimente care iti pot creste semnificativ performanta, si chiar si o serie de stimulente mitocondriale specifice, care iti pot imbunatati si mai mult performanta, precum: nicotina (dar nu cea din tigari), albastrul de metilen, medicamentele inteligente, etc.
Care sunt beneficiile stimularii prin electroterapie craniana; ozonoterapiei; crioterapiei; saunei cu infrarosu indepartat; ale saritului pe trambulina timp de 5 - 10 minute pe zi sau ale mersului descult; 
Ce sunt celulele stem si de ce pot reprezenta acestea viitorul biohakingului?
 
Partea buna in ceea ce priveste lectura acestei carti este faptul ca, chiar daca nu te vei hotari sa urmezi programul Head Strong timp de doua saptamani asa cum iti recomanda autorul cartii, tot vei ramane cu cateva idei in minte ulterior in ceea ce priveste ceea ce inseamna un stil de viata sanatos si lucrurile la care sa fii atent pentru a te bucura de un creier mai performant si un corp mai sanatos. Pe de alta parte, dupa cum spune insusi autorul: Daca iti doresti sa ai energie pentru a da tot ce-i mai bun din tine in fiecare zi, este timpul sa incerci programul Head Strong.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
0
4 stele
1
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Turtoi Elena Cristina 06/09/2023 17:00
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte din care am invatat ce i lipseste corpului meu, explicat simplu asa încât mi a fost ușor să inteleg. M am inspirat in a face alegeri de hrană și mediu , atât cât este posibil pentru mine.
Recomand cartea oricui vrea sa faca alegeri sănătoase.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

1 din 1 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one