Secretul banilor. Educatia financiara pe care nu o inveti la scoala

Secretul banilor. Educatia financiara pe care nu o inveti la scoala - Irina Chitu, Denisa Dascalu
Rasfoieste

Secretul banilor. Educatia financiara pe care nu o inveti la scoala

Lucrarea este structurata in sapte capitole, care abordeaza cele mai importante notiuni de educatie financiara de care ai nevoie, raspunde aplicat, cu exemple si solutii, intrebarilor legate de sanatatea financiara, buget personal, setarea si indeplinirea obiectivelor, independenta financiara. Studiind-o, te ajuta sa iti creezi obiceiuri financiare bune si sa dai sens fiecarui ban care iti trece prin maini.
 
Lumea financiara poate deveni complicata daca nu o intelegi, si te poate face sa iei decizii cu un impact financiar major. Este important sa detii un minimum de cunostinte financiare pentru a pastra un echilibru intre venituri si cheltuieli, dar, in acelasi timp, este necesar sa ai curaj sa pui in aplicare tot ce inveti si, astfel, sa pornesti pe drumul catre prosperitate sau chiar independenta financiara.
 
Auzi vorbindu-se zi de zi despre bani si despre modalitatea in care iti administrezi salariul si veniturile, dar cat de mult inveti despre aceste lucruri inca din copilarie, din adolescenta sau cand deja esti adult? Cartea abordeaza cele mai frecvente situatii de natura financiara cu care te poti confrunta in viata de zi cu zi, iti dezvaluie solutiile care "te pot salva" si implicatiile pe care acestea le pot avea. Nu este doar pentru tine, cel care o rasfoiesti in acest moment, ci se adreseaza tuturor celor care isi doresc sa cunoasca elementele esentiale din domeniul financiar (banii si evolutia lor, ce este un card bancar si cum se utilizeaza, ce trebuie sa stii despre economisire si investitii, ce sunt creditele bancare, cum se face rambursarea anticipata si ce avantaje are, despre inflatie, despre drepturile consumatorilor de servicii financiare si despre institutiile care ii protejeaza). Limbajul utilizat este usor de inteles chiar si de catre cei care nu sunt familiarizati cu termenii financiari, dar care sunt curiosi/dornici sa ii descopere/inteleaga.
 
Aceasta carte iti largeste perspectivele, te ghideaza si iti ofera informatii esentiale si, cu fiecare pagina citita si inteleasa, vei fi cu un pas mai aproape de cea mai buna versiune a ta, te vei simti mai increzator in propriile forte si vei detine controlul resurselor financiare de care dispui. Totodata, te invata cum sa te feresti de capcanele financiare pe care le poti intalni la orice pas. Asadar, aceasta carte este pentru tine daca:
• esti dornic sa descoperi tainele lumii financiare;
• vrei sa iti aprofundezi cunostintele financiare pe care le-ai dobandit deja;
• vrei sa iti dezvolti abilitatile de gestionare a resurselor financiare;
• ai nevoie de tips&tricks legate de produsele si serviciile financiare.

Studiind-o, te ajuta sa iti creezi obiceiuri financiare bune si sa dai sens fiecarui ban care iti trece prin maini. Inveti cum sa castigi bani, cum sa ii gestionezi inteligent, cum sa economisesti si sa investesti pentru a-ti atinge obiectivele imediate si pe cele viitoare, pe termen lung. Vei afla detalii despre cum functioneaza produsele financiare (de economisire, creditare, investitii, instrumente de plata), despre beneficiile pe care ti le aduce fiecare si despre capcanele de care trebuie sa te feresti, in functie de nevoile si dorintele tale, te ajuta sa te orientezi, sa intelegi lumea in care traiesti si de ce si cum te afecteaza fiecare decizie financiara luata. Poti afla si care iti sunt drepturile si obligatiile in calitate de consumator de produse si servicii financiare, dar si unde ar trebui sa apelezi si ce solutii ai, in cazul in care te confrunti cu probleme financiare. Principalul castig este ca, din fiecare subiect abordat in carte, poti retine cel putin un lucru pe care sa il pui in practica si sa il aplici incepand cu acel moment. Cea mai buna investitie, la orice varsta, este in educatie si in cresterea valorii personale! 
 
Secretul banilor. Educatia financiara pe care nu o inveti la scoala este o carte care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa de roman. Si spun asta sincer si raspicat, fara falsa modestie, avand deopotriva perspectiva personala, pe cea a specialistului in investitii, a lectorului si, nu in ultimul rand, a parintelui. Aceasta carte este un bun necesar pentru noi toti! Va va ajuta sa intelegeti mai bine banii si munca, va va imbogati substantial cunostintele financiare si va va servi ca baza pentru alegeri intelepte in viata. Dupa ce am citit-o, mi-am promis ca, in ciuda riscului de a fi enervant, voi transforma cartea  in cadoul standard de la Horia la aniversarile copiilor prietenilor, indiferent de varsta. De ce voi face asta? Pentru ca aceasta carte atinge, in cele sapte capitole, informatii relevante de care ai nevoie pe tot parcursul vietii. Cartea prezinta intr-o maniera practica obiceiuri sanatoase, va invata despre economii si investitii, despre gestiunea banilor si multe alte aspecte de care aveti parte in viata de zi cu zi. Veti afla multe lucruri despre inamicul care ne mananca banii tinuti la ciorap, dar si cum poti profita de faptul ca esti elev sau student pentru a-ti face planuri financiare. Dar, poate, cel mai important aspect al cartii este ca aduce exemple clare, concrete, din viata de zi cu zi, care va vor ajuta sa intelegeti usor notiuni financiare care, de regula, sunt percepute ca fiind ori prea tehnice, ori prea abstracte sau lipsite de viata. Irina Chitu si Denisa Dascalu, doua jurnaliste care lupta de ani buni pe frontul educatiei financiare, reusesc cu aceasta carte sa puna toate necunoscutele din viata noastra economico-financiara la aceeasi masa. Sunt convins ca cea mai buna investitie este in educatie si in cresterea valorii personale. De aceea, dragi cititori curiosi, cititi-o! Veti descoperi raspunsuri la intrebari legate de sanatate si independenta financiara, buget personal, setarea si indeplinirea obiectivelor. Veti descoperi cum functioneaza produsele financiare (de economisire, creditare, investitii, instrumente de plata), ce beneficii aduce fiecare, care sunt capcanele la care sa fiti atenti, care va sunt drepturile si obligatiile in calitate de consumatori de produse si servicii financiare. Felicitari Irina Chitu si Denisa Dascalu pentru curaj si perseverenta! Sunt convins ca multi romani isi vor schimba comportamentele financiare dupa lectura acestei carti si, cine stie, poate va intra in bibliografia scoala curand! Aceasta carte este pentru fiecare dintre noi, asa ca va urez: Lectura placuta! - Horia Gusta, presedinte Asociatia Administratorilor de Fonduri 
 
Sa vorbesti despre bani nu este simplu. Regulile conversatiei spun ca nu se discuta despre bani si sanatate, ele fiind subiecte foarte personale si, ca atare, foarte sensibile. Lasand dezbaterile despre sanatate celor care se pricep, vom avea totusi indrazneala de a incepe o discutie despre finante, deoarece intalnim o abordare noua. Ideea este nu sa vorbim despre bani, ci sa conversam despre ceea ce nu stim despre bani. Cum adica, nu stim totul despre bani? Noi cei care am crescut cu Holograf stim sigur ca banii nu tac, banii se fac, totul e in mana lor, banii vorbesc. Trebuie sa recunoastem, e un cantec foarte frumos, dar cu un mesaj pe cat de incomplet, pe atat de daunator. Secretul banilor vorbeste despre finante pe intelesul tuturor. Si, daca tot ne spune cantecul ca banii vorbesc, Secretul banilor ne invata cum sa vorbim si noi pe limba lor. - George Cristian Tuta, initiator Ziua Educatiei Financiare 
 
O lectura placuta, dar mai ales atractiva prin structurarea intuitiva a informatiilor oferite si prin modul de expunere a acestora, imagini, scheme, explicatii sugestive si utile pentru cei mici, dar si pentru cei mari si dornici sa aprofundeze. Informatiile prezentate sunt structurate in capitole bine delimitate, incepand cu trecutul - Istoria banilor, prezentul - Cum sa iti inmultesti banii pe care ii ai? si viitorul - Digitalizarea, criptomonedele. Inca de la inceput, titlul lanseaza provocarea „descopera secretul!”, iar la aceasta invitatie cu siguranta va raspunde o paleta larga de auditoriu. Unul dintre aspectele ce fac aceasta carte atractiva pentru tineri, categoria de varsta pe care o vizeaza, sunt acele Stiai ca?, Provocari, Nu uita!, cititorii putand sa savureze aceste mici curiozitati si scurte povestioare, dar, in acelasi timp, isi vor insusi cunostinte importante. O incursiune binevenita in istoria banilor, a metodelor de gestionare a finantelor, punctata cu indrumari pentru atingerea sanatatii financiare si protejarea consumatorilor. Gestionarea banilor este un aspect important pe care tinerii trebuie sa il deprinda de la varste cat mai fragede, incepand din copilarie, cu ajutorul parintilor, apoi la scoala, sub indrumarea invatatorilor si a profesorilor. Sanatatea financiara, notiunea de economisire, investitii, gestionarea banilor din portofel necesita o buna intelegere si aprofundare a notiunilor, precum si metode de aplicare ale acestora in viata de zi cu zi. Un alt aspect tratat in lucrare, de maxima importanta, este protectia utilizatorilor de servicii financiare. Este vital ca tinerii consumatori sa isi cunoasca drepturile si sa inteleaga mecanismele prin care pot fi inselati, astfel incat sa gaseasca metode pentru a se proteja. De real interes pentru aceasta categorie de varsta, si nu numai, este subiectul Banii viitorului. Lucrarea trateaza detaliat aceasta categorie, cei interesati avand posibilitatea de a-si lua informatii clare, explicatii concise si interesante. Educatia financiara ramane un pilon major in educatia copiilor nostri, societatea si vremurile obligandu-ne sa fim informati, vigilenti, organizati si sa avem surse credibile! Bunici, parinti, copii, va urez o lectura placuta si, cu siguranta, benefica pentru viitorul tuturor! - Florin Danescu, presedinte Asociatia Romana a Bancilor 
 
O carte care ar putea foarte bine sa fie primul manual de Educatie financiara care sa fie utilizat in scoli. Dar nu numai. Formatul atractiv, limbajul accesibil, abordarea unor teme foarte concrete si de interes larg o transforma intr-un instrument la indemana tuturor celor care sunt putin familiarizati cu terminologia si produsele sectorului financiar, indiferent de varsta. Avand in vedere contra-educatia financiara care se face, din pacate, prin vocea populismului economic, ca o masura de contracarare, o astfel de carte ar trebui sa fie sponsorizata pentru a fi distribuita gratuit in masa. Astfel, creditele ar fi luate cu mai multa masura, salariile nu ar mai fi cheltuite pana la ultimul banut, economiile fiecaruia ar fi mult mai diversificate, iar pensiile private ar face romanii sa se alature cohortelor de pensionari occidentali care strabat anual Europa. Multi vor afla cu surprindere ca, de fapt, intrebarea cu care trebuie sa incepi nu este catusi de putin in ce plasez banii economisiti, ci ce destinatie vor avea economiile mele si, in functie de asta, sa decida apoi ce plasamente fac. Revelatiile vor fi insa mult mai numeroase de atat. - Radu Craciun, presedinte BCR Pensii 
 
Continutul cartii acopera tot ce-i trebuie unui tanar sa dezvolte o relatie sanatoasa cu banii. Intr-o lume din ce in ce mai complexa, plina de tentatii, de provocari, dar si de oportunitati, tinerii care inteleg si aplica secretele banilor vor avea un avantaj imens pentru tot restul vietii lor. - Adrian Asoltanie, trainer Educatie financiara copii si adulti
 
Educatia financiara ne echipeaza cu informatiile si abilitatile necesare pentru a ne gestiona banii in mod eficient. Cu aceste cunostinte, deciziile si actiunile noastre financiare au o baza solida pentru succes. Evolutia rapida a societatii noastre si noile tehnologii digitale, in general, creeaza o presiune si mai mare asupra nevoii de cunostinte financiare. Prin urmare, citirea acestei carti, Secretul banilor. Educatia financiara pe care nu o inveti la scoala, ne va creste nivelul de cunostinte in ceea ce priveste gestionarea finantelor proprii si ne va ajuta sa ne ancoram mai bine in realitatea economica in care traim. Si, daca un mar pe zi ne tine departe de doctor, prin analogie as putea spune ca o informatie financiara pe zi ne va tine departe de problemele financiare pentru o viata intreaga. - Radu Hanga, presedinte Bursa de Valori Bucuresti 
 
Cartea pe care o ai in fata, scrisa cu maiestrie, reprezinta o resursa indispensabila nu doar pentru tineri, ci si pentru adultii care doresc sa isi imbunatateasca cunostintele financiare, sa isi formeze obiceiuri financiare sanatoase si sa ia decizii intelepte in viata de zi cu zi. Secretul banilor. Educatia financiara pe care nu o inveti la scoala este un ghid complet ce abunda in sfaturi practice si ofera raspunsuri fundamentale cu privire la gestionarea finantelor personale, a creditelor si a investitiilor. Cu fiecare pagina citita, esti mai aproape de dobandirea independentei financiare. - Cristian Popa, CFA, membru al Consiliului de Administratie BNR 
 
Lucrarea Secretul banilor. Educatia financiara pe care nu o inveti in scoala, scrisa de Irina Chitu si Denisa Dascalu si aparuta la Editura Corint, reprezinta un ghid de educatie financiara adresat tinerilor de toate varstele, ghid care sa ii ajute sa isi formeze obiceiuri financiare sanatoase si sa ia decizii intelepte in viata cotidiana. Lucrarea contine sapte capitole si porneste de la un abc al banilor, cu o descriere a felului in care acestia pot fi gestionati mai bine, cum se pot economisi si investi. Apoi se vorbeste despre bani si banci, despre operatiunile importante ale acestora, inclusiv creditarea (tipuri de credite, dobanda, rambursare rata de capital si credit etc.), despre institutiile implicate in relatia cu consumatorii de produse si servicii bancare si nonbancare si, in final, despre banii in viitor. Lucrarea a fost elaborata de la simplu la complex, astfel incat fiecare tanar sa aiba  libertatea alegerii unui subiect sau a altuia pentru aprofundare. Desi este o carte cu continut financiar-bancar, aceasta are un limbaj simplu, pe intelesul tuturor, cu definirea si explicarea in mod logic a celor mai importante concepte de educatie financiara si presarata cu informatii suplimentare interesante prin rubrica Stiai ca?. Grafica este atractiva, imbinand armonios fotografii din domeniu cu infograme. Cartea raspunde necesitatii tinerilor de a intelege mai bine termenii financiar-bancari, avand in vedere lipsa din librarii si biblioteci a unor carti care sa le explice pe intelesul lor aceste fenomene. In calitate de autor-pionier al manualelor de Educatie financiara pentru cele patru cicluri ale invatamantului preuniversitar, recomand din toata inima achizitionarea acestei carti si aprofundarea noilor cunostinte de educatie financiara. - Dr. Ligia Georgescu-Golosoiu, presedinte Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie
Citeste mai mult

109.90Lei

109.90Lei

Primesti 109 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Lucrarea este structurata in sapte capitole, care abordeaza cele mai importante notiuni de educatie financiara de care ai nevoie, raspunde aplicat, cu exemple si solutii, intrebarilor legate de sanatatea financiara, buget personal, setarea si indeplinirea obiectivelor, independenta financiara. Studiind-o, te ajuta sa iti creezi obiceiuri financiare bune si sa dai sens fiecarui ban care iti trece prin maini.
 
Lumea financiara poate deveni complicata daca nu o intelegi, si te poate face sa iei decizii cu un impact financiar major. Este important sa detii un minimum de cunostinte financiare pentru a pastra un echilibru intre venituri si cheltuieli, dar, in acelasi timp, este necesar sa ai curaj sa pui in aplicare tot ce inveti si, astfel, sa pornesti pe drumul catre prosperitate sau chiar independenta financiara.
 
Auzi vorbindu-se zi de zi despre bani si despre modalitatea in care iti administrezi salariul si veniturile, dar cat de mult inveti despre aceste lucruri inca din copilarie, din adolescenta sau cand deja esti adult? Cartea abordeaza cele mai frecvente situatii de natura financiara cu care te poti confrunta in viata de zi cu zi, iti dezvaluie solutiile care "te pot salva" si implicatiile pe care acestea le pot avea. Nu este doar pentru tine, cel care o rasfoiesti in acest moment, ci se adreseaza tuturor celor care isi doresc sa cunoasca elementele esentiale din domeniul financiar (banii si evolutia lor, ce este un card bancar si cum se utilizeaza, ce trebuie sa stii despre economisire si investitii, ce sunt creditele bancare, cum se face rambursarea anticipata si ce avantaje are, despre inflatie, despre drepturile consumatorilor de servicii financiare si despre institutiile care ii protejeaza). Limbajul utilizat este usor de inteles chiar si de catre cei care nu sunt familiarizati cu termenii financiari, dar care sunt curiosi/dornici sa ii descopere/inteleaga.
 
Aceasta carte iti largeste perspectivele, te ghideaza si iti ofera informatii esentiale si, cu fiecare pagina citita si inteleasa, vei fi cu un pas mai aproape de cea mai buna versiune a ta, te vei simti mai increzator in propriile forte si vei detine controlul resurselor financiare de care dispui. Totodata, te invata cum sa te feresti de capcanele financiare pe care le poti intalni la orice pas. Asadar, aceasta carte este pentru tine daca:
• esti dornic sa descoperi tainele lumii financiare;
• vrei sa iti aprofundezi cunostintele financiare pe care le-ai dobandit deja;
• vrei sa iti dezvolti abilitatile de gestionare a resurselor financiare;
• ai nevoie de tips&tricks legate de produsele si serviciile financiare.

Studiind-o, te ajuta sa iti creezi obiceiuri financiare bune si sa dai sens fiecarui ban care iti trece prin maini. Inveti cum sa castigi bani, cum sa ii gestionezi inteligent, cum sa economisesti si sa investesti pentru a-ti atinge obiectivele imediate si pe cele viitoare, pe termen lung. Vei afla detalii despre cum functioneaza produsele financiare (de economisire, creditare, investitii, instrumente de plata), despre beneficiile pe care ti le aduce fiecare si despre capcanele de care trebuie sa te feresti, in functie de nevoile si dorintele tale, te ajuta sa te orientezi, sa intelegi lumea in care traiesti si de ce si cum te afecteaza fiecare decizie financiara luata. Poti afla si care iti sunt drepturile si obligatiile in calitate de consumator de produse si servicii financiare, dar si unde ar trebui sa apelezi si ce solutii ai, in cazul in care te confrunti cu probleme financiare. Principalul castig este ca, din fiecare subiect abordat in carte, poti retine cel putin un lucru pe care sa il pui in practica si sa il aplici incepand cu acel moment. Cea mai buna investitie, la orice varsta, este in educatie si in cresterea valorii personale! 
 
Secretul banilor. Educatia financiara pe care nu o inveti la scoala este o carte care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa de roman. Si spun asta sincer si raspicat, fara falsa modestie, avand deopotriva perspectiva personala, pe cea a specialistului in investitii, a lectorului si, nu in ultimul rand, a parintelui. Aceasta carte este un bun necesar pentru noi toti! Va va ajuta sa intelegeti mai bine banii si munca, va va imbogati substantial cunostintele financiare si va va servi ca baza pentru alegeri intelepte in viata. Dupa ce am citit-o, mi-am promis ca, in ciuda riscului de a fi enervant, voi transforma cartea  in cadoul standard de la Horia la aniversarile copiilor prietenilor, indiferent de varsta. De ce voi face asta? Pentru ca aceasta carte atinge, in cele sapte capitole, informatii relevante de care ai nevoie pe tot parcursul vietii. Cartea prezinta intr-o maniera practica obiceiuri sanatoase, va invata despre economii si investitii, despre gestiunea banilor si multe alte aspecte de care aveti parte in viata de zi cu zi. Veti afla multe lucruri despre inamicul care ne mananca banii tinuti la ciorap, dar si cum poti profita de faptul ca esti elev sau student pentru a-ti face planuri financiare. Dar, poate, cel mai important aspect al cartii este ca aduce exemple clare, concrete, din viata de zi cu zi, care va vor ajuta sa intelegeti usor notiuni financiare care, de regula, sunt percepute ca fiind ori prea tehnice, ori prea abstracte sau lipsite de viata. Irina Chitu si Denisa Dascalu, doua jurnaliste care lupta de ani buni pe frontul educatiei financiare, reusesc cu aceasta carte sa puna toate necunoscutele din viata noastra economico-financiara la aceeasi masa. Sunt convins ca cea mai buna investitie este in educatie si in cresterea valorii personale. De aceea, dragi cititori curiosi, cititi-o! Veti descoperi raspunsuri la intrebari legate de sanatate si independenta financiara, buget personal, setarea si indeplinirea obiectivelor. Veti descoperi cum functioneaza produsele financiare (de economisire, creditare, investitii, instrumente de plata), ce beneficii aduce fiecare, care sunt capcanele la care sa fiti atenti, care va sunt drepturile si obligatiile in calitate de consumatori de produse si servicii financiare. Felicitari Irina Chitu si Denisa Dascalu pentru curaj si perseverenta! Sunt convins ca multi romani isi vor schimba comportamentele financiare dupa lectura acestei carti si, cine stie, poate va intra in bibliografia scoala curand! Aceasta carte este pentru fiecare dintre noi, asa ca va urez: Lectura placuta! - Horia Gusta, presedinte Asociatia Administratorilor de Fonduri 
 
Sa vorbesti despre bani nu este simplu. Regulile conversatiei spun ca nu se discuta despre bani si sanatate, ele fiind subiecte foarte personale si, ca atare, foarte sensibile. Lasand dezbaterile despre sanatate celor care se pricep, vom avea totusi indrazneala de a incepe o discutie despre finante, deoarece intalnim o abordare noua. Ideea este nu sa vorbim despre bani, ci sa conversam despre ceea ce nu stim despre bani. Cum adica, nu stim totul despre bani? Noi cei care am crescut cu Holograf stim sigur ca banii nu tac, banii se fac, totul e in mana lor, banii vorbesc. Trebuie sa recunoastem, e un cantec foarte frumos, dar cu un mesaj pe cat de incomplet, pe atat de daunator. Secretul banilor vorbeste despre finante pe intelesul tuturor. Si, daca tot ne spune cantecul ca banii vorbesc, Secretul banilor ne invata cum sa vorbim si noi pe limba lor. - George Cristian Tuta, initiator Ziua Educatiei Financiare 
 
O lectura placuta, dar mai ales atractiva prin structurarea intuitiva a informatiilor oferite si prin modul de expunere a acestora, imagini, scheme, explicatii sugestive si utile pentru cei mici, dar si pentru cei mari si dornici sa aprofundeze. Informatiile prezentate sunt structurate in capitole bine delimitate, incepand cu trecutul - Istoria banilor, prezentul - Cum sa iti inmultesti banii pe care ii ai? si viitorul - Digitalizarea, criptomonedele. Inca de la inceput, titlul lanseaza provocarea „descopera secretul!”, iar la aceasta invitatie cu siguranta va raspunde o paleta larga de auditoriu. Unul dintre aspectele ce fac aceasta carte atractiva pentru tineri, categoria de varsta pe care o vizeaza, sunt acele Stiai ca?, Provocari, Nu uita!, cititorii putand sa savureze aceste mici curiozitati si scurte povestioare, dar, in acelasi timp, isi vor insusi cunostinte importante. O incursiune binevenita in istoria banilor, a metodelor de gestionare a finantelor, punctata cu indrumari pentru atingerea sanatatii financiare si protejarea consumatorilor. Gestionarea banilor este un aspect important pe care tinerii trebuie sa il deprinda de la varste cat mai fragede, incepand din copilarie, cu ajutorul parintilor, apoi la scoala, sub indrumarea invatatorilor si a profesorilor. Sanatatea financiara, notiunea de economisire, investitii, gestionarea banilor din portofel necesita o buna intelegere si aprofundare a notiunilor, precum si metode de aplicare ale acestora in viata de zi cu zi. Un alt aspect tratat in lucrare, de maxima importanta, este protectia utilizatorilor de servicii financiare. Este vital ca tinerii consumatori sa isi cunoasca drepturile si sa inteleaga mecanismele prin care pot fi inselati, astfel incat sa gaseasca metode pentru a se proteja. De real interes pentru aceasta categorie de varsta, si nu numai, este subiectul Banii viitorului. Lucrarea trateaza detaliat aceasta categorie, cei interesati avand posibilitatea de a-si lua informatii clare, explicatii concise si interesante. Educatia financiara ramane un pilon major in educatia copiilor nostri, societatea si vremurile obligandu-ne sa fim informati, vigilenti, organizati si sa avem surse credibile! Bunici, parinti, copii, va urez o lectura placuta si, cu siguranta, benefica pentru viitorul tuturor! - Florin Danescu, presedinte Asociatia Romana a Bancilor 
 
O carte care ar putea foarte bine sa fie primul manual de Educatie financiara care sa fie utilizat in scoli. Dar nu numai. Formatul atractiv, limbajul accesibil, abordarea unor teme foarte concrete si de interes larg o transforma intr-un instrument la indemana tuturor celor care sunt putin familiarizati cu terminologia si produsele sectorului financiar, indiferent de varsta. Avand in vedere contra-educatia financiara care se face, din pacate, prin vocea populismului economic, ca o masura de contracarare, o astfel de carte ar trebui sa fie sponsorizata pentru a fi distribuita gratuit in masa. Astfel, creditele ar fi luate cu mai multa masura, salariile nu ar mai fi cheltuite pana la ultimul banut, economiile fiecaruia ar fi mult mai diversificate, iar pensiile private ar face romanii sa se alature cohortelor de pensionari occidentali care strabat anual Europa. Multi vor afla cu surprindere ca, de fapt, intrebarea cu care trebuie sa incepi nu este catusi de putin in ce plasez banii economisiti, ci ce destinatie vor avea economiile mele si, in functie de asta, sa decida apoi ce plasamente fac. Revelatiile vor fi insa mult mai numeroase de atat. - Radu Craciun, presedinte BCR Pensii 
 
Continutul cartii acopera tot ce-i trebuie unui tanar sa dezvolte o relatie sanatoasa cu banii. Intr-o lume din ce in ce mai complexa, plina de tentatii, de provocari, dar si de oportunitati, tinerii care inteleg si aplica secretele banilor vor avea un avantaj imens pentru tot restul vietii lor. - Adrian Asoltanie, trainer Educatie financiara copii si adulti
 
Educatia financiara ne echipeaza cu informatiile si abilitatile necesare pentru a ne gestiona banii in mod eficient. Cu aceste cunostinte, deciziile si actiunile noastre financiare au o baza solida pentru succes. Evolutia rapida a societatii noastre si noile tehnologii digitale, in general, creeaza o presiune si mai mare asupra nevoii de cunostinte financiare. Prin urmare, citirea acestei carti, Secretul banilor. Educatia financiara pe care nu o inveti la scoala, ne va creste nivelul de cunostinte in ceea ce priveste gestionarea finantelor proprii si ne va ajuta sa ne ancoram mai bine in realitatea economica in care traim. Si, daca un mar pe zi ne tine departe de doctor, prin analogie as putea spune ca o informatie financiara pe zi ne va tine departe de problemele financiare pentru o viata intreaga. - Radu Hanga, presedinte Bursa de Valori Bucuresti 
 
Cartea pe care o ai in fata, scrisa cu maiestrie, reprezinta o resursa indispensabila nu doar pentru tineri, ci si pentru adultii care doresc sa isi imbunatateasca cunostintele financiare, sa isi formeze obiceiuri financiare sanatoase si sa ia decizii intelepte in viata de zi cu zi. Secretul banilor. Educatia financiara pe care nu o inveti la scoala este un ghid complet ce abunda in sfaturi practice si ofera raspunsuri fundamentale cu privire la gestionarea finantelor personale, a creditelor si a investitiilor. Cu fiecare pagina citita, esti mai aproape de dobandirea independentei financiare. - Cristian Popa, CFA, membru al Consiliului de Administratie BNR 
 
Lucrarea Secretul banilor. Educatia financiara pe care nu o inveti in scoala, scrisa de Irina Chitu si Denisa Dascalu si aparuta la Editura Corint, reprezinta un ghid de educatie financiara adresat tinerilor de toate varstele, ghid care sa ii ajute sa isi formeze obiceiuri financiare sanatoase si sa ia decizii intelepte in viata cotidiana. Lucrarea contine sapte capitole si porneste de la un abc al banilor, cu o descriere a felului in care acestia pot fi gestionati mai bine, cum se pot economisi si investi. Apoi se vorbeste despre bani si banci, despre operatiunile importante ale acestora, inclusiv creditarea (tipuri de credite, dobanda, rambursare rata de capital si credit etc.), despre institutiile implicate in relatia cu consumatorii de produse si servicii bancare si nonbancare si, in final, despre banii in viitor. Lucrarea a fost elaborata de la simplu la complex, astfel incat fiecare tanar sa aiba  libertatea alegerii unui subiect sau a altuia pentru aprofundare. Desi este o carte cu continut financiar-bancar, aceasta are un limbaj simplu, pe intelesul tuturor, cu definirea si explicarea in mod logic a celor mai importante concepte de educatie financiara si presarata cu informatii suplimentare interesante prin rubrica Stiai ca?. Grafica este atractiva, imbinand armonios fotografii din domeniu cu infograme. Cartea raspunde necesitatii tinerilor de a intelege mai bine termenii financiar-bancari, avand in vedere lipsa din librarii si biblioteci a unor carti care sa le explice pe intelesul lor aceste fenomene. In calitate de autor-pionier al manualelor de Educatie financiara pentru cele patru cicluri ale invatamantului preuniversitar, recomand din toata inima achizitionarea acestei carti si aprofundarea noilor cunostinte de educatie financiara. - Dr. Ligia Georgescu-Golosoiu, presedinte Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

Rating general al produsului

5 stele
3
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Nicolas66 19/03/2024 13:07
green icon awesome check Achizitie verificata
Foarte buna informatie
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
ROTARU ELENA18 27/02/2024 19:37
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte foarte interesanta din punct de vedere financiar pentru novici , foarte bine explicate notiunile financiare si pe intelesul adolescentilor. Merita achizitia!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Mocanu Mircea 25/01/2024 08:32
Foarte utilă și ușor de urmărit! O recomand mai ales tinerilor.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

3 din 3 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one