Savoir-vivre

De (autor): Sabine Denuelle

0
(0 review-uri)
Savoir-vivre - Sabine Denuelle
Rasfoieste

Savoir-vivre

De (autor): Sabine Denuelle

0
(0 review-uri)

Un veritabil tezaur de infor­matii savu­roase si utile, arta de a trai in societate, ce are la baza respectul fata de sine si fata de ceilalti.


Doua sute cincizeci de articole, prezentate alfabetic, grupate in noua mari categorii: modul de exprimare si comunicarea, bunele maniere la masa, la birou, in calatorie, la spectacol, la muzeu, la reuniuni pretentioase si la cele mai importante evenimente din viata.

Enciclopedia trece in revista convenientele din lumea intreaga, dar si particularitatile lor, astfel incat veti face fata celor mai inalte exigente, oriunde v-ati afla.

Ce inseamna eleganta? Exista reguli pentru folosirea telefonului mobil? Cum ne comportam la birou? Dar la restaurant, in muzee sau la receptii? Cum organizam o cina festiva? Cum tinem un toast? Care sunt cele mai potrivite formule de adresare? E demodata galanteria? Cum raspundem la un compliment?


„Pe masura ce sosesc oaspetii, ajutati-i sa se instaleze confortabil, aproape de o masuta joasa sau de un gheridon. Le oferiti ceasca tinand-o cu mana stanga, iar ceainicul il manevrati cu dreapta. Dupa ce ati umplut ceasca, ii propuneti invitatului lapte, zahar sau lamaie; apoi asezati in fata oaspetilor farfurii de desert individuale, cu furculite speciale si cu servetele sau servete. Continuati cu platourile cu prajiturele, si fiecare se ser­veste. Pentru a bea, ridicati ceasca si farfurioara ei (ca la cafea) avand grija sa nu cada lingurita, fara a ridica insa si degetul mic!“

Sabine Denuelle, Savoir-vivre

Eleganta si rafinament in comportamentul cotidian, dar si in ocazii speciale.


Ce cadou alegem pentru diferite ocazii?

Ce subiecte ar fi de preferat sa evitam intr-o conversatie?

In ce constau bunele maniere la masa?

Ce gesturi sunt permise sau interzise in locurile publice?

Cum sa organizam o petrecere?

Cum sa tratam relatiile de prietenie, sau de dragoste, la locul de munca?

Fragment din cartea "Savoir-vivre" de Sabine Denuelle

"Party
 
Party-ul este un ritual esential al vietii in cadrul companiei. Aniversare, casatorie, venirea pe lume a unui copil, angajare, plecare intr-un alt departament sau la o alta firma, pensionare, incheierea unui contract important, promovare, sfarsit de an, orice poate servi drept pretext pentru a va aduna alaturi de colegi la o gustare si un pahar de vin.
 
Organizare in functie de ocazie
 
Party-ul poate fi oferit de angajator, asa cum este traditia in Franta atunci cand un salariat se pensioneaza.
De asemenea, poate fi organizat in cadrul unui departament, de o singura persoana, pentru a sarbatori o promovare, de pilda. In acest caz, persoana in cauza se va ocupa de tot: trimite invitatii prin e-mail, aduce mancare si bautura, pregateste pahare, farfurii, fete de masa si servetele de hartie, aranjeaza masa (mesele). E un gest frumos din partea dumneavoastra dati o mana de ajutor sau sa strangeti bani pentru a-i oferi un cadou mic sau mai mare, in functie de ocazie.
Daca este un party colectiv, fiecare propune sa cu ceva, cu o specialitate culinara personala sau specific regional. In astfel de situatii, e de preferat sa faceti un tabel in care fiecare sa scrie ce urmeaza sa acduca; veti evita astfel sa constatati ca aveti cinci feluri fursecuri si nimic altceva."
Citeste mai mult

74.90Lei

74.90Lei

Primesti 74 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

Indisponibil

Plaseaza rapid comanda

Important icon msg

Completeaza mai jos numarul tau de telefon

Poti comanda acest produs introducand numarul tau de telefon. Vei fi apelat de un operator Libris.ro in cele mai scurt timp pentru prealuarea datelor necesare.

Descrierea produsului

Un veritabil tezaur de infor­matii savu­roase si utile, arta de a trai in societate, ce are la baza respectul fata de sine si fata de ceilalti.


Doua sute cincizeci de articole, prezentate alfabetic, grupate in noua mari categorii: modul de exprimare si comunicarea, bunele maniere la masa, la birou, in calatorie, la spectacol, la muzeu, la reuniuni pretentioase si la cele mai importante evenimente din viata.

Enciclopedia trece in revista convenientele din lumea intreaga, dar si particularitatile lor, astfel incat veti face fata celor mai inalte exigente, oriunde v-ati afla.

Ce inseamna eleganta? Exista reguli pentru folosirea telefonului mobil? Cum ne comportam la birou? Dar la restaurant, in muzee sau la receptii? Cum organizam o cina festiva? Cum tinem un toast? Care sunt cele mai potrivite formule de adresare? E demodata galanteria? Cum raspundem la un compliment?


„Pe masura ce sosesc oaspetii, ajutati-i sa se instaleze confortabil, aproape de o masuta joasa sau de un gheridon. Le oferiti ceasca tinand-o cu mana stanga, iar ceainicul il manevrati cu dreapta. Dupa ce ati umplut ceasca, ii propuneti invitatului lapte, zahar sau lamaie; apoi asezati in fata oaspetilor farfurii de desert individuale, cu furculite speciale si cu servetele sau servete. Continuati cu platourile cu prajiturele, si fiecare se ser­veste. Pentru a bea, ridicati ceasca si farfurioara ei (ca la cafea) avand grija sa nu cada lingurita, fara a ridica insa si degetul mic!“

Sabine Denuelle, Savoir-vivre

Eleganta si rafinament in comportamentul cotidian, dar si in ocazii speciale.


Ce cadou alegem pentru diferite ocazii?

Ce subiecte ar fi de preferat sa evitam intr-o conversatie?

In ce constau bunele maniere la masa?

Ce gesturi sunt permise sau interzise in locurile publice?

Cum sa organizam o petrecere?

Cum sa tratam relatiile de prietenie, sau de dragoste, la locul de munca?

Fragment din cartea "Savoir-vivre" de Sabine Denuelle

"Party
 
Party-ul este un ritual esential al vietii in cadrul companiei. Aniversare, casatorie, venirea pe lume a unui copil, angajare, plecare intr-un alt departament sau la o alta firma, pensionare, incheierea unui contract important, promovare, sfarsit de an, orice poate servi drept pretext pentru a va aduna alaturi de colegi la o gustare si un pahar de vin.
 
Organizare in functie de ocazie
 
Party-ul poate fi oferit de angajator, asa cum este traditia in Franta atunci cand un salariat se pensioneaza.
De asemenea, poate fi organizat in cadrul unui departament, de o singura persoana, pentru a sarbatori o promovare, de pilda. In acest caz, persoana in cauza se va ocupa de tot: trimite invitatii prin e-mail, aduce mancare si bautura, pregateste pahare, farfurii, fete de masa si servetele de hartie, aranjeaza masa (mesele). E un gest frumos din partea dumneavoastra dati o mana de ajutor sau sa strangeti bani pentru a-i oferi un cadou mic sau mai mare, in functie de ocazie.
Daca este un party colectiv, fiecare propune sa cu ceva, cu o specialitate culinara personala sau specific regional. In astfel de situatii, e de preferat sa faceti un tabel in care fiecare sa scrie ce urmeaza sa acduca; veti evita astfel sa constatati ca aveti cinci feluri fursecuri si nimic altceva."
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one