Profit First

Profit First - Mike Michalowicz
Rasfoieste

Profit First

Profit First: Cum sa-ti transformi afacerea dintr-un monstru devorator de bani intr-o masina de facut bani

Profit First: Cum sa-ti transformi afacerea dintr-un monstru devorator de bani intr-o masina de facut bani
/ Profit First: Transform Your Business from a Cash-Eating Monster to a Money-Making Machine de Mike Michalowicz este cartea care iti poate schimba in mod fundamental felul in care faci bani in afacerea ta. Pentru ca sistemul Profit First pune profitul pe primul loc si iti arata cum sa faci bani sigur si usor intr-o afacere de dimensiuni mici sau mijlocii.
 
Mike Michalowicz a cunoscut deopotriva culmile si abisurile antreprenoriatului. Pana la varsta de 35 de ani a creat si a vandut doua companii in valoare de mai multe milioane de dolari. Ulterior, a inceput sa investeasca masiv in startup-uri, ajungand astfel rapid la faliment. Dandu-si seama unde a gresit, a luat-o de la capat si a pus bazele sistemului Profit First. Tot el a inventat si Clockwork - un sistem care iti poate face afacerea sa functioneze pe pilot automat.
 
Michalowicz conduce in prezent doua businessuri de succes, este speaker, lector, specialist pe probleme de transformare a afacerilor la postul de televiziune MSNBC si autorul mai multor carti, dintre care amintim: The Toilet Paper Entrepreneur (Antreprenorul hartiei igienice), The Pumpkin Plan (Planul dovleacului) si Surge (Valul). Volumele lui au fost traduse pana in prezent in peste 25 de limbi. Pentru ideile sale originale si usor de implementat a fost numit de celebrul autor si speaker inspirational Simon Sinek: „un pretendent de top la titlul de patron spiritual al antreprenorilor.”
 
Editia de fata a cartii este una revizuita si adaugita, continand multe cunostinte noi, povesti inedite si tehnici mult mai usoare, decat prima editie.
 
Cei dintre voi care vor decide ca Profit First este un sistem potrivit pentru afacerile lor au la dispozitie siteul profitfirstromania.ro, un site dedicat acestui sistem de afaceri si celor dispusi sa il implementeze in afacerile lor, pus la dispozitie de investitorul, trainerul si omul de afaceri Eusebiu Burcas, care este de altfel si consultant certificat Profit First in Romania. Aici veti putea beneficia de consultanta specializata, informatii suplimentare despre sistemul Profit First si veti putea citi totodata marturiile unora dintre antreprenorii care au pus deja in aplicare acest sistem.
 
Cartea este impartita in 11 capitole, dupa cum urmeaza:
 
Capitolul 1: Afacerea ta este un monstru devorator de bani, scapat de sub control
 
Bine ai venit la bordul unui capitol foarte util pentru orice antreprenor! Un capitol care iti vorbeste la modul cel mai direct si mai sincer despre pericolele care apar atunci cand un antreprenor devine arogant, lacom sau risipitor. Vei vedea cum, in fiecare dintre noi, si cu atat mai mult poate, in fiecare antreprenor, salasluieste un Midas. Nu intamplator, autorul va face pe tot parcursul acestui capitol, si pe tot parcursul acestei carti de altfel, o analogie intre monstrul creat de dr. Frankenstein din bine-cunoscutul roman al lui Marry Shelley, care ajunge sa ii distruga viata celebrului personaj, si afacerile pe care le creeaza multi dintre antreprenori, care ajung mai degraba sa ii inrobeasca, decat sa le ofere mai multa libertate. 
 
Autorul insusi recunoaste ca este un exemplu bun cand vine vorba de risipa si lacomie. El a reusit contraperformanta ca, in decurs de numai 12 luni, toate companiile in care a investit sa dea faliment, si in doi ani sa piarda o jumatate de milion de dolari, adica toti banii economisiti cu sudoarea fruntii sale in ani de munca. S-a trezit astfel nu doar falit, ci si plin de datorii, astfel incat, fiica lui, in varsta de 9 ani, s-a gandit sa il consoleze oferindu-i pusculita ei. De la ea aflam astfel principiile de baza ale sigurantei financiare: „economiseste-ti banii si impiedica accesul la ei, ca sa nu fie furati – de tine”.
 
Asadar, autorul iti atrage atentia sa nu cazi in capcana in care a cazut el: aceea de a te descurca foarte bine la dezvoltarea unei afaceri, impotmolindu-te in schimb atunci cand vine vorba de obtinerea profitului.
 
Tot aici aflam:
Care sunt cele doua situatii in care apar problemele financiare intr-o afacere; 
Cum sa stabilesti dimensiunea corecta a afacerii tale punand profitul pe primul loc.
Ce inseamna dezvoltarea durabila si sustenabila;
Cateva metode eficiente de a produce bani rapid in situatii de criza;
De ce profitul, asa cum il percepi tu, nu are nicio legatura cu profitul din actele contabile;
Care sunt slabiciunile sistemului contabil actual, bazat pe formula Vanzari – Cheltuieli = Profit si cum te poate ajuta sistemul Profit First sa preiei controlul cifrelor in afacerea ta si sa generezi rapid profit.
 
Capitolul 2: Principiile de baza ale sistemului Profit First
 
Deruland firul inapoi si incercand sa afle motivele pentru care a dat faliment, autorul identifica greseala pe care a facut-o el insusi si pe care probabil ca o fac multi alti antreprenori: cand veniturile cresc, tentatia de a cheltui si mai mult, apare si ea inevitabil. Din acest motiv, secretul pentru a inregistra profit, crede autorul, este ca atunci cand veniturile cresc exponential, sa nu fii tentat sa cheltuiesti mai mult decat este necesar.
 
Tot aici aflam si principiile dezvoltarii unei afaceri durabile, formulate prin analogie cu cele patru principii de nutritie care te pot ajuta sa pierzi cateva kilograme in plus si invatam sa le punem in practica. Acestea sunt:
1. Legea lui Parkinson: De ce seamana afacerea ta cu un tub cu pasta de dinti
2. Efectul Suprematiei: De ce conteaza prima parte a sistemului Profit First
3. Inlatura tentatia: Dupa ce pui profitul pe primul loc, lasa-l deoparte
4. Impune-ti un ritm
 
Afla la ce se refera fiecare dintre ele, dar si cum vei putea sa iti dezvolti afacerea in conditiile in care iti vei pune deoparte profitul, precum si noua formula propusa de sistemul Profit First: Vanzari – Profit = Cheltuieli.
 
Capitolul 3: Cum sa implementezi sistemul Profit First in afacerea ta
 
Modul in care obisnuia sa isi administreze mama autorului fiecare salariu poate reprezenta un model pentru oricine doreste sa isi foloseasca banii eficient. Si de ce nu, si pentru antreprenori, care pot invata o lectie importanta din acest model.
 
In aceasta sectiune a cartii vei afla care este fundamentul sistemului Profit First,  structura pe care iti vei construi profitul si care iti va oferi rapid informatii corecte despre banii tai oricand vei dori. Este vorba mai exact despre un sistem de conturi care vor constitui pentru tine un sistem eficient de management al banilor si de a face economii.
 
Ulterior, autorul te consiliaza in legatura cu fiecare aspect care te intereseaza:
Cum sa jonglezi cu aceste conturi pentru a-ti proteja profitul;
Ce asteptari sa ai de la banca principala la care iti vei deschide o parte din conturi, respectiv de la banca secundara la care vei avea alte doua conturi;
 
Capitolul 4: Cum sa-ti evaluezi afacerea
 
Teama de evaluari persista in noi probabil inca din vremurile cand eram elevi si ne temeam de teste. Asa se face ca, nici antreprenorii nu se dau in vant dupa evaluarea propriilor afaceri, mai ales ca aceasta poate scoate la iveala adevaruri dureroase. Totusi, sa infrunti adevarul despre afacerea si finantele tale este o etapa necesara pe drumul spre profit.
 
In aceasta etapa, vei avea nevoie de urmatoarele informatii pe care le poti gasi in programul tau de contabilitate:
declaratia de profit si pierdere pe ultimul an;
declaratiile fiscale ale fiecarui proprietar cu care ai colaborat in aceasta perioada;
bilantul contabil de final de an. 
 
Daca nu ai acces la bilantul contabil sau la contul de profit si pierdere, poti folosi extrasele de cont bancar.
 
Cu ajutorul acestora si a unui instrument rapid oferit de autor in aceasta sectiune vei putea face o evaluare completa si rapida a afacerii tale si vei putea afla cifrele exacte ale acesteia. Vei vedea astfel la modul cel mai obiectiv cu putinta care este valoarea reala a afacerii tale; care sunt veniturile tale; unde se situeaza profitul tau; cum stai cu impozitele; cat inseamna salariile angajatilor sau costul materialelor sau al subcontractorilor; ce cheltuieli a presupus afacerea ta in ultimele 12 luni; etc.
 
Daca ai o afacere la inceput de drum si te intrebi daca ai putea folosi din start sistemul Profit First in cadrul ei, vei afla raspunsul tot in aceasta sectiune a cartii.
 
Capitolul 5: Procente de alocare a banilor
 
Faceti cunostinta cu TAP: Procentele Tinta de Alocare! Acestea sunt telurile spre care te indrepti in afacerea ta. Tot ce trebuie sa retii in privinta lor este ca poti sa iti stabilesti tinte realiste si sa le atingi, si poti sa iti fixezi tinte nerealiste si sa le atingi la fel de bine. Depinde doar de tine ce decizi…
 
Tot aici le vom "cunoaste" si pe CAP - Procentele curente de alocare, care reprezinta situatia actuala a afacerii tale si vei afla cum sa determini procentele pentru Profit, Compensatii si Impozite, in functie de domeniul in care activezi si de alti factori. 
 
Vei fi interesat cu siguranta sa afli regula de aur a longevitatii in cazul in care vanzarile tale s-ar opri complet si n-ai mai incasa niciun ban timp de cateva saptamani sau chiar luni, si vei afla cum sa cresti nivelul CAP in fiecare trimestru astfel incat sa ajungi la un procent tot mai bun, iar tu sa iti transformi compania in una din ce in ce mai durabila.
 
Capitolul 6: Sa punem sistemul Profit First in aplicare
 
In acest capitol autorul te ghideaza sa implementezi Sistemul Profit First, pas cu pas, zi de zi, luna de luna, in firma ta. Totul iti va parea cum nu se poate mai simplu, pentru ca fiecare pas este insotit de exemple concrete (pe cifre), astfel incat sa nu existe neclaritati. 
 
Vei fi ghidat asadar cum sa iti deschizi conturile despre care am amintit mai devreme si cum sa jonglezi cu ele, cum sa faci primele viramente in aceste conturi si, ulterior, sa iti cresti veniturile si sa iti revizuiesti cheltuielile prin metodele sugerate de autor, atunci cand situatia conturilor tale nu va fi una dintre cele mai stralucite.
Tot aici vei vedea cum se distribuie profitul in cazul in care firma are mai multi actionari; vei fi prevenit in legatura cu seriozitatea cu care trebuie sa iti privesti impozitele, precum si in legatura cu importanta strangerii unor bani albi pentru zile negre.
 
 
Capitolul 7: Lichideaza-ti datoriile
 
Care sunt prioritatile tale in momentul in care te trezesti impovarat de datorii? Lichidarea datoriilor, punct sau bunastarea firmei? Daca te simti un pic incurcat, cel mai bine ar fi probabil sa stii ca, atitudinea recomandata de Mike Michalowicz este aceea de a pune in continuare profitul pe primul loc. 
 
Chiar poti face asta, cand datoriile iti fac viata grea? Desigur, iti va raspunde autorul, care iti furnizeaza aici un plan detaliat de achitare a datoriilor, cu cifre cu tot, dar si un model de analiza a afacerii tale, pentru a-ti putea da seama cu precizie de ce ai ajuns sa acumulezi datorii. Dar si un plan de actiune, care va viza:
concedieri in randul fortei de munca, care presupune costuri majore. Tine cont de sfaturile autorului in legatura cu greselile pe care sa NU le faci in ceea ce priveste angajatii atunci cand treci printr-o situatie de criza! 
Identificarea cheltuielilor pe care le-ai pierdut din vedere;
Oprirea platilor recurente si reducerea drastica a Cheltuielilor Operationale.
Stabilirea ordinii achitarii datoriilor;
 
Capitolul 8: Gaseste banii ascunsi in afacerea ta
 
Orice lucru se poate face si altfel decat in momentul de fata. Dar pentru ca asta sa fie posibil e nevoie de restructurare si inovatie. Apeland la cele doua, cu siguranta iti vei da seama ca poti reduce si mai mult cheltuielile si mari si mai mult profitul decat in momentul de fata. 
 
Tot aici vei afla o posibile cai pentru:
a obtine de doua ori mai multe rezultate printr-un efort injumatatit;
a elimina treptat cheltuielile;
a aplica Principiul Pareto in afacerea ta;
 
Capitolul 9: Profit First – tehnici avansate 
 
In acest capitol vei gasi solutii de tipul Profit First pentru afaceri sezoniere; afaceri care necesita investitii mari in echipamente, dar si cateva tipuri de conturi aditionale, corelate nevoilor diverselor tipuri de afaceri.
 
Autorul iti pune la dispozitie, in aceasta sectiune a cartii, un model de administrare a banilor, care te va ajuta sa iti dai seama in ce situatie se afla afacerile tale in orice moment. In plus, daca si tu esti obsedat de pragul de rentabilitate, autorul te va scapa de aceasta obsesie oferindu-ti un argument foarte intemeiat in acest sens si sfatuindu-te in schimb sa te concentrezi mai mult pe Venitul Necesar pentru Alocare (RIFA ). Modul de calcul al sumelor ce vor urma sa fie depuse de doua ori pe luna in contul de VENIT il vei gasi tot aici, ca si modul de calcul al situatiei anuale si al sumelor pe care trebuie sa le generezi pentru a putea retrage in siguranta o anumita suma de bani lunar. Modelele sunt adaptate si pentru situatia in care exista mai multi proprietari.
 
Tot aici vei gasi o serie de strategii eficiente Profit First, dar si raspunsuri la intrebari precum:
De ce conturile de profit si impozite sunt 0 in banca 1?
Cum poti fi sigur ca o investitie iti va aduce si mai mult profit?
Cum sa-ti dai seama daca ai bani pentru un nou angajat?
 
Capitolul 10: Viata cu Profit First
 
Dupa ce autorul te va ghida sa folosesti sistemul Profit First in gospodarie, pentru a te descurca mai bine cu cheltuielile casei, sau pentru copii, pentru a-i invata sa economiseasca, autorul iti dezvaluie faptul ca sistemul Profit First este mai mult decat un sistem de management al banilor. Este un stil de viata. Iar daca il vei imbratisa pentru suficient de mult timp cu consecventa, el iti va asigura libertatea financiara la care intr-un fel sau altul fiecare dintre noi aspiram.
 
Capitolul 11: Cum sa previi degradarea sistemului
 
A venit vremea sa cunoastem si fata mai putin placuta a sistemului Profit First. Este vorba mai exact despre capcanele acestui sistem, dar si despre modalitatile prin care le poti evita. Citeste acest capitol si bucura-te de profit! Pentru ca, asa cum iti promite autorul in finalul acestei carti, profitul este acum mai simplu ca niciodata: 
Nu ai nevoie de un miracol sau de o noapte norocoasa in Las Vegas. Nu ai nevoie de bani picati din cer, de un client important sau de un fenomen global, ca sa te intorci la viziunea pe care ai avut-o asupra afacerii tale in momentul in care ai deschis prima cutie cu carti de vizita. Trebuie doar sa pui profitul pe primul loc si totul va veni de la sine. Nu este nicio inginerie si nici nu ai nevoie de karma ca sa intelegi. Te afli la o distanta de cateva farfurii mici, de libertatea financiara.
 
Antreprenorii confunda adesea fluxul de numerar cu profitabilitatea. Sistemul Profit First simplifica totul atat de mult, incat nu mai ai nicio scuza sa nu-ti creezi o afacere profitabila SI sa ai bani! - Greg Crabtree, autorul cartii Simple Numbers, Straight Talk, Big Profits (Cifre simple, limbaj direct, profituri mari)
 
Nu numai ca Mike este cel mai inovator autor din lumea micilor afaceri de astazi, insa sistemul sau, Profit First - usor de aplicat si cu rezultate de mare impact - poate face diferenta intre a merge pe o sarma financiara si a avea un profit predictibil. Iar o afacere care este profitabila in mod predictibil nu numai ca este mai putin stresanta si mult mai satisfacatoare, ci iti permite si sa te concentrezi asupra singurului lucru care conteaza cu adevarat: sa iti servesti clientii! - Bob Burg, coautor al cartilor The Go-Giver (Go-giver) si The Go-Giver Leader (Liderul generos)
 
De ce atat de multe afaceri nu aduc un profit real proprietarilor? Sistemul Profit First reinventeaza paradigma cunoscuta si dezvaluie adevaratul motiv pentru care proprietarii de afaceri se lupta sa ramana pe linia de plutire. Aceasta carte iti ofera un mod simplu si rapid prin care sa aduci mai multi bani acasa. - Dorie Clark, autoarea cartii Stand Out (Remarca-te!)
 
Sistemul Profit First este o revelatie. Mi-as dori sa fi stiut si eu despre acest sistem, atunci cand mi-am inceput prima afacere. - John Jantsch, autorul cartilor Duct Tape Marketing (Marketingul benzii adezive)  si SEO for Growth (SEO pentru dezvoltare)
 
 Finantele sunt cea mai mare bataie de cap a unui antreprenor. Sistemul Profit First este o lectura obligatorie pentru a evita falimentarea marilor idei de afaceri. Ingenioasa, usor de implementat si extrem de eficienta (in plus, iti va face placere sa o citesti). - Sofia Macias, autoarea cartii Pequeno Cerdo Capitalista (Porcusorul capitalist)
 
 Antreprenorii si consultantii micilor afaceri au in sfarsit un set practic de instrumente, care ii va ajuta sa-si creasca profitabilitatea! Toti cei care intra in lumea micilor intreprinderi ar trebui sa citeasca si sa puna in aplicare aceste principii vizionare. - Joe Woodard, CEO al companiilor Woodard Events si Woodard Consulting
 
 Mi-am luat un angajament, asa ca am inceput sa implementez sistemul Profit First dupa ce am citit primul capitol. Nici nu ajunsesem la jumatatea cartii, iar afacerea mea incepuse deja sa genereze profit. - Barry Moltz, autorul cartii How to Get Unstuck (Cum sa iesi din dificultate)
Citeste mai mult

-20%

PRP: 49.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

39.20Lei

39.20Lei

49.00 Lei

Primesti 39 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Plaseaza rapid comanda

Important icon msg

Completeaza mai jos numarul tau de telefon

Poti comanda acest produs introducand numarul tau de telefon. Vei fi apelat de un operator Libris.ro in cele mai scurt timp pentru prealuarea datelor necesare.

Descrierea produsului

Profit First: Cum sa-ti transformi afacerea dintr-un monstru devorator de bani intr-o masina de facut bani

Profit First: Cum sa-ti transformi afacerea dintr-un monstru devorator de bani intr-o masina de facut bani
/ Profit First: Transform Your Business from a Cash-Eating Monster to a Money-Making Machine de Mike Michalowicz este cartea care iti poate schimba in mod fundamental felul in care faci bani in afacerea ta. Pentru ca sistemul Profit First pune profitul pe primul loc si iti arata cum sa faci bani sigur si usor intr-o afacere de dimensiuni mici sau mijlocii.
 
Mike Michalowicz a cunoscut deopotriva culmile si abisurile antreprenoriatului. Pana la varsta de 35 de ani a creat si a vandut doua companii in valoare de mai multe milioane de dolari. Ulterior, a inceput sa investeasca masiv in startup-uri, ajungand astfel rapid la faliment. Dandu-si seama unde a gresit, a luat-o de la capat si a pus bazele sistemului Profit First. Tot el a inventat si Clockwork - un sistem care iti poate face afacerea sa functioneze pe pilot automat.
 
Michalowicz conduce in prezent doua businessuri de succes, este speaker, lector, specialist pe probleme de transformare a afacerilor la postul de televiziune MSNBC si autorul mai multor carti, dintre care amintim: The Toilet Paper Entrepreneur (Antreprenorul hartiei igienice), The Pumpkin Plan (Planul dovleacului) si Surge (Valul). Volumele lui au fost traduse pana in prezent in peste 25 de limbi. Pentru ideile sale originale si usor de implementat a fost numit de celebrul autor si speaker inspirational Simon Sinek: „un pretendent de top la titlul de patron spiritual al antreprenorilor.”
 
Editia de fata a cartii este una revizuita si adaugita, continand multe cunostinte noi, povesti inedite si tehnici mult mai usoare, decat prima editie.
 
Cei dintre voi care vor decide ca Profit First este un sistem potrivit pentru afacerile lor au la dispozitie siteul profitfirstromania.ro, un site dedicat acestui sistem de afaceri si celor dispusi sa il implementeze in afacerile lor, pus la dispozitie de investitorul, trainerul si omul de afaceri Eusebiu Burcas, care este de altfel si consultant certificat Profit First in Romania. Aici veti putea beneficia de consultanta specializata, informatii suplimentare despre sistemul Profit First si veti putea citi totodata marturiile unora dintre antreprenorii care au pus deja in aplicare acest sistem.
 
Cartea este impartita in 11 capitole, dupa cum urmeaza:
 
Capitolul 1: Afacerea ta este un monstru devorator de bani, scapat de sub control
 
Bine ai venit la bordul unui capitol foarte util pentru orice antreprenor! Un capitol care iti vorbeste la modul cel mai direct si mai sincer despre pericolele care apar atunci cand un antreprenor devine arogant, lacom sau risipitor. Vei vedea cum, in fiecare dintre noi, si cu atat mai mult poate, in fiecare antreprenor, salasluieste un Midas. Nu intamplator, autorul va face pe tot parcursul acestui capitol, si pe tot parcursul acestei carti de altfel, o analogie intre monstrul creat de dr. Frankenstein din bine-cunoscutul roman al lui Marry Shelley, care ajunge sa ii distruga viata celebrului personaj, si afacerile pe care le creeaza multi dintre antreprenori, care ajung mai degraba sa ii inrobeasca, decat sa le ofere mai multa libertate. 
 
Autorul insusi recunoaste ca este un exemplu bun cand vine vorba de risipa si lacomie. El a reusit contraperformanta ca, in decurs de numai 12 luni, toate companiile in care a investit sa dea faliment, si in doi ani sa piarda o jumatate de milion de dolari, adica toti banii economisiti cu sudoarea fruntii sale in ani de munca. S-a trezit astfel nu doar falit, ci si plin de datorii, astfel incat, fiica lui, in varsta de 9 ani, s-a gandit sa il consoleze oferindu-i pusculita ei. De la ea aflam astfel principiile de baza ale sigurantei financiare: „economiseste-ti banii si impiedica accesul la ei, ca sa nu fie furati – de tine”.
 
Asadar, autorul iti atrage atentia sa nu cazi in capcana in care a cazut el: aceea de a te descurca foarte bine la dezvoltarea unei afaceri, impotmolindu-te in schimb atunci cand vine vorba de obtinerea profitului.
 
Tot aici aflam:
Care sunt cele doua situatii in care apar problemele financiare intr-o afacere; 
Cum sa stabilesti dimensiunea corecta a afacerii tale punand profitul pe primul loc.
Ce inseamna dezvoltarea durabila si sustenabila;
Cateva metode eficiente de a produce bani rapid in situatii de criza;
De ce profitul, asa cum il percepi tu, nu are nicio legatura cu profitul din actele contabile;
Care sunt slabiciunile sistemului contabil actual, bazat pe formula Vanzari – Cheltuieli = Profit si cum te poate ajuta sistemul Profit First sa preiei controlul cifrelor in afacerea ta si sa generezi rapid profit.
 
Capitolul 2: Principiile de baza ale sistemului Profit First
 
Deruland firul inapoi si incercand sa afle motivele pentru care a dat faliment, autorul identifica greseala pe care a facut-o el insusi si pe care probabil ca o fac multi alti antreprenori: cand veniturile cresc, tentatia de a cheltui si mai mult, apare si ea inevitabil. Din acest motiv, secretul pentru a inregistra profit, crede autorul, este ca atunci cand veniturile cresc exponential, sa nu fii tentat sa cheltuiesti mai mult decat este necesar.
 
Tot aici aflam si principiile dezvoltarii unei afaceri durabile, formulate prin analogie cu cele patru principii de nutritie care te pot ajuta sa pierzi cateva kilograme in plus si invatam sa le punem in practica. Acestea sunt:
1. Legea lui Parkinson: De ce seamana afacerea ta cu un tub cu pasta de dinti
2. Efectul Suprematiei: De ce conteaza prima parte a sistemului Profit First
3. Inlatura tentatia: Dupa ce pui profitul pe primul loc, lasa-l deoparte
4. Impune-ti un ritm
 
Afla la ce se refera fiecare dintre ele, dar si cum vei putea sa iti dezvolti afacerea in conditiile in care iti vei pune deoparte profitul, precum si noua formula propusa de sistemul Profit First: Vanzari – Profit = Cheltuieli.
 
Capitolul 3: Cum sa implementezi sistemul Profit First in afacerea ta
 
Modul in care obisnuia sa isi administreze mama autorului fiecare salariu poate reprezenta un model pentru oricine doreste sa isi foloseasca banii eficient. Si de ce nu, si pentru antreprenori, care pot invata o lectie importanta din acest model.
 
In aceasta sectiune a cartii vei afla care este fundamentul sistemului Profit First,  structura pe care iti vei construi profitul si care iti va oferi rapid informatii corecte despre banii tai oricand vei dori. Este vorba mai exact despre un sistem de conturi care vor constitui pentru tine un sistem eficient de management al banilor si de a face economii.
 
Ulterior, autorul te consiliaza in legatura cu fiecare aspect care te intereseaza:
Cum sa jonglezi cu aceste conturi pentru a-ti proteja profitul;
Ce asteptari sa ai de la banca principala la care iti vei deschide o parte din conturi, respectiv de la banca secundara la care vei avea alte doua conturi;
 
Capitolul 4: Cum sa-ti evaluezi afacerea
 
Teama de evaluari persista in noi probabil inca din vremurile cand eram elevi si ne temeam de teste. Asa se face ca, nici antreprenorii nu se dau in vant dupa evaluarea propriilor afaceri, mai ales ca aceasta poate scoate la iveala adevaruri dureroase. Totusi, sa infrunti adevarul despre afacerea si finantele tale este o etapa necesara pe drumul spre profit.
 
In aceasta etapa, vei avea nevoie de urmatoarele informatii pe care le poti gasi in programul tau de contabilitate:
declaratia de profit si pierdere pe ultimul an;
declaratiile fiscale ale fiecarui proprietar cu care ai colaborat in aceasta perioada;
bilantul contabil de final de an. 
 
Daca nu ai acces la bilantul contabil sau la contul de profit si pierdere, poti folosi extrasele de cont bancar.
 
Cu ajutorul acestora si a unui instrument rapid oferit de autor in aceasta sectiune vei putea face o evaluare completa si rapida a afacerii tale si vei putea afla cifrele exacte ale acesteia. Vei vedea astfel la modul cel mai obiectiv cu putinta care este valoarea reala a afacerii tale; care sunt veniturile tale; unde se situeaza profitul tau; cum stai cu impozitele; cat inseamna salariile angajatilor sau costul materialelor sau al subcontractorilor; ce cheltuieli a presupus afacerea ta in ultimele 12 luni; etc.
 
Daca ai o afacere la inceput de drum si te intrebi daca ai putea folosi din start sistemul Profit First in cadrul ei, vei afla raspunsul tot in aceasta sectiune a cartii.
 
Capitolul 5: Procente de alocare a banilor
 
Faceti cunostinta cu TAP: Procentele Tinta de Alocare! Acestea sunt telurile spre care te indrepti in afacerea ta. Tot ce trebuie sa retii in privinta lor este ca poti sa iti stabilesti tinte realiste si sa le atingi, si poti sa iti fixezi tinte nerealiste si sa le atingi la fel de bine. Depinde doar de tine ce decizi…
 
Tot aici le vom "cunoaste" si pe CAP - Procentele curente de alocare, care reprezinta situatia actuala a afacerii tale si vei afla cum sa determini procentele pentru Profit, Compensatii si Impozite, in functie de domeniul in care activezi si de alti factori. 
 
Vei fi interesat cu siguranta sa afli regula de aur a longevitatii in cazul in care vanzarile tale s-ar opri complet si n-ai mai incasa niciun ban timp de cateva saptamani sau chiar luni, si vei afla cum sa cresti nivelul CAP in fiecare trimestru astfel incat sa ajungi la un procent tot mai bun, iar tu sa iti transformi compania in una din ce in ce mai durabila.
 
Capitolul 6: Sa punem sistemul Profit First in aplicare
 
In acest capitol autorul te ghideaza sa implementezi Sistemul Profit First, pas cu pas, zi de zi, luna de luna, in firma ta. Totul iti va parea cum nu se poate mai simplu, pentru ca fiecare pas este insotit de exemple concrete (pe cifre), astfel incat sa nu existe neclaritati. 
 
Vei fi ghidat asadar cum sa iti deschizi conturile despre care am amintit mai devreme si cum sa jonglezi cu ele, cum sa faci primele viramente in aceste conturi si, ulterior, sa iti cresti veniturile si sa iti revizuiesti cheltuielile prin metodele sugerate de autor, atunci cand situatia conturilor tale nu va fi una dintre cele mai stralucite.
Tot aici vei vedea cum se distribuie profitul in cazul in care firma are mai multi actionari; vei fi prevenit in legatura cu seriozitatea cu care trebuie sa iti privesti impozitele, precum si in legatura cu importanta strangerii unor bani albi pentru zile negre.
 
 
Capitolul 7: Lichideaza-ti datoriile
 
Care sunt prioritatile tale in momentul in care te trezesti impovarat de datorii? Lichidarea datoriilor, punct sau bunastarea firmei? Daca te simti un pic incurcat, cel mai bine ar fi probabil sa stii ca, atitudinea recomandata de Mike Michalowicz este aceea de a pune in continuare profitul pe primul loc. 
 
Chiar poti face asta, cand datoriile iti fac viata grea? Desigur, iti va raspunde autorul, care iti furnizeaza aici un plan detaliat de achitare a datoriilor, cu cifre cu tot, dar si un model de analiza a afacerii tale, pentru a-ti putea da seama cu precizie de ce ai ajuns sa acumulezi datorii. Dar si un plan de actiune, care va viza:
concedieri in randul fortei de munca, care presupune costuri majore. Tine cont de sfaturile autorului in legatura cu greselile pe care sa NU le faci in ceea ce priveste angajatii atunci cand treci printr-o situatie de criza! 
Identificarea cheltuielilor pe care le-ai pierdut din vedere;
Oprirea platilor recurente si reducerea drastica a Cheltuielilor Operationale.
Stabilirea ordinii achitarii datoriilor;
 
Capitolul 8: Gaseste banii ascunsi in afacerea ta
 
Orice lucru se poate face si altfel decat in momentul de fata. Dar pentru ca asta sa fie posibil e nevoie de restructurare si inovatie. Apeland la cele doua, cu siguranta iti vei da seama ca poti reduce si mai mult cheltuielile si mari si mai mult profitul decat in momentul de fata. 
 
Tot aici vei afla o posibile cai pentru:
a obtine de doua ori mai multe rezultate printr-un efort injumatatit;
a elimina treptat cheltuielile;
a aplica Principiul Pareto in afacerea ta;
 
Capitolul 9: Profit First – tehnici avansate 
 
In acest capitol vei gasi solutii de tipul Profit First pentru afaceri sezoniere; afaceri care necesita investitii mari in echipamente, dar si cateva tipuri de conturi aditionale, corelate nevoilor diverselor tipuri de afaceri.
 
Autorul iti pune la dispozitie, in aceasta sectiune a cartii, un model de administrare a banilor, care te va ajuta sa iti dai seama in ce situatie se afla afacerile tale in orice moment. In plus, daca si tu esti obsedat de pragul de rentabilitate, autorul te va scapa de aceasta obsesie oferindu-ti un argument foarte intemeiat in acest sens si sfatuindu-te in schimb sa te concentrezi mai mult pe Venitul Necesar pentru Alocare (RIFA ). Modul de calcul al sumelor ce vor urma sa fie depuse de doua ori pe luna in contul de VENIT il vei gasi tot aici, ca si modul de calcul al situatiei anuale si al sumelor pe care trebuie sa le generezi pentru a putea retrage in siguranta o anumita suma de bani lunar. Modelele sunt adaptate si pentru situatia in care exista mai multi proprietari.
 
Tot aici vei gasi o serie de strategii eficiente Profit First, dar si raspunsuri la intrebari precum:
De ce conturile de profit si impozite sunt 0 in banca 1?
Cum poti fi sigur ca o investitie iti va aduce si mai mult profit?
Cum sa-ti dai seama daca ai bani pentru un nou angajat?
 
Capitolul 10: Viata cu Profit First
 
Dupa ce autorul te va ghida sa folosesti sistemul Profit First in gospodarie, pentru a te descurca mai bine cu cheltuielile casei, sau pentru copii, pentru a-i invata sa economiseasca, autorul iti dezvaluie faptul ca sistemul Profit First este mai mult decat un sistem de management al banilor. Este un stil de viata. Iar daca il vei imbratisa pentru suficient de mult timp cu consecventa, el iti va asigura libertatea financiara la care intr-un fel sau altul fiecare dintre noi aspiram.
 
Capitolul 11: Cum sa previi degradarea sistemului
 
A venit vremea sa cunoastem si fata mai putin placuta a sistemului Profit First. Este vorba mai exact despre capcanele acestui sistem, dar si despre modalitatile prin care le poti evita. Citeste acest capitol si bucura-te de profit! Pentru ca, asa cum iti promite autorul in finalul acestei carti, profitul este acum mai simplu ca niciodata: 
Nu ai nevoie de un miracol sau de o noapte norocoasa in Las Vegas. Nu ai nevoie de bani picati din cer, de un client important sau de un fenomen global, ca sa te intorci la viziunea pe care ai avut-o asupra afacerii tale in momentul in care ai deschis prima cutie cu carti de vizita. Trebuie doar sa pui profitul pe primul loc si totul va veni de la sine. Nu este nicio inginerie si nici nu ai nevoie de karma ca sa intelegi. Te afli la o distanta de cateva farfurii mici, de libertatea financiara.
 
Antreprenorii confunda adesea fluxul de numerar cu profitabilitatea. Sistemul Profit First simplifica totul atat de mult, incat nu mai ai nicio scuza sa nu-ti creezi o afacere profitabila SI sa ai bani! - Greg Crabtree, autorul cartii Simple Numbers, Straight Talk, Big Profits (Cifre simple, limbaj direct, profituri mari)
 
Nu numai ca Mike este cel mai inovator autor din lumea micilor afaceri de astazi, insa sistemul sau, Profit First - usor de aplicat si cu rezultate de mare impact - poate face diferenta intre a merge pe o sarma financiara si a avea un profit predictibil. Iar o afacere care este profitabila in mod predictibil nu numai ca este mai putin stresanta si mult mai satisfacatoare, ci iti permite si sa te concentrezi asupra singurului lucru care conteaza cu adevarat: sa iti servesti clientii! - Bob Burg, coautor al cartilor The Go-Giver (Go-giver) si The Go-Giver Leader (Liderul generos)
 
De ce atat de multe afaceri nu aduc un profit real proprietarilor? Sistemul Profit First reinventeaza paradigma cunoscuta si dezvaluie adevaratul motiv pentru care proprietarii de afaceri se lupta sa ramana pe linia de plutire. Aceasta carte iti ofera un mod simplu si rapid prin care sa aduci mai multi bani acasa. - Dorie Clark, autoarea cartii Stand Out (Remarca-te!)
 
Sistemul Profit First este o revelatie. Mi-as dori sa fi stiut si eu despre acest sistem, atunci cand mi-am inceput prima afacere. - John Jantsch, autorul cartilor Duct Tape Marketing (Marketingul benzii adezive)  si SEO for Growth (SEO pentru dezvoltare)
 
 Finantele sunt cea mai mare bataie de cap a unui antreprenor. Sistemul Profit First este o lectura obligatorie pentru a evita falimentarea marilor idei de afaceri. Ingenioasa, usor de implementat si extrem de eficienta (in plus, iti va face placere sa o citesti). - Sofia Macias, autoarea cartii Pequeno Cerdo Capitalista (Porcusorul capitalist)
 
 Antreprenorii si consultantii micilor afaceri au in sfarsit un set practic de instrumente, care ii va ajuta sa-si creasca profitabilitatea! Toti cei care intra in lumea micilor intreprinderi ar trebui sa citeasca si sa puna in aplicare aceste principii vizionare. - Joe Woodard, CEO al companiilor Woodard Events si Woodard Consulting
 
 Mi-am luat un angajament, asa ca am inceput sa implementez sistemul Profit First dupa ce am citit primul capitol. Nici nu ajunsesem la jumatatea cartii, iar afacerea mea incepuse deja sa genereze profit. - Barry Moltz, autorul cartii How to Get Unstuck (Cum sa iesi din dificultate)
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

BALLA BEATA 15/03/2023 12:34
green icon awesome check Achizitie verificata
Merita citit!!!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

1 din 1 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one