Performanta inalta. Ce obisnuinte te fac un om extraordinar

De (autor): Brendon Burchard

0
(0 review-uri)
Performanta inalta. Ce obisnuinte te fac un om extraordinar - Brendon Burchard
Rasfoieste

Performanta inalta. Ce obisnuinte te fac un om extraordinar

De (autor): Brendon Burchard

0
(0 review-uri)
Performanta inalta: Ce obisnuinte te fac un om extraordinar / High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way de Brendon Burchard iti raspunde in modul cel mai elaborat cu putinta la intrebarea: "Cum devin unii oameni extraordinari?", astfel incat, la finalul cartii, vei sti cu certitudine ce ai de facut pentru a atinge succesul si a deveni un profesionist de top. Cartea - rezultatul a 20 de ani de cercetare -  te familiarizeaza cu o serie de obisnuinte testate care iti vor schimba mentalitatea si iti vor eficientiza munca, ajutandu-te astfel sa atingi performanta inalta, definita drept obtinerea, in mod constant si pe termen lung, a succesului dincolo de normele standard.

In afara de cele sase obisnuinte necesare pentru atingerea unui grad inalt de performanta si practicile prin care le poti deprinde, autorul iti va arata si cum poti capata mai multa incredere in tine, o caracteristica nelipsita celor obisnuiti sa aiba performante inalte. Foarte interesante vor fi de lecturat si pasajele in care autorul povesteste fragmente din autobiografia lui si lectiile pe care le-a invatat din experientele extraordinare prin care a trecut.
 
Brendon Burchard este instructor si consilier specializat in performanta inalta, autorul celui mai popular curs online despre performanta, a celui mai citit buletin informativ pe aceasta tema si a celei mai mari baze de date cu trasaturile de caracter ale profesionistilor de top. De asemenea, Brendon Burchard este fondatorul High Performance Institute (Institutul pentru Performanta Inalta), in cadrul caruia studiaza, impreuna cu o echipa de cercetatori, modul in care gandesc, se comporta, ii influenteaza pe cei din jurul lor si reusesc sa-si atinga obiectivele profesionistii de top. Tot el este creatorul singurei metode validate de evaluare a inaltei performante, precum si a primului program de acreditare profesionala din acest domeniu: Certified High Performance Coaching (Consiliere acreditata in domeniul inaltei performante).
La varsta de 19 ani, Brendon Burchard a suferit un grav accident de masina in urma caruia a fost la un pas de a-si pierde viata. Acest eveniment l-a marcat profund si l-a determinat sa inceapa o intensa munca de cercetare despre modalitatile prin care isi poate ajuta semenii sa duca o viata mai implinita si mai plina de semnificatie. Actualmente considera ca enormul sau succes se datoreaza acelui eveniment nefericit pe care el a reusit sa il transforme intr-o oportunitate pentru a face o capodopera din viata lui.
 
Lectura acestei carti iti va fi foarte utila pentru ca:
• Te va ajuta sa fii extrem de sincer in legatura cu tine insuti si te va obliga sa faci mai mult folosindu-te de fisele pentru stimularea performantei pe care le poti completa la sfarsitul fiecarui capitol;
• Te va ajuta sa iti dai seama cine esti cu adevarat, ce iti doresti si cum ai putea ajunge sa devii ceea ce iti doresti, evitand greselile care te impiedica sa atingi inalta performanta si deprinzand obisnuintele pentru inalta performanta;
• Te va ghida sa iti evaluezi viata si calitatea ei, raportandu-te la 10 aspecte: sanatate, familie, prieteni, relatii de cuplu (partener sau sot/sotie), munca/ vocatie, finante, aventura, hobby, spiritualitate si emotie.
• Iti va furniza modele extrem de relevante care te vor motiva sa poti si sa faci mai mult pentru a duce o viata extraordinara, a trai cu bucurie, a pretui lupta si a cauta sa le fii de folos celor din jurul tau.

Cartea debuteaza cu o scurta investigatie pe parcursul careia autorul incearca sa  identifice originea succesului. Mai precis, incearca sa vada daca performanta inalta le apartine celor mai inteligenti indivizi, daca ea depinde de anumite trasaturi de personalitate sau de anumite aptitudini, si ajunge in final la concluzie ca performanta inalta le apartine celor care adopta un anumit set de practici, putand fi deci membri ai oricarei categorii sociale. Este vorba mai exact despre sase obisnuinte pentru performanta inalta, pe care autorul le denumeste generic PI6.
 
Cele sase obisnuinte pentru performanta inalta sunt:
• Cauta claritatea cu privire la ce fel de persoana esti, cum vrei sa interactionezi cu altii, ce-ti doresti sa realizezi si ce conteaza cel mai mult pentru tine.
• Genereaza energie astfel incat sa-ti mentii concentrarea, sa poti depune eforturi constante si sa ai o permanenta stare de bine.
• Sporeste necesitatea unei performante exceptionale. Asta inseamna sa constientizezi motivele pentru care trebuie neaparat sa-ti desfasori bine activitatea.
• Mareste-ti productivitatea in domeniul tau principal de interes. 
• Extinde-ti influenta asupra celor din jurul tau.
• Demonstreaza curajul de a-ti exprima parerile, actionand cu indrazneala si aparand atat propriile tale puncte de vedere, cat si pe ale altora.
 
Dupa ce te-ai familiarizat cu cele 6 obisnuinte pentru inalta performanta, autorul te va indruma sa efectuezi testul IPI, care te va ajuta sa realizezi pe care dintre aceste obisnuinte nu ti le-ai insusit pe deplin.
 
Cartea este impartita in 3 parti dupa cum urmeaza:
 
Partea I: OBISNUINTE PERSONALE
 
Autorul detaliaza aici cele trei obisnuinte personale pentru o performanta inalta, si anume:
• Cauta claritatea
• Genereaza energie
• Sporeste necesitatea
 
Obisnuinta nr. 1: Cauta claritate
 
Trei intrebari la care sa raspunzi zi de zi: Am trait? Am iubit? Am contat? Pentru a dobandi claritate, sustine autorul, trebuie mai intai sa stii cine esti, cat valorezi, care sunt punctele tale forte si punctele tale slabe si unde vrei sa ajungi. Astfel, te vei aprecia mai mult si vei capata mai multa incredere in propriile tale forte. Dar numai atat nu este suficient. Autorul iti va dezvalui aici in acest sens cateva practici care te vor ajuta sa progresezi la capitolul claritate, sa nu-ti mai traiesti viata pe pilot automat, si sa transformi deviza: Traieste! Iubeste! Conteaza! intr-o regula. Acestea sunt:

• Vizualizeaza cvartetul pentru viitor: eul, interactiunile sociale, aptitudinile si contributia. Sau, cu alte cuvinte, stiind cine esti tu cu adevarat, stiind cum vrei sa-i tratezi pe cei din jurul tau si cum sa-ti imbunatatesti relatia cu unii dintre ei; gandindu-te permanent la abilitatile pe care ai putea sa ti le dezvolti si cum le poti fi de folos celor din jurul tau, este de parere Brendon Burchard, vei reusi sa aduci cu adevarat valoare in viata oamenilor in slujba carora te pui si sa atingi excelenta in tot ceea ce faci.
• Afla ce sentimente vrei sa traiesti - autorul te va ajuta aici sa inveti sa fii stapan pe sentimentele tale si sa iti creezi sentimentele pe care vrei sa le traiesti;
• Stabileste ceea ce este important - pornind de la o intrebare aparent banala: Ce inseamna sa dai sens vietii?
 
Obisnuinta nr. 2: Genereaza energie

Oamenii fericiti au un nivel de energie mai mare decat cei care nu sunt foarte multumiti de viata lor. De aceea, autorul iti va furniza in aceasta sectiune a cartii cateva modalitati prin care iti  poti mari considerabil nivelul de energie, ameliorandu-ti totodata performanta. Acestea sunt:

• Elibereaza-te de tensiune, stabileste care iti este intentia - autorul te va invata aici o serie de tehnici pentru a te elibera de stres si a scapa de tensiune, inclusiv Tehnica Eliberarii prin Meditatie (TEM).  
• Adu bucurie in viata ta - daca nu stii cum ai putea face asta, autorul iti ofera cateva sugestii aici. Tot aici vei afla cum a reusit Brendon Burchard  sa isi revina la o stare de spirit mai buna dupa gravul accident pe care l-a suferit in 2011, cu ajutorul unor triggeri ce il determinau de fiecare data sa converteasca starile de spirit negative in unele pozitive.
• Ai grija de sanatatea ta - a venit vremea sa te gandesti la sanatatea ta. Ce nota i-ai da? 10, 8, 4? Daca ajungi la concluzia ca e loc si de mai bine in ceea ce priveste starea ta de sanatate, citeste cu atentie acest capitol in care vei descoperi o serie de sfaturi demne de luat in seama cu privire la modalitatile prin care poti dobandi mai multa energie mentala si deveni mai echilibrat din punct de vedere emotional, avand mai multa grija de corpul tau.
 
Obisnuinta nr. 3: Sporeste necesitatea
 
Acest capitol este despre cum poti transforma succesul (sau orice obiectiv pe care il urmaresti) dintr-un deziderat ca oricare altul, intr-o necesitate adanc inradacinata in suflet. In acest sens, autorul ne impartaseste aici principiile necesitatii: identitatea, obsesia, datoria si presiunea, dar si faptul ca, pentru a deveni un profesionist de top trebuie sa consideri pasiunea doar primul pas pe drumul spre succes. Asta pentru ca, el este de parere ca pentru a progresa, pentru a inova sau pentru a aduce orice contributie noua, remarcabila sau semnificativa, un anumit grad de nebunie si de nechibzuinta sunt necesare. Tot aici vei afla mai multe despre forta externa a necesitatii care te motiveaza sa atingi un grad inalt de performanta, dar si despre inalta performanta motivata de un sentiment de datorie fata de societate sau fata de cineva anume. Modalitatile prin care vei reusi sa iti formezi aceasta obisnuinta sunt:
 
• Afla cine are nevoie ca tu sa fii super implicat. Nu poti deveni un om extraordinar daca nu simti ca este absolut necesar, atat pentru tine, cat si pentru ceilalti, sa atingi excelenta.
• Afirma motivele. Atunci cand spui ceva cu voce tare, acel lucru devine mai important pentru tine. Prin urmare, da glas motivelor care te indeamna sa actionezi si impartaseste aceste motive si celor din jurul tau. Acest lucru te va determina sa actionezi in conformitate cu angajamentele pe care ti le-ai asumat.
• Imbunatateste performanta echipei tale. Anturajul iti poate influenta atat starea de spirit, cat si stilul de lucru. De aceea este recomandat sa-ti petreci mai mult timp cu cei mai pozitivi si cu cei mai de succes oameni din cercul tau de apropiati. Apoi, continua sa-ti construiesti reteaua sociala si profesionala, in care sa incluzi cat mai multi astfel de oameni.
 
Partea a II-a: OBISNUINTE SOCIALE

Obisnuinta nr. 4: Mareste-ti productivitatea
 
Aceasta sectiune a cartii raspunde la intrebarea: ,,Care este secretul productivitatii ridicate a profesionistilor de top?" Vei afla astfel care sunt principiile de baza ale productivitatii si vei retine ca, o productivitate sporita presupune trei conditii obligatorii: obiective clar stabilite, concentrare si energie. Tot aici vei gasi si cateva sfaturi pentru a putea ajunge la un echilibru intre timpul dedicat muncii si viata personala. Practicile pentru o productivitate mai mare detaliate aici iti vor fi deosebit de utile cu conditia sa le pui in aplicare, nu doar sa le citesti. Acestea sunt:
 
• Imbunatateste-ti rezultatele care conteaza. Identifica rezultatele care te ajuta cel mai mult sa obtii succesul in domeniul tau de activitate si concentreaza-te aproape exclusiv pe aceste rezultate, mentinand standarde inalte de calitate.
• Noteaza-ti cele cinci metode. Intreaba-te: ,,Daca ar exista doar cinci metode care sa ma ajute sa imi indeplinesc un anumit obiectiv, care ar fi ele?". Gandeste-te la fiecare metoda majora ca la un ansamblu de activitati sau ca la un proiect. Imparte proiectele in sarcini, termene-limita si activitati. Atunci cand toate aceste lucruri iti sunt clare, noteaza-le in calendar si programeaza-ti intervalele de timp in care sa lucrezi la ele.
• Perfectioneaza-ti abilitatile esentiale (perfectionare progresiva). Stabileste care sunt cele cinci abilitati principale pe care trebuie sa ti le dezvolti in urmatorii trei ani, pentru a te transforma in persoana care speri sa devii. Apoi, concentreaza-te asupra acestor cinci aptitudini, si dezvolta-le prin cei zece pasi ai perfectionarii progresive. Autorul este de parere ca trebuie sa iti dezvolti intotdeauna aptitudinile care te vor ajuta cel mai mult sa progresezi si sa te bucuri de succes.
 
Obisnuinta nr. 5: Extinde-ti influenta

Daca ti-ai dorit vreodata sa afli cum iti poti exercita influenta asupra celor din jurul tau, acest capitol este pentru tine. Iar "influenta" este definita drept capacitatea de a modela credintele si comportamentele altor oameni, conform dorintelor tale. Mai exact, inseamna sa-i poti face pe oameni sa creada in tine sau in ideile tale, sa cumpere de la tine, sa te urmeze sau sa intreprinda anumite actiuni, la cererea ta. Tot aici vei afla ce trasaturi au in comun persoanele care exercita un impact asupra noastra si cum sa folosesti Tiparul Suprem al Influentei pentru a deveni mai influent. Modalitatile prin care iti vei forma aceasta obisnuinta sunt:
 
• Invata-i pe oameni cum sa gandeasca. In fiecare situatie in care iti vei exercita influenta asupra altor oameni, intreaba-te cum vrei sa gandeasca (a) despre ei insisi, (b) despre cei din jur si (c) despre lume, in general. Apoi, incearca in permanenta sa modelezi mentalitatea celor din jur, adresandu-le indemnuri sau intrebari precum: "Gandeste astfel...", "Ce crezi despre...?", "Ce s-ar intampla daca am incerca sa...?".
• Incurajeaza-i pe oameni sa evolueze. Analizeaza caracterele celorlalti, stilul lor de lucru si relatiile pe care le stabilesc cu anturajul. Indeamna-i pe oameni sa se perfectioneze in aceste sfere ale existentei. Intreaba-i daca au dat tot ce-au avut mai bun din ei si daca i-ar putea trata mai bine pe cei din jurul lor.
• Fii un exemplu pentru ceilalti. 71% dintre profesionistii de top spun ca se gandesc in fiecare zi ca ar trebui sa fie modele demne de urmat pentru familia, pentru echipa si pentru comunitatea lor. Prin urmare, pune-ti urmatoarea intrebare: "Cum sa ma port in aceasta situatie, astfel incat sa-i inspir pe altii sa creada in ei insisi, sa fie integri si empatici si sa atinga excelenta in toate activitatile pe care le desfasoara pentru a-si ajuta semenii?".
 
Obisnuinta nr. 6: Demonstreaza curaj
 
Brendon Burchard este de parere ca profesionistii de top sunt oameni curajosi. Si statisticile sustin acelasi lucru, aratand ca persoanele curajoase ating adeseori un nivel inalt de performanta. Asadar, daca obtii un punctaj ridicat la categoria ,,curaj", in mod sigur vei obtine punctaje similare la toate celelalte categorii corelate cu inalta performanta. Acest lucru inseamna ca indivizii curajosi au, in general, si mai multa claritate, energie, necesitate, productivitate si influenta. Portretul oamenilor curajosi este completat si cu alte calitati precum:
• isi doresc sa duca provocarile la bun sfarsit; 
• se considera asertivi;
• au incredere in propriile forte;
• se considera profesionisti de top;
• cred ca se bucura de mai mult succes decat semenii lor;
• sunt, in general, persoane fericite.
 
Practicile cu ajutorul carora poti deveni mai curajos sunt:
 
• Pretuieste lupta. Nu te plange atunci cand te vei confrunta cu dificultati pe masura ce vei progresa si pe masura ce vei incerca sa-ti indeplinesti obiectivele. Constientizeaza valoarea provocarilor pe care viata ti le scoate in cale!
• Exprima-ti adevarul si ambitiile. Principalul lucru pe care oamenii si-l doresc este sa-si exprime adevarata personalitate si sa-si urmeze visurile fara restrictii - cu alte cuvinte, sa aiba parte de libertate personala. Procedeaza si tu la fel, impartasindu-le mereu celorlalti adevaratele tale ganduri, sentimente si visuri. 
• Gaseste pe cineva pentru care sa lupti. Avem nevoie de o cauza nobila pentru care sa luptam. Pentru profesionistii de top, cauza este, cel mai adesea, o persoana - vor sa lupte pentru acea persoana ca sa o protejeze sau ca ea sa evolueze si sa aiba o viata mai buna. Ca profesionist de top, vei face mai multe lucruri pentru altii decat pentru tine, iar astfel vei deveni mai curajos, te vei concentra mai bine in timp ce lucrezi si vei atinge excelenta.

Partea a III-a: Mentinerea succesului
 
A venit momentul sa afli obstacolele care stau in calea inaltei performante! Acest capitol este despre obisnuintele negative ale profesionistilor de top si despre semnalele de alarma - gandurile, sentimentele si comportamentele [?] care prevestesc prabusirea unui profesionist de top. Acestea sunt:
• complexul de superioritate;
• nemultumirea;
• neglijarea.

Autorul este de parere ca pentru a deveni o persoana extraordinara, trebuie sa ai foarte mare incredere in tine si sa deprinzi obisnuintele pentru o performanta inalta. De aceea iti va arata aici cum gandesc profesionistii de top, ce greseli evita si ce fac ei pentru a capata o atat de mare incredere in ei.

La finalul acestei carti, vei simti nu numai ca te poti autodepasi si ca poti atinge un nivel de performanta mai inalt, dar vei realiza ca anumite lucruri nu decurg asa cum trebuie in viata ta si ca ai putea sa le schimbi. In ceea ce il priveste pe autor, acesta spera ca, dupa ce vei citi aceasta carte: Sper ca, in fiecare zi din viata, vei hotari sa implementezi obisnuintele care te vor face mandru de tine insuti. Sper ca, in timp ce te vei stradui sa duci o viata extraordinara, vei trai cu bucurie, vei pretui lupta si vei cauta sa le fii de folos celor din jurul tau. Sper ca, atunci cand vei privi in urma, dupa ce vei ajunge la un nivel de performanta la care nu ai visat niciodata, vei putea spune ca asta ai vrut, ca ai muncit si ca ti-ai transpus dorinta in realitate - ca nu ai renuntat niciodata si ca nici n-o vei face. Ca ai devenit extraordinar, deoarece tu ai ales asta. Cred ca oricine poate realiza aceste lucruri.  Asadar realizeaza-le!
Citeste mai mult

-20%

PRP: 59.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

47.20Lei

47.20Lei

59.00 Lei

Primesti 47 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Performanta inalta: Ce obisnuinte te fac un om extraordinar / High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way de Brendon Burchard iti raspunde in modul cel mai elaborat cu putinta la intrebarea: "Cum devin unii oameni extraordinari?", astfel incat, la finalul cartii, vei sti cu certitudine ce ai de facut pentru a atinge succesul si a deveni un profesionist de top. Cartea - rezultatul a 20 de ani de cercetare -  te familiarizeaza cu o serie de obisnuinte testate care iti vor schimba mentalitatea si iti vor eficientiza munca, ajutandu-te astfel sa atingi performanta inalta, definita drept obtinerea, in mod constant si pe termen lung, a succesului dincolo de normele standard.

In afara de cele sase obisnuinte necesare pentru atingerea unui grad inalt de performanta si practicile prin care le poti deprinde, autorul iti va arata si cum poti capata mai multa incredere in tine, o caracteristica nelipsita celor obisnuiti sa aiba performante inalte. Foarte interesante vor fi de lecturat si pasajele in care autorul povesteste fragmente din autobiografia lui si lectiile pe care le-a invatat din experientele extraordinare prin care a trecut.
 
Brendon Burchard este instructor si consilier specializat in performanta inalta, autorul celui mai popular curs online despre performanta, a celui mai citit buletin informativ pe aceasta tema si a celei mai mari baze de date cu trasaturile de caracter ale profesionistilor de top. De asemenea, Brendon Burchard este fondatorul High Performance Institute (Institutul pentru Performanta Inalta), in cadrul caruia studiaza, impreuna cu o echipa de cercetatori, modul in care gandesc, se comporta, ii influenteaza pe cei din jurul lor si reusesc sa-si atinga obiectivele profesionistii de top. Tot el este creatorul singurei metode validate de evaluare a inaltei performante, precum si a primului program de acreditare profesionala din acest domeniu: Certified High Performance Coaching (Consiliere acreditata in domeniul inaltei performante).
La varsta de 19 ani, Brendon Burchard a suferit un grav accident de masina in urma caruia a fost la un pas de a-si pierde viata. Acest eveniment l-a marcat profund si l-a determinat sa inceapa o intensa munca de cercetare despre modalitatile prin care isi poate ajuta semenii sa duca o viata mai implinita si mai plina de semnificatie. Actualmente considera ca enormul sau succes se datoreaza acelui eveniment nefericit pe care el a reusit sa il transforme intr-o oportunitate pentru a face o capodopera din viata lui.
 
Lectura acestei carti iti va fi foarte utila pentru ca:
• Te va ajuta sa fii extrem de sincer in legatura cu tine insuti si te va obliga sa faci mai mult folosindu-te de fisele pentru stimularea performantei pe care le poti completa la sfarsitul fiecarui capitol;
• Te va ajuta sa iti dai seama cine esti cu adevarat, ce iti doresti si cum ai putea ajunge sa devii ceea ce iti doresti, evitand greselile care te impiedica sa atingi inalta performanta si deprinzand obisnuintele pentru inalta performanta;
• Te va ghida sa iti evaluezi viata si calitatea ei, raportandu-te la 10 aspecte: sanatate, familie, prieteni, relatii de cuplu (partener sau sot/sotie), munca/ vocatie, finante, aventura, hobby, spiritualitate si emotie.
• Iti va furniza modele extrem de relevante care te vor motiva sa poti si sa faci mai mult pentru a duce o viata extraordinara, a trai cu bucurie, a pretui lupta si a cauta sa le fii de folos celor din jurul tau.

Cartea debuteaza cu o scurta investigatie pe parcursul careia autorul incearca sa  identifice originea succesului. Mai precis, incearca sa vada daca performanta inalta le apartine celor mai inteligenti indivizi, daca ea depinde de anumite trasaturi de personalitate sau de anumite aptitudini, si ajunge in final la concluzie ca performanta inalta le apartine celor care adopta un anumit set de practici, putand fi deci membri ai oricarei categorii sociale. Este vorba mai exact despre sase obisnuinte pentru performanta inalta, pe care autorul le denumeste generic PI6.
 
Cele sase obisnuinte pentru performanta inalta sunt:
• Cauta claritatea cu privire la ce fel de persoana esti, cum vrei sa interactionezi cu altii, ce-ti doresti sa realizezi si ce conteaza cel mai mult pentru tine.
• Genereaza energie astfel incat sa-ti mentii concentrarea, sa poti depune eforturi constante si sa ai o permanenta stare de bine.
• Sporeste necesitatea unei performante exceptionale. Asta inseamna sa constientizezi motivele pentru care trebuie neaparat sa-ti desfasori bine activitatea.
• Mareste-ti productivitatea in domeniul tau principal de interes. 
• Extinde-ti influenta asupra celor din jurul tau.
• Demonstreaza curajul de a-ti exprima parerile, actionand cu indrazneala si aparand atat propriile tale puncte de vedere, cat si pe ale altora.
 
Dupa ce te-ai familiarizat cu cele 6 obisnuinte pentru inalta performanta, autorul te va indruma sa efectuezi testul IPI, care te va ajuta sa realizezi pe care dintre aceste obisnuinte nu ti le-ai insusit pe deplin.
 
Cartea este impartita in 3 parti dupa cum urmeaza:
 
Partea I: OBISNUINTE PERSONALE
 
Autorul detaliaza aici cele trei obisnuinte personale pentru o performanta inalta, si anume:
• Cauta claritatea
• Genereaza energie
• Sporeste necesitatea
 
Obisnuinta nr. 1: Cauta claritate
 
Trei intrebari la care sa raspunzi zi de zi: Am trait? Am iubit? Am contat? Pentru a dobandi claritate, sustine autorul, trebuie mai intai sa stii cine esti, cat valorezi, care sunt punctele tale forte si punctele tale slabe si unde vrei sa ajungi. Astfel, te vei aprecia mai mult si vei capata mai multa incredere in propriile tale forte. Dar numai atat nu este suficient. Autorul iti va dezvalui aici in acest sens cateva practici care te vor ajuta sa progresezi la capitolul claritate, sa nu-ti mai traiesti viata pe pilot automat, si sa transformi deviza: Traieste! Iubeste! Conteaza! intr-o regula. Acestea sunt:

• Vizualizeaza cvartetul pentru viitor: eul, interactiunile sociale, aptitudinile si contributia. Sau, cu alte cuvinte, stiind cine esti tu cu adevarat, stiind cum vrei sa-i tratezi pe cei din jurul tau si cum sa-ti imbunatatesti relatia cu unii dintre ei; gandindu-te permanent la abilitatile pe care ai putea sa ti le dezvolti si cum le poti fi de folos celor din jurul tau, este de parere Brendon Burchard, vei reusi sa aduci cu adevarat valoare in viata oamenilor in slujba carora te pui si sa atingi excelenta in tot ceea ce faci.
• Afla ce sentimente vrei sa traiesti - autorul te va ajuta aici sa inveti sa fii stapan pe sentimentele tale si sa iti creezi sentimentele pe care vrei sa le traiesti;
• Stabileste ceea ce este important - pornind de la o intrebare aparent banala: Ce inseamna sa dai sens vietii?
 
Obisnuinta nr. 2: Genereaza energie

Oamenii fericiti au un nivel de energie mai mare decat cei care nu sunt foarte multumiti de viata lor. De aceea, autorul iti va furniza in aceasta sectiune a cartii cateva modalitati prin care iti  poti mari considerabil nivelul de energie, ameliorandu-ti totodata performanta. Acestea sunt:

• Elibereaza-te de tensiune, stabileste care iti este intentia - autorul te va invata aici o serie de tehnici pentru a te elibera de stres si a scapa de tensiune, inclusiv Tehnica Eliberarii prin Meditatie (TEM).  
• Adu bucurie in viata ta - daca nu stii cum ai putea face asta, autorul iti ofera cateva sugestii aici. Tot aici vei afla cum a reusit Brendon Burchard  sa isi revina la o stare de spirit mai buna dupa gravul accident pe care l-a suferit in 2011, cu ajutorul unor triggeri ce il determinau de fiecare data sa converteasca starile de spirit negative in unele pozitive.
• Ai grija de sanatatea ta - a venit vremea sa te gandesti la sanatatea ta. Ce nota i-ai da? 10, 8, 4? Daca ajungi la concluzia ca e loc si de mai bine in ceea ce priveste starea ta de sanatate, citeste cu atentie acest capitol in care vei descoperi o serie de sfaturi demne de luat in seama cu privire la modalitatile prin care poti dobandi mai multa energie mentala si deveni mai echilibrat din punct de vedere emotional, avand mai multa grija de corpul tau.
 
Obisnuinta nr. 3: Sporeste necesitatea
 
Acest capitol este despre cum poti transforma succesul (sau orice obiectiv pe care il urmaresti) dintr-un deziderat ca oricare altul, intr-o necesitate adanc inradacinata in suflet. In acest sens, autorul ne impartaseste aici principiile necesitatii: identitatea, obsesia, datoria si presiunea, dar si faptul ca, pentru a deveni un profesionist de top trebuie sa consideri pasiunea doar primul pas pe drumul spre succes. Asta pentru ca, el este de parere ca pentru a progresa, pentru a inova sau pentru a aduce orice contributie noua, remarcabila sau semnificativa, un anumit grad de nebunie si de nechibzuinta sunt necesare. Tot aici vei afla mai multe despre forta externa a necesitatii care te motiveaza sa atingi un grad inalt de performanta, dar si despre inalta performanta motivata de un sentiment de datorie fata de societate sau fata de cineva anume. Modalitatile prin care vei reusi sa iti formezi aceasta obisnuinta sunt:
 
• Afla cine are nevoie ca tu sa fii super implicat. Nu poti deveni un om extraordinar daca nu simti ca este absolut necesar, atat pentru tine, cat si pentru ceilalti, sa atingi excelenta.
• Afirma motivele. Atunci cand spui ceva cu voce tare, acel lucru devine mai important pentru tine. Prin urmare, da glas motivelor care te indeamna sa actionezi si impartaseste aceste motive si celor din jurul tau. Acest lucru te va determina sa actionezi in conformitate cu angajamentele pe care ti le-ai asumat.
• Imbunatateste performanta echipei tale. Anturajul iti poate influenta atat starea de spirit, cat si stilul de lucru. De aceea este recomandat sa-ti petreci mai mult timp cu cei mai pozitivi si cu cei mai de succes oameni din cercul tau de apropiati. Apoi, continua sa-ti construiesti reteaua sociala si profesionala, in care sa incluzi cat mai multi astfel de oameni.
 
Partea a II-a: OBISNUINTE SOCIALE

Obisnuinta nr. 4: Mareste-ti productivitatea
 
Aceasta sectiune a cartii raspunde la intrebarea: ,,Care este secretul productivitatii ridicate a profesionistilor de top?" Vei afla astfel care sunt principiile de baza ale productivitatii si vei retine ca, o productivitate sporita presupune trei conditii obligatorii: obiective clar stabilite, concentrare si energie. Tot aici vei gasi si cateva sfaturi pentru a putea ajunge la un echilibru intre timpul dedicat muncii si viata personala. Practicile pentru o productivitate mai mare detaliate aici iti vor fi deosebit de utile cu conditia sa le pui in aplicare, nu doar sa le citesti. Acestea sunt:
 
• Imbunatateste-ti rezultatele care conteaza. Identifica rezultatele care te ajuta cel mai mult sa obtii succesul in domeniul tau de activitate si concentreaza-te aproape exclusiv pe aceste rezultate, mentinand standarde inalte de calitate.
• Noteaza-ti cele cinci metode. Intreaba-te: ,,Daca ar exista doar cinci metode care sa ma ajute sa imi indeplinesc un anumit obiectiv, care ar fi ele?". Gandeste-te la fiecare metoda majora ca la un ansamblu de activitati sau ca la un proiect. Imparte proiectele in sarcini, termene-limita si activitati. Atunci cand toate aceste lucruri iti sunt clare, noteaza-le in calendar si programeaza-ti intervalele de timp in care sa lucrezi la ele.
• Perfectioneaza-ti abilitatile esentiale (perfectionare progresiva). Stabileste care sunt cele cinci abilitati principale pe care trebuie sa ti le dezvolti in urmatorii trei ani, pentru a te transforma in persoana care speri sa devii. Apoi, concentreaza-te asupra acestor cinci aptitudini, si dezvolta-le prin cei zece pasi ai perfectionarii progresive. Autorul este de parere ca trebuie sa iti dezvolti intotdeauna aptitudinile care te vor ajuta cel mai mult sa progresezi si sa te bucuri de succes.
 
Obisnuinta nr. 5: Extinde-ti influenta

Daca ti-ai dorit vreodata sa afli cum iti poti exercita influenta asupra celor din jurul tau, acest capitol este pentru tine. Iar "influenta" este definita drept capacitatea de a modela credintele si comportamentele altor oameni, conform dorintelor tale. Mai exact, inseamna sa-i poti face pe oameni sa creada in tine sau in ideile tale, sa cumpere de la tine, sa te urmeze sau sa intreprinda anumite actiuni, la cererea ta. Tot aici vei afla ce trasaturi au in comun persoanele care exercita un impact asupra noastra si cum sa folosesti Tiparul Suprem al Influentei pentru a deveni mai influent. Modalitatile prin care iti vei forma aceasta obisnuinta sunt:
 
• Invata-i pe oameni cum sa gandeasca. In fiecare situatie in care iti vei exercita influenta asupra altor oameni, intreaba-te cum vrei sa gandeasca (a) despre ei insisi, (b) despre cei din jur si (c) despre lume, in general. Apoi, incearca in permanenta sa modelezi mentalitatea celor din jur, adresandu-le indemnuri sau intrebari precum: "Gandeste astfel...", "Ce crezi despre...?", "Ce s-ar intampla daca am incerca sa...?".
• Incurajeaza-i pe oameni sa evolueze. Analizeaza caracterele celorlalti, stilul lor de lucru si relatiile pe care le stabilesc cu anturajul. Indeamna-i pe oameni sa se perfectioneze in aceste sfere ale existentei. Intreaba-i daca au dat tot ce-au avut mai bun din ei si daca i-ar putea trata mai bine pe cei din jurul lor.
• Fii un exemplu pentru ceilalti. 71% dintre profesionistii de top spun ca se gandesc in fiecare zi ca ar trebui sa fie modele demne de urmat pentru familia, pentru echipa si pentru comunitatea lor. Prin urmare, pune-ti urmatoarea intrebare: "Cum sa ma port in aceasta situatie, astfel incat sa-i inspir pe altii sa creada in ei insisi, sa fie integri si empatici si sa atinga excelenta in toate activitatile pe care le desfasoara pentru a-si ajuta semenii?".
 
Obisnuinta nr. 6: Demonstreaza curaj
 
Brendon Burchard este de parere ca profesionistii de top sunt oameni curajosi. Si statisticile sustin acelasi lucru, aratand ca persoanele curajoase ating adeseori un nivel inalt de performanta. Asadar, daca obtii un punctaj ridicat la categoria ,,curaj", in mod sigur vei obtine punctaje similare la toate celelalte categorii corelate cu inalta performanta. Acest lucru inseamna ca indivizii curajosi au, in general, si mai multa claritate, energie, necesitate, productivitate si influenta. Portretul oamenilor curajosi este completat si cu alte calitati precum:
• isi doresc sa duca provocarile la bun sfarsit; 
• se considera asertivi;
• au incredere in propriile forte;
• se considera profesionisti de top;
• cred ca se bucura de mai mult succes decat semenii lor;
• sunt, in general, persoane fericite.
 
Practicile cu ajutorul carora poti deveni mai curajos sunt:
 
• Pretuieste lupta. Nu te plange atunci cand te vei confrunta cu dificultati pe masura ce vei progresa si pe masura ce vei incerca sa-ti indeplinesti obiectivele. Constientizeaza valoarea provocarilor pe care viata ti le scoate in cale!
• Exprima-ti adevarul si ambitiile. Principalul lucru pe care oamenii si-l doresc este sa-si exprime adevarata personalitate si sa-si urmeze visurile fara restrictii - cu alte cuvinte, sa aiba parte de libertate personala. Procedeaza si tu la fel, impartasindu-le mereu celorlalti adevaratele tale ganduri, sentimente si visuri. 
• Gaseste pe cineva pentru care sa lupti. Avem nevoie de o cauza nobila pentru care sa luptam. Pentru profesionistii de top, cauza este, cel mai adesea, o persoana - vor sa lupte pentru acea persoana ca sa o protejeze sau ca ea sa evolueze si sa aiba o viata mai buna. Ca profesionist de top, vei face mai multe lucruri pentru altii decat pentru tine, iar astfel vei deveni mai curajos, te vei concentra mai bine in timp ce lucrezi si vei atinge excelenta.

Partea a III-a: Mentinerea succesului
 
A venit momentul sa afli obstacolele care stau in calea inaltei performante! Acest capitol este despre obisnuintele negative ale profesionistilor de top si despre semnalele de alarma - gandurile, sentimentele si comportamentele [?] care prevestesc prabusirea unui profesionist de top. Acestea sunt:
• complexul de superioritate;
• nemultumirea;
• neglijarea.

Autorul este de parere ca pentru a deveni o persoana extraordinara, trebuie sa ai foarte mare incredere in tine si sa deprinzi obisnuintele pentru o performanta inalta. De aceea iti va arata aici cum gandesc profesionistii de top, ce greseli evita si ce fac ei pentru a capata o atat de mare incredere in ei.

La finalul acestei carti, vei simti nu numai ca te poti autodepasi si ca poti atinge un nivel de performanta mai inalt, dar vei realiza ca anumite lucruri nu decurg asa cum trebuie in viata ta si ca ai putea sa le schimbi. In ceea ce il priveste pe autor, acesta spera ca, dupa ce vei citi aceasta carte: Sper ca, in fiecare zi din viata, vei hotari sa implementezi obisnuintele care te vor face mandru de tine insuti. Sper ca, in timp ce te vei stradui sa duci o viata extraordinara, vei trai cu bucurie, vei pretui lupta si vei cauta sa le fii de folos celor din jurul tau. Sper ca, atunci cand vei privi in urma, dupa ce vei ajunge la un nivel de performanta la care nu ai visat niciodata, vei putea spune ca asta ai vrut, ca ai muncit si ca ti-ai transpus dorinta in realitate - ca nu ai renuntat niciodata si ca nici n-o vei face. Ca ai devenit extraordinar, deoarece tu ai ales asta. Cred ca oricine poate realiza aceste lucruri.  Asadar realizeaza-le!
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one