Harta. Cum sa gasesti magia si sensul in povestea vietii tale

De (autor): Colette Baron-Reid

0
(0 review-uri)
Harta. Cum sa gasesti magia si sensul in povestea vietii tale - Colette Baron-Reid
Rasfoieste

Harta. Cum sa gasesti magia si sensul in povestea vietii tale

De (autor): Colette Baron-Reid

0
(0 review-uri)
Cum sa gasesti magia si sensul in povestea vietii tale
Parca desprinsa din basmele pline de aventura a copilariei noastre, cartea de dezvoltare personala ce poarta fascinatul titlu de Harta – Cum sa gasesti magia si sensul in povestea vietii tale / The Map – Finding the Magic and Meaning in the Story of Your Life, scrisa de autoarea canadiana Colette Baron-Reid, apare intr-o editie frumos aranjata (in format tiparit si in format electronic, ebook) de catre echipa de redactie a editurii Act si Politon si pe rafturile online ale acesteia. Acest volum, aparut deja de patru ani, se prezinta sub forma unei metafore pentru vietile noastre precum si pentru toate teritoriile, aliatii sau adversarii pe care ii descoperim ca fiind simboluri ale celor mai profunde experiente umane.
 
 
O carte de dezvoltare personala si un basm
Desi catalogata ca fiind o carte motivationala, de dezvoltare personala, pentru cine va cuteza sa o rasfoiasca, va constata ca The Map este mai mult de atat, este o expeditie, o frumoasa explorare a vietii intr-un limbaj ludic. Astfel daca orice aventura ar trebui sa inceapa de la un vis, din curiozitate si sa porneasca cu semetie, aceasta carte de dezvoltare personala, de meditatie ghidata, poarta temeiul acestor principii si devine o harta adaptata fiecaruia dintre noi pentru a putea descoperi noi si vibrante poteci spre viitor si metode de vindecare. Pasind in profunzimea peisajului intrinsec vom intalni fiintele imaginare care detin cheia intelepciunii a subconstientului nostru. Vrajitorul Constientizarii, Gradinareasa Blajina, Colectionarul de Oase si spiritele taramurilor psihologice pe care le traversam, sunt adjuvantii care mereu stiu ne indruma astfel incat noi sa descoperim comoara din fiecare experienta. De asemenea vom afla modalitati de a imblanzii rautaciosul si jucausul Goblin care tot ce vrea este de a ne bloca in obiceiuri si rutina. Fiecare din aceste aspecte psihologice sintetizate in aceasta carte de dezvoltare personala au cate o lectie pentru noi si fiecare raspunde la directiile si alegerile personale, deoarece singura persoana care are putere asupra Hartii sunteti doar dumneavoastra.
 
Scopul final al cartii The Map este acela de a ne incuraja asupra faptului ca nu trebuie sa ne simtim pierduti sau dezorientati in aceste vremuri de transformare energetica globala sau sa fim sugestibili la fiecare adiere a vanturilor schimbatoare.
 
Autoarea cartii The Map, un om sincer care s-a deschis intregii lumi cu propria-i viata expusa in acest volum, ofera ”bagheta magica”, nu doar o carte de dezvoltare personala care sa ne ajute sa ne percepem viata ca pe o odisee minunata si sa devenim cartograful intelept al propriului nostru destin. Cum putem face acest mic pas cand cotidianul ne acapareaza toata atentia? Solutia pare sa fie una foarte simpla si la indemana, ea consta intr-o resursa ce nu cunoaste efemerul, Natura. 
 
Cartea de dezvoltare personala The Map, publicata pentru prima data in 2011 in SUA si pe care o puteti gasi pe site-ul nostru si in format ebook (pdf arhivat) , bineinteles tradus in limba romana, este structurata in patru parti. Prima parte a acestei carti motivationale  Cum sa te orientezi singur pe harta ta, este inceputul care vine cu foarte multe intrebari la care trebuie sa ne raspundem sincer: unde suntem? cum am ajuns aici? sau cum putem pune la cale o calatorie cand scopul nu mai este acela material ci unul al implinirii sufletesti? In cea de-a doua parte, Ajutor de navigatie pe harta ta, calatoria deja a inceput si aventura capata profunzime deoarece aflam ca in interiorul nostru exista voci care ne-au calauzit in itinerarul nostru si o vor face in continuare. Astfel trebuie sa invatam a diferentia vocea sarlatanului de cea a adevarului si sa ne bucuram de ajutorul aliatilor launtrici care vor fi mereu acolo pentru noi. In urmatoarea parte din The Map intitulata Magia si sensul acestei aventuri, autoarea raspunde la o intrebare fundamentala ”Daca ati putea avea totul, ce anume ar fi acel «tot»?” facand apel la principiile de functionare evolutioniste imprimate in ADN-ul nostru si anume dorinta de a crea ceva nou, nu doar in vietile noastre ci si pentru lumea care ne inconjoara. Astfel discutand cu mai multi clienti de-ai sai  Colette Baron-Reid descopera ca esenta existentialista motivationala consta in iubire, siguranta, sens, creativitate si bucurie, existand o stransa legatura intre acestea. Finalizand cu ultima parte a cartii The Map de dezvoltare personala intitulata  Transformarea magiei in realitate, autoarea paseste usor din taramul de basm care l-a creat special pentru noi si ne plaseaza, cu ajutorul comparatiei si a metaforelor, in realiate. Aceasta ultima parte vine in a ne sublinia faptul ca spiritul nostru este unul constient, real si sincer. Acesta trebuie ascultat chiar daca uneori ni se pare ca alegerile pe care le facem nu sunt cele potrivite, iar oamenii pe care ii avem in jurul nostru nu sunt cei potriviti. Ca orice alta carte motivationala de succes, aceasta ne ajuta sa ne deschidem si sa ne punem intrebarile care ne ajuta sa crestem.  Astfel, realizam ca intrebarile ”cum sa scap de aceasta situatie sau de aceasta persoana?” nu ne sunt de ajutor si nici productive, in schimb daca schimbam perspectiva din care punem problema ajungem sa ne punem intrebarile in maniera ”de ce ma aflu in aceasta conjunctura si ce am de invatat de la aceasta persoana care ma irita?” Acesta este unul din atuurile cartilor motivationale si de dezvoltare personala, ne ajuta sa ne schimbam viziunea in una pozitiva.
 
Spiritul din natura se dezvolta din interior 
In cartea si ebook-ul The Map de dezvoltare personala se face apel la traditiile aborigene, religiile panteiste si nu numai, care pretuiesc planeta ca pe o entitate constienta in continua evolutie si vie cu care suntem intr-o relatie de interdependenta, de simbioza. Aceste credinte nu considera planeta pe care traiesc doar un glob de materie lipsit de viata ce poate fi dominat. Din potriva, legea compensarii sau a echilibrului natural par a fi cele mai in acord cu mersul firesc al lucrurilor.  Inclusiv in Grecia antica, Pamantul in totalitatea lui, era reprezentat de zeita Geea (sau Gaia) considerata figura materna a tuturor celorlalti zei. Geea s-a nascut dupa Chaos (Haos) dand nastere, la randul ei, pe Uranus (cerul), Pontus (marea) si pe Ourea (muntii) iar din uniunea ei cu Uranus au aparut titanii, titanidele si ciclopii.  
 
Plecand de la aceasta idee, care se regaseste ca si fundament in toate culturile lumii, Colette Baron-Reid incearca practic sa reinvie dorinta omului pentru Natura, pentru meditatie si auto vindecare prin intermediul acestei carti motivationale. Numai de la Natura putem cu adevarat invata ce inseamna viata, evolutia, motivatia si credinta ”Acea reconectare se poate produce si in interiorul nostru, pe masura ce ne exploram peisajele interioare: precum e deasupra, asa si dedesubt; precum e in exterior, asa si in interior.”
 
In lirica traditionala norvegiana exista o poezie cu autor necunoscut, dar la fel de motivationala si care face referire tocmai la aceasta idee, ce si cum sa invatam de la Natura:
Invata de la toate, caci toate sunt surori,
 Sa treci frumos prin viata, cum poti frumos sa mori.
 Invata de la vierme, ca nimeni nu-i uitat,
 Invata de la nufar sa fii mereu curat. 
 Ia seama, fiu al jertfei prin-lumea-n care treci, 
 Sa inveti din tot ce piere, tu sa traiesti in veci! 
 
 
Locurile magice, natura si motivatia
Se cunoaste faptul ca din cele mai arhaice vremuri omul incearca sa desluseasca sensul vietii cautand indicatii in toate directiile care il compun. Privim spre copilarie si felul cum aceasta a evoluat, obstacolele care ne-au iesit in cale si modul in care am reusit sa le depasim, reusitele pe care le-am trait si cum acestea ne-au schimbat sensul vietii. Cautam sisteme spirituale, morale sau etice care sa contureze strategia ideala unui drum prin ”convulsiile vietilor noastre” dar uitam sa privim ce avem cel mai aproape, Natura (care se compune atat din ceea ce ne inconjoara cat si din ceea ce ne compune pe noi).  Aceasta pare sa fie singura care sa ne ofere cu adevarat meditatia ghidata mult cautata.
 
Pentru a ne face un pic mai constienti de legatura ancestrala a omului cu natura, autoarea canadiana, prin intermediul cartii motivationale  The Map, valabila si in format ebook in limba romana a construit o lume de basm cu locuri mirifice parca desprinse din filmele cu elfi, goblini si zane. Fiecare taram magic apare pe harta vietii cu propriile-i caracteristici morfologice si politice pe masura ce exploram. Harta este magica, vindecatoare si pe ea gasesti toate locurile pe care ai putea sa le explorezi. Pasii tai te vor purta prin campuri de lupta, locuri de odihna, nisipuri miscatoare sau lanuri cu maci, aratandu-ti destinatii posibile si evenimente probabile. ” Harta aceasta este foarte diferita. Este o harta multidimensionala alcatuita din ganduri, sentimente, credinte, amintiri si intentii. Este alcatuita din esenta de creativitate si imaginatie a sufletului.”
 
In imediata finalitate a ebook-ului, dar si a cartii tiparite, autoarea ne ofera acest mic glosar al locurilor pe care ea le-a creat si le-a insufletit prin puterea magica a creatiei sale purtandu-ne prin aceste mirifice taramuri ca un adevarat guru intr-o meditatie ghidata.  Parcurgand acest basm motivational aflam ca e exista in Harta natala a fiecaruia o multime de tinuturi, toate reflectand peisajul spiritual interior. Colette isi incurajeaza cititorii sa isi imagineze chiar mai multe locuri si sa nu ne limitam la acestea ci chiar sa ne inspiram din filme sau carti care vin sa ne ajute in a ne infatisa peisaje bogate. Sa exploram propria dezvoltare personala invatand. 
 
Aleea Resemnarii este acel drum pe care ajungem atunci cand incepem sa ne limitam la mai putin decat meritam, sau putem deoarece de regula tindem sa ne pierdem credinta si speranta. Acest loc este punctul in care lipsurile ne vor face sa cautam hrana (atat materiala cat si spirituala) in cosurile de gunoi pentru a putea supravietui daca nu vom incepe sa ne punem in valoare, daca nu vom porni pe drumul  propriei noastre dezvoltari personale, acestea fiind secretul evadarii de pe aceasta alee.
 
Tinutul Aventurii este de regula asemuit cu un parc de distractii este intodeauna un loc al amuzamentului si al emotiilor. Ajungem aici pentru a face o pauza de la incercarile vietii dar nu trebuie sa zabovim prea mult aici si acesta sa devina Tinut al Fantomelor care nu face altceva decat sa ne distraga de la propriile motivatii, propriile vise si propria noastra dezvoltare
 
Plaja Echilibrului este locul descris in The Map unde ajungem pentru a ne bronza pentru a motai sau pentru a face o lunga plimbare culegand scoici. Aici exista echilibrul intre odihna si actiunile care ne fac placere. Aici lumea se deschide pentru tot ceea ce ti se pare corect si ca ar veni intru ajutorul propriei vindecari. Pe aceasta plaja nu exista sentimente de vinovatie sau ganduri despre cum ar trebui sa facem un lucru.
 
In Desertul Sterp cand ajungem primele remarci pe care le vom avea sunt acelea ca in acest tinut exista foarte putine lucruri care sa ne ajute sa supravietuim. Se pare ca aici nimic nu creste iar rezerva de creativitate s-a epuizat. In schimb aici se pot gasi hrana si viata doar ca acestea se afla in locuri ascunse si trebuie sa inveti sa te descurci sa le gasesti pe aceasta Harta care abia incepe sa fie descoperita.
 
Cand incepem sa ne implicam in viata altora atat de mult incat pierdem simtul independentei sau a stimei de sine ajungem in Tinutul Codependentei Acesta ar putea fi privit ca o plasa lipicioasa de paianjen. Aici propria dezvoltare personala nu va incepe decat in momentul in care vom renunta in a mai crede ca ”totul va fi bine” si persoana cealalta va fi sanatoasa, fericira si responsabila. Trebuie sa incercam sa scapam de aceasta iluzie si sa incepem sa exersam acceptarea radicala spunand ”Nu am provocat-o eu, nu o pot vindeca si nu o pot controla”. Abia in acest punct va incepe propria vindecare.
 
Canionul de cristal al Ecourilor este locul invatarii si al dezvoltarii. Peretii de cristal ce il compun reflecta atat cuvintele noastre sau motivatia noastra care rasuna in intreg canionul, cat si propria imagine pe care o prezentam lumii.
 

The Map si legenda ei
Fiecare Harta are o legenda cu scopul de a ne usura modul si scara la care se pun anumite probleme. Astfel, aceasta mica comoara, aceasta meditatie ghidata vindecatoare ce o putem gasi atat in varianta tiparita cat si in varianta ebook in limba romana, ne aminteste:
- sa pasim cu incredere prin peisajele si taramurile noastre interioare si sa ne auto motivam;
- sa avem incredere in schimbari si in forta lor vindecatoare;
- cum sa imblanzim acele fiinte fantastice care ne compun;
- ca basmele sunt de fapt realitati stilizate pe intelesul tuturora iar viata trebuie privita ca o continua dezvoltare personala.
 
 
Autoarea Colette Baron-Reid, trainer motivational
Nascuta in 1958 nu este doar o renumita autoare de carti motivationale pe teme de dezvoltare personala si spiritualitate ce au ajuns sa fie traduse in peste 27 de limbi. Aceasta este un om complex care de-a lungul vietii si-a impodobit firul liric al propriei existente ca si solista, om de radio si psihista/pesoana intuitiva. 
 
Dintre cele mai de succes carti ale pe care le putem gasi si in format de ebook ei amintim Messages from Spirit (Mesaje de la spirit) sau Remembering the Future (Sa ne amintim viitorul). Bineinteles nu putem omite interesantul CD de meditatie ghidata ce are ca fundament tehnica de vizualizare creativa Journey Through the Chakras (Calatorie prin chakre) – aparut la editura ACT si Politon   si in format electronic de ebook tradus in limba romana puteti citi mai multe detalii aici.
 
Posesoarea unui caracter carismatic si o voiosie molipsitoare, Colette, a fost deseori o placuta prezenta la emisiunile de mare succes din lume precum The Oprah Show si Dr. Phil. Cu o energie debordanta canadianca lucreaza pentru propriile emisiuni axate predominant pe teme de dezvoltare personala si motivationala la Hay House Radio si CBS New Sky Radio. In anul 2013 a fost inclusa in Top 100 Watkins al celor mai influente personalitati din domeniul spiritualitatii care nu doar au tiparit carti si a tinut conferinte ce au schimbat vietile oamenilor ci si datorita cartilor audio pe care aceasta le-a lansat in mai multe limbi ale lumii printre care si limba romana.
 
Toata acesta faima de care se bucura in prezent autoarea cartii The Map a venit cu un pret prea mare si achitat prea devreme, in anii adolescentei si a perioadei de tanara adult ”De la varsta de 19 ani pana la 27, inclusiv, am trecut de la o relatie dureroasa la alta, in care promiscuitatea, abuzul sexual, violenta si dependenta de droguri si alcool erau ceva normal. Am invatat cum sa normalizez trauma... si cum sa trag pe nas cocaina. Doar un alt toxicoman in recuperare poate intelege cu adevarat recunostinta pe care o am astazi pentru modul demoralizator in care atinsesem pragul de jos. Imi place sa spun ca am luat trenul expres spre iad pentru a avea parte, apoi, de o trezire spirituala adevarata.”
 
Pentru mai multe informatii legate de seminare motivationale sau cursuri intensive de dezvoltare personala precum si sedinte private cu Colette, sau pentru descarcarea de documente originale pe teme de meditatie, vizitati site-ul autoarei, www.colettebaronreid.com.
 
Pasaje si franturi din harta
M-am inspirat din ceea ce am invatat analizand povestile clientilor timp de mai bine de 22 de ani si pe teritoriul a 29 de tari.Cu alte cuvinte, aceasta carte se bazeaza pe experienta, nu pe teorie spune Colette despre inceputul calatoriei ei in cartea ce a devenit una de referinta in literatura ce se compune din cartile de meditatie ghidata.
Legea Atractiei te asigura doar ca ii vei observa pe cei ce vibreaza la nivelul tau si ii vei trece cu vederea pe toti ceilalti. Asadar, cu ce cantec vei intra in armonie?. este intrebarea plina de intelepciune si de motivatie a autoarei pentru cititorii ei.
Citeste mai mult

-20%

PRP: 39.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

31.20Lei

31.20Lei

39.00 Lei

Primesti 31 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Cum sa gasesti magia si sensul in povestea vietii tale
Parca desprinsa din basmele pline de aventura a copilariei noastre, cartea de dezvoltare personala ce poarta fascinatul titlu de Harta – Cum sa gasesti magia si sensul in povestea vietii tale / The Map – Finding the Magic and Meaning in the Story of Your Life, scrisa de autoarea canadiana Colette Baron-Reid, apare intr-o editie frumos aranjata (in format tiparit si in format electronic, ebook) de catre echipa de redactie a editurii Act si Politon si pe rafturile online ale acesteia. Acest volum, aparut deja de patru ani, se prezinta sub forma unei metafore pentru vietile noastre precum si pentru toate teritoriile, aliatii sau adversarii pe care ii descoperim ca fiind simboluri ale celor mai profunde experiente umane.
 
 
O carte de dezvoltare personala si un basm
Desi catalogata ca fiind o carte motivationala, de dezvoltare personala, pentru cine va cuteza sa o rasfoiasca, va constata ca The Map este mai mult de atat, este o expeditie, o frumoasa explorare a vietii intr-un limbaj ludic. Astfel daca orice aventura ar trebui sa inceapa de la un vis, din curiozitate si sa porneasca cu semetie, aceasta carte de dezvoltare personala, de meditatie ghidata, poarta temeiul acestor principii si devine o harta adaptata fiecaruia dintre noi pentru a putea descoperi noi si vibrante poteci spre viitor si metode de vindecare. Pasind in profunzimea peisajului intrinsec vom intalni fiintele imaginare care detin cheia intelepciunii a subconstientului nostru. Vrajitorul Constientizarii, Gradinareasa Blajina, Colectionarul de Oase si spiritele taramurilor psihologice pe care le traversam, sunt adjuvantii care mereu stiu ne indruma astfel incat noi sa descoperim comoara din fiecare experienta. De asemenea vom afla modalitati de a imblanzii rautaciosul si jucausul Goblin care tot ce vrea este de a ne bloca in obiceiuri si rutina. Fiecare din aceste aspecte psihologice sintetizate in aceasta carte de dezvoltare personala au cate o lectie pentru noi si fiecare raspunde la directiile si alegerile personale, deoarece singura persoana care are putere asupra Hartii sunteti doar dumneavoastra.
 
Scopul final al cartii The Map este acela de a ne incuraja asupra faptului ca nu trebuie sa ne simtim pierduti sau dezorientati in aceste vremuri de transformare energetica globala sau sa fim sugestibili la fiecare adiere a vanturilor schimbatoare.
 
Autoarea cartii The Map, un om sincer care s-a deschis intregii lumi cu propria-i viata expusa in acest volum, ofera ”bagheta magica”, nu doar o carte de dezvoltare personala care sa ne ajute sa ne percepem viata ca pe o odisee minunata si sa devenim cartograful intelept al propriului nostru destin. Cum putem face acest mic pas cand cotidianul ne acapareaza toata atentia? Solutia pare sa fie una foarte simpla si la indemana, ea consta intr-o resursa ce nu cunoaste efemerul, Natura. 
 
Cartea de dezvoltare personala The Map, publicata pentru prima data in 2011 in SUA si pe care o puteti gasi pe site-ul nostru si in format ebook (pdf arhivat) , bineinteles tradus in limba romana, este structurata in patru parti. Prima parte a acestei carti motivationale  Cum sa te orientezi singur pe harta ta, este inceputul care vine cu foarte multe intrebari la care trebuie sa ne raspundem sincer: unde suntem? cum am ajuns aici? sau cum putem pune la cale o calatorie cand scopul nu mai este acela material ci unul al implinirii sufletesti? In cea de-a doua parte, Ajutor de navigatie pe harta ta, calatoria deja a inceput si aventura capata profunzime deoarece aflam ca in interiorul nostru exista voci care ne-au calauzit in itinerarul nostru si o vor face in continuare. Astfel trebuie sa invatam a diferentia vocea sarlatanului de cea a adevarului si sa ne bucuram de ajutorul aliatilor launtrici care vor fi mereu acolo pentru noi. In urmatoarea parte din The Map intitulata Magia si sensul acestei aventuri, autoarea raspunde la o intrebare fundamentala ”Daca ati putea avea totul, ce anume ar fi acel «tot»?” facand apel la principiile de functionare evolutioniste imprimate in ADN-ul nostru si anume dorinta de a crea ceva nou, nu doar in vietile noastre ci si pentru lumea care ne inconjoara. Astfel discutand cu mai multi clienti de-ai sai  Colette Baron-Reid descopera ca esenta existentialista motivationala consta in iubire, siguranta, sens, creativitate si bucurie, existand o stransa legatura intre acestea. Finalizand cu ultima parte a cartii The Map de dezvoltare personala intitulata  Transformarea magiei in realitate, autoarea paseste usor din taramul de basm care l-a creat special pentru noi si ne plaseaza, cu ajutorul comparatiei si a metaforelor, in realiate. Aceasta ultima parte vine in a ne sublinia faptul ca spiritul nostru este unul constient, real si sincer. Acesta trebuie ascultat chiar daca uneori ni se pare ca alegerile pe care le facem nu sunt cele potrivite, iar oamenii pe care ii avem in jurul nostru nu sunt cei potriviti. Ca orice alta carte motivationala de succes, aceasta ne ajuta sa ne deschidem si sa ne punem intrebarile care ne ajuta sa crestem.  Astfel, realizam ca intrebarile ”cum sa scap de aceasta situatie sau de aceasta persoana?” nu ne sunt de ajutor si nici productive, in schimb daca schimbam perspectiva din care punem problema ajungem sa ne punem intrebarile in maniera ”de ce ma aflu in aceasta conjunctura si ce am de invatat de la aceasta persoana care ma irita?” Acesta este unul din atuurile cartilor motivationale si de dezvoltare personala, ne ajuta sa ne schimbam viziunea in una pozitiva.
 
Spiritul din natura se dezvolta din interior 
In cartea si ebook-ul The Map de dezvoltare personala se face apel la traditiile aborigene, religiile panteiste si nu numai, care pretuiesc planeta ca pe o entitate constienta in continua evolutie si vie cu care suntem intr-o relatie de interdependenta, de simbioza. Aceste credinte nu considera planeta pe care traiesc doar un glob de materie lipsit de viata ce poate fi dominat. Din potriva, legea compensarii sau a echilibrului natural par a fi cele mai in acord cu mersul firesc al lucrurilor.  Inclusiv in Grecia antica, Pamantul in totalitatea lui, era reprezentat de zeita Geea (sau Gaia) considerata figura materna a tuturor celorlalti zei. Geea s-a nascut dupa Chaos (Haos) dand nastere, la randul ei, pe Uranus (cerul), Pontus (marea) si pe Ourea (muntii) iar din uniunea ei cu Uranus au aparut titanii, titanidele si ciclopii.  
 
Plecand de la aceasta idee, care se regaseste ca si fundament in toate culturile lumii, Colette Baron-Reid incearca practic sa reinvie dorinta omului pentru Natura, pentru meditatie si auto vindecare prin intermediul acestei carti motivationale. Numai de la Natura putem cu adevarat invata ce inseamna viata, evolutia, motivatia si credinta ”Acea reconectare se poate produce si in interiorul nostru, pe masura ce ne exploram peisajele interioare: precum e deasupra, asa si dedesubt; precum e in exterior, asa si in interior.”
 
In lirica traditionala norvegiana exista o poezie cu autor necunoscut, dar la fel de motivationala si care face referire tocmai la aceasta idee, ce si cum sa invatam de la Natura:
Invata de la toate, caci toate sunt surori,
 Sa treci frumos prin viata, cum poti frumos sa mori.
 Invata de la vierme, ca nimeni nu-i uitat,
 Invata de la nufar sa fii mereu curat. 
 Ia seama, fiu al jertfei prin-lumea-n care treci, 
 Sa inveti din tot ce piere, tu sa traiesti in veci! 
 
 
Locurile magice, natura si motivatia
Se cunoaste faptul ca din cele mai arhaice vremuri omul incearca sa desluseasca sensul vietii cautand indicatii in toate directiile care il compun. Privim spre copilarie si felul cum aceasta a evoluat, obstacolele care ne-au iesit in cale si modul in care am reusit sa le depasim, reusitele pe care le-am trait si cum acestea ne-au schimbat sensul vietii. Cautam sisteme spirituale, morale sau etice care sa contureze strategia ideala unui drum prin ”convulsiile vietilor noastre” dar uitam sa privim ce avem cel mai aproape, Natura (care se compune atat din ceea ce ne inconjoara cat si din ceea ce ne compune pe noi).  Aceasta pare sa fie singura care sa ne ofere cu adevarat meditatia ghidata mult cautata.
 
Pentru a ne face un pic mai constienti de legatura ancestrala a omului cu natura, autoarea canadiana, prin intermediul cartii motivationale  The Map, valabila si in format ebook in limba romana a construit o lume de basm cu locuri mirifice parca desprinse din filmele cu elfi, goblini si zane. Fiecare taram magic apare pe harta vietii cu propriile-i caracteristici morfologice si politice pe masura ce exploram. Harta este magica, vindecatoare si pe ea gasesti toate locurile pe care ai putea sa le explorezi. Pasii tai te vor purta prin campuri de lupta, locuri de odihna, nisipuri miscatoare sau lanuri cu maci, aratandu-ti destinatii posibile si evenimente probabile. ” Harta aceasta este foarte diferita. Este o harta multidimensionala alcatuita din ganduri, sentimente, credinte, amintiri si intentii. Este alcatuita din esenta de creativitate si imaginatie a sufletului.”
 
In imediata finalitate a ebook-ului, dar si a cartii tiparite, autoarea ne ofera acest mic glosar al locurilor pe care ea le-a creat si le-a insufletit prin puterea magica a creatiei sale purtandu-ne prin aceste mirifice taramuri ca un adevarat guru intr-o meditatie ghidata.  Parcurgand acest basm motivational aflam ca e exista in Harta natala a fiecaruia o multime de tinuturi, toate reflectand peisajul spiritual interior. Colette isi incurajeaza cititorii sa isi imagineze chiar mai multe locuri si sa nu ne limitam la acestea ci chiar sa ne inspiram din filme sau carti care vin sa ne ajute in a ne infatisa peisaje bogate. Sa exploram propria dezvoltare personala invatand. 
 
Aleea Resemnarii este acel drum pe care ajungem atunci cand incepem sa ne limitam la mai putin decat meritam, sau putem deoarece de regula tindem sa ne pierdem credinta si speranta. Acest loc este punctul in care lipsurile ne vor face sa cautam hrana (atat materiala cat si spirituala) in cosurile de gunoi pentru a putea supravietui daca nu vom incepe sa ne punem in valoare, daca nu vom porni pe drumul  propriei noastre dezvoltari personale, acestea fiind secretul evadarii de pe aceasta alee.
 
Tinutul Aventurii este de regula asemuit cu un parc de distractii este intodeauna un loc al amuzamentului si al emotiilor. Ajungem aici pentru a face o pauza de la incercarile vietii dar nu trebuie sa zabovim prea mult aici si acesta sa devina Tinut al Fantomelor care nu face altceva decat sa ne distraga de la propriile motivatii, propriile vise si propria noastra dezvoltare
 
Plaja Echilibrului este locul descris in The Map unde ajungem pentru a ne bronza pentru a motai sau pentru a face o lunga plimbare culegand scoici. Aici exista echilibrul intre odihna si actiunile care ne fac placere. Aici lumea se deschide pentru tot ceea ce ti se pare corect si ca ar veni intru ajutorul propriei vindecari. Pe aceasta plaja nu exista sentimente de vinovatie sau ganduri despre cum ar trebui sa facem un lucru.
 
In Desertul Sterp cand ajungem primele remarci pe care le vom avea sunt acelea ca in acest tinut exista foarte putine lucruri care sa ne ajute sa supravietuim. Se pare ca aici nimic nu creste iar rezerva de creativitate s-a epuizat. In schimb aici se pot gasi hrana si viata doar ca acestea se afla in locuri ascunse si trebuie sa inveti sa te descurci sa le gasesti pe aceasta Harta care abia incepe sa fie descoperita.
 
Cand incepem sa ne implicam in viata altora atat de mult incat pierdem simtul independentei sau a stimei de sine ajungem in Tinutul Codependentei Acesta ar putea fi privit ca o plasa lipicioasa de paianjen. Aici propria dezvoltare personala nu va incepe decat in momentul in care vom renunta in a mai crede ca ”totul va fi bine” si persoana cealalta va fi sanatoasa, fericira si responsabila. Trebuie sa incercam sa scapam de aceasta iluzie si sa incepem sa exersam acceptarea radicala spunand ”Nu am provocat-o eu, nu o pot vindeca si nu o pot controla”. Abia in acest punct va incepe propria vindecare.
 
Canionul de cristal al Ecourilor este locul invatarii si al dezvoltarii. Peretii de cristal ce il compun reflecta atat cuvintele noastre sau motivatia noastra care rasuna in intreg canionul, cat si propria imagine pe care o prezentam lumii.
 

The Map si legenda ei
Fiecare Harta are o legenda cu scopul de a ne usura modul si scara la care se pun anumite probleme. Astfel, aceasta mica comoara, aceasta meditatie ghidata vindecatoare ce o putem gasi atat in varianta tiparita cat si in varianta ebook in limba romana, ne aminteste:
- sa pasim cu incredere prin peisajele si taramurile noastre interioare si sa ne auto motivam;
- sa avem incredere in schimbari si in forta lor vindecatoare;
- cum sa imblanzim acele fiinte fantastice care ne compun;
- ca basmele sunt de fapt realitati stilizate pe intelesul tuturora iar viata trebuie privita ca o continua dezvoltare personala.
 
 
Autoarea Colette Baron-Reid, trainer motivational
Nascuta in 1958 nu este doar o renumita autoare de carti motivationale pe teme de dezvoltare personala si spiritualitate ce au ajuns sa fie traduse in peste 27 de limbi. Aceasta este un om complex care de-a lungul vietii si-a impodobit firul liric al propriei existente ca si solista, om de radio si psihista/pesoana intuitiva. 
 
Dintre cele mai de succes carti ale pe care le putem gasi si in format de ebook ei amintim Messages from Spirit (Mesaje de la spirit) sau Remembering the Future (Sa ne amintim viitorul). Bineinteles nu putem omite interesantul CD de meditatie ghidata ce are ca fundament tehnica de vizualizare creativa Journey Through the Chakras (Calatorie prin chakre) – aparut la editura ACT si Politon   si in format electronic de ebook tradus in limba romana puteti citi mai multe detalii aici.
 
Posesoarea unui caracter carismatic si o voiosie molipsitoare, Colette, a fost deseori o placuta prezenta la emisiunile de mare succes din lume precum The Oprah Show si Dr. Phil. Cu o energie debordanta canadianca lucreaza pentru propriile emisiuni axate predominant pe teme de dezvoltare personala si motivationala la Hay House Radio si CBS New Sky Radio. In anul 2013 a fost inclusa in Top 100 Watkins al celor mai influente personalitati din domeniul spiritualitatii care nu doar au tiparit carti si a tinut conferinte ce au schimbat vietile oamenilor ci si datorita cartilor audio pe care aceasta le-a lansat in mai multe limbi ale lumii printre care si limba romana.
 
Toata acesta faima de care se bucura in prezent autoarea cartii The Map a venit cu un pret prea mare si achitat prea devreme, in anii adolescentei si a perioadei de tanara adult ”De la varsta de 19 ani pana la 27, inclusiv, am trecut de la o relatie dureroasa la alta, in care promiscuitatea, abuzul sexual, violenta si dependenta de droguri si alcool erau ceva normal. Am invatat cum sa normalizez trauma... si cum sa trag pe nas cocaina. Doar un alt toxicoman in recuperare poate intelege cu adevarat recunostinta pe care o am astazi pentru modul demoralizator in care atinsesem pragul de jos. Imi place sa spun ca am luat trenul expres spre iad pentru a avea parte, apoi, de o trezire spirituala adevarata.”
 
Pentru mai multe informatii legate de seminare motivationale sau cursuri intensive de dezvoltare personala precum si sedinte private cu Colette, sau pentru descarcarea de documente originale pe teme de meditatie, vizitati site-ul autoarei, www.colettebaronreid.com.
 
Pasaje si franturi din harta
M-am inspirat din ceea ce am invatat analizand povestile clientilor timp de mai bine de 22 de ani si pe teritoriul a 29 de tari.Cu alte cuvinte, aceasta carte se bazeaza pe experienta, nu pe teorie spune Colette despre inceputul calatoriei ei in cartea ce a devenit una de referinta in literatura ce se compune din cartile de meditatie ghidata.
Legea Atractiei te asigura doar ca ii vei observa pe cei ce vibreaza la nivelul tau si ii vei trece cu vederea pe toti ceilalti. Asadar, cu ce cantec vei intra in armonie?. este intrebarea plina de intelepciune si de motivatie a autoarei pentru cititorii ei.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one