Cumpatare in 30 de zile

Cumpatare in 30 de zile - Jack Canfield, Dave Andrews
Rasfoieste

Cumpatare in 30 de zile

Cumpatare in 30 de zile. Cum sa reduci cantitatea de alcool sau sa renunti complet la el in intimitatea caminului

Cumpatare in 30 de zile
/ The 30‑Day Sobriety Solution de Dave Andrews si Jack Canfield este o carte care te va emotiona inca de la prima pagina si care va deveni prietenul tau secret capabil sa te ajute sa scapi de problemele cu alcoolul sau cu drogurile, sau cu orice alta dependenta chinuitoare. Autorii garanteaza ca metoda functioneaza foarte bine pentru orice tip de dependenta, desi se adreseaza in special celor care au probleme in a consuma alcool cumpatat. Asa cum multi fumatori s-au lasat de fumat cu ajutorul cartii lui Allen Carr - In sfarsit, nefumator - suntem siguri ca multi indivizi vor scapa de problema consumului excesiv de alcool cu ajutorul acestei carti.
 
Autorii nu vizeaza odata cu acest program in mod expres renuntarea completa la bautura, ci formarea comportamentului de a bea astfel incat alcoolul sa nu mai aiba un impact negativ asupra vietii indivizilor. Apartinand genului self help, cartea este in acelasi timp si o lectura de dezvoltare personala, ajutandu-te sa iti cresti increderea in tine insuti, sa scapi de frici si nesigurante, sa iti infrangi limitele, sa iti faci curaj sa iesi din zona de confort pentru a pasi spre o noua etapa a vietii tale si sa gasesti acea motivatie puternica pentru a renunta la alcool in favoarea unei vieti mai bune. Acest volum iti va furniza totodata si numeroase informatii utile cu fundament stiintific despre alcool si dependenta de el, dar si despre corpul tau si modul in care functioneaza el. Informatiile nutritionale si cele legate de ce inseamna un stil de viata cu adevarat sanatos iti vor fi de asemenea de ajutor in drumul tau spre… cumpatare. Si chiar mai mult decat atat, cartea de fata ii poate ajuta pe multi dintre voi sa isi gaseasca sau sa isi regaseasca scopul in viata.
 
Propria poveste de viata a lui Jack Canfield este atat de emotionanta incat te face sa constientizezi o data in plus cat de nociv este acest viciu. Cu un tata alcoolic, o mama devenita si ea alcoolica, o matusa si o bunica si ele alcoolice si cu doi dintre fiii sai "rapiti" de patima alcoolului, Jack Canfield marturiseste la inceputul cartii ca: Am vazut in mod direct ce ravagii face dependenta de alcool si abuzul de droguri, atat asupra membrilor alcoolici ai familiei, cat si asupra familiei extinse. Din cauza acestor experiente personale foarte dureroase sunt atat de dedicat acestei carti si ajutorului fata de tine, cel care o citesti.
 
Asocierea sa cu Dave Andrews in scrierea cartii a venit cat se poate de firesc ca urmare a faptului ca si acesta era preocupat de modul in care ii poate ajuta pe alcoolici sa micsoreze cantitatea de alcool consumata sau sa renunte cu totul la el. Din colaborarea celor doi s-a nascut acest program cat se poate de complex si de bine structurat menit sa te ajute sa bei mai putin sau chiar deloc. 
 
In debutul cartii, cei doi autori promit sa iti ofere metoda de recuperare cea mai inteligenta, mai plina de inspiratie si mai eficace care s-a publicat vreodata: Cumpatare in 30 de zile este plina de metode trainice, capabile sa iti schimbe viata, de a reduce cantitatea de bautura sau de a renunta la ea. Am dezvoltat aceste metode extrem de eficiente de-a lungul a opt ani de cercetare a descoperirilor stiintifice de ultima ora cu privire la dependenta si prin mii de ore de activitate cu oameni care doreau sa nu mai bea excesiv. Combinand principii de succes mereu actuale cu practici terapeutice si de recuperare eficiente si cu strategii de coaching, am creat metoda de recuperare cea mai inteligenta, mai plina de inspiratie si mai eficace care s-a publicat vreodata.
 
Asadar, cartea se adreseaza tuturor celor care se gandesc ca este posibil sa aiba o problema sau care cred ca ar fi benefic sa isi schimbe comportamentul legat de bautura, cu mentiunea ca: Desi aceasta carte se adreseaza bautorului cu probleme, celui care face excese sau alcoolicului (nu conteaza ce termen preferi sa folosesti) precum si oamenilor aflati in proces de recuperare, aceste solutii pot fi folosite si au fost folosite pentru recuperarea de pe urma dependentei de droguri (legale si ilegale), jocuri de noroc, sex, cumparaturi, fumat, mancat in exces si alte obiceiuri foarte daunatoare propriei persoane.
 
Cei doi autori ai cartii, Jake Canfield si Dave Andrews au cunoscut ambii succesul datorita talentului de a convinge si a motiva oamenii. Jack Canfield este cel mai bun coach al Americii in ceea ce priveste succesul, autor si editor a mai bine de 200 de carti motivationale si de self-help, inclusiv al cartii "Principiile succesului" si al seriei "Supa de pui pentru suflet" (cu peste 500 de milioane de exemplare vandute si 60 de bestselleruri New York Times), orator profesionist si profesor pentru mai bine de un milion de oameni din toata lumea. Dave Andrews este "expert in cumpatare" si cel mai bun coach al Americii in aceasta privinta. Fiind un alcoolic recuperat, el stie din proprie experienta cum este sa te lupti cu teama si sentimentul de neputinta, atunci cand incerci sa invingi influenta alcoolismului pentru a obtine acea stare de spirit pe care el o numeste "implinirea prin cumpatare".
 
Ceea ce ii uneste pe cei doi autori este faptul ca ambii cred cu tarie in potentialul uman si in capacitatea oamenilor de a-si transforma esential viata. Amandoi sunt dedicati dezvoltarii si invatarii si ajutorarii celorlalti. Ambii predau aceleasi principii, solutii si tehnici care au functionat in cazul lor si amandoi au fost atinsi profund de alcoolism si dependenta. Jack Canfield a fost unul din cei peste 100 de milioane de oameni din Statele Unite a caror viata a fost intoarsa pe dos de faptul ca o persoana iubita (in cazul sau mai multe) se lupta cu abuzul de alcool, iar Dave Andrews s-a luptat pe cont propriu cu alcoolismul ajungand la un moment dat sa fie prins intre dorinta de a renunta la bautura si ideea ca viata fara alcool va fi nefericita si plicticoasa.
 
Intreaga carte este presarata cu citate ale unor persoane foarte cunoscute aflate in perioada de recuperare - actori, cantareti, scriitori si sportivi -, care si-au relatat povestile despre dependenta si recuperare in memorii si interviuri, si care au atins cele mai mari realizari ale vietii lor dupa ce si-au rezolvat problemele cu bautura sau cu drogurile. Printre celebritatile care s-au luptat cu dependenta de alcool si care sunt citate in carte se numara: Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Josh Hamilton, Naomi Campbell, Gerard Butler, Andre Agassi, Eric Clapton, Ewan McGregor, Stephen King, Elton John, Morgan Freeman, Tom Cruise, Bruce Willis, Johnny Depp etc. Tot aici vei gasi si o lista a abstinentilor celebri in care se regasesc de la muzicieni, sportivi si actori celebri, la politicieni, directori de companii si chiar presedinti de stat: Jennifer Lopez, Jim Carrey, Warren Buffett, Natalie Portman, Brett Favre, Eddie Murphy, Diana Ross, Donald Trump, Muhammad Ali, Albert Pujols etc.
 
Cartea este structurata in 30 de capitole, fiecare capitol descriind cate o zi din cele 30 de zile pe care le implica planul special conceput pentru a reduce consumul de alcool sau pentru a renunta complet la el. Feedback-ul primit de la cei care au urmat planul cu privire la modul in care acesta functioneaza a fost unul prin excelenta pozitiv, participantii sustinand ca fiecare solutie a fost furnizata „aproape straniu” exact la momentul in care era nevoie de ea. 
 
Fiecare capitol al cartii urmeaza sa fie parcurs in cate o zi. Vei face cunostinta cu o solutie in fiecare zi si vei fi indemnat sa practici anumite exercitii. Pe masura ce vei parcurge fiecare faza a programului, vei invata cum sa iti gasesti implinirea in cumpatare, indiferent daca obiectivul tau este sa reduci cantitatea de bautura, sa renunti la ea sau sa ajungi sa fii iar motivat in caz de recuperare. Repetarea exercitiilor pe care le vei intalni pe tot parcursul cartii este esentiala pentru a-ti schimba modul de gandire si felul cum traiesti pe aceasta lume, pentru ca, sta in natura noastra sa invatam prin repetitie.
 
Iata mai jos ce vei realiza in fiecare dintre cele 5 faze ale programului:

FAZA I
Contine notiunile elementare pe care trebuie sa le stapanesti, ca sa ajungi din locul in care te afli in acela in care vrei sa fii. Aceasta faza este parcursa in sase zile si se incheie de obicei in prima saptamana de lectura a cartii, cu o zi de recapitulare in ziua 7. Poti opta insa pentru o parcurgere a programului intr-un ritm mai lent, in 60 sau 90 de zile, in aceste conditii urmand sa termini aceasta faza in primele doua sau trei saptamani. 
 
Iata cate ceva din ceea ce vei invata in faza I:
• Magia celor 30 de zile si a „reconfigurarii de 30 de zile”, precum si motivul pentru care este potrivita aceasta perioada de timp.
• Unul dintre principiile fundamentale ale cumpatarii: cum sa creezi o credinta si o viziune pentru noul tau sine nebautor, care iti usureaza cu mult perseverenta in decizia de a-ti schimba obiceiurile legate de bautura.
• Cum sa aplici stimulii psihologici ai durerii si placerii pentru a te indrepta catre noua viziune a cumpatarii in care iti vei gasi implinirea. 
• Cum sa iti stabilesti obiectivele cumpatarii pentru a te asigura ca nu se intorc impotriva ta.
• Cum sa identifici adevaratele motive pentru care bei si sa afli de ce firea ta predispusa la dependenta este, de fapt, cea mai mare inzestrare a ta.
• Arta iertarii si cum sa lasi trecutul in urma pentru a accepta bucuros prezentul.
• Cateva instructiuni de baza si recomandari privind alimentatia pe care le poti urma pentru a-ti reduce pofta de alcool si a facilita procesul de recuperare fizica si mentala.
 
FAZA II
Faza a II-a abordeaza activitatea interioara importanta pe care va trebui sa o intreprinzi, ca sa inlaturi blocajele si convingerile mentale si emotionale ce te impiedica sa iti gasesti implinirea in cumpatare. Aceasta sectiune cuprinde zilele 8-13 si se incheie cel mai adesea in a doua saptamana de program, cu o recapitulare in ziua 14. 
 
Iata cate ceva din ce vei invata in a doua saptamana:
• Iluzia vointei si cum dauneaza ea de fapt sanselor tale de a reduce bautura sau de a renunta la ea.
• Cum sa iti reconsideri valorile, ideile, convingerile si sentimentele pentru a te asigura ca actiunile pe care le intreprinzi sunt de fapt cele corecte pentru fericirea si implinirea pe termen lung.
• Minciunile pe care ti le-ai spus singur si care te-au impiedicat sa ajungi la cumpatare si sa iti gasesti implinirea astfel.
• Cum ti-a sabotat succesul subconstientul in cea mai mare parte a vietii de adult si cum sa il reprogramezi pentru a face cumpatarea mai usoara si mai naturala.
• Puterea explorarii si cum sa folosesti aceasta tehnica simpla pentru a depasi unele dintre cele mai mari obstacole din calea reducerii cantitatii de bautura sau a renuntarii la ea.
 
FAZA III
Faza a III-a dezvaluie metodele cele mai eficiente de schimbare a gandirii, pentru a crea o credinta ferma in propria persoana si in visurile tale. Aceasta sectiune cuprinde zilele 15-20 si se incheie cel mai adesea in a treia saptamana de program, cu o zi de recapitulare in ziua 21. Iata cate ceva din ceea ce vei invata in a treia saptamana:
• Cum sa exploatezi puterea incredibila a vizualizarii - un secret al succesului detinut de sportivi olimpici, de antreprenori de marca, de lideri mondiali si de acei oameni care au trecut de la bautura in exces la gasirea implinirii in cumpatare.
• Efectul transformator al intrebarilor si felul in care iti pot schimba viata intrebarile pe care ti le pui.
• Puterea legii atractiei si cum te-a pacalit in mod repetat "gandirea la bautura" sa crezi ca ai nevoie de alcool in viata ca sa fii fericit, cand in realitate reciproca este adevarata. 
• Cum si de ce afirmatiile pot fi unele dintre cele mai eficace tehnici pentru a crea o schimbare pozitiva si o senzatie de implinire durabila.
• Cum sa iti dezvolti si sa iti cultivi o atitudine de recunostinta, componenta necesara pentru a atinge cumpatarea durabila.
 
FAZA IV
Faza a IV-a iti ofera instrumentele si tehnicile de care ai nevoie pentru a ajunge mai usor la sanatatea fizica si la starea de bine, alaturi de un echilibru mental si emotional. Se incheie invatandu-te cum sa creezi si sa mentii relatii importante si pline de satisfactii. Aceasta sectiune cuprinde zilele 22-27 si se incheie cel mai adesea in a patra saptamana de program, cu o zi de recapitulare in ziua 28. 
 
Iata cate ceva din ceea ce vei invata in a patra saptamana:
• Ce anume iti creeaza temerile si indoielile si cum sa le depasesti astfel incat sa traiesti cu curaj in fiecare zi. 
• Puterea incredibila a meditatiei pentru a vindeca dependenta si pentru a promova sanatatea si starea de bine.
• Cele cinci reguli fundamentale pentru a-ti vindeca trupul din punct de vedere fizic, cum sa mananci si sa faci miscare pentru a-ti scadea poftele alimentare si pentru a creste energia si pasiunea.
• Adevarul despre "dependenta pozitiva" si cum sa te implici in activitati distractive, entuziaste, sanatoase si care iti cresc increderea, pentru a face dependentele negative sa dispara definitiv.
• Ce te pot invata "crabii din galeata" si cum noii tai prieteni, colegi, aliante si retele pot sa creeze un succes trainic in ceea ce priveste cumpatarea si sa te ajute sa iti implinesti visurile.
• Cum sa vindeci relatiile care au fost deteriorate din cauza bauturii si cum sa identifici, sa schimbi si, cand este necesar, sa elimini relatiile care continua sa iti impiedice progresul.
 
FAZA V
Faza a V-a cuprinde modul in care poti sa aplici ceea ce ai invatat pentru a-ti personaliza planul in vederea gasirii implinirii in cumpatare, fara sa te simti coplesit sau oprit din drum de teama sau esec. Aceasta sectiune cuprinde zilele 29 si 30 si incheie volumul Cumpatare in 30 de zile. Iata cate ceva din ceea ce vei invata in aceasta sectiune:
• Cum sa creezi o viziune eficace si plina de inspiratie pentru viitoarea ta viata implinita prin cumpatare, inclusiv tehnici care s-au dovedit de ajutor in adoptarea si materializarea acestei viziuni in propria viata.
• Mentalitatea si strategiile oamenilor care au invatat cum sa isi gaseasca implinirea in cumpatare si in viata, in ciuda faptului ca s-au confruntat cu provocari incredibile.
• Raspunsul tau la intrebarea: "Pot sa mai beau vreodata?".
 
Cartea cuprinde patru solutii bonus, pe care le vei regasi in zilele de recapitulare: ziua 7, ziua 14, ziua 21 si ziua 28. Acestea sunt:
• Ziua 7 - Solutia Ocaziilor Sociale cuprinde 11 dintre cele mai intalnite scuze pe care le poti folosi pentru a evita bautura si sentimentul ca esti judecat in orice situatie sociala. Daca planuiesti sa participi la o petrecere sau la un eveniment social unde oamenii vor bea, este obligatoriu sa le citesti.
• Ziua 14 - Solutia Recidivei te invata cum sa iti imbunatatesti sansele de succes in cazul recidivei si furnizeaza solutii reale care functioneaza in aceasta situatie.
• Ziua 21 - Solutia Intrebarilor Frecvente despre cumpatare include cele mai frecvente intrebari pe care autorii le-au primit din partea clientilor inscrisi la programul de coaching pentru cumpatare. Iti ofera raspunsuri la intrebari pe care nici macar nu ti-ai dat seama ca vrei sa le adresezi, fara sa fii nevoit sa platesti miile de dolari pe care altii le-au platit pentru servicii de coaching.
• Ziua 28 - Solutia Cumpatconomiei  te invata notiunile de baza pentru ceea ce numim "Economia in cumpatare", o cale de a-ti crea bunastare si siguranta financiara odata cu noua cumpatare dobandita.
 
Daca iti doresti din diverse motive (sanatate, bani, familie) sa renunti la alcool sau sa iti schimbi obiceiurile de a bea s-ar putea sa iti fie putin frica sa te apuci de acest program. Este vorba totusi de schimbarea unui obicei pe care l-ai practicat ani sau decenii la rand si te intrebi probabil cum vei supravietui fara alcool. Ei bine, autorii cartii iti inteleg frica si te incurajeaza, spunand ca: Renuntarea la un obicei sau schimbarea unuia atat de generalizat precum consumul de alcool pot fi inspaimantatoare. La urma urmei, e posibil sa fi consumat alcool zilnic, timp de ani de zile, ca sa supravietuiesti. Renuntand la obiceiul de a bea alcool sau schimbandu-l, iesi din zona ta de confort si frica este o reactie fireasca fata de o asemenea actiune.
 
Autorii te vor ghida la inceputul cartii cum sa incepi programul, pentru a te asigura ca vei fi consecvent in urmarea lui si vei reusi sa evoluezi de la "persoana care erai inainte" la "noua ta persoana". Totodata tine cont de anumite sfaturi utile pe care ti le dau autorii pe parcursul cartii si ai grija sa le urmezi.

De retinut:
• Tine cont de faptul ca renuntarea brusca la bautura poate fi periculoasa. Cei care beau zilnic in exces, cum ar fi cei care beau aproximativ o sticla de 757 ml sau un litru de tarie pe zi, pot trece prin crize care le pot pune viata in pericol daca renunta dintr-odata la bautura. Asa ca autorii te roaga sa discuti cu un doctor inainte sa te lasi de baut.
• Adevarul este ca tu si numai tu esti responsabil pentru calitatea vietii tale. Aceasta este ideea de baza pe care este construita aceasta carte.
• Nu abuzul de alcool, dependenta de droguri, mancatul in exces sau alte asemenea comportamente compulsive negative reprezinta problema ta, acestea sunt mai degraba comportamentul simptomatic al unei probleme mai profunde care poate fi de exemplu o trauma emotionala din copilarie;
• Dr. William Glasser ofera una dintre cele mai simple si mai eficiente explicatii ale dependentei. In cartea sa extrem de apreciata, Positive Addiction (Dependenta pozitiva), Glasser discuta pe larg despre dependenta negativa si spune urmatoarele: "Motivul pentru care dependenta este puternica si greu de invins este acela ca doar ea, dintre toate alegerile, alina consecvent durerea esecului si ofera o experienta extrem de placuta".
• Daca vrei sa iti gasesti implinirea in cumpatare, trebuie sa te asiguri ca legi suficienta placere de cumpatare si suficienta durere de bautura.
• Fii organizat: noteaza-ti in jurnal un plan detaliat cu privire la felul in care vei invinge tentatia de a bea. Include lucruri precum sofatul spre casa pe un traseu diferit, pentru a evita barurile si magazinele cu bauturi alcoolice, enumera diverse activitati in care te poti implica atunci cand pofta de a bea atinge cote maxime si stabileste un moment din zi in care vei realiza solutiile si actiunile practice pentru ziua respectiva. Alege ce fel de recompense poti sa iti acorzi in timpul zilei sau la sfarsitul acesteia pentru a sarbatori faptul ca te-ai abtinut de la alcool. Cel mai important, concentreaza-te pe momentul din zi in care bei de obicei si planifica alte activitati in acel interval.
• Cand te ierti pe tine si ii ierti si pe ceilalti, te eliberezi de trecut si revii in prezent.
• "La sfarsitul vietii noastre, doar doua lucruri mai conteaza: pe cine am iubit si cine ne-a iubit". Da, iubirea chiar este raspunsul si totul incepe cu iubirea de sine.
• Fara indoiala, convingerile au un impact crucial asupra vietii tale. Efectul placebo este in esenta puterea asteptarii unui rezultat: sa crezi cu adevarat in el. Cand te astepti la rezultate, convingerile tale sunt in concordanta cu acele asteptari, iar gandurile, sentimentele si actiunile se aliniaza acestora. Cand crezi ca este posibil sa iti gasesti implinirea in cumpatare si cand ai incredere in tine, cumpatarea va deveni o realitate.
• Crede ca este posibil. Ai incredere in tine. Treci la treaba!
• Nu te descuraja, cand, dupa prima faza, in care te-ai abtinut de la alcool, in loc sa  te simti mai bine din puct de vedere fizic, vei constata ca, dimpotriva, te simti mai rau; Autorii iti explica cauzele pentru felul in care te simti in aceasta etapa dar si de ce esti dependent si de zahar nu numai de alcool.
• Daca vei ceda in fata dorintei de a bea inainte sa termini cele 30 de zile de abstinenta nu te descuraja! Cel mai important lucru pe care il ai de facut este sa te ierti si sa continui programul. Autorii iti ofera cateva recomandari pentru cazul in care vei ceda tentatiei de a bea inainte de a termina programul.
• In cazul in care te temi ca bautura sa nu-ti fi provocat probleme de sanatate ireversibile tine minte ca organismul tau are capacitati de regenerare uimitoare. Si atunci cand incepi sa incluzi in viata ta o alimentatie sanatoasa si exercitiu fizic, poti sa schimbi cu totul starea de sanatate generala a organismului tau si sa pui capat repercusiunilor deceniilor de abuz de alcool.
 
La finalul programului viata ta se va schimba. Fie ca iti vei relua viata din punctul in care ai ramas inainte sa te apuci de bautura, fie ca vei incepe o noua viata, oricum vei considera, de data aceasta vei sti ca nu vei mai da gres. Pentru ca vei fi total schimbat si pentru ca nu te vei mai indura sa renunti la tot ce ai castigat cu atata vointa si perseverenta, pentru a incepe sa pierzi din nou. Iata ce cred autorii despre cei care reusesc sa isi gaseasca implinirea in cumpatare: O caracteristica definitorie a oamenilor plini de succes este aceea ca nu se opresc niciodata din dezvoltare si invatare. Cauta mereu cai de a se perfectiona atat din punct de vedere personal, cat si profesional. Din multe puncte de vedere, opusul dezvoltarii il reprezinta stagnarea si plictiseala, iar atunci cand plictiseala dureaza prea mult timp, exista sanse sa cauti o cale nesanatoasa de a scapa de ea, cum ar fi bautura, consumul de droguri, mancatul in exces, jocurile de noroc, actele sexuale nepotrivite si comportamentul extrem de riscant: de exemplu, sa conduci cu viteza prea mare. Oamenii plini de succes se plictisesc rareori, deoarece se dezvolta in permanenta din punct de vedere fizic, emotional si spiritual citind, facand miscare, practicand sporturi, cantand la un instrument, petrecandu-si timpul in natura (ceea ce este rareori plictisitor), calatorind, participand la workshopuri si muncind in permanenta pentru a-si indeplini visurile cele mai importante si mai arzatoare.
 
Tu esti un astfel de om care tocmai si-a implinit unul dintre cele mai arzatoare visuri… acela de a fi cumpatat. Te felicit!
Citeste mai mult

59.00Lei

59.00Lei

Primesti 59 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Cumpatare in 30 de zile. Cum sa reduci cantitatea de alcool sau sa renunti complet la el in intimitatea caminului

Cumpatare in 30 de zile
/ The 30‑Day Sobriety Solution de Dave Andrews si Jack Canfield este o carte care te va emotiona inca de la prima pagina si care va deveni prietenul tau secret capabil sa te ajute sa scapi de problemele cu alcoolul sau cu drogurile, sau cu orice alta dependenta chinuitoare. Autorii garanteaza ca metoda functioneaza foarte bine pentru orice tip de dependenta, desi se adreseaza in special celor care au probleme in a consuma alcool cumpatat. Asa cum multi fumatori s-au lasat de fumat cu ajutorul cartii lui Allen Carr - In sfarsit, nefumator - suntem siguri ca multi indivizi vor scapa de problema consumului excesiv de alcool cu ajutorul acestei carti.
 
Autorii nu vizeaza odata cu acest program in mod expres renuntarea completa la bautura, ci formarea comportamentului de a bea astfel incat alcoolul sa nu mai aiba un impact negativ asupra vietii indivizilor. Apartinand genului self help, cartea este in acelasi timp si o lectura de dezvoltare personala, ajutandu-te sa iti cresti increderea in tine insuti, sa scapi de frici si nesigurante, sa iti infrangi limitele, sa iti faci curaj sa iesi din zona de confort pentru a pasi spre o noua etapa a vietii tale si sa gasesti acea motivatie puternica pentru a renunta la alcool in favoarea unei vieti mai bune. Acest volum iti va furniza totodata si numeroase informatii utile cu fundament stiintific despre alcool si dependenta de el, dar si despre corpul tau si modul in care functioneaza el. Informatiile nutritionale si cele legate de ce inseamna un stil de viata cu adevarat sanatos iti vor fi de asemenea de ajutor in drumul tau spre… cumpatare. Si chiar mai mult decat atat, cartea de fata ii poate ajuta pe multi dintre voi sa isi gaseasca sau sa isi regaseasca scopul in viata.
 
Propria poveste de viata a lui Jack Canfield este atat de emotionanta incat te face sa constientizezi o data in plus cat de nociv este acest viciu. Cu un tata alcoolic, o mama devenita si ea alcoolica, o matusa si o bunica si ele alcoolice si cu doi dintre fiii sai "rapiti" de patima alcoolului, Jack Canfield marturiseste la inceputul cartii ca: Am vazut in mod direct ce ravagii face dependenta de alcool si abuzul de droguri, atat asupra membrilor alcoolici ai familiei, cat si asupra familiei extinse. Din cauza acestor experiente personale foarte dureroase sunt atat de dedicat acestei carti si ajutorului fata de tine, cel care o citesti.
 
Asocierea sa cu Dave Andrews in scrierea cartii a venit cat se poate de firesc ca urmare a faptului ca si acesta era preocupat de modul in care ii poate ajuta pe alcoolici sa micsoreze cantitatea de alcool consumata sau sa renunte cu totul la el. Din colaborarea celor doi s-a nascut acest program cat se poate de complex si de bine structurat menit sa te ajute sa bei mai putin sau chiar deloc. 
 
In debutul cartii, cei doi autori promit sa iti ofere metoda de recuperare cea mai inteligenta, mai plina de inspiratie si mai eficace care s-a publicat vreodata: Cumpatare in 30 de zile este plina de metode trainice, capabile sa iti schimbe viata, de a reduce cantitatea de bautura sau de a renunta la ea. Am dezvoltat aceste metode extrem de eficiente de-a lungul a opt ani de cercetare a descoperirilor stiintifice de ultima ora cu privire la dependenta si prin mii de ore de activitate cu oameni care doreau sa nu mai bea excesiv. Combinand principii de succes mereu actuale cu practici terapeutice si de recuperare eficiente si cu strategii de coaching, am creat metoda de recuperare cea mai inteligenta, mai plina de inspiratie si mai eficace care s-a publicat vreodata.
 
Asadar, cartea se adreseaza tuturor celor care se gandesc ca este posibil sa aiba o problema sau care cred ca ar fi benefic sa isi schimbe comportamentul legat de bautura, cu mentiunea ca: Desi aceasta carte se adreseaza bautorului cu probleme, celui care face excese sau alcoolicului (nu conteaza ce termen preferi sa folosesti) precum si oamenilor aflati in proces de recuperare, aceste solutii pot fi folosite si au fost folosite pentru recuperarea de pe urma dependentei de droguri (legale si ilegale), jocuri de noroc, sex, cumparaturi, fumat, mancat in exces si alte obiceiuri foarte daunatoare propriei persoane.
 
Cei doi autori ai cartii, Jake Canfield si Dave Andrews au cunoscut ambii succesul datorita talentului de a convinge si a motiva oamenii. Jack Canfield este cel mai bun coach al Americii in ceea ce priveste succesul, autor si editor a mai bine de 200 de carti motivationale si de self-help, inclusiv al cartii "Principiile succesului" si al seriei "Supa de pui pentru suflet" (cu peste 500 de milioane de exemplare vandute si 60 de bestselleruri New York Times), orator profesionist si profesor pentru mai bine de un milion de oameni din toata lumea. Dave Andrews este "expert in cumpatare" si cel mai bun coach al Americii in aceasta privinta. Fiind un alcoolic recuperat, el stie din proprie experienta cum este sa te lupti cu teama si sentimentul de neputinta, atunci cand incerci sa invingi influenta alcoolismului pentru a obtine acea stare de spirit pe care el o numeste "implinirea prin cumpatare".
 
Ceea ce ii uneste pe cei doi autori este faptul ca ambii cred cu tarie in potentialul uman si in capacitatea oamenilor de a-si transforma esential viata. Amandoi sunt dedicati dezvoltarii si invatarii si ajutorarii celorlalti. Ambii predau aceleasi principii, solutii si tehnici care au functionat in cazul lor si amandoi au fost atinsi profund de alcoolism si dependenta. Jack Canfield a fost unul din cei peste 100 de milioane de oameni din Statele Unite a caror viata a fost intoarsa pe dos de faptul ca o persoana iubita (in cazul sau mai multe) se lupta cu abuzul de alcool, iar Dave Andrews s-a luptat pe cont propriu cu alcoolismul ajungand la un moment dat sa fie prins intre dorinta de a renunta la bautura si ideea ca viata fara alcool va fi nefericita si plicticoasa.
 
Intreaga carte este presarata cu citate ale unor persoane foarte cunoscute aflate in perioada de recuperare - actori, cantareti, scriitori si sportivi -, care si-au relatat povestile despre dependenta si recuperare in memorii si interviuri, si care au atins cele mai mari realizari ale vietii lor dupa ce si-au rezolvat problemele cu bautura sau cu drogurile. Printre celebritatile care s-au luptat cu dependenta de alcool si care sunt citate in carte se numara: Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Josh Hamilton, Naomi Campbell, Gerard Butler, Andre Agassi, Eric Clapton, Ewan McGregor, Stephen King, Elton John, Morgan Freeman, Tom Cruise, Bruce Willis, Johnny Depp etc. Tot aici vei gasi si o lista a abstinentilor celebri in care se regasesc de la muzicieni, sportivi si actori celebri, la politicieni, directori de companii si chiar presedinti de stat: Jennifer Lopez, Jim Carrey, Warren Buffett, Natalie Portman, Brett Favre, Eddie Murphy, Diana Ross, Donald Trump, Muhammad Ali, Albert Pujols etc.
 
Cartea este structurata in 30 de capitole, fiecare capitol descriind cate o zi din cele 30 de zile pe care le implica planul special conceput pentru a reduce consumul de alcool sau pentru a renunta complet la el. Feedback-ul primit de la cei care au urmat planul cu privire la modul in care acesta functioneaza a fost unul prin excelenta pozitiv, participantii sustinand ca fiecare solutie a fost furnizata „aproape straniu” exact la momentul in care era nevoie de ea. 
 
Fiecare capitol al cartii urmeaza sa fie parcurs in cate o zi. Vei face cunostinta cu o solutie in fiecare zi si vei fi indemnat sa practici anumite exercitii. Pe masura ce vei parcurge fiecare faza a programului, vei invata cum sa iti gasesti implinirea in cumpatare, indiferent daca obiectivul tau este sa reduci cantitatea de bautura, sa renunti la ea sau sa ajungi sa fii iar motivat in caz de recuperare. Repetarea exercitiilor pe care le vei intalni pe tot parcursul cartii este esentiala pentru a-ti schimba modul de gandire si felul cum traiesti pe aceasta lume, pentru ca, sta in natura noastra sa invatam prin repetitie.
 
Iata mai jos ce vei realiza in fiecare dintre cele 5 faze ale programului:

FAZA I
Contine notiunile elementare pe care trebuie sa le stapanesti, ca sa ajungi din locul in care te afli in acela in care vrei sa fii. Aceasta faza este parcursa in sase zile si se incheie de obicei in prima saptamana de lectura a cartii, cu o zi de recapitulare in ziua 7. Poti opta insa pentru o parcurgere a programului intr-un ritm mai lent, in 60 sau 90 de zile, in aceste conditii urmand sa termini aceasta faza in primele doua sau trei saptamani. 
 
Iata cate ceva din ceea ce vei invata in faza I:
• Magia celor 30 de zile si a „reconfigurarii de 30 de zile”, precum si motivul pentru care este potrivita aceasta perioada de timp.
• Unul dintre principiile fundamentale ale cumpatarii: cum sa creezi o credinta si o viziune pentru noul tau sine nebautor, care iti usureaza cu mult perseverenta in decizia de a-ti schimba obiceiurile legate de bautura.
• Cum sa aplici stimulii psihologici ai durerii si placerii pentru a te indrepta catre noua viziune a cumpatarii in care iti vei gasi implinirea. 
• Cum sa iti stabilesti obiectivele cumpatarii pentru a te asigura ca nu se intorc impotriva ta.
• Cum sa identifici adevaratele motive pentru care bei si sa afli de ce firea ta predispusa la dependenta este, de fapt, cea mai mare inzestrare a ta.
• Arta iertarii si cum sa lasi trecutul in urma pentru a accepta bucuros prezentul.
• Cateva instructiuni de baza si recomandari privind alimentatia pe care le poti urma pentru a-ti reduce pofta de alcool si a facilita procesul de recuperare fizica si mentala.
 
FAZA II
Faza a II-a abordeaza activitatea interioara importanta pe care va trebui sa o intreprinzi, ca sa inlaturi blocajele si convingerile mentale si emotionale ce te impiedica sa iti gasesti implinirea in cumpatare. Aceasta sectiune cuprinde zilele 8-13 si se incheie cel mai adesea in a doua saptamana de program, cu o recapitulare in ziua 14. 
 
Iata cate ceva din ce vei invata in a doua saptamana:
• Iluzia vointei si cum dauneaza ea de fapt sanselor tale de a reduce bautura sau de a renunta la ea.
• Cum sa iti reconsideri valorile, ideile, convingerile si sentimentele pentru a te asigura ca actiunile pe care le intreprinzi sunt de fapt cele corecte pentru fericirea si implinirea pe termen lung.
• Minciunile pe care ti le-ai spus singur si care te-au impiedicat sa ajungi la cumpatare si sa iti gasesti implinirea astfel.
• Cum ti-a sabotat succesul subconstientul in cea mai mare parte a vietii de adult si cum sa il reprogramezi pentru a face cumpatarea mai usoara si mai naturala.
• Puterea explorarii si cum sa folosesti aceasta tehnica simpla pentru a depasi unele dintre cele mai mari obstacole din calea reducerii cantitatii de bautura sau a renuntarii la ea.
 
FAZA III
Faza a III-a dezvaluie metodele cele mai eficiente de schimbare a gandirii, pentru a crea o credinta ferma in propria persoana si in visurile tale. Aceasta sectiune cuprinde zilele 15-20 si se incheie cel mai adesea in a treia saptamana de program, cu o zi de recapitulare in ziua 21. Iata cate ceva din ceea ce vei invata in a treia saptamana:
• Cum sa exploatezi puterea incredibila a vizualizarii - un secret al succesului detinut de sportivi olimpici, de antreprenori de marca, de lideri mondiali si de acei oameni care au trecut de la bautura in exces la gasirea implinirii in cumpatare.
• Efectul transformator al intrebarilor si felul in care iti pot schimba viata intrebarile pe care ti le pui.
• Puterea legii atractiei si cum te-a pacalit in mod repetat "gandirea la bautura" sa crezi ca ai nevoie de alcool in viata ca sa fii fericit, cand in realitate reciproca este adevarata. 
• Cum si de ce afirmatiile pot fi unele dintre cele mai eficace tehnici pentru a crea o schimbare pozitiva si o senzatie de implinire durabila.
• Cum sa iti dezvolti si sa iti cultivi o atitudine de recunostinta, componenta necesara pentru a atinge cumpatarea durabila.
 
FAZA IV
Faza a IV-a iti ofera instrumentele si tehnicile de care ai nevoie pentru a ajunge mai usor la sanatatea fizica si la starea de bine, alaturi de un echilibru mental si emotional. Se incheie invatandu-te cum sa creezi si sa mentii relatii importante si pline de satisfactii. Aceasta sectiune cuprinde zilele 22-27 si se incheie cel mai adesea in a patra saptamana de program, cu o zi de recapitulare in ziua 28. 
 
Iata cate ceva din ceea ce vei invata in a patra saptamana:
• Ce anume iti creeaza temerile si indoielile si cum sa le depasesti astfel incat sa traiesti cu curaj in fiecare zi. 
• Puterea incredibila a meditatiei pentru a vindeca dependenta si pentru a promova sanatatea si starea de bine.
• Cele cinci reguli fundamentale pentru a-ti vindeca trupul din punct de vedere fizic, cum sa mananci si sa faci miscare pentru a-ti scadea poftele alimentare si pentru a creste energia si pasiunea.
• Adevarul despre "dependenta pozitiva" si cum sa te implici in activitati distractive, entuziaste, sanatoase si care iti cresc increderea, pentru a face dependentele negative sa dispara definitiv.
• Ce te pot invata "crabii din galeata" si cum noii tai prieteni, colegi, aliante si retele pot sa creeze un succes trainic in ceea ce priveste cumpatarea si sa te ajute sa iti implinesti visurile.
• Cum sa vindeci relatiile care au fost deteriorate din cauza bauturii si cum sa identifici, sa schimbi si, cand este necesar, sa elimini relatiile care continua sa iti impiedice progresul.
 
FAZA V
Faza a V-a cuprinde modul in care poti sa aplici ceea ce ai invatat pentru a-ti personaliza planul in vederea gasirii implinirii in cumpatare, fara sa te simti coplesit sau oprit din drum de teama sau esec. Aceasta sectiune cuprinde zilele 29 si 30 si incheie volumul Cumpatare in 30 de zile. Iata cate ceva din ceea ce vei invata in aceasta sectiune:
• Cum sa creezi o viziune eficace si plina de inspiratie pentru viitoarea ta viata implinita prin cumpatare, inclusiv tehnici care s-au dovedit de ajutor in adoptarea si materializarea acestei viziuni in propria viata.
• Mentalitatea si strategiile oamenilor care au invatat cum sa isi gaseasca implinirea in cumpatare si in viata, in ciuda faptului ca s-au confruntat cu provocari incredibile.
• Raspunsul tau la intrebarea: "Pot sa mai beau vreodata?".
 
Cartea cuprinde patru solutii bonus, pe care le vei regasi in zilele de recapitulare: ziua 7, ziua 14, ziua 21 si ziua 28. Acestea sunt:
• Ziua 7 - Solutia Ocaziilor Sociale cuprinde 11 dintre cele mai intalnite scuze pe care le poti folosi pentru a evita bautura si sentimentul ca esti judecat in orice situatie sociala. Daca planuiesti sa participi la o petrecere sau la un eveniment social unde oamenii vor bea, este obligatoriu sa le citesti.
• Ziua 14 - Solutia Recidivei te invata cum sa iti imbunatatesti sansele de succes in cazul recidivei si furnizeaza solutii reale care functioneaza in aceasta situatie.
• Ziua 21 - Solutia Intrebarilor Frecvente despre cumpatare include cele mai frecvente intrebari pe care autorii le-au primit din partea clientilor inscrisi la programul de coaching pentru cumpatare. Iti ofera raspunsuri la intrebari pe care nici macar nu ti-ai dat seama ca vrei sa le adresezi, fara sa fii nevoit sa platesti miile de dolari pe care altii le-au platit pentru servicii de coaching.
• Ziua 28 - Solutia Cumpatconomiei  te invata notiunile de baza pentru ceea ce numim "Economia in cumpatare", o cale de a-ti crea bunastare si siguranta financiara odata cu noua cumpatare dobandita.
 
Daca iti doresti din diverse motive (sanatate, bani, familie) sa renunti la alcool sau sa iti schimbi obiceiurile de a bea s-ar putea sa iti fie putin frica sa te apuci de acest program. Este vorba totusi de schimbarea unui obicei pe care l-ai practicat ani sau decenii la rand si te intrebi probabil cum vei supravietui fara alcool. Ei bine, autorii cartii iti inteleg frica si te incurajeaza, spunand ca: Renuntarea la un obicei sau schimbarea unuia atat de generalizat precum consumul de alcool pot fi inspaimantatoare. La urma urmei, e posibil sa fi consumat alcool zilnic, timp de ani de zile, ca sa supravietuiesti. Renuntand la obiceiul de a bea alcool sau schimbandu-l, iesi din zona ta de confort si frica este o reactie fireasca fata de o asemenea actiune.
 
Autorii te vor ghida la inceputul cartii cum sa incepi programul, pentru a te asigura ca vei fi consecvent in urmarea lui si vei reusi sa evoluezi de la "persoana care erai inainte" la "noua ta persoana". Totodata tine cont de anumite sfaturi utile pe care ti le dau autorii pe parcursul cartii si ai grija sa le urmezi.

De retinut:
• Tine cont de faptul ca renuntarea brusca la bautura poate fi periculoasa. Cei care beau zilnic in exces, cum ar fi cei care beau aproximativ o sticla de 757 ml sau un litru de tarie pe zi, pot trece prin crize care le pot pune viata in pericol daca renunta dintr-odata la bautura. Asa ca autorii te roaga sa discuti cu un doctor inainte sa te lasi de baut.
• Adevarul este ca tu si numai tu esti responsabil pentru calitatea vietii tale. Aceasta este ideea de baza pe care este construita aceasta carte.
• Nu abuzul de alcool, dependenta de droguri, mancatul in exces sau alte asemenea comportamente compulsive negative reprezinta problema ta, acestea sunt mai degraba comportamentul simptomatic al unei probleme mai profunde care poate fi de exemplu o trauma emotionala din copilarie;
• Dr. William Glasser ofera una dintre cele mai simple si mai eficiente explicatii ale dependentei. In cartea sa extrem de apreciata, Positive Addiction (Dependenta pozitiva), Glasser discuta pe larg despre dependenta negativa si spune urmatoarele: "Motivul pentru care dependenta este puternica si greu de invins este acela ca doar ea, dintre toate alegerile, alina consecvent durerea esecului si ofera o experienta extrem de placuta".
• Daca vrei sa iti gasesti implinirea in cumpatare, trebuie sa te asiguri ca legi suficienta placere de cumpatare si suficienta durere de bautura.
• Fii organizat: noteaza-ti in jurnal un plan detaliat cu privire la felul in care vei invinge tentatia de a bea. Include lucruri precum sofatul spre casa pe un traseu diferit, pentru a evita barurile si magazinele cu bauturi alcoolice, enumera diverse activitati in care te poti implica atunci cand pofta de a bea atinge cote maxime si stabileste un moment din zi in care vei realiza solutiile si actiunile practice pentru ziua respectiva. Alege ce fel de recompense poti sa iti acorzi in timpul zilei sau la sfarsitul acesteia pentru a sarbatori faptul ca te-ai abtinut de la alcool. Cel mai important, concentreaza-te pe momentul din zi in care bei de obicei si planifica alte activitati in acel interval.
• Cand te ierti pe tine si ii ierti si pe ceilalti, te eliberezi de trecut si revii in prezent.
• "La sfarsitul vietii noastre, doar doua lucruri mai conteaza: pe cine am iubit si cine ne-a iubit". Da, iubirea chiar este raspunsul si totul incepe cu iubirea de sine.
• Fara indoiala, convingerile au un impact crucial asupra vietii tale. Efectul placebo este in esenta puterea asteptarii unui rezultat: sa crezi cu adevarat in el. Cand te astepti la rezultate, convingerile tale sunt in concordanta cu acele asteptari, iar gandurile, sentimentele si actiunile se aliniaza acestora. Cand crezi ca este posibil sa iti gasesti implinirea in cumpatare si cand ai incredere in tine, cumpatarea va deveni o realitate.
• Crede ca este posibil. Ai incredere in tine. Treci la treaba!
• Nu te descuraja, cand, dupa prima faza, in care te-ai abtinut de la alcool, in loc sa  te simti mai bine din puct de vedere fizic, vei constata ca, dimpotriva, te simti mai rau; Autorii iti explica cauzele pentru felul in care te simti in aceasta etapa dar si de ce esti dependent si de zahar nu numai de alcool.
• Daca vei ceda in fata dorintei de a bea inainte sa termini cele 30 de zile de abstinenta nu te descuraja! Cel mai important lucru pe care il ai de facut este sa te ierti si sa continui programul. Autorii iti ofera cateva recomandari pentru cazul in care vei ceda tentatiei de a bea inainte de a termina programul.
• In cazul in care te temi ca bautura sa nu-ti fi provocat probleme de sanatate ireversibile tine minte ca organismul tau are capacitati de regenerare uimitoare. Si atunci cand incepi sa incluzi in viata ta o alimentatie sanatoasa si exercitiu fizic, poti sa schimbi cu totul starea de sanatate generala a organismului tau si sa pui capat repercusiunilor deceniilor de abuz de alcool.
 
La finalul programului viata ta se va schimba. Fie ca iti vei relua viata din punctul in care ai ramas inainte sa te apuci de bautura, fie ca vei incepe o noua viata, oricum vei considera, de data aceasta vei sti ca nu vei mai da gres. Pentru ca vei fi total schimbat si pentru ca nu te vei mai indura sa renunti la tot ce ai castigat cu atata vointa si perseverenta, pentru a incepe sa pierzi din nou. Iata ce cred autorii despre cei care reusesc sa isi gaseasca implinirea in cumpatare: O caracteristica definitorie a oamenilor plini de succes este aceea ca nu se opresc niciodata din dezvoltare si invatare. Cauta mereu cai de a se perfectiona atat din punct de vedere personal, cat si profesional. Din multe puncte de vedere, opusul dezvoltarii il reprezinta stagnarea si plictiseala, iar atunci cand plictiseala dureaza prea mult timp, exista sanse sa cauti o cale nesanatoasa de a scapa de ea, cum ar fi bautura, consumul de droguri, mancatul in exces, jocurile de noroc, actele sexuale nepotrivite si comportamentul extrem de riscant: de exemplu, sa conduci cu viteza prea mare. Oamenii plini de succes se plictisesc rareori, deoarece se dezvolta in permanenta din punct de vedere fizic, emotional si spiritual citind, facand miscare, practicand sporturi, cantand la un instrument, petrecandu-si timpul in natura (ceea ce este rareori plictisitor), calatorind, participand la workshopuri si muncind in permanenta pentru a-si indeplini visurile cele mai importante si mai arzatoare.
 
Tu esti un astfel de om care tocmai si-a implinit unul dintre cele mai arzatoare visuri… acela de a fi cumpatat. Te felicit!
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

LaraMaria 27/10/2021 12:00
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte care te ajuta să scapi de mai multe dependențe, îți oferă soluții concrete, materiale suplimentare si o comunitate întreagă. O recomand cu incredere tuturor care știu ca au o dependență (alcool,droguri,fumat,cafea,zahar,sport etc).
Te ajută sa vezi lucrurile si din altă perspectivă.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

1 din 1 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one