Cultura sfeclei

Cultura sfeclei - M. Constantinescu

Cultura sfeclei

    Consumul mondial de zahar este asigurat in proportie covarsitoare de trestia de zahar si de sfecla de zahar.
    Daca trestia de zahar care detine suprematia, nu intalneste conditii prielnice de dezvoltare oriunde pe glob, sfecla de zahar detine un areal favorizant extrem de extins atat in emisfera nordica cat si in cea sudica.
    In perspectiva din ce in ce mai conturata,a cresterii cererii de biocarburanti la nivel mondial,sfecla de zahar detine avantajul suficientei unei tehnologii extrem de simple in vederea obtinerii de alcool etilic (folosit direct drept combustibil).               
    Cresterea cererii de biocarburanti va atrage dupa sine extinderea suprafetelor cultivate cu sfecla.

Fragment:

"   Lucrarile solului in primavara 0 buna pregatire a solului pentru efectuarea semanatului sfeclei de zahar, capteaza din ce in ce mai mult atentia, odata cu punerea in practica si la noi in tara, ca si in tarile UE, a folosirii semintelor slefuite, incrustate si drajate semanate la distante mari pe rand (10-12-15-18 cm).
    Se cunoaste ca adancimea prea mare de afanare a solului inainte de semanat are, de obicei, repercursiuni negative asupra rasaririi uniforme a plantelor. Pe de alta parte, se cunoaste necesitatea de a ingropa samanta de sfecla la o mica adancime (2-3 cm), din cauza slabei puteri de strabatere a acesteia, comparativ cu alte seminte de plante. Concluzionand, principalele cerinte agrotehnice, care se gasesc la baza pregatirii corespunzatoare a patului germinativ pentru sfecla de zahar sunt urmatoarele:     — Afanarea stratului de sol la suprafata pe o adancime echivalenta cu cea de insamantare (2-3cm);
    — Solul de sub acest strat sa ramana nederanjat, pentru a asigura aprovizionarea semintelor cu apa din profunzime;
    — Solul de la suprafata, din stratul prelucrat, trebuie sa fie bine maruntit si sa permita accesul aerului spre samanta;
    — Terenul sa fie destul de bine nivelat in urma pregatirii si la o adancime uniforma. În vederea realizarii acestor cerinte agrotehnice, exista in unitatile de productie o gama completa de utilaje pentru pregatirea patului germinativ, care se pot folosi de la caz la caz, in functie de starea solului la desprimavarare. "
Citeste mai mult

8.67Lei

8.67Lei

Primesti 8 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Plaseaza rapid comanda

Important icon msg

Completeaza mai jos numarul tau de telefon

Poti comanda acest produs introducand numarul tau de telefon. Vei fi apelat de un operator Libris.ro in cele mai scurt timp pentru prealuarea datelor necesare.

Descrierea produsului

    Consumul mondial de zahar este asigurat in proportie covarsitoare de trestia de zahar si de sfecla de zahar.
    Daca trestia de zahar care detine suprematia, nu intalneste conditii prielnice de dezvoltare oriunde pe glob, sfecla de zahar detine un areal favorizant extrem de extins atat in emisfera nordica cat si in cea sudica.
    In perspectiva din ce in ce mai conturata,a cresterii cererii de biocarburanti la nivel mondial,sfecla de zahar detine avantajul suficientei unei tehnologii extrem de simple in vederea obtinerii de alcool etilic (folosit direct drept combustibil).               
    Cresterea cererii de biocarburanti va atrage dupa sine extinderea suprafetelor cultivate cu sfecla.

Fragment:

"   Lucrarile solului in primavara 0 buna pregatire a solului pentru efectuarea semanatului sfeclei de zahar, capteaza din ce in ce mai mult atentia, odata cu punerea in practica si la noi in tara, ca si in tarile UE, a folosirii semintelor slefuite, incrustate si drajate semanate la distante mari pe rand (10-12-15-18 cm).
    Se cunoaste ca adancimea prea mare de afanare a solului inainte de semanat are, de obicei, repercursiuni negative asupra rasaririi uniforme a plantelor. Pe de alta parte, se cunoaste necesitatea de a ingropa samanta de sfecla la o mica adancime (2-3 cm), din cauza slabei puteri de strabatere a acesteia, comparativ cu alte seminte de plante. Concluzionand, principalele cerinte agrotehnice, care se gasesc la baza pregatirii corespunzatoare a patului germinativ pentru sfecla de zahar sunt urmatoarele:     — Afanarea stratului de sol la suprafata pe o adancime echivalenta cu cea de insamantare (2-3cm);
    — Solul de sub acest strat sa ramana nederanjat, pentru a asigura aprovizionarea semintelor cu apa din profunzime;
    — Solul de la suprafata, din stratul prelucrat, trebuie sa fie bine maruntit si sa permita accesul aerului spre samanta;
    — Terenul sa fie destul de bine nivelat in urma pregatirii si la o adancime uniforma. În vederea realizarii acestor cerinte agrotehnice, exista in unitatile de productie o gama completa de utilaje pentru pregatirea patului germinativ, care se pot folosi de la caz la caz, in functie de starea solului la desprimavarare. "
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

talapanescu daniela 06/01/2024 16:07
green icon awesome check Achizitie verificata
Sfecla de zahar detine avantajul unei tehnologii simple pentru obtinerea de alcool etilic, folosit direct drept combustibil, acest lucru ducand la extinderea acestei culturi, ca urmare a cresterii cererii de biocarburanti la nivel mondial. O carte extrem de utila, cu informatii de la tehnologia de cultura, soiuri de sfecla, lucrari pentru combaterea buruienilor, a bolilor si daunatorilor pana la recoltare, cat si tehnologia pentru obtinerea de samanta. Recomand celor interesati !
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

1 din 1 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one