uvpmobilecartipasti18apr24
  • Carti

C. S. Lewis

C. S. Lewis s-a nascut pe 29 noiembrie 1898 in Belfast, Irlanda. Clive Staples Lewis a fost scriitor si cadru universitar, cunoscut pentru scrierile sale despre literatura medievala, apologiile crestine, lucrarile de critica, dar poate, mai ales, pentru seria de romane fantasy "Cronicile din Narnia". Seria este un etalon al literaturii fantasy, fiind una dintre cele mai influente opere pentru copii din toate timpurile, vanduta in peste 100 de milioane de exemplare in intreaga lume. Intre scrierile sale din perioada profesoratului de la Cambridge se numara si "Meditatii la Psalmi", aparuta in Romania la editura Humanitas in 2013. C. S. Lewis a fost prieten apropiat cu J. R. R. Tolkien, un alt maestru al literaturii fantasy, creatorul Pamantului de Mijloc, cel care a scris "Hobbitul" si "Stapanul inelelor". Cei doi au fost si colegi, profesori in cadrul prestigioasei Universitati Oxford din Regatul Unit (1925-1954). Lewis a fost profesor si pentru Universitatea Cambridge intre anii 1954-1963. Lewis a predat la Oxford vreme de aproape trei decenii, asadar, fiind apoi numit profesor la Universitatea din Cambridge. Stiai ca? Nu doar ca al doilea volum al seriei, "Leul, Vrajitoarea si dulapul", este cel mai cunoscut si indragit roman din serie, acesta este si primul publicat, in anul 1950. Seria este editata acum si prezentata in ordinea cronologica a desfasurarii evenimentelor din universul Narnia. Noi lasam aici atat locul volumului in serie, cat si ordinea si anul publicatiei, in cazul in care iti doresti sa le citesti astfel: Au urmat, asadar, volumele: "Printul Caspian" (Vol.4, 1951), "Calatorie cu Zori de zi" (Vol.5, 1952), "Jiltul de argint" (Vol.6, 1953), "Calul si baiatul" (Vol.3, 1954), "Nepotul magicianului" (Vol.1, 1955), "Ultima batalie" (Vol.7, 1956). In ciuda ordinii publicarii, editorii recomanda lectura in ordine cronologica, insa alegerea iti apartine. Lewis a scris peste 30 de carti, traduse in tot atatea limbi si vandute in milioane de exemplare. Dintre acestea amintim: "Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar", "Surprins de bucurie", "Ferigi si elefanti si alte eseuri despre crestinism" si "Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii". Descopera universul literar al scriitorului C. S. Lewis si lasa-te captivat de magia si profunzimea operelor sale.
Citeste mai mult
Editura Publica este o editura din Romania, specializata in domeniul cartilor de afaceri si economie, fondata in 2007 odata cu lansarea bestseller-ului "Funky Business", de Jonas Ridderstrale si Kjell Nordstrom, in prezenta lui Nordstrom. Editura Publica este de asemenea initiatoarea seriei de conferinte "Meet the Thinkers", care aduce in fata publicului din Romania cei mai importanti speakeri din zona de business. Publica este singura editura din Romania care a fost selectata in 2008 sa participe in programul dezvoltat de Targul de Carte de la Frankfurt pentru editurile tinere cu potential. Criteriile de selectie se refera la portofoliul de autori, argumentele selectarii acestora, relatiile contractuale si de cooperare ale editurii respective cu institutii sau entitati similare recunoscute.
Citeste mai mult

Carti

1 - 6 din 6 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one