uvpmobilecartipasti18apr24
  • Carti

Ioana Parvulescu

,,Cartea, un computer sofisticat caruia ii descoperi mereu nestiute posibilitati" - Ioana Parvulescu pentru Blogul Libris in cadrul campaniei Autorul lunii Ioana Parvulescu este scriitor, profesor universitar la Facultatea de Litere din Bucuresti, critic literar, traducator, fost redactor pentru Romania literara si coordonator colectie ,,Cartea de pe noptiera" pentru Editura Humanitas. Printre scrierile autoarei amintim: Invizibilii (carte pentru copii, 2022), Alfabetul doamnelor (2021), Prevestirea (2020), Inocentii (2016), Viitorul incepe luni (2012), Cum continua povestea (2014), Lumea ca ziar. A patra putere: Caragiale (2011), Cartea intrebarilor (2010), Viata incepe vineri (2009, reed. 2013, 2018), Intoarcere in secolul 21 (2009, reed. 2018), In Tara Miticilor (2007, reed. 2008), In intimitatea secolului 19 (2005, reed. 2007, 2013), Intoarcere in Bucurestiul interbelic (2003, reed. 2007, 2018), Prejudecati literare (1999, teza in urma careia devine doctor in filologie), Alfabetul doamnelor (1999), Lenevind intr-un ochi (1990). Ioana Parvulescu a castigat Premiul Uniunii Europene pentru literatura in anul 2013, iar romanul ,,Prevestirea" a obtinut Premiului National de Proza ,,Ziarul de Iasi" acordat pentru cea mai buna carte publicata in anul 2020 si nominalizat la Premiile USR pe anul 2020. Romanul ,,Inocentii", care a fost introdus recent in bibliografia scolara este bestseller si tradus in limbile poloneza si germana. ,,Am mai spus-o, cartea poate pierde batalii punctuale, mici, dar este construita in asa fel incat e imbatabila, deci, pana la urma castiga toate razboaiele. Sunt absolut convinsa de asta". - Ioana Parvulescu
Citeste mai mult
Bazele editurii Niculescu au fost puse in urma cu doua decenii si jumatate, mai exact in anul 1993, cand initiatorii acestui proiect de anvergura si-au propus sa aduca in fata cititorilor lucrarile unor reputati profesori universitari, cercetatori si scriitori romani. Lor li s-au adaugat numeroase titluri ale unor autori straini, pe care editura romaneasca ii promoveaza. Ce anume diferentiaza aceasta institutie de restul editurilor de pe piata? Linia editoriala orientata catre dictionare, ghiduri de conversatie si cursuri pentru invatarea limbilor straine, atat pentru incepatori, cat si pentru avansati, harti si ghiduri utile pentru cei care calatoresc. Adaugam aici si volumele de beletristica, literatura universala contemporana, stiinte umaniste, biografii si memorii. Nu in ultimul rand, editura aloca o importanta deosebita manualelor scolare, atlaselor si cartilor educationale pentru copii, ajutandu-i pe cei mici sa se familiarizeze cu primele notiuni de limba straina (engleza, germana, franceza). Aceste carti sunt insotite de imagini, au un format atractiv si sunt incadrate in diferite categorii de varsta. In ultimii ani, editura Niculescu a facut un pas esential catre cititori, lansand pe piata cartile in format digital (eBooks), aflate la tot mai mare cautare in aceasta era atat de tehnologizata. Pe site-ul Libris.ro va asteapta in prezent peste 400 de titluri de carte, aparute la editura Niculescu.
Citeste mai mult

Carti

1 - 8 din 8 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one