uvpmobilecartipasti18apr24
  • Carti

Anton Pann

Anton Pann a fost scriitor, poet, profesor de muzica, publicist si compozitorul muzicii imnului national al Romaniei. Data sa de nastere este incerta, situata probabil intre anii 1796 si 1798, pe teritoriul Imperiului Otoman. Tatal sau a murit de tanar, fapt care a fortat familia sa se mute la Bucuresti. A muncit de tanar, fiind ucenicul unor calugari care s-au bucurat de vocea lui placuta. S-a mutat la Brasov, unde a facut traduceri, dar a fost si cantaret in biserica. Scopul sau principal a fost modernizarea si mai ales romanizarea muzicii bisericesti. Dupa anul 1846 a inceput sa tipareasca diverse lucrari: poezii populare, cantece laice si bisericesti. La inceput si-a scris lucrarile in limba romana cu alfabet chirilic. In 1848 a compus muzica pentru poezia "Un rasunet" de Andrei Mureseanu, cantarea ce va deveni imnul Romaniei. Notam cateva dintre titlurile cele mai cunoscute: "Nazdravaniile lui Nastratin Hogea", "Povestea vorbii" si "Fabule si istorioare"
Citeste mai mult
Infiintata in anul 1990, HUMANITAS este una dintre cele mai importante edituri din Romania, initial cu profil de stiinte umaniste, astazi editura publicand si carte de stiinta, carte practica, carte scolara, albume de arta. Humanitas are drepturi exclusive de publicare pentru cinci mari autori interbelici (Lucian Blaga, Emil Cioran, Mircea Eliade, Eugen Ionesco si Constantin Noica) si patru autori romani contemporani (Mircea Cartarescu, Horia-Roman Patapievici, Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu). Cartile Humanitas sunt grupate in 65 de colectii si serii de autor, Raftul Denisei fiind prima si singura colectie personalizata din Romania. Humanitas este lider pe piata romaneasca in productia de audiobook-uri
Citeste mai mult

Carti

1 - 1 din 1 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one