uvpmobilecartipasti18apr24
  • Biografii Memorii Jurnale

Cristian Badilita

Cristian Badilita s-a nascut pe 27 martie 1968, la Saveni, judetul Botosani si este teolog, eseist, traducator si poet roman contemporan. A studiat la liceul August Treboniu Laurian, sectia matematica-fizica si a debutat in revista Ateneu cu poeme in 1984. Al doilea debut, tot cu poezie, a avut loc in revista ieseana Cronica, in 1986. Dupa experienta traumatizanta a serviciului militar, relatata in Nodul gordian, a urmat doi ani cursurile Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti, sectia romana-franceza. In 1991-1992 a studiat teologia la Seminario Conciliar din Madrid si a predat limba si literatura greaca veche la Universitatea din Timisoara. Este doctor in istoria crestinismului antic al Universitatii din Sorbona. Cristian Badilita este cel care a coordonat prima editare stiintifica a scrierilor lui Nicolae Steinhardt, aparute la editura Humanitas. Dintre lucrarile sale amintim doar cateva: Poetul si procuratura. Procesul lui Baudelaire si cele 13 poeme inculpate, Cu prastia dupa ingeri, Singuratatea pasarii migratoare, Pe viu despre Parintii Bisericii si multe altele. A tradus mai multe lucrari din limbile graca, latina, franceza si spaniola.
Citeste mai mult
Nu mai putin de 650 de tilturi ne sunt puse la dispozitie de editura Curtea Veche, incadrate intr-o mare diversitate de categorii: stiinte umaniste, spiritualitate si ezoterism, dezvoltare personala, economie, afaceri, beletristica, jurnale si memorii, carti pentru copii, hobby practic etc. Numele multor autori romani si straini semneaza carti ajunse bestseller, situate in topul preferintelor dumneavoastra. Ii regasim la Curtea Veche pe: Marin Preda, Augustin Buzura, Nichita Stanescu, Mircea Danieliuc, Alex Stefanescu, Adrian Cioroianu, D.R. Popescu si multi altii. Lor li se adauga scriitori celebri, care si-au castigat faima mondiala prin cartile de literatura motivationala si calatorii spirituale: Eckhart Tolle, Daniel Goleman, Zig Ziglar, Dale Carnegie, Napoleon Hill, Dalai Lama, Deepak Chopra, Norman Vincent Peale etc. Aflata in pozitie de top in ierarhia editurilor din Romania, Curtea Veche publica anual in titluri noi, dezvoltand in permanenta zecile de colectii cu care si-a obisnuit cititorii: "Sa fii sanatos", "Stiletto Books", "100 de minuni", "Actual", "Profit" etc. In portofoliul sau editorial, Curtea Veche detine si lucrari tiparite in format electronic sau carti audio. Calitatea materialelor tiparite, imbunatatirea continua a procesului tehnologic, promovarea lecturii si a celor mai buni autori, raman constantele ce definesc activitatea cunoscutei edituri, care in anul 2018 a implinit doua decenii de activitate.
Citeste mai mult

Biografii Memorii Jurnale

1 - 1 din 1 de titluri

O oferta cuprinzatoare, cu peste o mie de titluri, o regasim la capitolul Biografii, Memorii, Jurnale

Cititorii au astfel posibilitatea sa descopere lucrari complete, omogene, ce descriu amplu povesti de viata, intamplari marcante din existenta unor personalitati publice, participarea lor la evenimente politice, istorice sau sociale ce aveau sa schimbe cursul istoriei. In limba romana sunt publicate in prezent numeroase carti de memorii. Majoritatea acestor publicatii isi lasa amprenta asupra cititorului, care este vizibil impresionat de marturisirile citite, astfel de lucrari oferind o vasta sursa de informatii cu caracter istoric, politic, cultural sau economic. De la autori romani contemporani aflati in mare voga, pana la scriitori straini cu renume international, cititorul pasionat de biografii poate alege intre stilul clasic sau modern, descoperind astfel evenimente si trairi ce il vor surprinde nu de putine ori.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one