uvpmobilecartipasti18apr24
  • Beletristica

Mircea Cartarescu

Mircea Cartarescu s-a nascut pe 1 iunie 1956, in Bucuresti si este unul dintre cei mai apreciati si cunoscuti autori romani contemporani. A absolvit Facultatea de Limba si Literatura Romana a Universitatii din Bucuresti in anul 1980. In prezent este profesor universitar in cadrul Departamentului de Studii Literare a Facultatii de Litere de la Universitatea din Bucuresti. Poet, prozator, eseist, critic literar si publicist, Mircea Cartarescu a publicat peste 30 de volume, traduse in peste 20 de limbi printre care engleza, spaniola, germana, franceza, suedeza, portugheza, greaca, daneza s.a. Cartile lui Mircea Cartarescu au castigat numeroase premii atat nationale, cat si internationale, printre care amintim Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania (1980), Premiul Academiei Romane (1989), Premiul literar ,,Giuseppe Acerbi", Castel Goffredo, Italia (2005), Premiul International pentru Literatura de la Vilenica (2011), Premiul de stat al Austriei pentru literatura europeana (2015), Premiul International Formentor pentru Literatura (2018), Premiul "Thomas Mann" pentru literatura (2018). Cel mai recent este Premiul FIL pentru Literatura in Limbi Romanice, Guadalajara, 2022. Printre operele sale se numara: "Levantul" (Cartea Romaneasca, 1990), "Nostalgia" (Humanitas, 1993), "Orbitor" (Humanitas, 1996 -2007) o trilogie cu adevarat impresionanta, "Enciclopedia zmeilor" (Humanitas, 2005), "Solenoid" (Humanitas, 2015), "Melancolia" (Humanitas, 2019). Cel mai recent volum este romanul "Theodoros" (Humanitas, 2022). Mircea Cartarescu este cel mai cunoscut si mai tradus scriitor roman, opera acestuia fiind considerata a fi o contributie importanta la literatura europeana contemporana. Publicatia New Yorker a mentionat romanul "Solenoid" (tradus in limba engleza in SUA la Editura Deep Vellum) drept una dintre cele mai valoroase carti ale anului 2022.
Citeste mai mult
Editura Trei a aparut in 1995 la initiativa lui Vasile Dem. Zamfirescu, profesor de psihanaliza la Facultatea de Filosofie si a lui Silviu Dragomir, absolvent al acestei facultati; venind dintr-o zona culturala vitregita de ideologia si interdictiile comuniste ei si-au propus sa publice carti de psihanaliza, gen foarte putin cunoscut pana atunci pentru publicul din Romania. Asa a luat nastere "Biblioteca de psihanaliza", colectie care ofera in premiera cititorilor romani atat editii complete ale operelor lui S. Freud si C. G. Jung cat si serii de autori fundamentali precum F. Dolto, D. Winnicott, M. Klein etc. In timp portofoliul portofoliul teoretic s-a extins, cuprinzand acum pe langa BIBLIOTECA DE PSIHANALIZA colectii ca : -PSIHOLOGIE-PSIHOTERAPIE publica importante lucrari teoretice, ca manuale universitare romanesti si straine, tratate si dictionare -PSIHOLOGIA PENTRU TOTI - o colectie care ofera informatii utile si accesibile despre momentele in care sufletul conteaza, inlaturand miturile continute in psihologia populara. S-a dezvoltat de asemenea si un departament de fictiune, bazandu-se initial pe o selectie de romane cu tenta psihologica, Colectia "EROSCOP"trateaza tematici considerate tabu, cenzurate, "care patrunde cu adevarat in miezul tenebros al pasiunilor omenesti", asa cum spunea Pascal Bruckner, coordonator al colectiei. "FICTION CONNECTION" propune lecturi placute, captivante, interesante.
Citeste mai mult

Beletristica

1 - 15 din 15 de titluri

Carti de beletristica, cu preturi promotionale

Ai de ales din mii de volume de literatura artistica, de la beletristica locala si pana la toate volumele pe care piata romaneasca le propune an de an, de la tot ce este reprezentativ in acest colt de Europa si nu numai. Oferta de carte nu se limiteaza la ceea ce aduce Europa, ci aici poti gasi autori cu milioane de cititori, autori apartinand unor arii lingvistice care acopera parti importante ale mapamondului: autori de limba engleza si engleza americana, autori francofoni sau de limba germana, reprezentanti ai lumii musulmane, ai literelor continentului asiatic. Toate acestea alcatuiesc puncte care comunica intre ele si care fac lumea in care traim mai mica, mai libera, mai respirabila. Expusi atator feluri de a simti posibilitatile de expresie, atator feluri de a marturisi si de a cauta frumusetea, plinatatea, fericirea, sensul, cititorii isi iau un pasaport de cetatean al lumii.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one