• Carti

Karl May

Karl Friedrich May (25 februarie 1842-30 martie 1912) a fost unul dintre scriitorii germani cei mai productivi si mai cititi, fiind cunoscut pentru romanele sale de aventuri, cu povestiri de calatorie din Orient sau de pe pe teritoriul SUA si al Mexicului. O mare parte din operele sale au fost ecranizate ori adaptate pentru piese de teatru. Provenea dintr-o familie modesta si pentru a-si castiga existenta, May va acorda consultatii private, va scrie naratiuni, va compune unele piese muzicale si va recita poezii. Dupa casatoria cu Emma Pollmer in anul 1880, incepe o viata normala, scriind cartile care i-au adus faima. Incepe cu povestirile din "Orientzyklus" (Ciclul Orient) ce dureaza, cu mici intreruperi, pana in anul 1888. Cea mai semnificativa opera a sa ramane: Winetou. Pana la moartea sa, a scris peste o suta de povestiri seriale, in diferite cotidiene. In decembrie 1902 Karl May primeste de la Universitas Germana-Americana din Chicago titlul de Doctor honoris causa pentru operele din seria: "Im Reiche des Silbernen Lowen".
Citeste mai mult

Carti

1 - 1 din 40,000 de titluri

Magazin online de carti cu transport gratuit : www.Libris.ro

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Noi suntem despre carti, si la fel este si Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te pentru a afla rapid care sunt promotiile zilei, noutatile si recomandarile noastre.

Ma abonez image one
Ma abonez image one
https://www.libris.ro/w1/adm-alex/stoc/cron_calculeaza_stoc?dingdong=whoistheredingdoing https://libris.xbi.ro/adm-alex/stoc/cron_calculeaza_stoc?dingdong=whoistheredingdoing