• Carti

Charles Perrault

Charles Perrault a trait intre anii 1628 si 1703 si a fost poet francez, scriitor de proza si basme, membru de frunte al Academiei Franceze. A devenit cunoscut in lume prin povestile lui pentru copii: "Barba albastra", "Tom Degetelul", "Motanul incaltat", "Piele de magar" etc. A fost avocat de meserie, dar si-a castigat reputatia literara in anii1660 cu versuri usoare si poezii de dragoste. Incantatoarele povesti din "Mama Gasca" au fost scrise ca sa-i distreze pe copiii lui. Povestile lui reprezinta versiunea moderna a unor povesti populare aproape uitate, repovestite de Perrault intr-un stil simplu si firesc si multe dintre ele au fost ecranizate cu succes de-a lungul timpului. Scriitorul s-a stins din viata la Paris, la varsta de 75 de ani.
Citeste mai mult

Carti

1 - 1 din 40,000 de titluri

Magazin online de carti cu transport gratuit : www.Libris.ro

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Noi suntem despre carti, si la fel este si Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te pentru a afla rapid care sunt promotiile zilei, noutatile si recomandarile noastre.

Ma abonez image one
Ma abonez image one
https://www.libris.ro/w1/adm-alex/stoc/cron_calculeaza_stoc?dingdong=whoistheredingdoing https://libris.xbi.ro/adm-alex/stoc/cron_calculeaza_stoc?dingdong=whoistheredingdoing