• Carti

Bogdan Petriceicu Hasdeu

Bogdan Petriceicu Hasdeu, pe numele sau Tadeu Hijdeu, a trait intre anii 1838 si 1907 si a fost scriitor si filolog de nationalitate romana, deschizator de drumuri in diferite ramuri ale filologiei si istoriei romanesti. A avut o personalitate complexa, de academician, enciclopedist, jurist, lingvist, istoric, dar si om politic, fiind una dintre cele mai mari personalitati ale culturii romane. S-a nascut in localitatea Hotin, in Basarabia aflata sub dominatia Imperiului Rus. A copilarit la mosia parinteasca, fiind crescut de catre mama sa vitrega, stramosii sai fiind boieri. Tatal sau, pe nume Alexandru Hajdeu, era un adevarat savant, care cunostea zece limbi straine, era istoric si publicist. Bogdan P. Hasdeu a urmat studiile la universitatea din Harkov, iar apoi a devenit ofiter in armata rusa. In 1858 s-a mutat la Iasi, unde a fost profesor de liceu si bibliotecar al universitatii. A donat bibliotecii universitare 4.000 de volume, iar in 1877 a fost ales membru al Academiei Romane, ca un omagiu adus intregii sale opere, dar si ca recunoastere a spiritului sau enciclopedist. Hasdeu a avut un timp si activitate pe plan politic. Sustinator al lui Mihail Kogalniceanu, el a sustinut lovitura de stat din mai 1864 a lui Alexandru Ioan Cuza. Dupa moartea singurei sale fiice, Iulia, scriitorul a imbratisat latura practica a spiritismului si a construit Castelul 'Iulia Hasdeu', aflat la Campina. A murit in anul 1907, lasand in urma sa o opera vasta si perena.
Citeste mai mult

Carti

1 - 1 din 40,000 de titluri

Magazin online de carti cu transport gratuit : www.Libris.ro

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Noi suntem despre carti, si la fel este si Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te pentru a afla rapid care sunt promotiile zilei, noutatile si recomandarile noastre.

Ma abonez image one
Ma abonez image one
https://www.libris.ro/w1/adm-alex/stoc/cron_calculeaza_stoc?dingdong=whoistheredingdoing https://libris.xbi.ro/adm-alex/stoc/cron_calculeaza_stoc?dingdong=whoistheredingdoing