• Carti

Arthur Schopenhauer

Arthur Schopenhauer a trait intre anii 1788 si 1860 si a fost filozof german, scriitor, profesor universitar si muzicolog. S-a nascut in Polonia, la Gdansk, ca fiu al unui comerciant. Desi initial s-a dedicat studiului medicinei, a renuntat in favoarea filozofiei. In anul1813, Schopenhauer obtine titlul de Doctor in Filozofie cu teza: 'Cu privire la radacina cvadrupla a principiului ratiunii suficiente'. In 1819 incepe sa predea la Universitatea din Berlin, unde era profesor si Hegel, o figura dominanta a filozofiei germane. In acelasi an iese de sub tipar opera primordiala a lui A. Schopenhauer: 'Lumea ca vointa si reprezentare'. Ramane la Berlin pana in anul 1831, cand, din cauza epidemiei de holera se retrage la Frankfurt pe Main, unde va trai izolat pana la sfarsitul vietii, ca filozof liber. Aici, el incepe sa studieze filozofia budista si indiana, precum si viziunile misticilor crestinismului primitiv. Din aceasta perioada dateaza lucrarile sale: 'Vointa in natura', 'Cele doua probleme de baza ale eticii', precum si aforismele grupate in 'Parerga und Paralipomena' ( din 1851). Etica acestui filozof nu s-a bazat pe ratiune si pe legile morale. Autorul german a privit sentimentul de 'mila' ca pe singura modalitate a comportamentului moral. Arthur Schopenhauer a murit la varsta de 72 de ani, in orasul german Frankfurt pe Main.
Citeste mai mult

Carti

1 - 1 din 40,000 de titluri

Magazin online de carti cu transport gratuit : www.Libris.ro

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Noi suntem despre carti, si la fel este si Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te pentru a afla rapid care sunt promotiile zilei, noutatile si recomandarile noastre.

Ma abonez image one
Ma abonez image one
https://www.libris.ro/w1/adm-alex/stoc/cron_calculeaza_stoc?dingdong=whoistheredingdoing https://libris.xbi.ro/adm-alex/stoc/cron_calculeaza_stoc?dingdong=whoistheredingdoing