uvpmobilecartipasti18apr24
  • Carti

J.W. Goethe

Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) a fost un poet german, ilustru ganditor si om de stiinta, una dintre cele mai de seama personalitati ale culturii universale. Primind o educatie aleasa, a studiat desenul, muzica (pianul si violoncelul), scrima, calarie, literatura germana si universala, limbi straine vechi si moderne. Goethe a iubit literatura de timpuriu, la care avea acces prin vasta biblioteca de circa 2000 de volume a tatalui sau. In toamna anului 1765 Goethe incepe sa studieze Dreptul la Universitatea din Leipzig pe care o termina in 1768. Timp de cincisprezece ani, initiata la Strassburg si continuata pana la plecarea la Weimar, productia lirica a lui Goethe a fost prestigioasa, de o varietate intinsa, de la ingenuitatea populara din "Heidenroslein" ("Macesul") pana la gratia de salon din ciclul "Kleine Blumen, kleine Blatter" ("Flori marunte, frunze mici"). In acest timp a inceput sa lucreze la primele versiuni ale lucrarii sale "Faust". Adevarat poem universal, "Faust" este o creatie care insumeaza cautari si concluzii cruciale in istoria omenirii. Alte opere semnificative sunt: "Suferintele tanarului Werther", "Anii de ucenicie ai lui Wilhelm Meister", "Afinitate electiva", "Prometeu" etc. Ca promotor al evolutionismului, Goethe a emis ipoteze privitoare la geneza diferitelor organe ale plantelor in lucrarea sa "Metamorfoza plantei", in 1790. Cu aceasta lucrare el justifica locul morfologiei in domeniul botanicii. In anul 1808 Goethe a fost primit de Napoleon I si decorat cu Crucea Legiunii de Onoare. Goethe si sotia lui, Cristiane, au avut cinci copii. Moare la 22 martie 1832, bolnav de pneumonie.
Citeste mai mult
Literatura contemporana romana si universala, romane de dragoste, fantasy, carti horor, insemnari sub forma de memorii sau jurnale, publicistica, filosofie, politica si critica literara. Un sumar al principalelor tipuri de publicatii oferite cititorilor de catre editura Ideea Europeana. Acestea sunt tiparite in colectii atent selectionate, de o calitate excelenta: Biblioteca Ideea Europeana, Istorii, Editii bilingve, Opere fundamentale, Poesis, Teatru, Roman Fiction si altele. Seria autorilor romani publicati de aceasta editura este cuprinzatoare si mereu actualizata cu titluri si nume noi: George Calinescu, Mihai Eminescu, Dumitru Radu Popescu, Alex Stefanescu, Nicolae Breban etc. Editura functioneaza sub egida Fundatiei Culturale 'Ideea Europeana', infiintata la Bucuresti in anul 2003, o institutie de prestigiu care promoveaza dialogul multicultural si valorile culturale ale romanilor. Ideea Europeana a publicat mai mult de 400 de titluri si a organizat de-a lungul anilor lansari de carte, lecturi publice si numeroase dezbateri, fiind activa la saloanele si targurile de carte din tara si din afara ei: Franta, Israel, Anglia, China etc. Mereu in actualitate, aceasta editura a realizat pana in prezent si un numar mare de eBooks, in acord cu tendintele pietei moderne. In anul 2006, grupul Ideea Europeana a lansat proiectul 'Apelul pentru salvarea culturii romane vii', care s-a bucurat de sprijin si apreciere in mass media nationala si internationala.
Citeste mai mult

Carti

1 - 1 din 1 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one