uvpmobilecartipasti18apr24
  • Carti

J. R. R. Tolkien

J. R. R. Tolkien (John Ronald Reuel Tolkien), scriitor și lingvist britanic, s-a născut pe 3 ianuarie 1892, în Africa de Sud. Tolkien a devenit una dintre cele mai importante voci ale literaturii odată ce a semnat capodoperele "Hobbitul" și trilogia "Stăpânul Inelelor", redefinind cu ajutorul puterii sale creatoare genul Fantasy. A studiat literatura engleză, pe care apoi a și predat-o la Oxford. În calitatea sa de lingvist, Tolkien a fost primul care a tradus poemul "Beowulf" din engleza veche în engleza modernă și, mai mult, este printre puținii scriitori care au inventat o limbă în adevăratul sens al cuvântului pentru propriul univers literar - de la simbolurile scrise, la fonetică, gramatică și vocabular. Tolkien era pasionat de citit, de scris, de desenat și de natură, încă de când era copil. S-a înrolat în armată și a luptat în Primul Război Mondial, ajungând, chiar, să ajute la descifrarea codurilor inamicilor. După terminarea războiului a devenit profesor și a continuat să scrie, fiind inspirat atât de traumtizanta luptă de tranșee prin care trecuse, de nenumărate fapte reale, cât și de pasiunea sa pentru mitologia germanică veche. Cărțile i-au devenit atât de faimoase încât Tolkien a fost nevoit să se ascundă de fani și să își schimbe adresa și numerele de telefon. Operele sale au devenit ecranizari faimoase, trilogia "Stăpânul Inelelor", regizată de Peter Jackson fiind numită de mulți ca singura trilogie cinematografică perfectă, al treilea film deținând recordul celor mai multe Oscaruri câștigate de o peliculă de film, alături de "Titanic" și "Ben-Hur", și anume de 11 premii. J. R. R. Tolkien rămâne unul dintre autorii englezi cei mai citiți ai tuturor timpurilor, cu vânzări de peste 150 milioane de copii pentru romanul "Stăpânul inelelor" și vânzări de peste 100 milioane de copii pentru "Hobbitul". Știai că C.S. Lewis ("Cronicile din Narnia") și J.R.R. Tolkien au fost prieteni apropiați și profesori în aceeași perioadă la Universitatea Oxford? Rătăcește la raftul maestrului "high fantasy" și pornește într-o aventură literară cu adevărat epică.
Citeste mai mult
Cele mai multe publicatii oferite de editura Grafoart pe Libris.ro sunt lucrari din domeniul Hobby practic. Aici intra cartile despre desen, muzica, film si teatru. Editura a luat fiinta in anul 1991 si de atunci se dezvolta continuu pe piata partiturilor muzicale si a metodelor de invatare a instrumentelor. Lucrarile tiparite se adreseaza cu preponderenta tinerilor muzicieni, studiului pianului, chitarei, a viorii etc si fac parte din colectia celor mai mari compozitori romani si straini. Totodata, Grafoart ofera numeroase manuale si tratate pentru aprofundarea studiilor muzicale si o mai buna cunoastere a istoriei universale a muzicii, precum si carti din domenii diverse cum ar fi: mitologie, lingvistica, istorie ori pedagogie sociala. Toate aceste materiale contin informatii, metode si teorii care pot imbunatati substantial cunostintele muzicale ale celor care studiaza aceasta arta, fie ca sunt elevi la scolile de muzica, studenti la Conservator sau pedagogi. Multe dintre publicatiile editurii se adreseaza prescolarilor si elevilor care fac primii pasi in lumea muzicii, favorizand insusirea notiunilor de baza la principalele instrumente. Prin intermediul compozitorilor si autorilor promovati de aceasta editura, pasionatii si iubitorii de muzica sunt invitati intr-o calatorie uimitoare, in universul atat de bogat al notelor muzicale.
Citeste mai mult

Carti

1 - 12 din 12 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one