uvpmobilecartipasti18apr24
  • Carti

Doru Munteanu

Se naste in familia unor profesori la 10 septembrie 1946, in comuna Raciu de Campie, judetul Mures. Urmeaza scoala generala si liceul la Colegiul National Mihai Viteazul din Turda, apoi studii universitare la Facultatea de Filologie din Cluj-Napoca. Dupa absolvire, in 1969, se stabileste in Brasov si ocupa diverse functii, lucrand in invatamant si mass-media, conducand, in perioada 2006-2009, Editura si Revista Astra. In perioada 2001-2013 a fost presedintele Filialei Brasov si membru in Consiliul Uniunii Scriitorilor din Romania. Debuteaza in literatura in 1964 cu piesa de teatru Exmatriculatul din a IX-a B, care se joaca in doua reprezentatii la teatrul din localitate. Colaboreaza, in timp, cu proza si eseuri, la mai multe reviste, printre care: Tribuna si Steaua (Cluj), Gazeta de Transilvania si Astra (Brasov), Transilvania (Sibiu), Luceafarul, Romania Literara (Bucuresti), Orizont (Timisoara), Cuvantul romanesc (Canada), Lumea romaneasca (S.U.A.) s.a. Intrarea in literatura si-o face cu romanul "Duminica mare" (Editura Dacia, Cluj, 1983), caruia ii urmeaza: Vinerea neagra (1986) si Miercurea regala (1991), la aceeasi editura. In 2003 i se tipareste romanul “Viata de la fereastra” la Editura Rao, din Bucuresti. Cu antologia “Scrisoare din America” ( 1999 ) scrisori in versuri ale primilor emigranti romani pe continentul american a face un lung turneu de promovare in S.U.A. si Canada. Romanul “Vinerea neagra” este tradus si publicat la Editura Lalli din Torino in 1992, sub titlul Venerdi neroa, concurand pentru premiul Cavour. Fragmente de proza ii apar, in traduceri, in limbile maghiara, ceha, rusa si spaniola. Primeste premiul Vetrei Romanestia in 1992 si premiile Filialei Brasov a U.S.R. 1999 si 2003. Numele sau e prezent in mai multe volume colective. Lucreaza ca si editor, una dintre aparitiile remarcabile fiind volumul “33 pentru totdeauna”. Interviurile Astreia, aparut la Editura Astra, Brasov, 2009.
Citeste mai mult
Editura C.H. Beck functioneaza independent pe piata romaneasca din anul 2006, avand un capital preponderent german si facand parte din compania europeana cu acelasi nume, fondata in urma cu peste 250 de ani. Activitatea editoriala a companiei este orientata in special catre publicatiile din domeniul juridic si economic, editand de-a lungul anilor peste 2.000 de titluri din aceste sectoare si colaborand cu sute de autori. De un real folos pentru studenti si cadrele universitare, lucrarile publicate de C.H. Beck raspund nevoilor de studiu complexe din domeniul juridic, cum ar fi: cursuri de Drept civil, Noul Cod Penal si Noul Cod Civil, manuale de criminologie, elemente de drept notarial, Dreptul muncii, Legea privind exercitarea functiei de avocat si multe alte materiale din legislatia actuala. Tratatatele si manualele din sfera economica si a afacerilor sunt elaborate de specialisti romani si straini si constituie instrumente fiabile pentru planificarea si aplicarea strategiilor de lucru si a proiectelor de succes. Informatiile, planurile si chiar sfaturile din aceste carti reprezinta adevarate ghiduri spre obtinerea unor rezultate excelente in afaceri, prin dobandirea unor aptitudini de lider, cu o viziune eficienta si unitara. In multe din materialele prezentate de editura se impletesc notiunile teoretice cu exercitiile practice, in incercarea de a contura personalitati juridice si economice puternice si eficiente.
Citeste mai mult

Carti

1 - 1 din 1 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one