uvpmobilecartipasti18apr24
  • Carti

Barbu Stefanescu Delavrancea

Barbu Stefanescu Delavrancea (11 aprilie 1858-29 aprilie 1918) a fost un scriitor, gazetar, orator si avocat roman, membru al Academiei Romane si primar al Capitalei. Este tatal pianistei si scriitoarei Cella Delavrancea si al arhitectei Henrieta Delavrancea, una dintre primele femei-arhitect din Romania. Si-a inceput studiile la Liceul Sf. Sava, fiind remarcat pentru talentul si capacitatea sa de asimilare. Atmosfera din internat si imaginea adolescentului vibrand de pasiune vor fi evocate in nuvela Bursierul. Din aceasta perioada (1876-1877) dateaza si primele lui incercari literare. Din 1877 Barbu Stefanescu devine student al Facultatii de Drept. Dupa ce incepe sa publice versuri in ziarul Romania libera, in 1878 publica primul sau volum, placheta de poezii Poiana lunga. Amintiri. Scriitorul isi va semna operele cu varianta definitiva Barbu Delavrancea dupa acel tinut de mare originalitate etno-culturala, de care scriitorul se simtea foarte legat sufleteste (Vrancea). Dupa un scurt popas la Paris (1882-1884), pentru a-si desavarsi studiile juridice, Delavrancea publica in 1885 volumul de nuvele Sultanica. Un moment important in activitatea sa jurnalistica il reprezinta revista Lupta literara (1887), cu accentuate atitudini critice in probleme de critica si de istorie literara. Cu vocatia perceperii evenimentelor politice si culturale in cele mai profunde sensuri, lansat in politica, ajunge in 1899 primar al Bucurestilor. Ramane in literatura, insa, intai de toate prin Hagi-Tudose si prin trilogia dramatica moldoveneasca.
Citeste mai mult
Bibliografie scolara, lucrari stiintifice si studii universitare, volume de poezie, proza, literatura clasica si contemporana, dar si carti fantasy pentru adolescenti, dictionare, materiale didactice pentru copii si educatori, precum si opere de referinta ale marilor autori romani si straini. Am trasat un contur sumar al ofertei de carte pusa la dispozitie de editura Emia. Pentru descoperirea fiecarui titlu in parte, in functie de domeniul care va intereseaza, editura va invita sa vizualizati, pas cu pas, intreaga sa colectie. Elevii au la dispozitie volumele nepieritoare ale marilor nostri poeti si scriitori, cum sunt: Ion Luca Caragiale, George Cosbuc, Emil Garleanu, precum si povestirile pline de farmec si invataminte semnate de Fratii Grimm, H. Christian Andersen sau Antoine de Saint-Exupery. Pentru copiii din invatamantul prescolar si primar editura publica seturi practice cu planse si jetoane, ilustrand fructe, anotimpuri, animale si numere, foarte utile pentru activitatile educative de invatare. Cu aceste materiale, cei mici vor descoperi prin joc si activitate practica lumea inconjuratoare, vor invata primele cuvinte in limba engleza, vor asculta basmele, proverbele si ghicitorile lecturate de parinti sau cadre didactice. Nu in ultimul rand, Casa de editare 'Emia' este mereu aproape de public prin lansari de carte si intalniri constante cu cititorii.
Citeste mai mult

Carti

1 - 1 din 1 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one