uvpmobilecartipasti18apr24
  • Carti

Cella Serghi

Cella Serghi, pe numele sau real Cella Marcoff, s-a nascut pe 4 noiembrie 1907 la Constanta si a fost scriitoare, publicista si traducatoare, considerata una dintre cele mai importante prozatoare interbelice. A urmat studiile de Drept la Universitatea Bucuresti, a practicat o vreme avocatura, iar in anul 1938 si-a facut debutul cu romanul 'Panza de paianjen', bucurandu-se de sustinerea unor renumiti scriitori ai epocii: Liviu Rebreanu, Mihail Sebastian si Camil Petrescu. In 1977 ii apare volumul autobiografic intitulat 'Pe firul de paianjen al memoriei'. Autoarea a fost foarte atasata de locul copilariei sale, in apropiere de Marea Neagra, iar acest aspect se va regasi deseori in scrierile sale. De aceeasi autoare: 'Cad zidurile' (anul aparitiei 1950), 'Cantecul uzinei' (1950), 'Cantemirestii' (in 1954), 'Gentiane' (1970), 'Aceasta dulce povara, tineretea' (1983). Cella Serhi a tradus romanul 'Va place Brahms?', scris de Francoise Sagan, in anul 1971. S-a stins din viata la varsta de 85 de ani, pe cand se afla la Bucuresti, fiind considerata una dintre cele mai importante prezente feminine literare din secolul trecut.
Citeste mai mult
Infiintata in anul 1990, HUMANITAS este una dintre cele mai importante edituri din Romania, initial cu profil de stiinte umaniste, astazi editura publicand si carte de stiinta, carte practica, carte scolara, albume de arta. Humanitas are drepturi exclusive de publicare pentru cinci mari autori interbelici (Lucian Blaga, Emil Cioran, Mircea Eliade, Eugen Ionesco si Constantin Noica) si patru autori romani contemporani (Mircea Cartarescu, Horia-Roman Patapievici, Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu). Cartile Humanitas sunt grupate in 65 de colectii si serii de autor, Raftul Denisei fiind prima si singura colectie personalizata din Romania. Humanitas este lider pe piata romaneasca in productia de audiobook-uri
Citeste mai mult

Carti

1 - 1 din 1 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one