Regulament si informatii utile

Cui se adreseaza?

Proiectul CarteTeca se adreseaza tuturor institutiilor de invatamant de stat din Romania (de la educatie timpurie pana la nivelul liceal, inclusiv).

Ne dorim sa ajungem in egala masura la prichindeii din gradinite care sunt la inceputul calatoriei in lumea cartilor, la copiii zburdalnici din scoli generale, pentru care vrem sa deschidem cat mai multe ferestre catre lume si la minunatii adolescenti din licee, pe care speram sa-i ajutam prin intermediul cartilor sa-si defineasca propria personalitate si sa-si gaseasca chemarea.

Deocamdata premiile sunt limitate la o singura donatie CarteTeca per unitatea de invatamanat, indiferent de anul acordarii donatiei de carti. Prin urmare, din pacate, unitatile de invatamant castigatoare ale uneia dintre editiile trecute nu sunt eligibile pentru inscrierea la editia 2022.

Criterii selectie:

Evaluarea va lua in calcul raspunsurile oferite la intrebarile incluse in formularul de inscriere. In cadrul jurizarii vor cantari cel mai mult activitatile propuse pentru incurajarea lecturii și impactul acestor activitati in comunitate.

Ne propunem sa colaboram cu acele institutii de invatamant unde putem gasi parteneri entuziasti care sa creada in misiunea noastra si sa promoveze educatia centrata pe lectura ca instrument de invatare.

De asemenea, un criteriu de departajare il va constitui evaluarea nevoii institutiilor de invatamant participante. Bineinteles, noi stim ca exista nevoi in toate unitatile de invatamant si fiecare biblioteca ar putea primi pe rafturile sale noi titluri care ar aduce bucurie elevilor, insa ne dorim sa identificam acele biblioteci unde fondul de carte are cea mai mare nevoie de improspatare.

Cum aplic?

Toti cei interesati de cea de-a patra editie a proiectului CarteTeca sunt rugati sa completeze formularul de inscriere pe pagina dedicata, nu mai tarziu de data de 31 octombrie 2022.

Toate campurile incluse in formular sunt obligatorii cu exceptia celor doua marcate ca fiind optionale. Odata completate infomatiile necesare, apasati butonul 'Aplic' pentru finalizarea inregistrarii. Veti primi un email de confirmare la adresa furnizata, email care va include un numar de inregistrare si linkul pentru Votul Publicului in cazul inscrierii in aceasta sectiune (Butonul de vot va fi activ pe pagina doar în perioada 1 noiembrie 2022 - 8 noiembrie 2022).

Votul publicului

Ne dorim sa implicam pe cati mai multi dintre voi in povestea CarteTeca. Vrem ca toti cei care sustin misiunea noastra, cei care sunt implicati direct in procesul educational ca parinte, profesor etc. sa fie parte din proiectul nostru de suflet.

De aceea, anul acesta avem o etapa noua, in care jurizarea este facuta de catre voi, cei care credeti in importanta actului educational, apreciati efortul cadrelor didactice implicate in proiecte care deschid minti si orizonturi.

Prin urmare, anul acesta Votul Publicului este etapa care va aduce cinci premii a cate 10.000 lei fiecare.

Informatii pentru Aplicanti

Pe cei care aplica in numele unitatilor de invatamant ii incurajam sa se inscrie si in aceasta sectiune si sa-si faca cunoscuta povestea. Sunt atat de multe initiative care merita sa fie impartasite. Pentru a inspira, pentru a avea partea de recunoasterea binemeritata, pentru a duce povestea mai departe.

Daca reprezentati o unitate de invatamant de stat pe care o inscrieti in proiectul CarteTeca si doriti ca aplicatia sa fie inscrisa si in sectiunea Votul publicului, tot ce trebuie sa faceti este ca la finalul formularului de inscriere sa bifati acordul de participare in aceasta sectiune si sa completati sectiunea dedicata Votul Publicului: prezentarea pe scurt a povestii unitatii de invatamant si motivul principal pentru care aceasta ar merita castigarea unuia dintre premiile Votul Publicului. Aceasta prezentare va fi afisata pe pagina de vot a unitatii de invatamant.

In cadrul proiectului CarteTeca fiecare aplicant poate castiga nu mai mult de un premiu, ceea ce inseamna ca un aplicant poate castiga fie unul dintre premiile din sectiunea Votului Publicului, fie unul dintre premiile acordate in urma finalizarii etapei de jurizare efectuate de catre echipa CarteTeca.

Daca aceeasi unitate de invatamant se inscrie de doua sau mai multe ori in sectiunea votul publicului (prin completarea formularului de inscriere de catre diferite cadre didactice sau membri ai personalului auxiliar), voturile stranse de unitatea de invatamant nu se vor cumula.

De asemenea, va reamintim ca premiile proiectului CarteTeca sunt limitate la o singura donatie per unitatea de invatamant, indiferent de anul acordarii donatiei de carti. Prin urmare, unitatile de invatamant castigatoare ale uneia dintre editiile trecute nu sunt eligibile pentru inscrierea la editia 2022.

Castigatorii sectiunii Votul Publicului sunt cei care vor avea in momentul incheierii perioadei de vot cel mai mare numar de voturi.

In cazul in care doua sau mai multe unitati de invatamant inregistreaza un numar egal de voturi, criteriul de departajare va fi numarul de elevi inscrisi in unitatile de invatamant, castigatoare va fi unitatea de invatamant care are cel mai mare numar de elevi inscrisi.

Cei care nu vor fi desemnati castigatori in urma finalizarii Votului Publicului, vor intra in procesul de jurizare in urma caruia se vor aloca 45 de premii.

Detalii despre Premii

Premiile editiei CarteTeca 2022 sunt in numar de 50, in valoare totala de 250.000 lei si sunt impartite in doua mari categorii:

Premiile Votul Publicului

5 premii in valoare totala 10.000 de lei fiecare

Acestea se vor transforma in donatii de carte ce vor ajunge catre bibliotecile celor 5 unitati de invatamant care se vor bucura de volume noi.

Titlurile vor fi alese de catre reprezentantii unitatilor de invatamant, potrivit nevoilor specifice.

Cartile vor fi asigurate de Libris SRL cu sprijinul Salvati Copiii Romania. In editia anului 2022, ne bucuram si de sprijinul companiei Qualis.

Premiile acordate de juriul echipei CarteTeca

45 de premii in valoare totala de 200.000 de lei, 45 de sanse pentru unitatile de invatamant ale caror biblioteci vor avea pe rafturi noi volume.

Premiile se vor transforma in donatii de carte dupa cum urmeaza:

Titlurile vor fi alese de catre reprezentantii unitatilor de invatamant, potrivit nevoilor specifice.

Cartile vor fi asigurate de Libris SRL cu sprijinul Salvati Copiii Romania. In editia anului 2022, ne bucuram si de sprijinul companiei Qualis.

Informatii pentru Votanti

Perioada de vot este deschisa in intervalul 1 noiembrie 2022 - 8 noiembrie 2022.

Citeste povestea unitatilor de invatamant inscrise in competitie si voteaza pentru unitatea de invatamant care crezi ca are cea mai mare nevoie de donatia de carte in valoare de 10.000 lei si care ar beneficia de aceasta in cea mai mare masura.

Nu uita, poti vota pentru o singura unitate de invatamant, o singura data.

Intrebari frecvente

Deocamdata premiile sunt limitate la o singura donatie CarteTeca per unitatea de invatamanat, indiferent de anul acordarii donatiei de carti. Prin urmare, din pacate, unitatile de invatamant castigatoare ale uneia dintre editiile trecute nu sunt eligibile pentru inscrierea la editia 2022.

Desigur, asteptam cu mult interes aplicatia pentru editia 2022.

Inregistrarea la aceasta sectiune este optionala.

In cadrul proiectului CarteTeca fiecare aplicant poate castiga nu mai mult de un premiu, ceea ce inseamna ca un aplicant poate castiga fie unul dintre premiile din sectiunea Votului Publicului, fie unul dintre premiile acordate in urma finalizarii etapei de jurizare efectuate de catre echipa CarteTeca.

Pentru orice posibile neclaritati, va rugam sa ne trimiteti intrebarile dumneavoastra doar la adresa carteteca@libris.ro si va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Desigur, asteptam cu mult interes aplicatia pentru editia 2022, cu mentiunea ca ne dorim ca prin intermediul raspunsurilor primite sa intelegem cine va administra cartile, daca vor intra in gestiunea altei biblioteci (ex.: biblioteca comunala) si ce activitati vor sustine noile carti, in eventualitatea castigarii unuia dintre premii.

Codul de inregistrare este un numar de referinta generat automat de sistem si care ne ajuta intern in procesul de management al aplicatiilor primite. Codul de inregistrare nu indica numarul participantilor inscrisi la un moment dat.

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one