Audiobook. Mitul antreprenorial

De (autor): Michael E. Gerber

5
(14 reviews)
Audiobook. Mitul antreprenorial - Michael E. Gerber

Audiobook. Mitul antreprenorial

De (autor): Michael E. Gerber

5
(14 reviews)
Mitul antreprenorial. De ce nu functioneaza majoritatea micilor afaceri si ce e de facut in aceasta privinta

Audiobookul Mitul antreprenorial: De ce nu functioneaza majoritatea micilor afaceri si ce e de facut in aceasta privinta (The E-Myth Revisited) de Michael E. Gerber este lectura editiei revizuite a cartii E-Myth, lansate in urma cu 30 de ani de mentorul nr. 1 in lume in domeniul micilor afaceri. Daca vrei sa pui bazele unei afaceri, daca ai un mic business si te intrebi de ce nu merge sau de ce nu merge atat de bine pe cat ti-ai dori tu, daca vrei sa afli ce anume si unde anume gresesti in administrarea afacerii tale, acesta este audiobookul de care ai nevoie! Asta pentru ca Michael E. Gerber este cea mai importanta voce a micilor afaceri si intreprinderi din America, iar cartea de fata poate fi considerata un mic ghid care face afacerile sa functioneze, garantand totodata sa iti ofere o experienta revelatoare:

Vei vedea ce oportunitati aproape miraculoase sunt disponibile oricui porneste o mica afacere asa cum trebuie, cu o intelegere adevarata si cu instrumentele necesare.

Michael E. Gerber este o adevarata legenda a antreprenoriatului, fiind numit de Revista Inc. Magazine „guru-ul numarul 1 in lume in domeniul micilor afaceri”. Michael E. Gerber este un foarte cautat speaker, fondatorul si CEO-ul companiei de consultanta in domeniul afacerilor E-Myth Worldwide si autorul bestsellerurilor: The E-Myth Physician, The E-Myth Manager, The E-Myth Contractor si The E-Myth Mastery. De-a lungul timpului, Michael E. Gerber le-a oferit consultanta catorva mii de clienti, proprietari de mici afaceri, antreprenori, manageri si directori executivi corporatisti din toata lumea despre profunzimea adevaratului rol pe care il poate juca perspectiva antreprenoriala in reinventarea economiei si a culturii lumii. Concluzia generala a tuturor celor care l-au ascultat a fost ca… sfaturile lui chiar functioneaza!

Durata audiobook: 7 ore si 26 minute
Lectura: Cosmin Sofron
Prefata la editia in limba romana: Cristian Onetiu


MITUL ANTREPRENORIAL SI MICA AFACERE AMERICANA

Mitul antreprenorial sustine ca micile afaceri sunt pornite de antreprenori care risca capital pentru a face profit, lucru cum nu se poate mai neadevarat potrivit lui Gerber. Conform lui, micile afaceri sunt initiate de fosti angajati, cu profil tehnic in general, care sufera la un moment dat o Criza Antreprenoriala. Din acel moment, nevoia lor de a porni pe cont propriu nu mai poate fi stavilita, si, fostii angajati se transforma in mici antreprenori.

Conceptia ca: Daca intelegi in ce consta munca tehnica a unei afaceri, intelegi si afacerea care se ocupa cu respectiva munca tehnica, este, potrivit autorului, cea mai periculoasa si duce la esecul celor mai multe dintre micile business-uri. Asta pentru ca, in scurt timp, tehnicianul proaspat intrat in afaceri, se va dovedi a fi coplesit de propriul business. Tehnicianul nu va mai fi doar tehnician, el devine acum Antreprenor, Manager si Tehnician. Iar faptul ca tehnicianul nu mai e o singura persoana, ci trei indivizi diferiti, da nastere unui mic… razboi, pe care nimeni nu il poate castiga. De ce? Autorul detaliaza aici pe larg rationamentul care se afla in spatele acestei concluzii, ajutandu-te sa constientizezi lucruri la care nu te-ai fi gandit, poate, altfel…

Cu ajutorul exemplului lui Sarah, o femeie care isi deschide o placintarie pentru ca se pricepe foarte bine sa faca placinte, dar e mai putin priceputa sa fie Manager si Antreprenor, autorul explica ce inseamna sa fii Antreprenor si ce atributii ii revin acestei functii, dar si unde greseste Sarah si ceilalti proprietari de mici afaceri asemenea ei.

Majoritatea (n.r.: afacerilor) sunt administrate conform dorintei proprietarului, si contrar nevoilor afacerii.

Si pentru a intelege unde gresesti, Gerber te ajuta mai intai sa iti intelegi afacerea, prezentandu-ti cele trei faze ale dezvoltarii unui business (Copilaria, Adolescenta si Maturitatea), ce te asteapta in fiecare dintre ele si ce poti face mai bine, in fiecare din aceste trei etape.

• Copilaria afacerii este asadar perioada de inceput in care tu esti totuna cu afacerea ta.
• Adolescenta este faza cand te hotarasti sa ceri ajutor, sa delegi altora sarcini de care nu te poti ocupa tot tu.
• Maturitatea este exemplificata de companiile de prestigiu din lume, care stiu cum au ajuns unde au ajuns si ce trebuie sa faca pentru a ajunge unde vor.

Sfaturile pe care autorul i le da lui Sarah in cadrul exemplului sus-amintit vor da de gandit oricarui antreprenor aflat la inceput de drum: Daca afacerea ta depinde de tine, atunci nu ai o afacere – ai o slujba. Si este cea mai rea slujba din lume pentru ca lucrezi pentru un nebun. In plus, nu acesta este scopul intrarii in afaceri. Scopul intrarii in afaceri este de a te elibera de o slujba, pentru a crea slujbe pentru alti oameni.

In momentul in care ai depasit faza copilariei afacerii, si ai intrat in adolescenta, atingand scopul intrarii in afaceri si angajand oameni, vei constata dezamagit ca: nimanui nu-i pasa de afacerea ta asa cum iti pasa tie. Ca nimeni nu este dispus sa munceasca la fel de mult ca tine. Ca nimeni nu are judecata ta, sau abilitatea ta, sau dorinta ta, sau interesul tau.
 
Ce e de facut in aceasta situatie? Ce trebuie sa faci atunci cand afacerea incepe sa depaseasca zona ta de confort si se simte nevoia evidenta a unui manager? Autorul iti raspunde mai departe la aceste intrebari, prevenindu-te ca, in aceasta etapa, in lipsa unui manager, business-ul tau poate urma doar trei cai:
1. Se intoarce in faza copilariei;
2. Risca totul;
3. Rezista din rasputeri.
 
Autorul te invita asadar sa iti identifici zona de confort, sa afli cat de mare poate deveni afacerea ta, sa iti faci planuri, sa anticipezi si sa eviti pe cat posibil ca afacerea ta sa devina din nou mica, oferindu-ti un scurt ghid in legatura cu ce trebuie sa faci tu in calitate de proprietar al unui business. Afla care este solutia propusa de autor in cazul in care constati ca ai inceput business-ul prost si descopera ce inseamna o companie matura in conceptia autorului: Nu, companii ca McDonald's, Federal Express si Disney nu au ajuns companii mature. Ele au inceput astfel. Oamenii care le-au initiat au avut o perspectiva total diferita cu privire la ceea ce este o afacere si de ce functioneaza.
 
Pornind de la modelul lui Tom Watson, fondatorul IBM, autorul te sfatuieste ca atunci cand pornesti o afacere sa ai in fata un model de business care functioneaza si nu un model al muncii in sine. Afla ce conditii trebuie sa indeplineasca acest model de business pentru ca el sa functioneze la randament maxim si pregateste-te sa iti reinventezi afacerea!
 
REVOLUTIA LA CHEIE: O NOUA PERSPECTIVA IN AFACERI
 
Revolutia la cheie este cea care ne furnizeaza o cheie invizibila pentru dezvoltarea unei afaceri extraordinare: modelul echilibrului suprem al unei afaceri care functioneaza.
 
Oferind ca exemplu McDonald's si modul cum a aparut fenomenul numit franciza, autorul vorbeste despre Franciza ca Format de Afacere care a revolutionat mediul de afaceri american. Statisticile sunt uimitoare: doar 5 % dintre francize au fost inchise anual intre 1971 si 1987, comparativ cu 80% din afacerile detinute independent. Asadar, daca vrei sa incepi o afacere cu care sa mergi aproape la sigur, poti opta pentru Prototipul Francizei, care iti furnizeaza odata cu un nume recunoscut si un sistem intreg de a face afaceri.
 
Prototipul Francizei este modelul unei afaceri care functioneaza. Modelul echilibrat care il va satisface in acelasi timp si pe Antreprenor, si pe Manager, si pe Tehnician. 
 
Autorul ni-l ofera ca model pe Ray Kroc care a avut o intuitie uimitoare in momentul in care si-a dat seama ca nu hamburgerii erau valorosi la McDonald's, ci modul cum era organizata afacerea in sine. Gerber face o analiza a francizei McDonald's scotand in evidenta toate punctele ei forte care o fac sa functioneze atat de bine. Ray Kroc a reusit sa creeze o afacere pe care oamenii doresc sa o cumpere, tocmai pentru ca presupune costuri mici si garanteaza profitul. McDonald's este valoros ca model de business pentru ca poate fi copiat foarte usor. 
 
Autorul te va convinge pe parcursul acestei parti ca afacerea ta nu este si viata ta si iti va furniza in acest sens toate instrumentele de care ai nevoie pentru a-ti crea prototipul propriei francize. Vei invata astfel:
• Cum sa construiesti o afacere care sa functioneze previzibil, fara efort si profitabil;
• Cum sa construiesti o afacere care sa functioneze fara tine;
• Cum sa te eliberezi de afacerea ta pentru a trai o viata mai implinita;
 
CUM SA CONSTRUIESTI O MICA AFACERE DE SUCCES!
Cea de-a treia parte a cartii este cea care te va interesa probabil cel mai mult. Pentru ca asta iti doresti. Pentru ca asta isi doreste pana la urma orice fire intreprinzatoare care creeaza o afacere bazandu-se pe o activitate pe care o cunoaste foarte bine sau pe practicarea unei activitati care-i face placere. Faza de dezvoltare a afacerii presupune asadar trei etape distincte, mai exact:
• Inovatia - in care inveti sa realizezi, sa faci, sa spui lucruri noi in cadrul afacerii tale;
• Cuantificarea – in care vei invata sa urmaresti cifrele asociate impactului pe care il are inovatia;
• Orchestrarea – in care inveti sa faci lucrurile intr-un anume mod, inveti sa introduci o rutina prestabilita;

La nivel mai practic, ceea ce am trait noi in munca cu micile afaceri este ca, pe masura ce Procesul de Dezvoltare a Afacerii devine o parte constitutiva a afacerii, el devine si o parte constitutiva a comunicarii dintre participanti. Devine nu numai un mod de a gandi si un mod de a face, ci si un mod de a fi. Ai putea spune ca, atunci cand se apuca sa munceasca in aceasta afacere, oamenii incep sa realizeze ca ea este o metafora puternica pentru lucrul la propria lor viata.
 
Gerber este de parere ca, pentru a construi o afacere de succes trebuie sa te gandesti la afacerea ta ca si cum aceasta ar fi prototipul pentru inca 5.000 de alte afaceri exact la fel. Autorul te ghideaza pas cu pas pentru a-ti crea Prototipul de Franciza, propunandu-ti sapte etape de parcurs:
• Scopul Principal – reprezinta viziunea necesara pentru a-ti aduce afacerea la viata si viata in afacere;
• Obiectivul strategic - declaratia cu privire la ce trebuie sa faca afacerea ta pentru tine ca sa-ti atingi Scopul Principal (standardele);
• Strategia Organizationala: structurarea afacerii conform modului in care trebuie sa functioneze; 
• Strategia de Management – Sistemul de Management, mijlocul prin care Prototipul tau de Franciza va produce rezultatele pe care le doresti si Manualul de Procedura care defineste munca pe care o fac angajatii;
• Strategia de Personal -  maniera in care le comunici angajatilor regulile care simbolizeaza ideea pe care tu, proprietarul, o ai despre lume; ceea ce intreprinzi tu pentru a-ti determina angajatii sa faca ce-ti doresti;
• Strategia de Marketing – ce trebuie sa faca afacerea ta in mintea clientului, pentru ca acesta sa te aleaga pe tine si nu pe altcineva;
• Strategia Sistemelor – „Un sistem este un set de lucruri, actiuni, idei si informatii care interactioneaza unele cu altele astfel incat sa modifice alte sisteme.” Autorul face referire aici la trei tipuri de sisteme implicate in afacerea ta: Hard, Soft si Sisteme de Informatii. Afla ce inseamna fiecare dintre ele si cum se integreaza acestea in afacerea ta pentru a produce rezultatele dorite! 
 
Nu este deloc intamplator faptul ca Mitul Antreprenorial a lui Michael E. Gerber a fost votata cartea de business nr.1 de catre Inc. 500 CEOs. Ceea ce a contribuit la succesul fulminant al acestei carti nu este numai expertiza dovedita a autorului in domeniul micilor afaceri si intreprinderi, ci si modul foarte explicit in care a fost redactata. Exemplele folosite de autor pe parcursul cartii pentru exemplificarea fiecarui concept prezentat sunt atat de edificatoare, incat, oricine, chiar si cei care nu au avut niciodata contact cu mediul de business si limbajul sau specific, le poate intelege si, mai apoi, pune in practica. 

Astfel, la finalul audiobookului, tot ce iti ramane de facut, este: Sa faci un pas inapoi si sa iti privesti afacerea cu noii tai ochi de Antreprenor. Trebuie sa iti analizezi afacerea asa cum este astazi, sa hotarasti cum vrei sa arate in final, iar apoi sa stabilesti distanta dintre locul in care esti acum si cel in care trebuie sa fii pentru a-ti transpune visul in realitate. Aceasta distanta iti va spune exact ce trebuie facut ca sa dai viata afacerii vietii tale. Iar ceea ce vei descoperi cand iti vei privi afacerea prin Ochi de Antreprenor este ca distanta este mereu creata de absenta sistemelor, de absenta modului brevetat de a face afaceri ce diferentiaza cu succes afacerea ta de toate celelalte.
 
Programul E-Myth a fost de o eficacitate unica in ceea ce priveste concentrarea asupra a ceea ce este important in operatiunea noastra. Ne-a ajutat sa identificam acele activitati specifice care ne permit sa indeplinim cerintele clientilor si sa construim sisteme in jurul acestor activitati pentru a ne asigura ca lucrurile se vor intampla asa cum am promis. - Fred si Heidi Wittenberg, The Folk Agency Realtors
 
Foarte multi oameni iti vor spune ce sa faci – doar E-Myth iti spune si cum sa faci; sistemul este minunat. - Maru Medina-Hollman, Kukis By Maru
 
Trecand prin procesul de clarificare a propriilor obiective, de creare a unei viziuni pentru companie si de invatare a managementului financiar, am realizat o mare schimbare in privinta afacerii mele. - Greg Rittler, Kanon Group
 
Aplicand modelul E-Myth vei ajunge sa descoperi unde te afli, unde vrei sa ajungi si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a ajunge acolo. Nu e un proces rapid, E-Myth este o calatorie. - John Cassidy, TopKick Inc.
 
Pe scurt, E-Myth m-a invatat tehnici valoroase de business si m-a ajutat sa-mi controlez limitele. - Gayle Gerling-Pettinga, Gerling Law
Citeste mai mult

55.00Lei

Sau 5500 de puncte

!

Fiecare comanda noua reprezinta o investitie pentru viitoarele tale comenzi. Orice comanda plasata de pe un cont de utilizator primeste in schimb un numar de puncte de fidelitate, In conformitate cu regulile de conversiune stabilite. Punctele acumulate sunt incarcate automat in contul tau si pot fi folosite ulterior, pentru plata urmatoarelor comenzi.

In stoc

Descrierea produsului

Mitul antreprenorial. De ce nu functioneaza majoritatea micilor afaceri si ce e de facut in aceasta privinta

Audiobookul Mitul antreprenorial: De ce nu functioneaza majoritatea micilor afaceri si ce e de facut in aceasta privinta (The E-Myth Revisited) de Michael E. Gerber este lectura editiei revizuite a cartii E-Myth, lansate in urma cu 30 de ani de mentorul nr. 1 in lume in domeniul micilor afaceri. Daca vrei sa pui bazele unei afaceri, daca ai un mic business si te intrebi de ce nu merge sau de ce nu merge atat de bine pe cat ti-ai dori tu, daca vrei sa afli ce anume si unde anume gresesti in administrarea afacerii tale, acesta este audiobookul de care ai nevoie! Asta pentru ca Michael E. Gerber este cea mai importanta voce a micilor afaceri si intreprinderi din America, iar cartea de fata poate fi considerata un mic ghid care face afacerile sa functioneze, garantand totodata sa iti ofere o experienta revelatoare:

Vei vedea ce oportunitati aproape miraculoase sunt disponibile oricui porneste o mica afacere asa cum trebuie, cu o intelegere adevarata si cu instrumentele necesare.

Michael E. Gerber este o adevarata legenda a antreprenoriatului, fiind numit de Revista Inc. Magazine „guru-ul numarul 1 in lume in domeniul micilor afaceri”. Michael E. Gerber este un foarte cautat speaker, fondatorul si CEO-ul companiei de consultanta in domeniul afacerilor E-Myth Worldwide si autorul bestsellerurilor: The E-Myth Physician, The E-Myth Manager, The E-Myth Contractor si The E-Myth Mastery. De-a lungul timpului, Michael E. Gerber le-a oferit consultanta catorva mii de clienti, proprietari de mici afaceri, antreprenori, manageri si directori executivi corporatisti din toata lumea despre profunzimea adevaratului rol pe care il poate juca perspectiva antreprenoriala in reinventarea economiei si a culturii lumii. Concluzia generala a tuturor celor care l-au ascultat a fost ca… sfaturile lui chiar functioneaza!

Durata audiobook: 7 ore si 26 minute
Lectura: Cosmin Sofron
Prefata la editia in limba romana: Cristian Onetiu


MITUL ANTREPRENORIAL SI MICA AFACERE AMERICANA

Mitul antreprenorial sustine ca micile afaceri sunt pornite de antreprenori care risca capital pentru a face profit, lucru cum nu se poate mai neadevarat potrivit lui Gerber. Conform lui, micile afaceri sunt initiate de fosti angajati, cu profil tehnic in general, care sufera la un moment dat o Criza Antreprenoriala. Din acel moment, nevoia lor de a porni pe cont propriu nu mai poate fi stavilita, si, fostii angajati se transforma in mici antreprenori.

Conceptia ca: Daca intelegi in ce consta munca tehnica a unei afaceri, intelegi si afacerea care se ocupa cu respectiva munca tehnica, este, potrivit autorului, cea mai periculoasa si duce la esecul celor mai multe dintre micile business-uri. Asta pentru ca, in scurt timp, tehnicianul proaspat intrat in afaceri, se va dovedi a fi coplesit de propriul business. Tehnicianul nu va mai fi doar tehnician, el devine acum Antreprenor, Manager si Tehnician. Iar faptul ca tehnicianul nu mai e o singura persoana, ci trei indivizi diferiti, da nastere unui mic… razboi, pe care nimeni nu il poate castiga. De ce? Autorul detaliaza aici pe larg rationamentul care se afla in spatele acestei concluzii, ajutandu-te sa constientizezi lucruri la care nu te-ai fi gandit, poate, altfel…

Cu ajutorul exemplului lui Sarah, o femeie care isi deschide o placintarie pentru ca se pricepe foarte bine sa faca placinte, dar e mai putin priceputa sa fie Manager si Antreprenor, autorul explica ce inseamna sa fii Antreprenor si ce atributii ii revin acestei functii, dar si unde greseste Sarah si ceilalti proprietari de mici afaceri asemenea ei.

Majoritatea (n.r.: afacerilor) sunt administrate conform dorintei proprietarului, si contrar nevoilor afacerii.

Si pentru a intelege unde gresesti, Gerber te ajuta mai intai sa iti intelegi afacerea, prezentandu-ti cele trei faze ale dezvoltarii unui business (Copilaria, Adolescenta si Maturitatea), ce te asteapta in fiecare dintre ele si ce poti face mai bine, in fiecare din aceste trei etape.

• Copilaria afacerii este asadar perioada de inceput in care tu esti totuna cu afacerea ta.
• Adolescenta este faza cand te hotarasti sa ceri ajutor, sa delegi altora sarcini de care nu te poti ocupa tot tu.
• Maturitatea este exemplificata de companiile de prestigiu din lume, care stiu cum au ajuns unde au ajuns si ce trebuie sa faca pentru a ajunge unde vor.

Sfaturile pe care autorul i le da lui Sarah in cadrul exemplului sus-amintit vor da de gandit oricarui antreprenor aflat la inceput de drum: Daca afacerea ta depinde de tine, atunci nu ai o afacere – ai o slujba. Si este cea mai rea slujba din lume pentru ca lucrezi pentru un nebun. In plus, nu acesta este scopul intrarii in afaceri. Scopul intrarii in afaceri este de a te elibera de o slujba, pentru a crea slujbe pentru alti oameni.

In momentul in care ai depasit faza copilariei afacerii, si ai intrat in adolescenta, atingand scopul intrarii in afaceri si angajand oameni, vei constata dezamagit ca: nimanui nu-i pasa de afacerea ta asa cum iti pasa tie. Ca nimeni nu este dispus sa munceasca la fel de mult ca tine. Ca nimeni nu are judecata ta, sau abilitatea ta, sau dorinta ta, sau interesul tau.
 
Ce e de facut in aceasta situatie? Ce trebuie sa faci atunci cand afacerea incepe sa depaseasca zona ta de confort si se simte nevoia evidenta a unui manager? Autorul iti raspunde mai departe la aceste intrebari, prevenindu-te ca, in aceasta etapa, in lipsa unui manager, business-ul tau poate urma doar trei cai:
1. Se intoarce in faza copilariei;
2. Risca totul;
3. Rezista din rasputeri.
 
Autorul te invita asadar sa iti identifici zona de confort, sa afli cat de mare poate deveni afacerea ta, sa iti faci planuri, sa anticipezi si sa eviti pe cat posibil ca afacerea ta sa devina din nou mica, oferindu-ti un scurt ghid in legatura cu ce trebuie sa faci tu in calitate de proprietar al unui business. Afla care este solutia propusa de autor in cazul in care constati ca ai inceput business-ul prost si descopera ce inseamna o companie matura in conceptia autorului: Nu, companii ca McDonald's, Federal Express si Disney nu au ajuns companii mature. Ele au inceput astfel. Oamenii care le-au initiat au avut o perspectiva total diferita cu privire la ceea ce este o afacere si de ce functioneaza.
 
Pornind de la modelul lui Tom Watson, fondatorul IBM, autorul te sfatuieste ca atunci cand pornesti o afacere sa ai in fata un model de business care functioneaza si nu un model al muncii in sine. Afla ce conditii trebuie sa indeplineasca acest model de business pentru ca el sa functioneze la randament maxim si pregateste-te sa iti reinventezi afacerea!
 
REVOLUTIA LA CHEIE: O NOUA PERSPECTIVA IN AFACERI
 
Revolutia la cheie este cea care ne furnizeaza o cheie invizibila pentru dezvoltarea unei afaceri extraordinare: modelul echilibrului suprem al unei afaceri care functioneaza.
 
Oferind ca exemplu McDonald's si modul cum a aparut fenomenul numit franciza, autorul vorbeste despre Franciza ca Format de Afacere care a revolutionat mediul de afaceri american. Statisticile sunt uimitoare: doar 5 % dintre francize au fost inchise anual intre 1971 si 1987, comparativ cu 80% din afacerile detinute independent. Asadar, daca vrei sa incepi o afacere cu care sa mergi aproape la sigur, poti opta pentru Prototipul Francizei, care iti furnizeaza odata cu un nume recunoscut si un sistem intreg de a face afaceri.
 
Prototipul Francizei este modelul unei afaceri care functioneaza. Modelul echilibrat care il va satisface in acelasi timp si pe Antreprenor, si pe Manager, si pe Tehnician. 
 
Autorul ni-l ofera ca model pe Ray Kroc care a avut o intuitie uimitoare in momentul in care si-a dat seama ca nu hamburgerii erau valorosi la McDonald's, ci modul cum era organizata afacerea in sine. Gerber face o analiza a francizei McDonald's scotand in evidenta toate punctele ei forte care o fac sa functioneze atat de bine. Ray Kroc a reusit sa creeze o afacere pe care oamenii doresc sa o cumpere, tocmai pentru ca presupune costuri mici si garanteaza profitul. McDonald's este valoros ca model de business pentru ca poate fi copiat foarte usor. 
 
Autorul te va convinge pe parcursul acestei parti ca afacerea ta nu este si viata ta si iti va furniza in acest sens toate instrumentele de care ai nevoie pentru a-ti crea prototipul propriei francize. Vei invata astfel:
• Cum sa construiesti o afacere care sa functioneze previzibil, fara efort si profitabil;
• Cum sa construiesti o afacere care sa functioneze fara tine;
• Cum sa te eliberezi de afacerea ta pentru a trai o viata mai implinita;
 
CUM SA CONSTRUIESTI O MICA AFACERE DE SUCCES!
Cea de-a treia parte a cartii este cea care te va interesa probabil cel mai mult. Pentru ca asta iti doresti. Pentru ca asta isi doreste pana la urma orice fire intreprinzatoare care creeaza o afacere bazandu-se pe o activitate pe care o cunoaste foarte bine sau pe practicarea unei activitati care-i face placere. Faza de dezvoltare a afacerii presupune asadar trei etape distincte, mai exact:
• Inovatia - in care inveti sa realizezi, sa faci, sa spui lucruri noi in cadrul afacerii tale;
• Cuantificarea – in care vei invata sa urmaresti cifrele asociate impactului pe care il are inovatia;
• Orchestrarea – in care inveti sa faci lucrurile intr-un anume mod, inveti sa introduci o rutina prestabilita;

La nivel mai practic, ceea ce am trait noi in munca cu micile afaceri este ca, pe masura ce Procesul de Dezvoltare a Afacerii devine o parte constitutiva a afacerii, el devine si o parte constitutiva a comunicarii dintre participanti. Devine nu numai un mod de a gandi si un mod de a face, ci si un mod de a fi. Ai putea spune ca, atunci cand se apuca sa munceasca in aceasta afacere, oamenii incep sa realizeze ca ea este o metafora puternica pentru lucrul la propria lor viata.
 
Gerber este de parere ca, pentru a construi o afacere de succes trebuie sa te gandesti la afacerea ta ca si cum aceasta ar fi prototipul pentru inca 5.000 de alte afaceri exact la fel. Autorul te ghideaza pas cu pas pentru a-ti crea Prototipul de Franciza, propunandu-ti sapte etape de parcurs:
• Scopul Principal – reprezinta viziunea necesara pentru a-ti aduce afacerea la viata si viata in afacere;
• Obiectivul strategic - declaratia cu privire la ce trebuie sa faca afacerea ta pentru tine ca sa-ti atingi Scopul Principal (standardele);
• Strategia Organizationala: structurarea afacerii conform modului in care trebuie sa functioneze; 
• Strategia de Management – Sistemul de Management, mijlocul prin care Prototipul tau de Franciza va produce rezultatele pe care le doresti si Manualul de Procedura care defineste munca pe care o fac angajatii;
• Strategia de Personal -  maniera in care le comunici angajatilor regulile care simbolizeaza ideea pe care tu, proprietarul, o ai despre lume; ceea ce intreprinzi tu pentru a-ti determina angajatii sa faca ce-ti doresti;
• Strategia de Marketing – ce trebuie sa faca afacerea ta in mintea clientului, pentru ca acesta sa te aleaga pe tine si nu pe altcineva;
• Strategia Sistemelor – „Un sistem este un set de lucruri, actiuni, idei si informatii care interactioneaza unele cu altele astfel incat sa modifice alte sisteme.” Autorul face referire aici la trei tipuri de sisteme implicate in afacerea ta: Hard, Soft si Sisteme de Informatii. Afla ce inseamna fiecare dintre ele si cum se integreaza acestea in afacerea ta pentru a produce rezultatele dorite! 
 
Nu este deloc intamplator faptul ca Mitul Antreprenorial a lui Michael E. Gerber a fost votata cartea de business nr.1 de catre Inc. 500 CEOs. Ceea ce a contribuit la succesul fulminant al acestei carti nu este numai expertiza dovedita a autorului in domeniul micilor afaceri si intreprinderi, ci si modul foarte explicit in care a fost redactata. Exemplele folosite de autor pe parcursul cartii pentru exemplificarea fiecarui concept prezentat sunt atat de edificatoare, incat, oricine, chiar si cei care nu au avut niciodata contact cu mediul de business si limbajul sau specific, le poate intelege si, mai apoi, pune in practica. 

Astfel, la finalul audiobookului, tot ce iti ramane de facut, este: Sa faci un pas inapoi si sa iti privesti afacerea cu noii tai ochi de Antreprenor. Trebuie sa iti analizezi afacerea asa cum este astazi, sa hotarasti cum vrei sa arate in final, iar apoi sa stabilesti distanta dintre locul in care esti acum si cel in care trebuie sa fii pentru a-ti transpune visul in realitate. Aceasta distanta iti va spune exact ce trebuie facut ca sa dai viata afacerii vietii tale. Iar ceea ce vei descoperi cand iti vei privi afacerea prin Ochi de Antreprenor este ca distanta este mereu creata de absenta sistemelor, de absenta modului brevetat de a face afaceri ce diferentiaza cu succes afacerea ta de toate celelalte.
 
Programul E-Myth a fost de o eficacitate unica in ceea ce priveste concentrarea asupra a ceea ce este important in operatiunea noastra. Ne-a ajutat sa identificam acele activitati specifice care ne permit sa indeplinim cerintele clientilor si sa construim sisteme in jurul acestor activitati pentru a ne asigura ca lucrurile se vor intampla asa cum am promis. - Fred si Heidi Wittenberg, The Folk Agency Realtors
 
Foarte multi oameni iti vor spune ce sa faci – doar E-Myth iti spune si cum sa faci; sistemul este minunat. - Maru Medina-Hollman, Kukis By Maru
 
Trecand prin procesul de clarificare a propriilor obiective, de creare a unei viziuni pentru companie si de invatare a managementului financiar, am realizat o mare schimbare in privinta afacerii mele. - Greg Rittler, Kanon Group
 
Aplicand modelul E-Myth vei ajunge sa descoperi unde te afli, unde vrei sa ajungi si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a ajunge acolo. Nu e un proces rapid, E-Myth este o calatorie. - John Cassidy, TopKick Inc.
 
Pe scurt, E-Myth m-a invatat tehnici valoroase de business si m-a ajutat sa-mi controlez limitele. - Gayle Gerling-Pettinga, Gerling Law
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De acelasi autor

De pe acelasi raft

Rating general al produsului

5 stele
14
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

vasilesut 17/02/2021 15:00
Când te afli prea aproape de un munte, nu-i vezi înălțimea. Ralph Waldo Emerson
Să dărui totul, să sacrifici totul fără speranță de răsplata; asta înseamnă iubire. Albert Camus
Fericirea este un lucru minunat: cu cât o dai mai mult, cu atât mai mult îți rămâne. Blaise Pascal
 • Like review icon 0
 • Add comments
ioanmeregiu 17/02/2021 15:00
Toți oamenii mari au fost mai întâi copii, dar puțini dintre ei își mai aduc aminte. – Antonie De Saint-Exupery
Nu vei fi niciodată fericit dacă vei continua să cauţi ce este fericirea. Nu vei trăi niciodată dacă vei căuta sensul vieţii. — Albert Camus
 • Like review icon 0
 • Add comments
gicarima 17/02/2021 15:00
Prima condiţie pentru a fi fericit este să n-ai timp să te gândeşti la nefericire. — George Bernard Shaw
Prima rețetă pentru fericire este: evită să meditezi prea mult asupra trecutului. — André Maurois
 • Like review icon 0
 • Add comments
marianacreanga 17/02/2021 15:00
S-ar putea ca acțiunea să nu-ţi ofere fericire, dar nu există fericire în lipsa acţiunii. — William James
Fericirea tace și se ascunde; numai nefricirea este militantă și zgomotoasă. – Duiliu Zamfirescu
 • Like review icon 0
 • Add comments
irinasura 17/02/2021 15:00
Doar un ***** poate fi complet fericit. — Mario Vargas Llosa
Nu să fii bogat te face fericit, ci să devii bogat. — Stendhal
Niciodată nu este prea târziu să ai o copilărie fericită. – Tony Robbins
Acela care nu știe să fie fericit nu poate nimic pentru fericirea altuia. – Andre Gide
 • Like review icon 0
 • Add comments
rimaanghel 17/02/2021 15:00
Cei mai fericiți oameni din lume sunt cei care se simt foarte bine cu ei înșiși, iar acest apare atunci când ajung să înțeleagă în mod natural că trebuie să-și asume întrutotul răspunderea pentru fiecare aspect al vieții lor. – Brian Tracy
 • Like review icon 0
 • Add comments
lucavasile 17/02/2021 15:00
Adevărata fericire ar fi să ne amintim de prezent. – Jules Renard
Unii aduc bucurie oriunde se duc; alții, ori de câte ori se duc. – Oscar Wilde
Omul cel mai bogat este cel ale cărui plăceri sunt cele mai ieftine. – Henry David Thoreau
 • Like review icon 0
 • Add comments
mariaduma 17/02/2021 15:00
Nimeni nu ar trebui să se întrebe vreodată asta: de ce sunt nefericit? Întrebarea poartă în sine virusul care distruge totul. Dacă ne întrebam acest lucru, înseamnă că vrem să aflăm, de fapt, ce ne face fericiți. Dacă ceea ce ne face fericiți este diferit de ceea ce avem acum, atunci trebuie să schimbăm ceva acum și pentru totdeauna sau putem rămâne la fel, simțindu-ne și mai nefericiți. – Paulo Coelho
 • Like review icon 0
 • Add comments
adamsonia 17/02/2021 15:00
Adu-ți aminte că fericirea nu depinde de ceea ce ești sau de ceea ce ai. Ea depinde doar de ceea ce gândești. — Dale Carnegie
În clipa când fericirea este de față le avem pe toate, iar când se îndepărtează facem totul pentru a o avea lângă noi. – Epicur
 • Like review icon 0
 • Add comments
elenacut 17/02/2021 15:00
Oamenilor le e greu să fie fericiţi pentru că văd trecutul mai frumos decât a fost, prezentul mai rău decât este şi viitorul mai dificil decât va fi. — Marcel Pagnol
Dacă merită ceva pe pământ să poarte numele de fericire este desigur acea lăuntrică mulțumire, acel tainic sentiment, căruia îi dă naștere încordarea tuturor facultăților noastre pentru a afla adevărul și a practica virtutea. – Gaspar Melchor de Jovellanos
 • Like review icon 0
 • Add comments
dinuharalambie 15/01/2021 09:00
Nu repetă nici un zvon pe care nu ai curajul să ți-l asumi. Anonim
Limba este calul tău, dacă o struneşti te va menţine în şa, dacă nu, te va trânti.
Bârfa de azi este titlul de pe prima pagină al ziarelor de mâine. Walter Winchell
Absenții sunt asasinați prin bârfă. Paul Carron
 • Like review icon 0
 • Add comments
gabrielstan 09/01/2021 14:00
Limba și gândirea sunt factorii principali ai evoluției în artă. Ion Minulescu
Un scriitor trebuie să scrie cu ochii săi și un pictor să picteze cu urechile sale. Gertrude Stein
 • Like review icon 0
 • Add comments
marcelaonica 04/10/2020 12:38
Rezistențe mari și piedici mari se opun în lumea asta numai unei voințe mari.
De la viaţă să nu aştepţi nimic, dimpotrivă, tu trebuie să-i dai totul. Numai aşa vei fi scutit de deziluzii şi te poţi bucura de tine, de lupta, de independenţa şi de puterea ta creatoare.
 • Like review icon 0
 • Add comments
cosminstefanescu 08/09/2020 08:17
Când eşti diferit, uneori nu poţi vedea milioanele de oameni care te acceptă aşa cum eşti. Observi doar persoana care nu te acceptă. Jodi Picoult
Ai încredere și acționează ca și cum ar fi imposibil să eșuezi. Charles F. Kettering
 • Like review icon 0
 • Add comments

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoare ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one