Alimentatia omului modern

De (autor): Luiza Pirvu

0
(0 review-uri)
Alimentatia omului modern - Luiza Pirvu
Rasfoieste

Alimentatia omului modern

De (autor): Luiza Pirvu

0
(0 review-uri)
Tot mai multe studii medicale certifica legatura stransa dintre alimentatia omului modern, obezitate si diferite afectiuni, dar si modul in care acesti trei parametri se influenteaza si conditioneaza reciproc. Obezitatea a devenit in ultimele decenii o pandemie si a creat, astfel, premisele unei schimbari in modul de perceptie a rolului alimentatiei zilnice in ceea ce, generic, numim SANATATE. Ne aflam in plina campanie "anti-obezitate" si "pro-stil de viata sanatos", si, de aceea, la nivel mondial, se cheltuiesc resurse uriase pentru a limita impactul pe care alimentatia dezechilibrata il are asupra individului. In literatura romaneasca de specialitate, aparitia acestui volum marcheaza un inceput, el fiind primul proiect complex care isi propune sa aduca la un numitor comun alimentatia, obezitatea si patologia. Volumul studiaza aceste trei puncte de interes din perspectiva interactiunii dintre ele: influenta alimentatiei (atat pozitiva, cat si negativa) asupra diverselor afectiuni si asupra aparitiei excesului ponderal, rolul unor patologii in instalarea obezitatii, dar, mai ales, modul in care obezitatea poate determina sau agrava o multitudine de boli. 
 
Contributori:
Luiza Pirvu (coordonator); Petrisor Eduard Adamescu; Cristian Boru; Letitia Bucur; Angelica Cobzaru; Crista Darie; Dan Dragomirescu; Silviu Cornel Hoinarescu; Raluca Ioghen; Marina Ionescu; Danut Isacoff; Lidia Draghici-Martinas; Ioan-Adrian Pantea; Mircea Penescu; Adrian Radu Radulescu; Emanuela Soare (Parcalabescu); Adrian Florin Secureanu; Luana Sahian; Nicolae Ursea; Stefanel Vlad.

Din Cuprins:
• Alimentatia si bolile metabolice
• Obezitatea copilului si a adolescentului
• Diabet, obezitate, sarcina
• Alimentatia si sistemul cardiovascular
• Beneficiile activitatii fizice regulate
• Notiuni de nutritie in gastroenterologie
• Nutritia si cancerul
• Dietoterapia in nefropatii
• Impactul alimentatiei si al obezitatii asupra aparatului locomotor
• Alimentatia si activitatea profesionala
• Tratamentul chirurgical al obezitatii morbide (patologice)
• Efectele alimentatiei asupra aparatului dento-maxilar
• Impactul alimentatiei asupra omului modern din punct de vedere alergologic
• Valente ale alimentatiei moderne - aditivii alimentari
• Emotiile si impactul lor 
• Tulburarile comportamentului alimentar - perspective psihoterapeutice
Citeste mai mult

69.00Lei

69.00Lei

Primesti 69 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Tot mai multe studii medicale certifica legatura stransa dintre alimentatia omului modern, obezitate si diferite afectiuni, dar si modul in care acesti trei parametri se influenteaza si conditioneaza reciproc. Obezitatea a devenit in ultimele decenii o pandemie si a creat, astfel, premisele unei schimbari in modul de perceptie a rolului alimentatiei zilnice in ceea ce, generic, numim SANATATE. Ne aflam in plina campanie "anti-obezitate" si "pro-stil de viata sanatos", si, de aceea, la nivel mondial, se cheltuiesc resurse uriase pentru a limita impactul pe care alimentatia dezechilibrata il are asupra individului. In literatura romaneasca de specialitate, aparitia acestui volum marcheaza un inceput, el fiind primul proiect complex care isi propune sa aduca la un numitor comun alimentatia, obezitatea si patologia. Volumul studiaza aceste trei puncte de interes din perspectiva interactiunii dintre ele: influenta alimentatiei (atat pozitiva, cat si negativa) asupra diverselor afectiuni si asupra aparitiei excesului ponderal, rolul unor patologii in instalarea obezitatii, dar, mai ales, modul in care obezitatea poate determina sau agrava o multitudine de boli. 
 
Contributori:
Luiza Pirvu (coordonator); Petrisor Eduard Adamescu; Cristian Boru; Letitia Bucur; Angelica Cobzaru; Crista Darie; Dan Dragomirescu; Silviu Cornel Hoinarescu; Raluca Ioghen; Marina Ionescu; Danut Isacoff; Lidia Draghici-Martinas; Ioan-Adrian Pantea; Mircea Penescu; Adrian Radu Radulescu; Emanuela Soare (Parcalabescu); Adrian Florin Secureanu; Luana Sahian; Nicolae Ursea; Stefanel Vlad.

Din Cuprins:
• Alimentatia si bolile metabolice
• Obezitatea copilului si a adolescentului
• Diabet, obezitate, sarcina
• Alimentatia si sistemul cardiovascular
• Beneficiile activitatii fizice regulate
• Notiuni de nutritie in gastroenterologie
• Nutritia si cancerul
• Dietoterapia in nefropatii
• Impactul alimentatiei si al obezitatii asupra aparatului locomotor
• Alimentatia si activitatea profesionala
• Tratamentul chirurgical al obezitatii morbide (patologice)
• Efectele alimentatiei asupra aparatului dento-maxilar
• Impactul alimentatiei asupra omului modern din punct de vedere alergologic
• Valente ale alimentatiei moderne - aditivii alimentari
• Emotiile si impactul lor 
• Tulburarile comportamentului alimentar - perspective psihoterapeutice
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one