Toila Daniela Mihaela2

Membru din 08/09/2016

Aprecieri

Aprecierii review

0

aprecieri

Review-uri

Review Coment

24

de comentarii

O scurta istorie a mintii - William H. Calvin

O scurta istorie a mintii - William H. Calvin

Nu recomand, e o bataie de joc această carte.
Credeam ca e vorba de traducere,dar e de editare. Păcat că nu pot posta fotografii cu pagini din carte.
35 lei dati pentru o bătaie de joc.

2021-10-22 09:00:11

0

JFK 22.11.63 - Stephen King

JFK 22.11.63 - Stephen King

J.F.K 22.11.63-Stephen King
Jacob Epping (George Amberson) vine din 2011, printr-o fisură de timp pe care răposatul său prieten Al Templeton o numea vizuină de iepure, în 1958 și trăiește până în 1963 pentru a împiedica asasinarea președintelui Kennedy.
Jake până în 1963 schimbă viitorul mai multor persoane, trece prin încercări grele, doarece trecutul e încăpățânat și viclean, nu vrea să fie schimbat.
Prietenul său Al îi spusese că orice reîntoarcere în timp este o resetare totală, dar aflase de la Omul cu bilet verde, că această resetare nu este totală că există reziduuri și că poate schimba viitorul în ceva urât. Jake se îndragostește de Sadie, care , din păcate, nu supraviețuiește. Oare reușește Jake să facă ceea ce trebuie când se va reîntoarce în trecut sau va deveni Jimla (omul rău din coșmarul unei fetițe), încercând să o salveze pe Sadie de la moarte?
”Erau foarte rele perspectivele multiple din trecut, dar cum te simți oare atunci când se adaugă și cele multiple din viitor? Oricine si-ar îneca suferința în băutură, dacă ar avea-o la îndemână.”
Veți afla doar dacă citiți cartea!
Mi-a plăcut cartea mult, e foarte bine documentată , dar mi-a plăcut și povestea de dragoste....și finalul!

2021-06-19 10:00:01

0

Dragostea e un ciine venit din iad - Charles Bukowski

Dragostea e un ciine venit din iad - Charles Bukowski

Dragoste e un ciine venit din iad - Charles Bukowski
O fi el cel mai vândut, citit și imitat poet americam.....eu îi zic pas!
Ce am înțeles din toate cele 61 de poeme? Că facea sex ca nebunu cu femei diferite și multe, dar nu pot să înțeleg cum naiba de era tot singur!? 🙄 Aaa....uitasem ca bea multă bere, și vin roșu, și alb...și whisky...și tot mai era în stare să facă și sex....
Poemele conțin cuvinte obscene, sunt vulgare și parcă nu era de ajuns, asa că a venit si dl Gorzo cu ilustrațiile lui...care îți fac greață efectiv!
Mi-au plăcut vreo 2 sau 3 poeme printre care "singur cu toată lumea"!
Iubirea despre care vorbește Bukowski este dură, umilitoare, murdară, vulgară ....nu este tandră deloc!
Cartea a costat destul de mult, are coli de calitate și coperta cartonată, parcă cei de la editura au vrut să compenseze cumva acest aspect cu ilustrațiile mai mult decât vulgare ale lui Gorzo, nu mai zic nimic de poeme!

2021-06-19 10:00:01

0

Imparatul mustelor - William Golding

Imparatul mustelor - William Golding

Experiența războiului îl marchează profund pe autor împiedicându-l să mai vadă omul ca o ființă inocentă - aceasta fiind tema romanului. Romanul a fost respins de 21 de editori înainte de a fi publicat, acesta având foarte mare succes în 1959 odată cu apariția ediției paperback.
Titlul cărții are legătură cu antica lume a idolilor – Beelzebub este un zeu/demon lacom obsedat de putere , numit și Împaratul muștelor, ceea ce vom regăsi și în carte.
Un grup de copii naufragiază pe o insulă pustie în timpul războiului! Nefiind niciun adult prin preajmă aceștia trebuie să învețe să supraviețuiască. Doi baieți supraviețuitori, Ralph și Piggy, decid că trebuie să se descurce singuri și cu ajutorul unei scoici reunesc toți supraviețuitorii zborului.
Stabilesc un set de reguli – să mănânce, să se distreze și să mențină un foc aprins pentru a fi salvați - care pentru un timp funcționează. Dar dorința puterii este mai mare decât a supunerii și aceasta pune stăpânire pe universul infantil, furându-le inocența copiilor și tulburându-le liniștea.
Jack ,liderul unui cor muzical, împreună cu alți copii mai mari devin vânători și de aici încep problemele, copiii se sălbăticesc, își pierd copilăria și se pomenesc împinși cu cruzime în vâltoarea deziluziilor vieții adulte.. Finalul este tulburător : ”...Iar în mijlocul lor, Ralph, nespălat, cu părul încâlcit, murdar la nas, plângea sfârșitul nevinovâției, bezna inimii omenești și cădere în gol a adevărului, a înțeleptului său prieten Piggy.”

2021-02-20 03:00:02

0

eBook Grasa si proasta

eBook Grasa si proasta

La fel ca și volumul "Bărbații sunt niște porci" acest volum conține o serie de povestiri, fără legătură între ele, îndrăznețe, inspirate din viaţa reală cu oameni obișnuiți în ipostaze senzaționale, dar de această dată autoarea vizează comportamentele îndoielnice ale femeilor (nu-i exclude nici pe bărbați) care aleargă după feti frumoși ori averi. Povești de dragoste sau nu,amuzante presarate cu ironii , cu final fericit sau trist...sunt foarte ușor de citit.
Povestirile sunt scrise intr-un ritm alert, m-au captivat, iar finalurile au fost greu de intuit. La o singură povestire am ghicit finalul. 🤭
Povestea lui Ghiocel, un băiețel nevinovat, neglijat și neiubit de mama și bunicii lui, m-a afectat intr-un fel și finalul m-a întristat, dar cum spunea si autoarea.. "Viața nu e doar roz. E in toate culorile. Si dragostea la fel. Nici nu-ți trece prin cap ce ar face oamenii pentru ea. Cum s-ar schimba. Cum ar minți..."
Are 5 steluțe din partea mea, m-am îndrăgostit de stilul autoarei. 😍

2021-02-13 09:00:01

0

Sapiens. Scurta istorie a omenirii - Yuval Noah Harari

Sapiens. Scurta istorie a omenirii - Yuval Noah Harari

In fiecare dintre noi exista un psihopat. Psihopatii rai sunt cei care au toate butoanele date la maxim (cruzime, sarm, concentrare, forta mentala, cutezanta, atentie si acțiune), dar cei care stiu sa mixeze butoanele sunt psihopatii de succes.
Psihopatii traiesc clipa, nu lasa emotiile sa-i stăpânească, deși simt la fel ca non-psihopatii.
Unul din psihopatii intervievați de K. Dutton spunea :"curajul este doparea sangelui cu emotie." Daca nu te gândești prea mult la ce va fi si trăiești momentul, nici nu ai nevoie de curaj.
Mi-a plăcut carte foarte mult,ii acord doar 4 steluțe pentru ca are multe greșeli de tipar.

2020-12-16 10:11:06

0

ABC-ul psihopatului de succes Vol.2 - Kevin Dutton, Andy McNab

ABC-ul psihopatului de succes Vol.2 - Kevin Dutton, Andy McNab

Dr. Kevin Dutton se ocupa cu studierea psihopatilor iar ultimul sau subiect este ANDY MCNAB. Andy este destul de diferit, e un PSIHOPAT BUN. El își poate stapani calitati precum hotararea, agresivitatea si neinfricarea ca sa scoata ce-i mai BUN din el si din viata. Impreuna, acestia au stabilit asa-numitele SAPTE CASTIGURI MORTALE, care te pot ajuta sa ai mai mult SUCCES.
Fiecare capitol pornește de la o anecdotă, o întâmplare reală, apoi se trece la explicarea unor teorii relevante pentru poveste și care te ajută să înțelegi unul sau mai multe concepte.

2020-12-11 12:52:33

0

ABC-ul psihopatului de succes - Kevin Dutton

ABC-ul psihopatului de succes - Kevin Dutton

Este o carte excepțională,complexă, care nu te va plictisi. În această carte am aflat care dintre abiltățile psihopaților sunt benefice pentru societatea de astăzi și cum le putem dobândi și folosi în favoarea noastră.Fiecare capitol prezintă în detaliu o însușire psihopatică bună care ne poate ajuta să descoperim psihopatul din noi, să înțelegem cum să dobândim mici succese care într-un final să ducă la succesul nostru ca oameni.Ne este prezentat conceptul de PSIHOPAT BUN. Carte contine si cateva teste si exerciții interesante. Mie mi-a plăcut foarte mult.

2020-12-11 12:52:33

0

Sora vitrega - Jennifer Donnelly

Sora vitrega - Jennifer Donnelly

Este o continuare altfel a basmului Cenușăreasa.
Acțiunea se petrece in secolul al XVIII-lea, cand femeilor le erau interzise multe lucruri, ele trebuiau sa fie gospodine sa nu contrazica barbatii si sa se faca plăcute.
Isabelle este sora vitrega urâtă a Ellei. Ella devenise regina Franței, după ce pantoful de sticlă se potrivise perfect pe piciorul ei. Isabelle, Octavia si Maman duc o viață foarte grea după ce Ella devine regină. Lumea le spunea mereu ca nu sunt destul de bune, ca sunt urâte si rele.
Isabelle reușește să ignore gura lumii și să-și urmeze visul.
O aventura magica in cautarea bucăților pierdute ale inimii ei.
Doar magia din inima noastră ne poate salva, asta daca avem curajul s-o ascultăm.
Mi-a plăcut foarte mult cartea.
Ii acord ❤️❤️❤️❤️❤️ (ca tot e vorba de inimi🤪)

2020-10-18 08:08:45

0

Viata e usoara, nu-ti face griji - Agnes Martin-Lugand

Viata e usoara, nu-ti face griji - Agnes Martin-Lugand

Aceasi poveste puerila si absurda din primul volum...
Stiam cum se va termina acest volum de cand l-am citit pe primul...
Diane foarte nehotarata....se cupleaza cu Oliver ca in final sa ramana cu Eduard...
Nu mi-a placut nici acest volum....foarte slab ...si din pacate foarte mediatizat.

2020-10-11 07:45:28

0

Cartea pierduta a vrajitoarelor - Deborah Harkness

Cartea pierduta a vrajitoarelor - Deborah Harkness

Diana Bishop este urmașa acelei Bishop, care a fost asta pe rug. Dintr-o mama puternică și un tată cu multe puteri rezultă ea. Refuză magia după ce părinții ei au fost uciși într-un stil barbar, dar puterea dă semne că vrea să iasă la lumină. Apariția unui manuscris pe care îl vor vrăjitorii, vampirii și demonii îi activează parțial puterea.
Matthew este un vampir ce o urmărește pe Diana și nu doar din cauza manuscrisului. O lege veche, pusă în practică de un Consiliu, împiedică legăturile dintre cele 3 categorii de făpturi. Sentimentele celor doi sunt trecute pe sub lupă, au parte de întâmplări neplăcute și periculoase.
Cartea pierdută a vrăjitoarelor este un volum copleşitor, detaliat şi bogat în descrieri, un volum în care autoarea împleteşte cu iscusinţă mituri despre fiinţe supranaturale, întâmplări reale şi descoperiri stiitifice, pe care le adaptează astfel încât să ofere romanului un aer de realism şi autenticitate, sporit de citate din operele unora dintre cei mai apreciaţi oameni de stiinta, filozofi şi scriitori.

2020-10-11 07:45:28

0

Alegerea celor trei. Seria Turnul Intunecat. Vol.2 - Stephen King

Alegerea celor trei. Seria Turnul Intunecat. Vol.2 - Stephen King

Mi-a placut mai mult decat primul volum.
Aventura lui Roland continua in lumea magica cu alegerea celor trei...
Ajuns pe o plajă, Roland este atacat de câteva creaturi ciudate care izbutesc să-l rănească grav. Infectat și slăbit, pistolarul colindă plaja și găsește, treptat, trei uși care stau înfipte în nisip. Fiecare dintre ele se deschide spre New York-ul din lumea noastră, în diferite perioade de timp.

2020-10-11 07:30:28

0

Ghici ce-i in cutie - M.J. Arlidge

Ghici ce-i in cutie - M.J. Arlidge

Nu știi niciodată noaptea ce fel de oameni mișuna pe străzi in căutare de niște servicii nocturne , pentru a fi satisfăcut cât de departe ai merge? Ti ai da inima pentru plăceri ?
A doua dimineața se face o livrare la adresa ta din buletin , o cutie. Ghici ce i in cutie!?
In suburbiile Londrei nelegiuirile sunt la ele acasă, Helen Grace devastată după ce și a omorât o parte din inima ei in primul volum, este supusa unui nou caz spectaculos . Va fi iar eroina care a salvat Londra de teroare și in trecut? Și-ar da inima pentru slujba sa?
Bărbați cu familie, cu soție și copii, dar care totuși recurg la prostituate. Cine este criminala și de ce a început sa omoară, aflam aproape de sfârșitul cărții. Helen mai trebuie sa facă fata și unei serii de șantajari din partea ziaristei Emilia. Charlie, agenta din prima carte, supraviețuitoarea rapita de sora lui Helen, este presata de soțul ei sa își dea demisia, dar are grija de Helen pana în ultima clipa. Iar Tony, agentul venit în locul lui Marcus, a cam dat-o în bara cu una din prostituate. Aflam în acest volum și ca sora lui Helen a avut un copil, pe care aceasta îl găsește. Din păcate Robert ajunge victima războiului dintre Emilia și Helen.
Mi-a plăcut ca pe masura ce citeam, ma simteam ca într-un film. Când ajunge la punctul culminant se pune o întrebare tipica “oare ce va urma?” Și începe un nou capitol. Era așa palpitanta lectura!

2020-10-11 02:30:19

0

Arta manipularii - Kevin Dutton

Arta manipularii - Kevin Dutton

Cartea vorbește despre cum se manifestă persuadarea la animale, copii și adulți . Toți ne-am născut sub steaua influentei de geniu, dar strălucirea ei se stinge pe măsură ce îmbătrânim.
Cum prin tehnici simple de influență putem exploata impulsivitatea creierului în folosul nostru.
Creierul dispune de niște reguli de funcționare destul de simple, iar dacă știm să profităm de ele, este foarte ușor să obținem recompense majore, când vine vorba de convingere.
K. Dutton colectează studii și experimente prin care ne demonstrează că există "maeștrii ai persuadării".
În carte Dutton vorbește despre psihopați și că aceștia nu sunt niște monștrii cum ii percep majoritatea dintre noi,ei sunt doctori ("fac operații pe creier" ), oameni care conduc corporații, sportivi etc
Cartea are și niște teste interesante...
Câteva citate care mi-au plăcut :
"Când ești rece ca gheața și plin de încredere, vei obține întotdeauna rezultate spectaculoase."
"Fie de crezi că poți, sau că nu poți, vei avea dreptate."
"Nu ai voie să lași frica să te domine, dacă ceva nu merge cum trebuie. Nu e loc de panică în toiul luptei."
"Oricine poate să fie rolul. Poți să-l joci?"
"... creierul ține mai degrabă cont de inimă."

2020-10-11 02:15:19

0

Oamenii fericiti citesc si beau cafea - Agnes Martin-Lugand

Oamenii fericiti citesc si beau cafea - Agnes Martin-Lugand

Inceputul a fost promitator dar nu m-a cucerit. Este putin puerila, adolescentina chiar. Cumva, și povestea era prea tristă dar și absurdă, nu mi s-a părut că titlul are vreo treabă cu povestea, și nici că "iubirea" lor (Diane si Edward) ar fi fost ceva sănătos sau real. Cumva, doi oameni greu încercați uniți doar din acest motiv.
Oricum, naratiunea este usor de urmarit, sti bine ce urmeaza sa se intample, nu are un gram de suspans si este foarte liniară.
De citit, doar dacă nu ai altceva mai bun.

2020-06-15 11:17:35

0

Necuratul din Colga - George Arion

Necuratul din Colga - George Arion

Mi-a plăcut foarte mult această carte. Robert Gal, agent special, este trimis într-un orășel de provincie să elucideze o serie de crime....Modul în care Robert povestește întâmplările prin care trece este unul amuzant.... Cartea conține crime, suspans, polițiști corupți, oamenii sunt manimatați de politicieni... Recomand!

2020-06-01 08:46:45

0

Ghici cine moare primul - M.J. Arlidge

Ghici cine moare primul - M.J. Arlidge

Într-adevăr această carte te ține în suspans .... O ucigașă în serie care răpește câte două persoane și le dă o alegere grea de făcut: Cine moare? Cine trăiește? Sunt izolate in diferite locații părăsite și nepopulate , lasându-le un pistol cu un glonț și un telefon, cu bateria pe sfârșite și codat, pe care se găsea următorul mesaj: „Cand unul dintre voi il va ucide pe celalalt, supravietuitorul va fi liber". Crime și groază. Oare va reuși inspectoarea Helen Grace să oprească această ucigașă? V-a reuși să salveze ostaticii ? Greu de intuit cine este ucigașa, autoarea îi pune cititorului imaginația la treabă purtându-l pe piste greșite, finalul fiind unul neașteptat și spectaculos.... Mi-a plăcut foarte mult...

2020-05-30 12:46:45

0

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one