ANTONINHO

Membru din 06/05/2018

Aprecieri

Aprecierii review

2

aprecieri

Review-uri

Review Coment

7

comentarii

eBook Troica amintirilor. Sub patru regi - Gh. Jurgea-Negrilesti

eBook Troica amintirilor. Sub patru regi - Gh. Jurgea-Negrilesti

Cartea este colosala. In primul rind este scrisa cu un talent literar uluitor. Jurgea-Negrilesti nu se da scriitor dar scrie mai bine decit cohorte de asa-zisi scriitori. El, care a invatat mai intai limbile rusa si franceza si abia apoi romana, maica-sa fiind rusoaica. Bogatia de fapte inedite este cuceritoare , te intrebi adesea de unde " naiba " le scoate. Foarte interesanta perspectiva din care relateaza faptele Jurgea-Negrilesti, caci el a fost toata viata un om bogat si s-a invirtit in cercuri de oameni bogati. Asta l-a facut sa comenteze in cunostiinta de cauza si despre o mincare buna, si despre o imbracaminte eleganta, si despre o mobila pretioasa sau despre o receptie cu staif. Familiarizat cu toate localurile in voga ale epocii si adesea bun cunoscator al elitelor care le frecventau, toate relatarile sale sunt impregnate de o amprenta de autentic si inedit inconfundabila. Si , slava Domnului, are destule cu care sa ne surprinda. Am citit cartea cu sufletul la gura si efectiv mi-as fi dorit sa nu se mai termine niciodata.

2021-07-01 04:00:01

0

eBook Sfinta tinerete legionara. Activismul fascist in Romania interbelica - Roland Clark

eBook Sfinta tinerete legionara. Activismul fascist in Romania interbelica - Roland Clark

O carte scrisa absolut onest, nepartinitor si foarte bogata in informatie. In sensul ca are curajul sa descrie si activitatile benefice pentru societate ale legionarilor, pe care Institutul Elie Wiesel nu le-ar recunoaste nici picat cu ceara. Si pe deasupra cartea mai foloseste si ortografia cu " î ".

2021-03-16 12:00:04

0

eBook Lumea in Si bemol - Dia Radu

eBook Lumea in Si bemol - Dia Radu

Excelenta cartea! Si ofera si o explicatie pentru distilata muzica a Maestrului Dan Grigore: cind iei cunostinta despre cei ce i-au fost dascali, despre galeria uluitoare de personaje celebre cu care a venit in contact poti intelege cum acestia i-au influentat arta interpretativa. Concluzia care se desprinde din carte este ca nu poti fi un mare muzician fara o mare cultura, fara NESFIRSITE lecturi care sa-ti forjeze viziunea despre lume si viata, fiindca Maestrul Dan Grigore ne convinge ireversibil ca acestea se vor reflecta in cele din urma in stilul si forma interpretarii muzicale. Se zice ca marele violonist Ruggiero Ricci a fost intrebat de catre studentii sai care este cea mai dificila compozitie pentru vioara. El a raspuns: " tehnic, variatiunile lui Paganini pe tema God Save the King.Dar FILOZOFIC, Ciaconna lui Bach" . Citind aceasta carte intelegi cum ajungi la nivelul filozofic necesar pentru a produce o muzica mare.

2021-01-30 06:38:53

0

eBook Sahara. O poveste adevarata despre suprevietuire - Dean King

eBook Sahara. O poveste adevarata despre suprevietuire - Dean King

S-ar cuveni introdusa si optiunea STERGE REVIEW. Ca pe YouTube.

2020-11-22 08:00:13

0

Moartea alba: Simo Hayha - Tapio A.M. Saarelainen

Moartea alba: Simo Hayha - Tapio A.M. Saarelainen

Foarte interesanta cartea. Nu atit fiindca descrie viata celui mai mare sniper din toate timpurile ci fiindca permite si o comparatie intre armata germana si armata finlandeza. In armata germana spiritul prusac de severitate si brutalitate impinsa la extrem, cu vechi traditii de chinuire si umilire a ostasilor se institutionalizase de decenii si teroriza contingente intregi de militari sub arme. In timp ce in armata finlandeza , spiritul de camaraderie , omenie si intelegere le facea soldatilor viata incomparabil mai suportabila. Desigur, nu din aceasta carte aflam cum erau tratati ostasii in armata germana ci din cu totul alte surese , ca de pilda in fantastica serie de 14 carti ale lui Sven Hassel. Din aceasta carte aflam doar cum erau tratati soldatii in armata finlandeza. Alta GALAXIE !

2019-03-06 01:07:37

2

Guderian, generalul panzerelor - Kenneth Macksey

Guderian, generalul panzerelor - Kenneth Macksey

Plicticoasa carte. Te ingroapa in mii si mii de fapte fara semnificatii majore si iti oboseste memoria incit abia astepti s-o termini. Sau mai degraba s-o arunci la cos.

2019-03-02 08:15:52

0

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoare ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one