30 de lectii de iubire

De (autor): Karl Pillemer

0
(0 review-uri)
30 de lectii de iubire - Karl Pillemer
Rasfoieste

30 de lectii de iubire

De (autor): Karl Pillemer

0
(0 review-uri)
30 de lectii de iubire: sfaturi despre iubire, relatii si casnicie de la cei mai intelepti americani

30 de lectii de iubire: sfaturi despre iubire, relatii si casnicie de la cei mai intelepti americani
/ 30 Lessons for Loving: Advice from the Wisest Americans on Love, Relationships, and Marriage de Karl Pillemer este o lectura relaxanta, care abordeaza un subiect de interes general - relatiile de dragoste - si din care fiecare dintre noi are cu siguranta o multime de lucruri de invatat. Cartea aceasta iti va raspunde la intrebarea: Cum reusesc unele cupluri sa ramana impreuna 50 si chiar mai multi ani? si te va face totodata sa te intrebi: Oare si eu as putea face asta urmand sfaturile acestor batrani intelepti? Iar daca iti plac povestile de dragoste, ei bine, aici, vei gasi cateva zeci de povesti de dragoste din care vei avea cate ceva de invatat.
 
Karl Pillemer este sociolog specializat pe probleme de familie recunoscut la nivel international, profesor de dezvoltare umana la Universitatea Cornell, profesor de gerontologie la Colegiul Medical Weill Cornell si totodata autorul a sase carti si a peste 150 de articole stiintifice. Dupa o intalnire intamplatoare cu o femeie remarcabila in varsta de 90 de ani, Karl Pillemer si-a propus sa afle ce stiu cele mai in varsta persoane despre viata, iar noi, cei mai tineri, nu. Asa s-a nascut Proiectul "Mostenirea" in cadrul caruia a adunat sfaturi valoroase de viata de la peste 1000 de americani in varsta despre dragoste, casatorie, copii, munca, fericire, evitarea regretelor etc. Aceste sfaturi stau la baza cartii 30 de lectii de viata aparuta la Editura ACT si Politon. 
 
Ca urmare a succesului acestei carti s-a nascut si cartea de fata care are la baza tot o cercetare sociologica ampla ce a fost posibila cu ajutorul proiectului Sfaturi pentru Casnicie. In cadrul acestui proiect au fost intervievati detaliat peste 700 de americani in varsta care s-au bucurat de casnicii cu o durata medie de patruzeci si trei de ani, cea mai lunga fiind cea a unei femei in varsta de o suta de ani care a fost casatorita cu sotul ei de nouazeci si opt de ani timp de saptezeci si sase de ani. Intervievand aceste cupluri de seniori, autorul a incercat sa afle "Cum au reusit? Ce i-a ajutat sa transforme in realitate promisiunea 'pana cand moartea ne va desparti'?". Dar cartea nu vorbeste doar despre cuplurile care au avut casnicii fericite. Ea contine sfaturi si de la seniorii care au divortat sau care au ales sa traiasca toata viata in casnicii nefericite. Cu siguranta ca fiecare dintre noi va avea ceva de invatat si din povestile acestor oameni. 
 
Asadar, daca nu te-ai zbarlit inca spunandu-ti: De ce sa stau sa ascult sfaturi de la batrani despre cum sa imi traiesc viata? iata de ce sfaturile din aceasta carte pot fi interesante pentru tine:
• Perspectiva de la sfarsitul vietii este unica si valoroasa;
• Varstnicii Americii reprezinta o generatie unica si extraordinara;
• Varstnicii au trecut prin fiecare bucurie si fiecare problema care pot aparea in dragoste si in casnicie.
 
Pe tot parcursul cartii, Karl Pillemer vorbeste despre acesti batrani folosind termenul experti pentru ca ii considera a fi adevarati experti ai vietii. Sfaturile referitoare la relatiile de dragoste pe care le vei gasi in fiecare dintre cele 5 capitole sunt valabile atat pentru cei aflati in cautarea unor relatii stabile de dragoste, cat si pentru cuplurile care au de ceva timp o relatie serioasa, fie ca sunt casatorite sau nu, volumul urmand cursul unei casnicii, de la gasirea unui partener, la invatarea modului in care cei doi parteneri se pot intelege, cum pot face fata factorilor de stres din perioada varstei mijlocii si cum pot ajunge sa pastreze vie misterioasa scanteie care anima o casnicie.
 
Te invit sa te bucuri de frumusetea gandirii acestor experti si sa te inspiri pentru a avea parte in viitor de relatii de dragoste mai implinite si mai pline de satisfactii.
 
Cartea este impartita in cinci capitole dupa cum urmeaza:

Capitolul I. Cresterea sanselor: lectii pentru gasirea unui partener
Autorul va incerca pe tot parcursul acestui capitol sa raspunda cu ajutorul expertilor la intrebarea: "De unde stiu sigur daca o persoana este potrivita pentru mine?"
Ei bine, ca sa raspunzi la aceasta intrebare trebuie sa "ai incredere in inima ta" dar sa "asculti si ce-ti spune mintea", sa recunosti semnalele de avertizare esentiale care se declanseaza cand o persoana este total "nepotrivita" si sa te asiguri ca aveti aceleasi valori. Din pacate insa, chiar si facand toate acestea, tot nu vei putea fi sigur ca ai facut alegerea potrivita. In incheierea acestui capitol vei afla de la cei mai batrani si mai intelepti americani cinci "secrete cunoscute de ei" pentru a-ti alege corect persoana potrivita pentru toata viata.
 
Lectiile acestui capitol sunt:
Lectia 1: Asculta-ti inima
Nu te casatori cu cineva daca nu esti indragostit si daca intuitia iti spune ca ceva nu e in regula cu decizia ta. Aceasta, este pe scurt lectia acestui prim capitol pe care ne-o predau expertii intervievati de Karl Pillemer.
 
Lectia 2: Asculta-ti ratiunea
Daca ai ajuns la concluzia ca esti suficient de indragostit pentru a face un pas inainte spre casatorie cu persoana care te atrage, nu te grabi. Raspunde mai intai la cele trei intrebari pe care le vei gasi aici care te vor aduce din nou cu picioarele pe pamant. Daca raspunsurile sunt favorabile, mergi mai departe!
 
Lectia 3: Valorile sunt pe primul loc
"Sufletele diametral opuse" nu fac casa buna impreuna, de aceea nu ar trebui sa ignori valorile persoanei alaturi de care vei alege sa traiesti. Afla de aici care sunt valorile pe care tu si partenerul tau ar trebui sa le aveti in comun!
 
Lectia 4: Te casatoresti cu o familie
Experienta expertilor a aratat ca nu este posibil sa avem o casnicie reusita daca nu ne intelegem cu familia extinsa. Afla de aici povestile celor care stiu ce spun!
 
Lectia 5: Trei semnale de avertizare
Expertii formuleaza aici trei semnale de avertizare care te pot feri de multe suferinte conjugale cu conditia sa le recunosti si sa tii cont de ele. 
 
Lectia 6: Cinci secrete pentru a-ti alege partenerul
Descopera cinci secrete valoroase de la niste oameni trecuti prin viata, pentru ca atunci cand vei intalni persoana ideala sa stii la ce anume sa fii atent pentru a-ti creste sansele de a avea o casnicie indelungata alaturi de ea.
 
CAPITOLUL 2: Comunicarea este solutia
Nicio casnicie nu are sanse prea mari sa dureze o viata daca comunicarea intre parteneri este defectuoasa. Asadar, iata care sunt cele 6 lectii despre comunicarea in cuplu pe care ni le transmit expertii:
 
Lectia 1: Vorbiti, vorbiti, vorbiti
Chiar daca n-o sa va placa cum suna, cam asa se poate rezuma totul in aceasta privinta: "Daca nu puteti sa comunicati, nu aveti intimitate. Sunteti ca doua rate moarte". Atat de rau este. - Joshua Gibbs, 81 de ani
 
Lectia 2: Nimeni nu citeste gandurile
De aceea trebuie sa le exprimam prin cuvinte ori de cate ori ne dorim ceva, ne deranjeaza ceva sau nu intelegem ceva. In plus, ai grija ca intotdeauna sa te asiguri ca ai inteles foarte bine ceea ce a vrut cel de langa tine sa spuna. De multe ori noi oamenii avem uriasul talent de a interpreta gresit ceea ce spun cei de langa noi.
 
Lectia 3: Ai grija cum te porti
Chiar daca uneori avem impresia ca partenerul nostru poate suporta orice, nu trebuie sa uitam nicio clipa de politete, amabilitate si respect. Asculta de experti, pentru ca ei stiu asta cel mai bine!
 
Lectia 4: Toate la timpul lor
Daca cuplurile ar avea rabdarea necesara sa astepte momentul potrivit pentru a purta anumite discutii, multe dintre ele s-ar putea salva de la destramare. Afla povestile expertilor si invata sa astepti momentul potrivit! 
 
Lectia 5: Trei semne de pericol
Expertii atrag atentia aici asupra a trei caracteristici ale unui potential partener pe care nu ar trebui sa le treci cu vederea. Asadar, daca cel de langa tine are vreuna dintre aceste caracteristici, ar fi mai bine sa fugi de el!
 
Lectia 6: Cinci secrete pentru o comunicare exceptionala
Stiti momentele acelea cand va plangeti cuiva apropiat ca nu stiti ce sa mai faceti ca sa fie bine si in relatia voastra? Ei bine, sfaturile din aceasta lectie o sa va prinda numai bine in astfel de momente!
 
CAPITOLUL 3: Cum sa depasesti perioadele dificile
Dragostea este minunata dar pastrarea unei casnicii nu e chiar asa de usoara. In acest capitol expertii iti vor vorbi despre cei cinci factori de stres principali cu care se confrunta cuplurile: copiii, pastrarea unui echilibru intre munca si familie, socrii, impartirea treburilor casnice si problemele cu banii. Sfaturile lor te vor ajuta sa razbesti in momentele grele. Acestea sunt:
 
Lectia 1: Copiii: pune relatia pe primul loc
Daca relatia parintilor nu merge, nici copiii nu vor fi fericiti. Asadar, aveti grija in primul rand de relatia voastra, fara a va neglija insa copiii. Expertii va vor arata cum sa faceti asta.
 
Lectia 2: Stresul munca-familie: transforma-ti casa intr-un refugiu
Lasa munca la birou! Cam la asta se rezuma acest capitol in care multi dintre voi se vor regasi cu siguranta, pentru ca... ce sa-i faci, fara munca nu se poate. Dar multi dintre voi vor gasi si cateva metode practice care sa faca acest lucru mai usor.
 
Lectia 3: Socrii: in relatii bune, fara compromisuri
Multi dintre voi vor zambi... dar sfaturile expertilor cu privire la cum ai putea sa te intelegi mai bine cu socrii dificili chiar merita sa fie luate in seama. 
 
Lectia 4: Treburile casnice: fiecare sa faca ce stie mai bine
Asadar e clar. Fiecare dintre voi trebuie sa participe la muncile casnice, pentru ca a avea o slujba si a aduce bani in casa nu e o scuza pentru a fi un musafir la tine acasa. Si pentru mai multa pace si intelegere ar fi ideal ca fiecare dintre voi sa faca lucrurile la care se pricepe cel mi bine.
 
Lectia 5: Banii: Ocupa-te de datorii
Perspectiva expertilor despre finantele conjugale in trei pasi s-ar putea sa fie exact ceea ce iti trebuie pentru a deveni mai chibzuit cu banii tai si ai familiei tale. Arunca o privire peste ea!
 
Lectia 6: Cinci secrete pentru gestionarea stresului
Adevarul este ca la cat stres suntem nevoiti sa induram zilnic, un sfat in plus in privinta gestionarii lui nu are cum sa strice. Cu atat mai putin sfaturile expertilor, adesea surprinzatoare...
 
CAPITOLUL 4: Cum sa pastrezi scanteia vie
Chiar putem mentine aceasta scanteie vie, chiar si dupa mai multe zeci de ani? Daca vrem, da! Ia aminte la cele 6 lectii pe care ni le predau expertii in aceasta privinta si incearca sa le aplici in relatia ta!
 
Lectia 1: Gandeste la scara mica (si pozitiv)
In zilele speciale cu totii ne asteptam sa fim rasfatati, sa primim atentii si sa fim "iertati" de anumite sarcini gospodaresti. Dar gandeste-te cat de bine s-ar simti partenerul tau daca l-ai trata ca si cum ar fi ziua lui intr-o zi obisnuita in care este foarte stresat si are multe lucruri pe cap... Micile gesturi, au cele mai mari efecte!
 
Lectia 2: Deveniti prieteni
Daca partenerul tau de viata ar fi si cel mai bun prieten al tau alaturi de care te-ai putea distra, face ceva amuzant, rade, incerca lucruri noi, etc, pun pariu ca nu te-ai mai plange niciodata ca viata in cuplu devine dupa o vreme plictisitoare si monotona... Asculta-i pe experti!
 
Lectia 3: Sexualitatea - scanteia se schimba
Asadar, chiar daca atunci cand esti tanar si plin de energie te sperie pana numai si ideea sexului la batranete, ei bine, expertii ne asigura ca nu e nimic de speriat. Ba dimpotriva. Iar atat timp cat veti dezvolta o relatie profunda, afectuoasa si comunicativa pe tot parcursul vietii, poti fi sigur ca scanteia va fi cat se poate de vie si la 70 de ani...
 
Lectia 4: Nu mai purta pica
Toate cuplurile se cearta. Dar ca o relatie sa mearga toate cuplurile trebuie sa invete sa ceara iertare si sa ierte. In fiecare zi, de mai multe ori pe zi daca e necesar. 
 
Lectia 5: Cere ajutor
Chiar iti poate salva casnicia un consilier matrimonial? Expertii sunt de parere ca da si oricum te sfatuiesc sa faci tot ce este posibil pentru a salva o casnicie in loc sa ii pui capat rapid.
 
Lectia 6: Cinci secrete pentru a pastra scanteia vie
Unele dintre aceste secrete sunt total surprinzatoare, altele iti vor placea atat de mult incat vei dori numaidecat sa le pui in aplicare. Nu degeaba se spune ca cine nu are batrani sa-si cumpere...
 
CAPITOLUL 5: Cum sa gandesti ca un expert despre iubire si casnicie
Aceste ultime sase lectii pentru o casnicie solida de la experti te vor invata sase atitudini fundamentale pentru o casnicie fericita care are toate sansele sa dureze pana la danci batraneti. In unele cazuri vei spune dezamagit, ei dar asta stiu si eu, dar vei fi nevoit sa recunosti in acelasi timp ca, chiar daca stii, nu prea aplici, iar in alte cazuri vei fi surprins cu lucruri la care nu te-ai fi gandit.
 
Citeste aceasta carte ca o pledoarie pentru relatiile de dragoste solide si sanatoase si convinge-te ca:
Gandind pe termen lung, atunci cand casnicia este perceputa ca o oportunitate de a evolua pe tot parcursul vietii, problemele devin posibilitati pentru noi revelatii si pentru o relatie mai profunda.
Citeste mai mult

47.00Lei

47.00Lei

Primesti 47 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

30 de lectii de iubire: sfaturi despre iubire, relatii si casnicie de la cei mai intelepti americani

30 de lectii de iubire: sfaturi despre iubire, relatii si casnicie de la cei mai intelepti americani
/ 30 Lessons for Loving: Advice from the Wisest Americans on Love, Relationships, and Marriage de Karl Pillemer este o lectura relaxanta, care abordeaza un subiect de interes general - relatiile de dragoste - si din care fiecare dintre noi are cu siguranta o multime de lucruri de invatat. Cartea aceasta iti va raspunde la intrebarea: Cum reusesc unele cupluri sa ramana impreuna 50 si chiar mai multi ani? si te va face totodata sa te intrebi: Oare si eu as putea face asta urmand sfaturile acestor batrani intelepti? Iar daca iti plac povestile de dragoste, ei bine, aici, vei gasi cateva zeci de povesti de dragoste din care vei avea cate ceva de invatat.
 
Karl Pillemer este sociolog specializat pe probleme de familie recunoscut la nivel international, profesor de dezvoltare umana la Universitatea Cornell, profesor de gerontologie la Colegiul Medical Weill Cornell si totodata autorul a sase carti si a peste 150 de articole stiintifice. Dupa o intalnire intamplatoare cu o femeie remarcabila in varsta de 90 de ani, Karl Pillemer si-a propus sa afle ce stiu cele mai in varsta persoane despre viata, iar noi, cei mai tineri, nu. Asa s-a nascut Proiectul "Mostenirea" in cadrul caruia a adunat sfaturi valoroase de viata de la peste 1000 de americani in varsta despre dragoste, casatorie, copii, munca, fericire, evitarea regretelor etc. Aceste sfaturi stau la baza cartii 30 de lectii de viata aparuta la Editura ACT si Politon. 
 
Ca urmare a succesului acestei carti s-a nascut si cartea de fata care are la baza tot o cercetare sociologica ampla ce a fost posibila cu ajutorul proiectului Sfaturi pentru Casnicie. In cadrul acestui proiect au fost intervievati detaliat peste 700 de americani in varsta care s-au bucurat de casnicii cu o durata medie de patruzeci si trei de ani, cea mai lunga fiind cea a unei femei in varsta de o suta de ani care a fost casatorita cu sotul ei de nouazeci si opt de ani timp de saptezeci si sase de ani. Intervievand aceste cupluri de seniori, autorul a incercat sa afle "Cum au reusit? Ce i-a ajutat sa transforme in realitate promisiunea 'pana cand moartea ne va desparti'?". Dar cartea nu vorbeste doar despre cuplurile care au avut casnicii fericite. Ea contine sfaturi si de la seniorii care au divortat sau care au ales sa traiasca toata viata in casnicii nefericite. Cu siguranta ca fiecare dintre noi va avea ceva de invatat si din povestile acestor oameni. 
 
Asadar, daca nu te-ai zbarlit inca spunandu-ti: De ce sa stau sa ascult sfaturi de la batrani despre cum sa imi traiesc viata? iata de ce sfaturile din aceasta carte pot fi interesante pentru tine:
• Perspectiva de la sfarsitul vietii este unica si valoroasa;
• Varstnicii Americii reprezinta o generatie unica si extraordinara;
• Varstnicii au trecut prin fiecare bucurie si fiecare problema care pot aparea in dragoste si in casnicie.
 
Pe tot parcursul cartii, Karl Pillemer vorbeste despre acesti batrani folosind termenul experti pentru ca ii considera a fi adevarati experti ai vietii. Sfaturile referitoare la relatiile de dragoste pe care le vei gasi in fiecare dintre cele 5 capitole sunt valabile atat pentru cei aflati in cautarea unor relatii stabile de dragoste, cat si pentru cuplurile care au de ceva timp o relatie serioasa, fie ca sunt casatorite sau nu, volumul urmand cursul unei casnicii, de la gasirea unui partener, la invatarea modului in care cei doi parteneri se pot intelege, cum pot face fata factorilor de stres din perioada varstei mijlocii si cum pot ajunge sa pastreze vie misterioasa scanteie care anima o casnicie.
 
Te invit sa te bucuri de frumusetea gandirii acestor experti si sa te inspiri pentru a avea parte in viitor de relatii de dragoste mai implinite si mai pline de satisfactii.
 
Cartea este impartita in cinci capitole dupa cum urmeaza:

Capitolul I. Cresterea sanselor: lectii pentru gasirea unui partener
Autorul va incerca pe tot parcursul acestui capitol sa raspunda cu ajutorul expertilor la intrebarea: "De unde stiu sigur daca o persoana este potrivita pentru mine?"
Ei bine, ca sa raspunzi la aceasta intrebare trebuie sa "ai incredere in inima ta" dar sa "asculti si ce-ti spune mintea", sa recunosti semnalele de avertizare esentiale care se declanseaza cand o persoana este total "nepotrivita" si sa te asiguri ca aveti aceleasi valori. Din pacate insa, chiar si facand toate acestea, tot nu vei putea fi sigur ca ai facut alegerea potrivita. In incheierea acestui capitol vei afla de la cei mai batrani si mai intelepti americani cinci "secrete cunoscute de ei" pentru a-ti alege corect persoana potrivita pentru toata viata.
 
Lectiile acestui capitol sunt:
Lectia 1: Asculta-ti inima
Nu te casatori cu cineva daca nu esti indragostit si daca intuitia iti spune ca ceva nu e in regula cu decizia ta. Aceasta, este pe scurt lectia acestui prim capitol pe care ne-o predau expertii intervievati de Karl Pillemer.
 
Lectia 2: Asculta-ti ratiunea
Daca ai ajuns la concluzia ca esti suficient de indragostit pentru a face un pas inainte spre casatorie cu persoana care te atrage, nu te grabi. Raspunde mai intai la cele trei intrebari pe care le vei gasi aici care te vor aduce din nou cu picioarele pe pamant. Daca raspunsurile sunt favorabile, mergi mai departe!
 
Lectia 3: Valorile sunt pe primul loc
"Sufletele diametral opuse" nu fac casa buna impreuna, de aceea nu ar trebui sa ignori valorile persoanei alaturi de care vei alege sa traiesti. Afla de aici care sunt valorile pe care tu si partenerul tau ar trebui sa le aveti in comun!
 
Lectia 4: Te casatoresti cu o familie
Experienta expertilor a aratat ca nu este posibil sa avem o casnicie reusita daca nu ne intelegem cu familia extinsa. Afla de aici povestile celor care stiu ce spun!
 
Lectia 5: Trei semnale de avertizare
Expertii formuleaza aici trei semnale de avertizare care te pot feri de multe suferinte conjugale cu conditia sa le recunosti si sa tii cont de ele. 
 
Lectia 6: Cinci secrete pentru a-ti alege partenerul
Descopera cinci secrete valoroase de la niste oameni trecuti prin viata, pentru ca atunci cand vei intalni persoana ideala sa stii la ce anume sa fii atent pentru a-ti creste sansele de a avea o casnicie indelungata alaturi de ea.
 
CAPITOLUL 2: Comunicarea este solutia
Nicio casnicie nu are sanse prea mari sa dureze o viata daca comunicarea intre parteneri este defectuoasa. Asadar, iata care sunt cele 6 lectii despre comunicarea in cuplu pe care ni le transmit expertii:
 
Lectia 1: Vorbiti, vorbiti, vorbiti
Chiar daca n-o sa va placa cum suna, cam asa se poate rezuma totul in aceasta privinta: "Daca nu puteti sa comunicati, nu aveti intimitate. Sunteti ca doua rate moarte". Atat de rau este. - Joshua Gibbs, 81 de ani
 
Lectia 2: Nimeni nu citeste gandurile
De aceea trebuie sa le exprimam prin cuvinte ori de cate ori ne dorim ceva, ne deranjeaza ceva sau nu intelegem ceva. In plus, ai grija ca intotdeauna sa te asiguri ca ai inteles foarte bine ceea ce a vrut cel de langa tine sa spuna. De multe ori noi oamenii avem uriasul talent de a interpreta gresit ceea ce spun cei de langa noi.
 
Lectia 3: Ai grija cum te porti
Chiar daca uneori avem impresia ca partenerul nostru poate suporta orice, nu trebuie sa uitam nicio clipa de politete, amabilitate si respect. Asculta de experti, pentru ca ei stiu asta cel mai bine!
 
Lectia 4: Toate la timpul lor
Daca cuplurile ar avea rabdarea necesara sa astepte momentul potrivit pentru a purta anumite discutii, multe dintre ele s-ar putea salva de la destramare. Afla povestile expertilor si invata sa astepti momentul potrivit! 
 
Lectia 5: Trei semne de pericol
Expertii atrag atentia aici asupra a trei caracteristici ale unui potential partener pe care nu ar trebui sa le treci cu vederea. Asadar, daca cel de langa tine are vreuna dintre aceste caracteristici, ar fi mai bine sa fugi de el!
 
Lectia 6: Cinci secrete pentru o comunicare exceptionala
Stiti momentele acelea cand va plangeti cuiva apropiat ca nu stiti ce sa mai faceti ca sa fie bine si in relatia voastra? Ei bine, sfaturile din aceasta lectie o sa va prinda numai bine in astfel de momente!
 
CAPITOLUL 3: Cum sa depasesti perioadele dificile
Dragostea este minunata dar pastrarea unei casnicii nu e chiar asa de usoara. In acest capitol expertii iti vor vorbi despre cei cinci factori de stres principali cu care se confrunta cuplurile: copiii, pastrarea unui echilibru intre munca si familie, socrii, impartirea treburilor casnice si problemele cu banii. Sfaturile lor te vor ajuta sa razbesti in momentele grele. Acestea sunt:
 
Lectia 1: Copiii: pune relatia pe primul loc
Daca relatia parintilor nu merge, nici copiii nu vor fi fericiti. Asadar, aveti grija in primul rand de relatia voastra, fara a va neglija insa copiii. Expertii va vor arata cum sa faceti asta.
 
Lectia 2: Stresul munca-familie: transforma-ti casa intr-un refugiu
Lasa munca la birou! Cam la asta se rezuma acest capitol in care multi dintre voi se vor regasi cu siguranta, pentru ca... ce sa-i faci, fara munca nu se poate. Dar multi dintre voi vor gasi si cateva metode practice care sa faca acest lucru mai usor.
 
Lectia 3: Socrii: in relatii bune, fara compromisuri
Multi dintre voi vor zambi... dar sfaturile expertilor cu privire la cum ai putea sa te intelegi mai bine cu socrii dificili chiar merita sa fie luate in seama. 
 
Lectia 4: Treburile casnice: fiecare sa faca ce stie mai bine
Asadar e clar. Fiecare dintre voi trebuie sa participe la muncile casnice, pentru ca a avea o slujba si a aduce bani in casa nu e o scuza pentru a fi un musafir la tine acasa. Si pentru mai multa pace si intelegere ar fi ideal ca fiecare dintre voi sa faca lucrurile la care se pricepe cel mi bine.
 
Lectia 5: Banii: Ocupa-te de datorii
Perspectiva expertilor despre finantele conjugale in trei pasi s-ar putea sa fie exact ceea ce iti trebuie pentru a deveni mai chibzuit cu banii tai si ai familiei tale. Arunca o privire peste ea!
 
Lectia 6: Cinci secrete pentru gestionarea stresului
Adevarul este ca la cat stres suntem nevoiti sa induram zilnic, un sfat in plus in privinta gestionarii lui nu are cum sa strice. Cu atat mai putin sfaturile expertilor, adesea surprinzatoare...
 
CAPITOLUL 4: Cum sa pastrezi scanteia vie
Chiar putem mentine aceasta scanteie vie, chiar si dupa mai multe zeci de ani? Daca vrem, da! Ia aminte la cele 6 lectii pe care ni le predau expertii in aceasta privinta si incearca sa le aplici in relatia ta!
 
Lectia 1: Gandeste la scara mica (si pozitiv)
In zilele speciale cu totii ne asteptam sa fim rasfatati, sa primim atentii si sa fim "iertati" de anumite sarcini gospodaresti. Dar gandeste-te cat de bine s-ar simti partenerul tau daca l-ai trata ca si cum ar fi ziua lui intr-o zi obisnuita in care este foarte stresat si are multe lucruri pe cap... Micile gesturi, au cele mai mari efecte!
 
Lectia 2: Deveniti prieteni
Daca partenerul tau de viata ar fi si cel mai bun prieten al tau alaturi de care te-ai putea distra, face ceva amuzant, rade, incerca lucruri noi, etc, pun pariu ca nu te-ai mai plange niciodata ca viata in cuplu devine dupa o vreme plictisitoare si monotona... Asculta-i pe experti!
 
Lectia 3: Sexualitatea - scanteia se schimba
Asadar, chiar daca atunci cand esti tanar si plin de energie te sperie pana numai si ideea sexului la batranete, ei bine, expertii ne asigura ca nu e nimic de speriat. Ba dimpotriva. Iar atat timp cat veti dezvolta o relatie profunda, afectuoasa si comunicativa pe tot parcursul vietii, poti fi sigur ca scanteia va fi cat se poate de vie si la 70 de ani...
 
Lectia 4: Nu mai purta pica
Toate cuplurile se cearta. Dar ca o relatie sa mearga toate cuplurile trebuie sa invete sa ceara iertare si sa ierte. In fiecare zi, de mai multe ori pe zi daca e necesar. 
 
Lectia 5: Cere ajutor
Chiar iti poate salva casnicia un consilier matrimonial? Expertii sunt de parere ca da si oricum te sfatuiesc sa faci tot ce este posibil pentru a salva o casnicie in loc sa ii pui capat rapid.
 
Lectia 6: Cinci secrete pentru a pastra scanteia vie
Unele dintre aceste secrete sunt total surprinzatoare, altele iti vor placea atat de mult incat vei dori numaidecat sa le pui in aplicare. Nu degeaba se spune ca cine nu are batrani sa-si cumpere...
 
CAPITOLUL 5: Cum sa gandesti ca un expert despre iubire si casnicie
Aceste ultime sase lectii pentru o casnicie solida de la experti te vor invata sase atitudini fundamentale pentru o casnicie fericita care are toate sansele sa dureze pana la danci batraneti. In unele cazuri vei spune dezamagit, ei dar asta stiu si eu, dar vei fi nevoit sa recunosti in acelasi timp ca, chiar daca stii, nu prea aplici, iar in alte cazuri vei fi surprins cu lucruri la care nu te-ai fi gandit.
 
Citeste aceasta carte ca o pledoarie pentru relatiile de dragoste solide si sanatoase si convinge-te ca:
Gandind pe termen lung, atunci cand casnicia este perceputa ca o oportunitate de a evolua pe tot parcursul vietii, problemele devin posibilitati pentru noi revelatii si pentru o relatie mai profunda.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one