Enciclopedia vinului

Enciclopedia vinului - Madeline Puckette, Justin Hammack
Rasfoieste

Enciclopedia vinului

     Madeleine Puckette este somelier, designer si fondator al celebrului site winefolly.com. Prin calitatile sale de exceptional comunicator a atras milioane de fani, de la incepatori pana la adevarati experti in lumea vinului.
    Justin Hammack este cofondator al siteului winefolly.com si conduce departamentele Business Strategy si Internet Tech.
    O desavarsita introducere in arta vinului, o abordare practica si candida, cu grafica profesionista, inteligenta si vibranta, care inlatura snob-factorul si simplifica informatia complexa, astfel incat orice novice va putea alege vinul potrivit pentru cele mai rafinate companii. Regiuni viticole, harti detaliate, soiuri de vinuri, tipuri de sticle, colectii de pahare, sute de arome, mii de gusturi, preturi si sugestii de selectie, mancaruri sofisticate si un regal de degustare.
   
    Fragment:
 
    “Metoda de degustare a vinului in 4 pasi este o tehnica de apreciere profesionala care concentreaza capacitatea unui degustator de a separa si identifica toate caracteristicile esentiale ale unui vin si de a-si perfectiona memoria aromelor si gusturilor.
   
    CUM SE DEGUSTA VINUL: PRIVITI

    Culoarea vinului este un subiect complex din punct de vedere stiintific. Un degustator experimentat poate, din fericire, sa identifice indiciile unui vin prin simpla inspectare a culorii, intensitatii, opacitatii si viscozitatii lui.
    In vederea degustarii, paharul se umple cu 75 ml lichid. Incercati sa vedeti vinul in lumina naturala, pe un fundal alb, spre exemplu un servet sau o coala de hartie.
    EXAMINARE: Inclinati paharul privindu-l pe un fundal alb si analizati culoarea, intensitatea si nuanta spre buza paharului.
    ROTIRE: Rotiti vinul pentru a-i aprecia viscozitatea. Vinurile “uleioase” contin mai mult alcool si/sau zahar rezidual.
    CULOARE: Cercetam nuanta si o comparam nu neaparat cu toate vinurile, ci in special cu alte exemple din acelasi soi – in acest fel putem constata in ce fel difera vinul (din acelasi soi) obtinut in maniere diferite de productie.
    INTENSITATE: Observam vinul de la buza paharului si pana la mijloc. Vom constata mici diferente de culoare si limpezime ale vinului, pe baza mai multor factori, printre care soiul, modul de producere si varsta.
    LACRIMILE VINULUI: “Picioarele” sau “lacrimile” vinului tin de un fenomen numit Marangoni, cauzat de tensiunea superficiala a fluidului. “Lacrimile” care se scurg incet indica mai mult alcool, dar nu obligatoriu si calitate.”
Citeste mai mult

119.90Lei

119.90Lei

Primesti 119 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

Indisponibil

Descrierea produsului

     Madeleine Puckette este somelier, designer si fondator al celebrului site winefolly.com. Prin calitatile sale de exceptional comunicator a atras milioane de fani, de la incepatori pana la adevarati experti in lumea vinului.
    Justin Hammack este cofondator al siteului winefolly.com si conduce departamentele Business Strategy si Internet Tech.
    O desavarsita introducere in arta vinului, o abordare practica si candida, cu grafica profesionista, inteligenta si vibranta, care inlatura snob-factorul si simplifica informatia complexa, astfel incat orice novice va putea alege vinul potrivit pentru cele mai rafinate companii. Regiuni viticole, harti detaliate, soiuri de vinuri, tipuri de sticle, colectii de pahare, sute de arome, mii de gusturi, preturi si sugestii de selectie, mancaruri sofisticate si un regal de degustare.
   
    Fragment:
 
    “Metoda de degustare a vinului in 4 pasi este o tehnica de apreciere profesionala care concentreaza capacitatea unui degustator de a separa si identifica toate caracteristicile esentiale ale unui vin si de a-si perfectiona memoria aromelor si gusturilor.
   
    CUM SE DEGUSTA VINUL: PRIVITI

    Culoarea vinului este un subiect complex din punct de vedere stiintific. Un degustator experimentat poate, din fericire, sa identifice indiciile unui vin prin simpla inspectare a culorii, intensitatii, opacitatii si viscozitatii lui.
    In vederea degustarii, paharul se umple cu 75 ml lichid. Incercati sa vedeti vinul in lumina naturala, pe un fundal alb, spre exemplu un servet sau o coala de hartie.
    EXAMINARE: Inclinati paharul privindu-l pe un fundal alb si analizati culoarea, intensitatea si nuanta spre buza paharului.
    ROTIRE: Rotiti vinul pentru a-i aprecia viscozitatea. Vinurile “uleioase” contin mai mult alcool si/sau zahar rezidual.
    CULOARE: Cercetam nuanta si o comparam nu neaparat cu toate vinurile, ci in special cu alte exemple din acelasi soi – in acest fel putem constata in ce fel difera vinul (din acelasi soi) obtinut in maniere diferite de productie.
    INTENSITATE: Observam vinul de la buza paharului si pana la mijloc. Vom constata mici diferente de culoare si limpezime ale vinului, pe baza mai multor factori, printre care soiul, modul de producere si varsta.
    LACRIMILE VINULUI: “Picioarele” sau “lacrimile” vinului tin de un fenomen numit Marangoni, cauzat de tensiunea superficiala a fluidului. “Lacrimile” care se scurg incet indica mai mult alcool, dar nu obligatoriu si calitate.”
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
1
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

MarianaLupan2008 09/11/2020 14:11
Consider ca nu-și merita în totalitate acest preț cam piperat. Am mai văzut cărți de genul aceste cu informații cam la fel, dar de o întindere mai mare și la un preț mai micuț puțin.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Moraru 25/05/2020 16:16
green icon awesome check Achizitie verificata
super interesanta cartea.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

2 din 2 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one