Banchet frantuzit la Jaristea Locanta

De (autor): Aurora Nicolau

0
(0 review-uri)
Banchet frantuzit la Jaristea Locanta - Aurora Nicolau
Rasfoieste

Banchet frantuzit la Jaristea Locanta

De (autor): Aurora Nicolau

0
(0 review-uri)
Banchet frantuzit la Jaristea Locanta. Povestirile gastronomice ale Kerei Calita

Arta culinara chiar este o arta! O arta a gustului si, in egala masura, a bunului gust, care provoaca simturile si starneste imaginatia. Exista o tara a carei cultura gastronomica a fost dusa cel mai aproape de perfectiune. Nu mai este un secret pentru nimeni ca bucataria din Franta este cea mai rafinata din lume. De altfel, aici s-a inventat si dus la maxima savoare conceptul de haute cuisine. Kera Calita de la Locanta Jaristea - numele de scena sub care este cunoscuta Aurora Nicolau - spune povestile marilor retete frantuzesti, ale marilor bucatari (chefs) si ale marilor personalitati din istoria Hexagonului care au avut un adevarat cult pentru retetele desavarsite care au scris si continua sa scrie istorie, nu doar la ele acasa ci si in Bucurestii Vechi.

Aurora Nicolau,cunoscuta de toti cei dedati la placerie cabaretului culinar si artistic drept Kera Calita ot Jaristea Locanta, proveneind dintr-o veche familie - Leventis - a Baraganului lul Odobescu si a Metopolisului lui Stefan Banulescu, dar a crescut s-a Instruit in Bucurestii carturaresti, dupa care s-a aclult spre a face negustorie cu emoti de tot felul pe Podul Calitel, la doi pasi de gradina logofatulul Dudescu - In al carei mirador lenachita Vacarescu ii soptea duIci catrene unei soate de domnitor fanarlot - si la jumatatea drumului dintre zidurile Metropolei si manastirea lul Antim Ivireanu, unde a flintat cea mai veche biblioteca a urbei dambovitene. Ea insasi a slujit o vreme intr-un asernenea paradis Iivresc, pentru ca mai apoi - cand faima Locantei a cucerlt sufletele celor impatimiti de lumea de odinioara - sa devina un important exeget al gastronomiei traditionale in carti precum Bucataria Balkaniei (2015, in colaborare cu eruditul Horia Pana) si Placerile pacatoase ale gastronomiei (2019) si, totodata, un hronicar de seama al timpurilor funambulesti de altadata - Tainica Inima a Bucurestilor (2017). 
 
Faptul ca bucataria din Franta este cea mai rafinata din lume e deja un loc comun. La urma urmei, francezii sunt cei care au inventat si au dus la maxima savoare conceptul de haute cuisine. Aurora Nicolau a cules povestile marilor retete frantuzesti, ale marilor bucatari (chefs) si ale marilor gurmanzi din istoria Hexagonului si le-a adunat intr-o carte bogat "impanata“ vizual cu antichitati din propria colectie si "asezonata“ cu reproduceri ale unor meniuri frantuzesti veritabile, atat din La Belle Epoque, cat si din perioada interbelica. - Dan Silviu Boerescu
Citește mai mult

69.90Lei

69.90Lei

Primești 69 puncte

Important icon msg

Primești puncte de fidelitate după fiecare comandă! 100 puncte de fidelitate reprezintă 1 leu. Folosește-le la viitoarele achiziții!

In stoc

Livrare

Estimare livrare marti, 18 noiembrie - vineri, 21 noiembrie

Important icon msg

Acest termen de livrare este estimativ. În cazul perioadelor aglomerate pot apărea întârzieri.

Livrarea produselor din stoc se realizează în decursul a 24-48 de ore (zile lucrătoare) de la plasarea comenzii.

Livrarea cărților în engleză aflate în stocul furnizorilor noștri se realizează în intervalul de 2-4 săptămâni, afișat în pagina de produs. Toate comenzile care conțin un titlu din această categorie vor fi livrate la termenul cel mai îndelungat. În cazul în care dorești împărțirea comenzii, te rugăm să ne contactezi pentru a-ți comunica toate condițiile. Poți găsi aceste informații și în secțiunea Termeni și Condiții.

Plasează rapid comanda

Important icon msg

Poți comanda acest produs introducând numărul tău de telefon. În cel mai scurt timp vei fi apelat de un operator Libris pentru preluarea datelor necesare.

Completează mai jos numărul tău de telefon

Descrierea produsului

Banchet frantuzit la Jaristea Locanta. Povestirile gastronomice ale Kerei Calita

Arta culinara chiar este o arta! O arta a gustului si, in egala masura, a bunului gust, care provoaca simturile si starneste imaginatia. Exista o tara a carei cultura gastronomica a fost dusa cel mai aproape de perfectiune. Nu mai este un secret pentru nimeni ca bucataria din Franta este cea mai rafinata din lume. De altfel, aici s-a inventat si dus la maxima savoare conceptul de haute cuisine. Kera Calita de la Locanta Jaristea - numele de scena sub care este cunoscuta Aurora Nicolau - spune povestile marilor retete frantuzesti, ale marilor bucatari (chefs) si ale marilor personalitati din istoria Hexagonului care au avut un adevarat cult pentru retetele desavarsite care au scris si continua sa scrie istorie, nu doar la ele acasa ci si in Bucurestii Vechi.

Aurora Nicolau,cunoscuta de toti cei dedati la placerie cabaretului culinar si artistic drept Kera Calita ot Jaristea Locanta, proveneind dintr-o veche familie - Leventis - a Baraganului lul Odobescu si a Metopolisului lui Stefan Banulescu, dar a crescut s-a Instruit in Bucurestii carturaresti, dupa care s-a aclult spre a face negustorie cu emoti de tot felul pe Podul Calitel, la doi pasi de gradina logofatulul Dudescu - In al carei mirador lenachita Vacarescu ii soptea duIci catrene unei soate de domnitor fanarlot - si la jumatatea drumului dintre zidurile Metropolei si manastirea lul Antim Ivireanu, unde a flintat cea mai veche biblioteca a urbei dambovitene. Ea insasi a slujit o vreme intr-un asernenea paradis Iivresc, pentru ca mai apoi - cand faima Locantei a cucerlt sufletele celor impatimiti de lumea de odinioara - sa devina un important exeget al gastronomiei traditionale in carti precum Bucataria Balkaniei (2015, in colaborare cu eruditul Horia Pana) si Placerile pacatoase ale gastronomiei (2019) si, totodata, un hronicar de seama al timpurilor funambulesti de altadata - Tainica Inima a Bucurestilor (2017). 
 
Faptul ca bucataria din Franta este cea mai rafinata din lume e deja un loc comun. La urma urmei, francezii sunt cei care au inventat si au dus la maxima savoare conceptul de haute cuisine. Aurora Nicolau a cules povestile marilor retete frantuzesti, ale marilor bucatari (chefs) si ale marilor gurmanzi din istoria Hexagonului si le-a adunat intr-o carte bogat "impanata“ vizual cu antichitati din propria colectie si "asezonata“ cu reproduceri ale unor meniuri frantuzesti veritabile, atat din La Belle Epoque, cat si din perioada interbelica. - Dan Silviu Boerescu
Citește mai mult

Detaliile produsului

De același autor

Părerea ta e inspirație pentru comunitatea Libris!

Istoricul tău de navigare

Noi suntem despre cărți, și la fel este și

Newsletter-ul nostru.

Abonează-te la veștile literare și primești un cupon de -10% pentru viitoarea ta comandă!

*Reducerea aplicată prin cupon nu se cumulează, ci se aplică reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one
Accessibility Logo