Mulcirea culturilor de legume

Mulcirea culturilor de legume - Blaise Leclerc, Jean-Jacques Raynal
Rasfoieste

Mulcirea culturilor de legume

Mulcirea culturilor de legume. Mai putin udat, mai putine buruieni, legume de calitate

Mulcirea este unul dintre pilonii gradinaritului bio. Ea permite:
• Conservarea umiditatil solului si, astfel, economisirea apei in gradina
• Protejarea plantelor in fata bolilor si daunatorilor
• Atenuarea efectelor soarelui si ploilor violente care agreseaza suprafata solului
• Evitarea concurentei buruienilor
• Hranirea vietuitoarelor solului, mai ales a ramelor, acesti pretiosi auxiliari ai solului

Exista numeroase tipuri de mulci: iarba uscata sau cruda, paie, lemn tocat, scoarta de copac etc. Toate acestea vor fi alese si utilizate in functie de nevoile fiecaruia.

Cand sa-I aplicam, la ce grosime, cat timp rezista, cum udam, cand il indepartam? Tehnica mulcirii se adapteaza fiecarei culturi: nu se mulcesc la fel trandafini, tomatele, salatele, morcovii. Dar, o solutie exista pentru fiecare dintre acestea!

Text de Blaise Leclerc
Fotografii de Jean-Jacques Raynal
Citeste mai mult

16.50Lei

16.50Lei

Primesti 16 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Plaseaza rapid comanda

Important icon msg

Completeaza mai jos numarul tau de telefon

Poti comanda acest produs introducand numarul tau de telefon. Vei fi apelat de un operator Libris.ro in cele mai scurt timp pentru prealuarea datelor necesare.

Descrierea produsului

Mulcirea culturilor de legume. Mai putin udat, mai putine buruieni, legume de calitate

Mulcirea este unul dintre pilonii gradinaritului bio. Ea permite:
• Conservarea umiditatil solului si, astfel, economisirea apei in gradina
• Protejarea plantelor in fata bolilor si daunatorilor
• Atenuarea efectelor soarelui si ploilor violente care agreseaza suprafata solului
• Evitarea concurentei buruienilor
• Hranirea vietuitoarelor solului, mai ales a ramelor, acesti pretiosi auxiliari ai solului

Exista numeroase tipuri de mulci: iarba uscata sau cruda, paie, lemn tocat, scoarta de copac etc. Toate acestea vor fi alese si utilizate in functie de nevoile fiecaruia.

Cand sa-I aplicam, la ce grosime, cat timp rezista, cum udam, cand il indepartam? Tehnica mulcirii se adapteaza fiecarei culturi: nu se mulcesc la fel trandafini, tomatele, salatele, morcovii. Dar, o solutie exista pentru fiecare dintre acestea!

Text de Blaise Leclerc
Fotografii de Jean-Jacques Raynal
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Bugean 02/09/2023 21:03
green icon awesome check Achizitie verificata
O cărticică menită să aducă la cunoștința agricultorului amator și nu numai, beneficiile mulcirii. Încă de la început este redată motivația mulcirii: limitarea buruienilor, protecția împotriva bolilor, a dăunătorilor, hrănirea ființelor ce trăiesc în sol, protecția suprafeței solului și nu în ultimul rând, economisirea apei.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Maria Horti 10/01/2023 11:00
green icon awesome check Achizitie verificata
O recomand tuturor celor care sunt în domeniul horticulturii
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

2 din 2 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one