• Carti

Dinu Lipatti

Dinu Lipatti a fost un pianist, compozitor si pedagog roman. A fost ales membru post-mortem al Academiei Romane in 1997 si este considerat a fi cel mai important pianist roman. Din pacate el a trauit doar 33 de ani (1917-1950). Dinu Lipatti a crescut intr-o familie cu traditie muzicala: tatal sau, Theodor, diplomat de cariera, era un talentat violonist amator care studiase cu Pablo de Sarasate, iar mama, Anna Lipatti, o excelenta pianista. Nas la botez i-a fost George Enescu. In 1922 au fost notate toate compozitiile pe care Dinu le canta la pian, fara gres, pe camnd avea doar 5 ani. Aceste notite se afla la Cabinetul de muzica al Bibliotecii Academiei Romane. Intre timp este admis la Conservatorul din Bucuresti, pentru ca in 1934 sa participe la concursul international de pian din Viena, unde obtine locul al doilea. In 1936 isi incepe cariera de pianist concertist cu o serie de concerte in Germania si Italia, reputatia sa continuand sa creasca cu fiecare aparitie in public. In anul 1943 devine profesor de pian la Geneva. In timp ce se pregatea pentru un turneu de concerte in America se descopera ca sufera de leucemie. La 2 decembrie 1950 Dinu Lipatti se stinge din viata la Geneva in varsta de numai 33 de ani, cu partitura Quartetului in Fa minor de Ludwig van Beethoven in mana.
Citeste mai mult

Carti

1 - 1 din 40,000 de titluri

Magazin online de carti cu transport gratuit : www.Libris.ro

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Noi suntem despre carti, si la fel este si Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te pentru a afla rapid care sunt promotiile zilei, noutatile si recomandarile noastre.

Ma abonez image one
Ma abonez image one
https://www.libris.ro/w1/adm-alex/stoc/cron_calculeaza_stoc?dingdong=whoistheredingdoing https://libris.xbi.ro/adm-alex/stoc/cron_calculeaza_stoc?dingdong=whoistheredingdoing