uvpmobilecartipasti18apr24
  • Carti

Daniel Defoe

Daniel Defoe (1660-1731) a fost un jurnalist si scriitor englez. A devenit celebru odata cu romanul Robinson Crusoe (1719), o poveste despre un om naufragiat, ramas singur pe o insula. Alaturi de Samuel Richardson, Defoe este considerat fondatorul romanului englez. Defoe a inceput sa scrie literatura dupa ce a exercitat si alte profesiuni, mai intai ca om de afaceri si apoi ca ziarist. Din cauza nonconformismului religios, Defoe nu a avut acces la o educatie universitara, astfel, el a studiat la o scoala a disidentilor de la periferia Londrei. In 1684 s-a casatorit cu Mary Tuffley, fiica unui vanzator de vinuri, cu care a avut 2 baieti si 5 fete. Defoe a scris fara intrerupere articole de ziar pentru 26 de perioadice diferite, referindu-se la probleme curente si afaceri externe, controverse religioase, dar si conflicte politice. La varsta de 59 de ani, in timp ce continua sa scrie articole de ziar, precum si pamflete pe probleme curente, Defoe a abordat un alt gen literar. A inceput cu Robinson Crusoe, apoi a elaborat o serie de biografii fictive, memorii si autobiografii.
Citeste mai mult
Pornind de la premiza, 'Mari autori la preturi bune', editura Cartex isi propune sa promoveze pe piata editoriala carti cu un continut informational bogat si atent selectat, semnate de autori care imbratiseaza un stil literar ce raspunde nevoilor de studiu imediate, necesare in procesul de invatare, educare si dezvoltare a noii generatii. Veti gasi aici scrierile de mare valoare ale unor scriitori precum: Mircea Eliade, Marin Preda, B.P. Hasdeu, Costache Negruzzi, Liviu Rebreanu, Lev Tolstoi, Victor Hugo, Charles Dickens si multi altii. Clasicii literaturii universale sunt astfel bine reprezentati la aceasta editura, care considera ca accesul oamenilor la lectura este baza dezvoltarii unei societatii de succes, bine angrenate in realitatea socio-culturala din care facem parte. Interesul editurii Cartex porneste de la cei mai mici cititori (grupa prescolara), care au parte de povesti si materiale ce ii familiarizeaza cu notiunile educationale de baza, prin imagini graitoare, viu colorate si atragatoare, cu personaje prietenoase si amuzante. Oferta continua cu manuale si dictionare, culegeri auxiliare, propuneri de lecturi din bibliografia scolara si sugestii pentru organizarea diverselor activitati instructive. Cartex este bine reprezentata si in domeniul stiintelor umaniste, unde publica titluri din filozofia romaneasca si straina, din politica, litere si filologie, istorie si psihanaliza.
Citeste mai mult

Carti

1 - 1 din 1 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one