Bulletproof. Carte de bucate

Bulletproof. Carte de bucate - Dave Asprey
Rasfoieste

Bulletproof. Carte de bucate

Bulletproof. Cartea de bucate / Bulletproof: The Cookbook de Dave Asprey furnizeaza tuturor celor interesati de felul cum arata, dar si de felul cum se simt, 125 de retete delicioase si totodata dietetice, pentru a scadea in greutate cate jumatate de kilogram pe zi, pentru a avea mai multa energie si a-ti creste masa musculara, dar si pentru a scapa de poftele alimentare. Cartea reprezinta totodata si un valoros ghid de nutritie, autorul oferind sfaturi utile referitoare la tipurile de alimente pe care ar trebui sa le consumi pentru a te simti mai sanatos si mai energic, dar si o serie de ponturi si tehnici de preparare a alimentelor. Daca Bulletproof iti suna cunoscut inseamna ca esti deja familiarizat cu dieta cu acelasi nume. Dieta Bulletproof garanteaza pierderea a jumatate de kilogram pe zi si se bazeaza pe biohacking descris ca fiind o modalitate de a interveni experimental asupra propriului organism pentru a prelua controlul asupra proceselor fiziologice, asemenea hackerilor, un fel de abordare a biologiei pe cont propriu, de regula prin exploatarea materialului genetic si a functiilor organismului.
 
A manca in stil Bulletproof inseamna sa gasesti alimentele potrivite si sa le prepari intr-un mod care sa te faca sa debordezi de energie. Eu recomand un amestec de multe grasimi, proteine cu moderatie si tone de legume, folosind ingrediente care nu vor provoca pofte alimentare. - Dave Asprey)
 
Preparand si consumand alimente dupa retetele din Cartea de bucate Bulletproof, autorul garanteaza ca:
• Vei scadea in greutate fara foame sau pofte;
• Vei constata o imbunatatire a performantei creierului tau;
• Iti vei creste nivelul de energie;
• Iti vei creste masa musculara;
• Iti vei accelera metabolismul;
• Vei fi mai sanatos si mai viguros.
 
Dave Asprey este autorul volumului Dieta Bulletproof, creatorul cafelei Bulletproof, preparate cu unt si proprietarul extrem de popularului restaurant Bulletproof Coffee Shop din Los Angeles. El este totodata „Parintele Biohacking-ului”, gazda premiata a show-ului radio de succes Bulletproof Radio Show, cu peste 16 milioane de download-uri pe iTunes si fondatorul conceptului Bulletproof 360. 
 
Intregul univers Bulletproof este rezultatul propriei experiente de viata a lui Dave Asprey, care, la 25 de ani era un antreprenor multimilionar din Silicon Valley, cantarind in jur de 136 de kilograme. Luand decizia ca merita ceva mai mult, si-a petrecut urmatoarele doua decenii si jumatate din viata strabatand lumea din Tibet pana in Anzi, in cautarea unor modalitati de a se bucura si de a beneficia de intregul sau potential uman. Devenind in cele din urma o fiinta umana ultra-performanta, a realizat ca experienta si cunostintele pe care le-a acumulat erau prea valoroase pentru a nu le impartasi cu restul lumii. In Bulletproof. Cartea de bucate, actorul  Brandon Routh (Superman revine, Arcasul) recomanda stilul de viata Bulletproof, ca urmare a schimbarilor pozitive pe care le-a constatat asupra lui insusi atat la nivel fizic cat si psihic dupa adoptarea acestei diete. Observand aceste modificari, Routh a decis ca si alimentatia fiului sau (pe atunci in varsta de doi ani) sa fie alcatuita tot pe baza principiilor de baza Bulletproof. 
 
Brandon este un exemplu grozav al stilului de viata Bulletproof, caci el a simtit intr-adevar intreaga schimbare la 360 de grade, in fiecare aspect al vietii sale, de la pierderea in greutate la imbunatatirea functiei cerebrale, la un somn mai bun si interactiuni sociale mai insemnate.

Routh a observat ca dupa adoptarea dietei Bulletproof:
• A comunicat mai bine cu oamenii;
• Si-a imbunatatit calitatea somnului;
• Nu a mai avut pofta de dulciuri;
• Nu a mai fost irascibil din cauza foamei;
• Nu a mai simtit senzatia de foame intre mese;
• A devenit mai extravertit;
• S-a simtit plin de energie toata ziua;
• A pierdut mai bine de 9 kg in primele 4 – 5 luni;
• A reusit sa ridice greutati mai mari la sala;
• A scapat de „ceata mentala” si a inceput sa isi memoreze cu mai multa usurinta replicile.
• A inceput sa se concentreze mai bine;
• A renuntat la bere, pe care o considera acum cea mai proasta alegere in materie de bauturi.

Cartea este structurata in 10 capitole din care vei afla: principiile Dietei Bulletproof, alimentele de tip Bulletproof, o serie de ponturi utile pentru a prepara mancarea in stil Bulletproof, vei face cunostinta cu „asasinii” din bucatarie si vei invata sa reduci toxicitatea pe care o ingerezi, vei descoperi retete de feluri principale, garnituri si salate, supe si fierturi, smoothie-uri si latte-uri, deserturi, saruri, unturi si condimente. La sfarsitul cartii vei gasi o lista cu alimente si preparate pe care le poti manca in zilele de post proteic, respectiv in zilele de post intermitent Bulletproof.
 
PRINCIPIILE BULLETPROOF
Sa devii Bulletproof inseamna, in cei mai simpli termeni, sa te transformi in cea mai puternica fiinta care poti fi, in ceea ce priveste performanta fizica, capacitatea cerebrala si energia de zi cu zi.  A deveni cat se poate de bun si cat se poate de puternic inseamna sa pui la punct fiecare sistem din corp, de la metabolism pana la detoxifiere si pana la capacitatea cerebrala. Iar cand facem asta, pierdem greutatea in exces, pentru ca sistemele noastre organice functioneaza asa cum ar trebui. In esenta, pierderea in greutate este un produs secundar al transformarii corpului, ca sa poata functiona la capacitate optima.
 
• Dieta Bulletproof nu inseamna sa iti numeri caloriile, ci sa renunti sa consumi alimente care te „sleiesc de puteri”. 
• Dieta Bulletproof este o dieta ketogenica (la fel ca dietele Atkins sau Paleo) desi are mai putine cetone decat o astfel de dieta; In dietele ketogenice se ajunge la scadere in greutate printr-un proces numit cetoza (organismul arde grasimi in loc de carbohidrati pentru a produce energie);
• In Dieta Bulletproof se consuma 6– 11 portii de legume pe zi; 5-9 portii de grasimi pe zi, reprezentand 50%-70% din aportul total; 4-6 portii de proteine pe zi, adica pana la 20% din aportul caloric si 1-2 portii de fructe si legume cu amidon pe zi.
• Dieta Bulletproof este bogata in grasimi si saraca in carbohidrati;
• Dieta Bulletproof acorda o atentie sporita toxinelor sau antinutrientilor; Afla cum sa alegi untul si carnea de animale fara toxine!
• Dieta Bulletproof pune un accent sporit pe modul de preparare al alimentelor, astfel incat acestea sa nu devina daunatoare dupa ce au fost gatite;
• Dieta Bulletproof inseamna sa te folosesti de o mai buna intelegere a chimiei alimentare astfel incat sa poti gati alimente ce ofera nutritie maxima si procese inflamatorii minime; Abordarea Bulletproof inseamna sa gatesti pentru a dobandi o stare de bine in vederea unei performante maxime;
• Dieta Bulletproof functioneaza cel mai bine prin adoptarea alimentelor recomandate, prin folosirea retetelor din aceasta carte si practicarea a doua tipuri ocazionale de post pentru a declansa pierderea in greutate, a reduce procesele inflamatorii, a-ti detoxifica celulele si a-ti optimiza rezultatele. Cele doua tipuri de post recomandate sunt: postul intermitent Bulletproof si postul proteic Bulletproof; Afla in ce constau cele doua tipuri de post si ce beneficii iti aduc;
• In Dieta Bulletproof nu cantitatea alimentelor este importanta, ci proportia alimentelor pe care le consumi;
• Elimina zaharul si inlocuieste caloriile din zahar cu grasimi sanatoase;
• Elimina glutenul sub toate formele sale (inclusiv painea, cerealele si pastele fara gluten);
• Elimina aditivii, colorantii si aromele sintetice;
• Inlatura lactatele procesate, omogenizate si pasteurizate;
• Consuma fructe de mare pescuite in natura si carne de la animale crescute cu iarba;
• Consuma fructe si legume organice;
• Pentru a gati alimentele foloseste temperaturi scazute si metode de gatire cu apa. Evita microundele si prajirea;
• In ceea ce priveste uleiurile si grasimile se recomanda: uleiul Brain Octane Bulletproof, unt si ghee de la animale hranite cu iarba, ulei de krill, ulei de avocado, ulei de peste, ulei de cocos, etc.
 
Cartea de bucate iti va furniza retete de mancaruri savuroase si sanatoase pentru: copii, birou, calatorii, cine romantice, aperitive, antreuri, pranzuri, garnituri, dar si de smoothie-uri si deserturi. Preparatele pe baza de peste, miel, vita, curcan, pui sau porc, dar si de castane, cartofi dulci, broccoli, anghinare, conopida, varza sau spanac, te vor cuceri cu siguranta si vor deveni parte din meniul tau zilnic definitiv. Si pentru ca stim ca arzi de curiozitate sa descoperi un stil de viata sanatos, bazat pe consumul de alimente sanatoase, dar si pe modalitati aidoma de preparare a hranei, iti oferim mai jos cateva exemple de retete savuroase pe care le vei indragi, fie ca vrei sa slabesti, fie ca nu iti doresti acest lucru, dar vrei sa adopti un stil de viata mai sanatos. 
 
Dieta Bulletproof raspunde intr-un mod delicios la intrebarea: Cum pot consuma alimente fantastice care sa ma mentina in acelasi timp si sanatos. Bulletproof – Cartea de bucate este o complilatie incredibila de retete care ii va ajuta in mod sigur pe multi indivizi sa isi atinga obiectivele legate de sanatate. – David Perlmutter, MD, autorul bestsellerelor New York Times Grain Brain si Brain Maker.
 
Arde grasime, accelereaza-ti metabolismului si creste-ti masa musculara cu aceste retete uimitoare Bulletproof care inlocuiesc nesanatosul zahar cu grasimi delicioase care iti intaresc sanatatea. – JJ Virgin, CNS, CHFS, experta in fitness si nutritie si autorul bestsellerelor New York Times The Virgin Diet si Sugar Impact Diet.
 
Sunt Bulletproof de mai bine de 2 ani si vorbesc despre transformarile pozitive ale acestei modificari in obiceiurile mele alimentare, in mod constant la serviciu, pe platoul de filmare, cu ceilalti actori si membri ai echipei, dar si cu prietenii mei la petreceri. Sunt mereu intrebat: „Sigur, bei cafea Bulletproof, dar ce mananci?” Acum pot sa le dau pur si simplu aceasta carte plina-ochi cu retete minunate. Multumesc Dave. – Brandon Routh, actor in Legends of Tomorrow si Superman Revine
Citeste mai mult

48.00Lei

48.00Lei

Primesti 48 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

Indisponibil

Descrierea produsului

Bulletproof. Cartea de bucate / Bulletproof: The Cookbook de Dave Asprey furnizeaza tuturor celor interesati de felul cum arata, dar si de felul cum se simt, 125 de retete delicioase si totodata dietetice, pentru a scadea in greutate cate jumatate de kilogram pe zi, pentru a avea mai multa energie si a-ti creste masa musculara, dar si pentru a scapa de poftele alimentare. Cartea reprezinta totodata si un valoros ghid de nutritie, autorul oferind sfaturi utile referitoare la tipurile de alimente pe care ar trebui sa le consumi pentru a te simti mai sanatos si mai energic, dar si o serie de ponturi si tehnici de preparare a alimentelor. Daca Bulletproof iti suna cunoscut inseamna ca esti deja familiarizat cu dieta cu acelasi nume. Dieta Bulletproof garanteaza pierderea a jumatate de kilogram pe zi si se bazeaza pe biohacking descris ca fiind o modalitate de a interveni experimental asupra propriului organism pentru a prelua controlul asupra proceselor fiziologice, asemenea hackerilor, un fel de abordare a biologiei pe cont propriu, de regula prin exploatarea materialului genetic si a functiilor organismului.
 
A manca in stil Bulletproof inseamna sa gasesti alimentele potrivite si sa le prepari intr-un mod care sa te faca sa debordezi de energie. Eu recomand un amestec de multe grasimi, proteine cu moderatie si tone de legume, folosind ingrediente care nu vor provoca pofte alimentare. - Dave Asprey)
 
Preparand si consumand alimente dupa retetele din Cartea de bucate Bulletproof, autorul garanteaza ca:
• Vei scadea in greutate fara foame sau pofte;
• Vei constata o imbunatatire a performantei creierului tau;
• Iti vei creste nivelul de energie;
• Iti vei creste masa musculara;
• Iti vei accelera metabolismul;
• Vei fi mai sanatos si mai viguros.
 
Dave Asprey este autorul volumului Dieta Bulletproof, creatorul cafelei Bulletproof, preparate cu unt si proprietarul extrem de popularului restaurant Bulletproof Coffee Shop din Los Angeles. El este totodata „Parintele Biohacking-ului”, gazda premiata a show-ului radio de succes Bulletproof Radio Show, cu peste 16 milioane de download-uri pe iTunes si fondatorul conceptului Bulletproof 360. 
 
Intregul univers Bulletproof este rezultatul propriei experiente de viata a lui Dave Asprey, care, la 25 de ani era un antreprenor multimilionar din Silicon Valley, cantarind in jur de 136 de kilograme. Luand decizia ca merita ceva mai mult, si-a petrecut urmatoarele doua decenii si jumatate din viata strabatand lumea din Tibet pana in Anzi, in cautarea unor modalitati de a se bucura si de a beneficia de intregul sau potential uman. Devenind in cele din urma o fiinta umana ultra-performanta, a realizat ca experienta si cunostintele pe care le-a acumulat erau prea valoroase pentru a nu le impartasi cu restul lumii. In Bulletproof. Cartea de bucate, actorul  Brandon Routh (Superman revine, Arcasul) recomanda stilul de viata Bulletproof, ca urmare a schimbarilor pozitive pe care le-a constatat asupra lui insusi atat la nivel fizic cat si psihic dupa adoptarea acestei diete. Observand aceste modificari, Routh a decis ca si alimentatia fiului sau (pe atunci in varsta de doi ani) sa fie alcatuita tot pe baza principiilor de baza Bulletproof. 
 
Brandon este un exemplu grozav al stilului de viata Bulletproof, caci el a simtit intr-adevar intreaga schimbare la 360 de grade, in fiecare aspect al vietii sale, de la pierderea in greutate la imbunatatirea functiei cerebrale, la un somn mai bun si interactiuni sociale mai insemnate.

Routh a observat ca dupa adoptarea dietei Bulletproof:
• A comunicat mai bine cu oamenii;
• Si-a imbunatatit calitatea somnului;
• Nu a mai avut pofta de dulciuri;
• Nu a mai fost irascibil din cauza foamei;
• Nu a mai simtit senzatia de foame intre mese;
• A devenit mai extravertit;
• S-a simtit plin de energie toata ziua;
• A pierdut mai bine de 9 kg in primele 4 – 5 luni;
• A reusit sa ridice greutati mai mari la sala;
• A scapat de „ceata mentala” si a inceput sa isi memoreze cu mai multa usurinta replicile.
• A inceput sa se concentreze mai bine;
• A renuntat la bere, pe care o considera acum cea mai proasta alegere in materie de bauturi.

Cartea este structurata in 10 capitole din care vei afla: principiile Dietei Bulletproof, alimentele de tip Bulletproof, o serie de ponturi utile pentru a prepara mancarea in stil Bulletproof, vei face cunostinta cu „asasinii” din bucatarie si vei invata sa reduci toxicitatea pe care o ingerezi, vei descoperi retete de feluri principale, garnituri si salate, supe si fierturi, smoothie-uri si latte-uri, deserturi, saruri, unturi si condimente. La sfarsitul cartii vei gasi o lista cu alimente si preparate pe care le poti manca in zilele de post proteic, respectiv in zilele de post intermitent Bulletproof.
 
PRINCIPIILE BULLETPROOF
Sa devii Bulletproof inseamna, in cei mai simpli termeni, sa te transformi in cea mai puternica fiinta care poti fi, in ceea ce priveste performanta fizica, capacitatea cerebrala si energia de zi cu zi.  A deveni cat se poate de bun si cat se poate de puternic inseamna sa pui la punct fiecare sistem din corp, de la metabolism pana la detoxifiere si pana la capacitatea cerebrala. Iar cand facem asta, pierdem greutatea in exces, pentru ca sistemele noastre organice functioneaza asa cum ar trebui. In esenta, pierderea in greutate este un produs secundar al transformarii corpului, ca sa poata functiona la capacitate optima.
 
• Dieta Bulletproof nu inseamna sa iti numeri caloriile, ci sa renunti sa consumi alimente care te „sleiesc de puteri”. 
• Dieta Bulletproof este o dieta ketogenica (la fel ca dietele Atkins sau Paleo) desi are mai putine cetone decat o astfel de dieta; In dietele ketogenice se ajunge la scadere in greutate printr-un proces numit cetoza (organismul arde grasimi in loc de carbohidrati pentru a produce energie);
• In Dieta Bulletproof se consuma 6– 11 portii de legume pe zi; 5-9 portii de grasimi pe zi, reprezentand 50%-70% din aportul total; 4-6 portii de proteine pe zi, adica pana la 20% din aportul caloric si 1-2 portii de fructe si legume cu amidon pe zi.
• Dieta Bulletproof este bogata in grasimi si saraca in carbohidrati;
• Dieta Bulletproof acorda o atentie sporita toxinelor sau antinutrientilor; Afla cum sa alegi untul si carnea de animale fara toxine!
• Dieta Bulletproof pune un accent sporit pe modul de preparare al alimentelor, astfel incat acestea sa nu devina daunatoare dupa ce au fost gatite;
• Dieta Bulletproof inseamna sa te folosesti de o mai buna intelegere a chimiei alimentare astfel incat sa poti gati alimente ce ofera nutritie maxima si procese inflamatorii minime; Abordarea Bulletproof inseamna sa gatesti pentru a dobandi o stare de bine in vederea unei performante maxime;
• Dieta Bulletproof functioneaza cel mai bine prin adoptarea alimentelor recomandate, prin folosirea retetelor din aceasta carte si practicarea a doua tipuri ocazionale de post pentru a declansa pierderea in greutate, a reduce procesele inflamatorii, a-ti detoxifica celulele si a-ti optimiza rezultatele. Cele doua tipuri de post recomandate sunt: postul intermitent Bulletproof si postul proteic Bulletproof; Afla in ce constau cele doua tipuri de post si ce beneficii iti aduc;
• In Dieta Bulletproof nu cantitatea alimentelor este importanta, ci proportia alimentelor pe care le consumi;
• Elimina zaharul si inlocuieste caloriile din zahar cu grasimi sanatoase;
• Elimina glutenul sub toate formele sale (inclusiv painea, cerealele si pastele fara gluten);
• Elimina aditivii, colorantii si aromele sintetice;
• Inlatura lactatele procesate, omogenizate si pasteurizate;
• Consuma fructe de mare pescuite in natura si carne de la animale crescute cu iarba;
• Consuma fructe si legume organice;
• Pentru a gati alimentele foloseste temperaturi scazute si metode de gatire cu apa. Evita microundele si prajirea;
• In ceea ce priveste uleiurile si grasimile se recomanda: uleiul Brain Octane Bulletproof, unt si ghee de la animale hranite cu iarba, ulei de krill, ulei de avocado, ulei de peste, ulei de cocos, etc.
 
Cartea de bucate iti va furniza retete de mancaruri savuroase si sanatoase pentru: copii, birou, calatorii, cine romantice, aperitive, antreuri, pranzuri, garnituri, dar si de smoothie-uri si deserturi. Preparatele pe baza de peste, miel, vita, curcan, pui sau porc, dar si de castane, cartofi dulci, broccoli, anghinare, conopida, varza sau spanac, te vor cuceri cu siguranta si vor deveni parte din meniul tau zilnic definitiv. Si pentru ca stim ca arzi de curiozitate sa descoperi un stil de viata sanatos, bazat pe consumul de alimente sanatoase, dar si pe modalitati aidoma de preparare a hranei, iti oferim mai jos cateva exemple de retete savuroase pe care le vei indragi, fie ca vrei sa slabesti, fie ca nu iti doresti acest lucru, dar vrei sa adopti un stil de viata mai sanatos. 
 
Dieta Bulletproof raspunde intr-un mod delicios la intrebarea: Cum pot consuma alimente fantastice care sa ma mentina in acelasi timp si sanatos. Bulletproof – Cartea de bucate este o complilatie incredibila de retete care ii va ajuta in mod sigur pe multi indivizi sa isi atinga obiectivele legate de sanatate. – David Perlmutter, MD, autorul bestsellerelor New York Times Grain Brain si Brain Maker.
 
Arde grasime, accelereaza-ti metabolismului si creste-ti masa musculara cu aceste retete uimitoare Bulletproof care inlocuiesc nesanatosul zahar cu grasimi delicioase care iti intaresc sanatatea. – JJ Virgin, CNS, CHFS, experta in fitness si nutritie si autorul bestsellerelor New York Times The Virgin Diet si Sugar Impact Diet.
 
Sunt Bulletproof de mai bine de 2 ani si vorbesc despre transformarile pozitive ale acestei modificari in obiceiurile mele alimentare, in mod constant la serviciu, pe platoul de filmare, cu ceilalti actori si membri ai echipei, dar si cu prietenii mei la petreceri. Sunt mereu intrebat: „Sigur, bei cafea Bulletproof, dar ce mananci?” Acum pot sa le dau pur si simplu aceasta carte plina-ochi cu retete minunate. Multumesc Dave. – Brandon Routh, actor in Legends of Tomorrow si Superman Revine
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

MarianaLupan2008 06/01/2021 18:19
Îmi place aceasta carte. Conținutul este foarte interesant și util. Rețetele sunt gustoase și utile pentru a ne crea un stil de viata sănătos și pentru a ne putea simți mai bine. O carte ok.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

1 din 1 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one