juliusbook

Membru din 19/06/2020

Aprecieri

Aprecierii review

8

aprecieri

Review-uri

Review Coment

107

de comentarii

Eu sunt femeie - Maria Cristiana Tudose

Eu sunt femeie - Maria Cristiana Tudose

"Eu sunt femeie" este o carte cu și despre femei. Este dedicată femeilor de orice vârsta, dar și bărbaților care vor să cunoască o femeie așa cum ea este și nu cum se ascunde în fața lor și dacă vor să intre în mintea femeii și să vadă gândirea lor. Este cartea pe care eu o voi ține în bibliotecă și pe care o voi citi de fiecare dată când voi fi dezamăgită în dragoste. V-o recomand cu drag, tuturor femeilor și, de ce nu, și bărbaților care vor să cunoască ce simt o femeie când ei încearcă să le ”protejeze” spunându-le ca ei nu sunt ceea ce ele caută.

2020-07-01 12:00:06

0

Eu inca te iubesc - Cristina Chiperi

Eu inca te iubesc - Cristina Chiperi

Eu încă te iubesc… patru cuvinte care pot schimba destinul unor persoane în doar câteva secunde. O inimă care bate pentru cineva, o luptă cu propriile sentimente pe care trebuie să o duci un timp îndelungat, niciodată neavând destul curaj să le rostim fără să simțim că nu mai putem face față sufletului care strigă neîncetat iubirea față de o persoană pe care am avut-o și am pierdut-o sau față de o persoană pe care nu am avut-o niciodată, dar o iubim mai mult decât pe noi înșine. Ce va face Lucy și care sunt sentimentele adevărate ale lui Dylan pentru ea, veți afla doar citind cartea ”Eu încă te iubesc”. O să o citiți foarte repede, poate veți putea empatiza cu Lucy și Dylan și, cine știe, poate ”Eu încă te iubesc” va ajunge una dintre cărțile voastre preferate.

2020-07-01 12:00:06

0

Obiecte ascutite - Gillian Flynn

Obiecte ascutite - Gillian Flynn

O parte foarte atractivă a cărții o regăsim în partea de final când aflăm exact ce s-a întâmplat, și mai ales de ce erau săvârșite toate acele acte nebunești. Pentru mine această carte a reprezentat o lectură suculentă, întrucât cunoscând personajele și realizându-mi câteva imagini mintale despre aceasta, am putut cu cartea la căpătâi să urmăresc și popularul serial care se ridică într-adevăr la nivelul cărții, însă ca întotdeauna recomand ca mai înainte să citim cartea și apoi să vizionam producția realizată.

2020-06-30 11:47:45

0

Dupa ce am gasit fericirea - Anna Todd

Dupa ce am gasit fericirea - Anna Todd

După ce am găsit fericirea este al patrulea volum al seriei After, o carte ce nu o poți lăsa atât de ușor jos de mână. Citind-o treci prin tot felul de stări, nu mai știi ce este adevărat și ce este minciună, iar după ce ai citit primele trei volume, nu te poți opri. Finalul este cel care mi-a plăcut enorm și la care a sperat de-a lungul filelor citite. After este o serie pe care eu o să o păstrez în bibliotecă o vreme, iar După ce ne-am găsit fericirea este cel mai frumos volum din seria celebră a lui Anna Todd.

2020-06-30 11:47:45

0

Dupa ce ne-am indragostit - Anna Todd

Dupa ce ne-am indragostit - Anna Todd

După ce ne-am îndrăgotit este al treilea volum al seriei After, o carte ce nu o poți lăsa atât de ușor jos de mână. Citind-o treci prin tot felul de stări, nu mai știi ce este adevărat și ce este minciună, iar dacă ai citit primele două volume, nu trebuie să te oprești, volumul al treilea îți pregătește foarte multe surprize.

2020-06-30 11:47:45

0

After. Dupa ce ne-am intalnit - Anna Todd

After. Dupa ce ne-am intalnit - Anna Todd

După ce ne-am întâlnit este o carte ce nu o poți lăsa atât de ușor jos de mână. Citind-o treci prin tot felul de stări, nu mai știi ce este adevărat și ce este minciună, iar finalul te va șoca cu adevărat. Vă las pe voi să descoperiți ce s-a întâmplat, dacă vă plac romanele de tip romance. Cred că știți deja, dacă nu vă spun eu că există și film pentru prima carte, apărut anul trecut pe care după ce o să citiți cartea vă puteți delecta cu el.

2020-06-30 11:36:36

0

Prietena mea geniala - Elena Ferrante

Prietena mea geniala - Elena Ferrante

Scriitura autoarei curge lin, paginile se evaporă în mâinile cititorului. Ea însăși este personaj și simț artistic întruchipat. Cartierul lipsit de dragoste își pierde culoarea și se prăfuiește în timp și spațiu. Asta este ceea ce lipsește, ce oferă un sens vieții sau este nevoie de mai mult? Putem avea un cartier colorat dacă avem oameni care se iubesc? Putem fi fericiți doar dacă iubim? Poate acestea ar fi câteva dintre temele de meditat la care ne putem gândi după ce finalizăm această operă cu adevărat genială, briliant.

2020-06-30 11:32:45

0

Ugly Love. Despre fata urata a iubirii - Colleen Hoover

Ugly Love. Despre fata urata a iubirii - Colleen Hoover

Încă din titlu, putem intui că este o carte care ne va arată fața urâtă a iubirii, pe care foarte mulți nu o putem vedea ceva timp, iar când o descoperim suntem dezamăgiți profund. Dar, este și despre fiori dragostei, partea frumoasă a iubirii, a celui mai frumos sentiment pe care îl putem avea pe Pământ. Recomand cu încredere!

2020-06-30 11:32:45

1

Incepe cu de ce - Simon Sinek

Incepe cu de ce - Simon Sinek

Recomand această carte deoarece este o sursă bogată de idei și concepții care te vor ajuta nu doar dacă ești antreprenor, le poți extrapola și la viața de zi cu zi. Afli atât de multe lucruri, încât este imposibil să nu-ți folosească măcar o parte dintre ele. Orice acțiune care ne poate îmbunătăți mentalitatea și personalitatea merită atenția noastră. Nu este una din cărțile pe care le citești să te relaxezi, însă o parcurgi cu plăcere dacă subiectul te interesează. Spor la citit!

2020-06-30 11:32:45

0

Metoda Ikigai. Secrete japoneze pentru a-ti descoperi adevarata pasiune - Hector Garcia (Kirai), Francesc Miralles

Metoda Ikigai. Secrete japoneze pentru a-ti descoperi adevarata pasiune - Hector Garcia (Kirai), Francesc Miralles

Veți regăsi în carte foarte multe sfaturi și exemple de urmat, însă trebuie să știți că simpla ei citire nu vă va ajuta să vă descoperiți pasiunea și să vă atingeți obiectivele în viață. Este un proces, iar ca toate procesele va dura, și va fi nevoie de o analiză atentă urmată de acțiune. Dacă nu preluăm inițiativa și nu acționăm nu se va schimba nimic în viața noastră. Aveți deci curajul să va apreciați suficient de mult încât să vă prioritizați dorințele și pasiunile pentru a duce o viață împlinită. Recomand cu căldură!

2020-06-30 11:32:45

0

Trauma, anxietate si iubire - Franz Ruppert

Trauma, anxietate si iubire - Franz Ruppert

Traumă, anxietate și iubire este o carte care te pune pe gânduri, te face să îți dorești să te cunoști mai bine, să fii mai atent la emoțiile și la reacțiile tale în diverse situații. Îmi place că prezintă într-un limbaj accesibil elemente de psihologie și normalizează ideea de psihoterapie, într-o societate în care cei care apelează la asta încă sunt priviți ca având probleme grave. Ceea ce nu mi-a plăcut la această carte este faptul că autorul ar fi putut fi mai succint în expunere, dar probabil că este un defect profesional al iubitorilor de litere. Recomand această carte celor care sunt interesați de domeniul psihologiei sau de propria dezvoltare personală.

2020-06-30 11:32:45

0

Tatuatorul de la Auschwitz ed.2 - Heather Morris

Tatuatorul de la Auschwitz ed.2 - Heather Morris

Tatuatorul de la Auschwitz este o carte grea ca plumbul, o carte profundă care te va măcina pe interior și a ajunge în fiecare colț al inimii și îl va străpunge. Este o carte profundă, care te va cutremura, foarte emoționantă care te va face să plângi destinul oamenilor care au trăit în acei ani. Perioada care se află în centrul acțiunii în opera ”Tatuatorul de la Auschwitz” este o perioadă delicată pentru toată lumea, ceea ce se întâmpla în lagărele de concentrare fiind groaznic. Recomand!

2020-06-30 11:17:45

0

Ce se intampla in iubire - Alain de Botton

Ce se intampla in iubire - Alain de Botton

Autorul ne invită să urmărim, cu dgetul pe harta iubirii, o poveste cu suișuri și coborâșuri, cu ezitări și infidelități, cu sincope și elanuri. O poveste jucăușă, înțeleaptă și emoționantă. Se poate trăi în cuplu așa cum spune povestea “fericiți până la adânci bătrâneți”? Aflați citind romanul!

2020-06-30 11:00:06

0

Cerere in calatorie - Edouard si Mathilde Cortes

Cerere in calatorie - Edouard si Mathilde Cortes

Cartea “Cerere în călătorie” reprezintă o aventură umană autentică și extraordinară, un fel de legendă adevărată pe care vei vrea la bătrânețe să o povestești nepoților și generației viitoare. Dar, mai mult decât atât, este o aventură interioară, în care descoperirea de sine și a celuilalt este vitală pentru a avea parte de reușită.

2020-06-30 11:00:06

0

Sotia - Meg Wolitzer

Sotia - Meg Wolitzer

Când vei avea răspunsul, nu se poate să nu-i dai dreptate, dar și să o învinovățești în același timp. Personajul, deși cu bune intenții, sacrifică o parte importantă din viața și din ambiția lui pentru a se dedica plăcerii și carierei soțului. Sper ca această mică dezvăluire să nu fie un prea mare spoiler pentru cei care sunt nerăbdători acum să citească cartea. Recomand cartea, este senzațională!

2020-06-28 08:17:45

1

Shining - Stephen King

Shining - Stephen King

Romanul “Shining” de Stephen King este un horror psihologic care te țintuiește locului. Mi-a plăcut mult cartea, dar am privit toată acțiunea cu ochii unui cititor experimentat. Asta deoarece am citit până acum câteva cărți și povești horror. În plus am văzut și filmul și am știut cam la ce să mă aștept. Cu toate acestea, consider scrierea mai bună decât adaptarea pentru ecran. Recomand!

2020-06-28 08:17:45

0

eBook Ochii jupanitei

eBook Ochii jupanitei

Probabil că acest volum polițist nu este la fel de cunoscut ca celelalte opere ale autoarei române, însă această carte este o comoară pentru fiecare cititor și cu fiecare pagină vrei să citești mai mult. Nu numai datorită poveștii fictive țesute pe fundalul istoriei României, ci și datorită limbajului neaoș, plin de arhaisme și regionalisme, care te va încântă. Recomand cu încredere!

2020-06-28 07:32:45

0

Maestrul si Margareta - Mihail Bulgakov

Maestrul si Margareta - Mihail Bulgakov

Cu siguranţă nu e o carte de care scapi ușor, pentru că vei avea impresia că nici ea nu vrea să se termine, la fel cum și tu ai vrea o astfel de poveste pentru totdeauna. Romanul te va transpune într-o lume pe cât de cunoscută, pe atât de paralelă cu vieţiile noastre pe care ţi-o vei aminti mereu. Recomand cu căldură!

2020-06-26 10:00:07

0

Varsava - Ana Dontu

Varsava - Ana Dontu

Cititorul primește niște imagini foarte puternice, care îl lovesc din plin, scene de-a dreptul incredibile, un delir total, care mie mi-a plăcut la nebunie. Am o afinitate pentru cărțile care șochează, care spun lucrurilor pe nume, care îți prezintă realitatea în culorile ei întunecate, fără a încerca să o îndulcească inutil.Un alt aspect care mi-a plăcut tare mult este faptul că Ana Donțu presară ici-colo câte un pic de poezie; întâlnim multe imagini frumos construite, care îți rămân în suflet ca aroma unei prăjituri pe care o adori.

2020-06-26 09:47:44

0

Totul se termina cu noi - Colleen Hoover

Totul se termina cu noi - Colleen Hoover

Încă de la primele rânduri, Colleen Hoover ne introduce în povestea lui Lily Bloom, o tânără care nu a avut o viață ușoară, dar întotdeauna a luptat pentru visele ei. A trecut printr-o copilărie grea, fiind victima indirectă a violenței domestice din familie, o copilă care și-a considerat mama mult prea slabă, neînțelegând sacrificiile mamei : dacă o lovea, următoarele două săptămâni urmau să fie minunate. Este o carte de suflet, recomand!

2020-06-26 09:47:44

0

Cinci motive sa o iei de la capat - K.A. Tucker

Cinci motive sa o iei de la capat - K.A. Tucker

”Cinci motive să o iei de capăt” este o lectură ușoară, o carte ce o poți citi într-o zi relaxantă de vară pe plajă sau acasă, plină de personaje misterioase ce încearcă să te facă să empatizezi și să observi din umbră ambele opinii ale lui Reese și Ben. Recomand cu încredere!

2020-06-26 09:32:44

0

Curajul de a fi vulnerabil - Brene Brown

Curajul de a fi vulnerabil - Brene Brown

Îndrăznește cu orice preț să fii tu – este ceea ce încearcă Brené Brown să ne transmită prin cartea sa, Curajul de a fi vulnerabil. Autoarea reușește să se apropie de cititor prin umor și prin faptul că pe întreg parcursul cărții oferă exemple din viața sa personală, dovedind că și ea a experimentat situații de viață în care a trebui să își arate curajul de a fi vulnerabilă.

2020-06-26 09:32:44

0

Prima zi de gradinita: Uau, ma simt super! + Brr, mi-e frica! - Adriana Nicoleta Zamfi

Prima zi de gradinita: Uau, ma simt super! + Brr, mi-e frica! - Adriana Nicoleta Zamfi

Cartea este ca un ghid emoțional atât pentru copiii care trăiesc pentru prima dată această experienţă, cât şi pentru părinții care trec sau vor trece prin plânsetele primelor zile când cel mic merge la creșă sau la grădiniță. În această perioadă pe care o petrecem în casă, cărțile v-ar putea ghida, dacă sunteți părinți, cum să îi ajutați pe copii să accepte revenirea la grădiniță, când totul trece. Dacă nu sunteți încă părinți, poate aveți o prietenă care tocmai își va da copilul la gradiniță în toamnă și ar inspira-o această carte să se joace de-a grădinița, să-și creeze firul invizibil cu copilul, ajutându-l să accepte mai ușor ideea de a merge la grădiniță.

2020-06-26 09:32:44

0

Sa nu spui niciodata pentru totdeauna - Jennifer L. Armentrout

Sa nu spui niciodata pentru totdeauna - Jennifer L. Armentrout

Să nu spui niciodată pentru totdeauna este o poveste de dragoste adolescentină, dar contemporană, ce îi are ca protagoniști pe Mallory și Rider, doi tineri care încearcă să se vindece de trecut. Povestea este presărată cu dileme adolescentine, emoție și curaj. Curajul de a-ți înfrunta fricile pentru ca ele să dispară și îndrăzneala de a te vindeca fără a-l trage pe celălalt în acest proces.

2020-06-26 09:17:44

0

Verity - Colleen Hoover

Verity - Colleen Hoover

“Verity” nu este pentru cei care caută o poveste frumoasă cu un final obișnuit sau cliseic. Nuuuuuu, trebuie să fiți pregătiți pentru o intrigă deosebită, personaje cu ceva probleme și câteva capitole care o să vă facă să doriți să aruncați cartea pe geam. Citiți, continuați și așteptați povestea să curgă până la final, pentru că nimic nu este sigur până nu ajungeți la “The End”. Recomand!

2020-06-26 09:02:44

0

Oamenii fericiti citesc si beau cafea - Agnes Martin-Lugand

Oamenii fericiti citesc si beau cafea - Agnes Martin-Lugand

Titlul cărți este dat de cafeneaua literară pe care o deținea Diane. Cartea prezintă o poveste despre regăsirea de sine, despre cum te poate ajuta iubirea să treci peste un eveniment care te marchează pentru totdeauna. Mi-a plăcut foarte mult această carte și o recomand cu încredere tuturor persoanelor peste 14 ani. Este o lectură ușoară ce o poți citi într-o zi.

2020-06-26 09:00:06

0

Imi pare rau, sunt asteptata - Agnes Martin-Lugand

Imi pare rau, sunt asteptata - Agnes Martin-Lugand

Până la sfârșitul romanului suntem martorii unui conflict interior foarte puternic care ne pune pe gânduri și încercăm să ne punem în locul ei și să încercăm să alegem. Poate că mulți am alege viața personală, însă Yaël este atât de ambițioasă și vrea din ce în ce mai mult și pe plan profesional, simțind că nu are nevoie de nimic mai mult. Ce a ales ea și cum s-a descurcat veți afla doar citind această carte minunată și credeți-mă că nu veți regreta.

2020-06-26 09:00:06

0

Viata e usoara, nu-ti face griji - Agnes Martin-Lugand

Viata e usoara, nu-ti face griji - Agnes Martin-Lugand

După ce am citit Oamenii fericiți citesc și beau cafea am simțit nevoia să citesc și continuarea ei. Viața e ușoară, nu-ți face griji o surprinde pe Diane, personajul principal cu care am facut cunoștintă în prima carte, întoarsă în Paris. Deși primul volum a fost trist și nostalgic, acesta îți dă un sentiment de liniște, de speranță. M-aș fi așteptat la puțin mai multă acțiune. Diane este creată mai mult pe baza imperfecțiunilor ei, însă a devenit simpatică până la sfârșitul volumului doi.

2020-06-26 09:00:06

0

Draga Edward - Ann Napolitano

Draga Edward - Ann Napolitano

Dragă Edward este o carte emoționantă, care surprinde trăirile singurului supraviețuitor al unui grav accident aviatic din 2013. Romanul este scris împletind două planuri narative: capitolele care ilustrează zborul, viețile pasagerilor, gândurile, interacțiunile acestora și accidentul, și capitolele care înfățișează prezentul lui Edward. Autoarea are un stil plăcut de a scrie, textul se citește relativ ușor și este presărat cu mici glume care reușesc să-ți aducă zâmbetul pe buze.

2020-06-26 09:00:06

0

Cimitirul animalelor - Stephen King

Cimitirul animalelor - Stephen King

Recomand cu toată ființa romanul horror “Cimitirul animalelor” de Stephen King. Este una dintre cele mai mari și mai bune scrieri ale sale, dar și una dintre cele mai terifiante. Nici nu-i de mirare faptul că povestea a fost deja adaptată pentru trei scenarii de film. În 1989, 1992 și 2019.

2020-06-26 08:47:44

0

Fata anonima - Greer Hendricks, Sarah Pekkanen

Fata anonima - Greer Hendricks, Sarah Pekkanen

Jess din “Fata anonimă” pornește singură o investigație legată de viața doctorului și a trecutului său. Ce va descoperi o va terifia, dar trebuie să-și joace bine rolul în continuare pentru că amenințarea nu este doar asupra ei. Dacă viața ei este distrusă total sau dacă adevărul iese la iveală rămâne să vezi tu pe cont propriu. A fost un roman thriller bun, cu elemente inedite. Nu m-am plictisit deloc citindu-l și îl recomand fanilor acestui gen.

2020-06-26 08:47:44

0

Femeia din cabina 10 - Ruth Ware

Femeia din cabina 10 - Ruth Ware

În afara faptului că Lo este destul de instabilă, bea foarte mult și este și naivă, povestea romanului “Femeia din cabina 10” este bine construită. Ba chiar te pune și pe tine în dificultate. Probabil vei face propriile presupuneri legat de criminal și de cine era femeia dispărută în apele adânci. Vei fi tentat să o antipatizezi pe jurnalistă. Dar în același timp vei dori ca ea să dezvăluie misterul și să scape cu viață, deoarece da, și viața ei va fi pusă în pericol.

2020-06-24 09:00:10

0

Povestea unui orfan - Pam Jenoff

Povestea unui orfan - Pam Jenoff

Mi-a plăcut ideea de prietenie necondiționată în vremuri în care marea majoritate pune propria supraviețuire pe primul loc. Povestea de dragoste dintre Noa și Luc mi-a părut puțin trasă de păr, forțată să crească prea repede și din nimic. Mi-a părut că autoarea a ținut cu tot dinadinsul să reabiliteze toate personajele: de la soțul neamț până la iubitul francez.

2020-06-24 08:47:44

0

Olenka - Gaya Wisniewski

Olenka - Gaya Wisniewski

Olenka este o cărticică plină de culoare, cu o grafică vie şi caldă, cu ilustrații sugestive şi amuzante, care pe Sofia mea, la cei 4 anişori ai ei, au captivat-o total. Este o poveste despre prietenie, bucuria regăsirii şi a petrecerii unor clipe minunate împreună. Este despre ajutor şi cât de mult depindem de prieteni. O poveste de iarnă numai bună de citit în vacanțe petrecute la bunici la gura sobei.

2020-06-24 08:47:44

1

Recenka si ouale de Pasti - Patricia Polacco

Recenka si ouale de Pasti - Patricia Polacco

"Recenka şi ouăle de Paşti" a fost o poveste perfectă pentru perioada sărbătorilor pascale. Cu ajutorul ei şi a desenelor ei pline de magie şi culoare, am putut să-i explic mai bine Sofiei, fetița mea de 4 anişori, tradiția încondeierii ouălelor de Paşte. Recomand ca această carte să fie citită în perioada sărbătorilor pascale pentru a prinde și mai multă viață.

2020-06-24 08:47:44

0

Bazarul visurilor - Jojo Moyes

Bazarul visurilor - Jojo Moyes

Toate personajele romanului sunt interesante, încercând fiecare să se descopere pe sine. Romanul este unul fascinant, ilustrând tema iubirii, principală la Jojo Moyes, în toate felurile posibile. Poate fi dificil de urmărit la început din cauza planurilor temporale care se intersestează, atât de specifice autoarei.

2020-06-24 08:32:44

0

Samanta de papadie - Veronica Cozma, Cristina-Diana Enache

Samanta de papadie - Veronica Cozma, Cristina-Diana Enache

Această carte merită să fie în casa ta dacă ești părinte: atât ca material pe care îl poți folosi ca să îl adormi pe cel mic, dar și ca album în care copilul se poate uita cât timp tu îți faci alte activități de om mare. Ilustrațiile cărții sunt efectuate manual de către ilustratoarea Cristina Enache, în modul tradițional, pe hârtie, ilustrații în care copii se regăsesc la nivel de transpunere proprie în natura și elementele ei.

2020-06-24 08:32:44

0

Scrisoare catre tata - Franz Kafka

Scrisoare catre tata - Franz Kafka

“Scrisoare către tata” exprimă exact felul în care Franz Kafka s-a simțit încă din copilărie în preajma tatălui său, Hermann Kafka. Incapabil să își exprime față în față cu părintele său aceste sentimente și stări sufletești, Franz a scris aceste pagini importante, autobiografice. Chiar este o carte de suflet. Recomand!

2020-06-24 08:32:44

0

Pasi - Em Sava and Axel

Pasi - Em Sava and Axel

În ansamblu este un roman care se citește ușor, un roman plăcut cu o poveste de dragoste care merită atenția voastră și pe care v-o recomand cu drag. Mi-as dori sa mai citesc carti scrise in aceasta colaborare. Cred ca cei doi autori au darul de a se scoate in evidenta unul pe celalalt din punct de vedere literar si mi se pare o abordare interesanta pentru literatura autohtona.

2020-06-24 08:32:44

0

Mistletoe Magic. Lacrima stejarului - Simona Tanasescu

Mistletoe Magic. Lacrima stejarului - Simona Tanasescu

În principiu romanul ne prezintă povestea de dragoste dintre o tânăra traducătoare de limba spaniolă pe nume Kaya Brenner și bărbatul de care această se îndrăgostește și anume James Sinclair. Avem iubire, artefacte străvechi, vampiri, druizi și cam de toate. Foarte plăcute mi s-au părut și ilustrațiile din carte, care o aduc mult mai aproape de publicul tânăr. Recomand! Chiar este o carte pe care trebuie să o citești!

2020-06-24 08:32:44

0

Ceea ce nu poate fi ascuns - Agnes Martin-Lugand

Ceea ce nu poate fi ascuns - Agnes Martin-Lugand

Cartea este scrisă la persoana întâi, din perspectiva lui Reine, fiecare personaj fiind conturat într-un mod deosebit. Răsturnările de situație și povestea impresionantă sunt elementele care fac din această carte o lectură cu totul specială. Recomand celor pasionați de lectură!

2020-06-24 08:32:44

1

Darul - Vladimir Nabokov

Darul - Vladimir Nabokov

“Darul” este un roman-autobiografie a lui Feodor Godunov-Cerdințev, personajul narator. Este o bucățică literară de care iubitorii literaturii și clasicilor ruși s-ar putea îndrăgosti la prima vedere. Sau citire, în acest caz. Dacă s-ar putea spune așa, volumul acesta nu este despre oameni și povești, ci mai mult despre proza și poezia rusă în deplinătatea lor. Recomand mai ales celor pasionați de literatura rusă!

2020-06-24 08:32:44

0

Cei frumosi si blestemati - F. Scott Fitzgerald

Cei frumosi si blestemati - F. Scott Fitzgerald

Cei frumoşi şi blestemaţi este un adevărat peisaj a cum burghezia a perceput perioada prohibiţiei, dar şi a unei căsnicii boeme, între doi tineri orientaţi spre viaţă, spre a se bucura de moment. În librăria Libris chiar o găsiți la un preț foarte bun. Recomand!

2020-06-24 08:17:44

0

Crimele lui Grindelwald (Scenariul original). Seria Animale fantastice Vol. 2 - J.K. Rowling

Crimele lui Grindelwald (Scenariul original). Seria Animale fantastice Vol. 2 - J.K. Rowling

Cartea este originală, cu accente puternice pe familie și prietenie și conturează veșnica bătălie între bine și rău, cu părerile fiecărei tabere asupra acestui subiect. O recomand tuturor celor care vor să își exerseze imaginația și să încerce ceva nou, inedit, din același univers Harry Potter cu care toți ne-am obișnuit.

2020-06-24 08:00:07

0

Satra - Zaharia Stancu

Satra - Zaharia Stancu

Recomand romanul “Șatra” de Zaharia Stancu pentru frumuseșea și sălbăticia lui. Pentru că vei descoperi o altă civilizație, alte legi și personaje. Dar care la o adică sunt tot oameni și filosofează ca restul la iminența morții. Susțin scriitorii români!

2020-06-24 08:00:07

0

Am uitat sa fim fericiti - Liane Moriarty

Am uitat sa fim fericiti - Liane Moriarty

Cartea lui Liane Moriarty ne face să ne întrebăm cât de mult ne-am schimbat și ce am face dacă ne-am pierde amintirea celor zece ani din viață. Am face alte alegeri sau ne-am continua viața de unde a rămas? În ciuda numărului mare de pagini, cartea se citește destul de ușor, fiind presărată atât cu pasaje amuzante, cât și cu întâmplări triste. Recomand cu căldură!

2020-06-24 08:00:07

0

Inca aud muzica noastra in gand - Agnes Martin-Lugand

Inca aud muzica noastra in gand - Agnes Martin-Lugand

Romanul este captivant și prezintă viața de familie cu suișuri și coborâșuri, cu ambiții ce par imposibile și obstacole care trebuie depășite. Viața perfectă a familiei se clatină atunci când Yanis vrea să facă o schimbare majoră în viața lui. Iar consecințele sunt extreme pentru soție și copii. Cum vor face față greutăților și presiunilor veți putea afla doar citind romanul care mi-a plăcut atât de mult. Recomand!

2020-06-24 07:47:44

0

Renovari. Amenajari interioare - Mara Wagner

Renovari. Amenajari interioare - Mara Wagner

„Renovări. Amenajări interioare” e o carte tristă, despre cum fericirea eternă poate, uneori, să se termine și de ce ar trebui să resimți clipa, fără a te ascunde în spatele unui viitor incert și iluzoriu. Mara Wagner a reușit să redefinească situația femeii de la 40, dar într-un fel intim, aparte, prin intermediul unei cărți, zic eu, memorabile.

2020-06-22 07:00:06

2

Fata pe care ai lasat-o in urma  - Jojo Moyes

Fata pe care ai lasat-o in urma - Jojo Moyes

Cartea este scrisă foarte bine, iar paginile despre război m-au emoționat cumplit. Pentru mine, este una dintre cele mai bune lucrări ale autoarei. Poveștile se întrepătrund, iar personajele se aseamănă teribil, chiar dacă sunt din secole diferite. Un simplu tablou face ca viețile lor să se intersecteze. Atât Sophie, cât și Liv, luptă pentru ceva și sunt dispuse să facă orice. Merită să faci un sacrificiu atât de mare? Vor găsi personajele liniștea, în final? Toate acestea le puteți afla citind minunata lucrare a lui Jojo Moyes.

2020-06-22 07:00:06

0

Adevarata carte cu pisicile lui Tocilescu - Alex Tocilescu

Adevarata carte cu pisicile lui Tocilescu - Alex Tocilescu

Cartea se citește ușor, însă nici nu se poate altfel, datorită fotografiilor de pe fiecare pagină. Nu știu dacă este cineva care să nu râdă la replicile inteligente și pline de umor ale felinelor dornice de somn, mâncare și distrugere. Deși amuzantă, având un limbaj colocvial, cartea nu este recomandată minorilor din cauza câtorva replici licențioase. Este o lectură bună pentru weekend, în casă, într-o zi ploioasă, pentru a destinde atmosfera. Și, de ce nu, împreună cu pisica ta, care se va regăsi cu siguranță printre Ursula, Jiri și Cici.

2020-06-22 07:00:06

0

Orasul fetelor - Elizabeth Gilbert

Orasul fetelor - Elizabeth Gilbert

Oraşul fetelor este o carte scrisă într-un mod foarte iscusit, documentată minuţios, cu informaţii veridice şi dialoguri sclipitoare şi, da, este necesar să fii o persoană destul de deschisă pentru a savura cartea şi ideea pe care o împărtăşeşte. Mai exact, pentru a fi un om bun nu înseamnă că trebuie să te privezi de plăcerile vieţii, iar greşelile fac parte din procesul fiecăruia de dezvoltare.

2020-06-22 07:00:06

0

Stapanul umbrelor. Seria Uneltiri intunecate. Vol.2 - Cassandra Clare

Stapanul umbrelor. Seria Uneltiri intunecate. Vol.2 - Cassandra Clare

Recomand cartea celor care vor să se bucure de o călătorie în care să își permită să fie pentru o zi un erou într-o lume în care imaginația nu are limite, iar adrenalina este la viteză accelerată.

2020-06-22 07:00:06

0

Iarta-ma ca te-am iubit - Ela E.H.

Iarta-ma ca te-am iubit - Ela E.H.

Lecturarea acestei cărți a fost ca o călătorie într-o mireasmă de aer proaspăt de munte: curat, fresh și tare. Este ideală pentru cei care vor să-și lase sufletul să respire într-o călătorie memorabilă, alături de două personaje deschise să îi învețe tainele unei vieți prinse în dansul iubirii. Felicitări autoarei!

2020-06-22 06:47:42

0

Puls in alb si negru. Vol.1 - Laura Hartte

Puls in alb si negru. Vol.1 - Laura Hartte

“Puls în alb și negru” este o carte desăvârșită, impecabil scrisă, a cărei complexitate nu poate fi surprinsă în doar câteva rânduri. Un roman ridicat la rang de artă, ce demonstrează că literatura românească are încă un cuvânt de spus într-o lume superficială și lipsită de multe ori de valoare. Finalul romanului răstoarnă însă toate previziunile făcute și cere neapărat o continuare a seriei.

2020-06-22 06:47:42

0

Gradina de iarna - Kristin Hannah

Gradina de iarna - Kristin Hannah

Este greu să scrii un roman despre război. Ai nevoie de informații și, mai ales, putere. Să transpui toată acea teroare într-un roman este incredibil pentru mine. Grădina de iarnă este un roman tulburător despre dragoste și pierdere, familie și război. Se citește foarte ușor și fiecare moment este captivant. Aștept cu nerăbdare traducerea altor cărți ale autoarei.

2020-06-22 06:47:42

0

Micutele doamne - Louisa May Alcott

Micutele doamne - Louisa May Alcott

Vă recomand din suflet “Micuțele Doamne” dacă doriți să zâmbiți și să vă simțiți sufletul plin de optimism și voioșie. O să fie și anumite pasaje pe care nu le-am considerat corecte, însă nu mă pot lupta cu perspectiva autoarei și cu ideea pe care a avut-o ea în gând atunci când a creionat această carte. Recomand cu căldură!

2020-06-22 06:47:42

0

De aici pana la tine - Jamie McGuire

De aici pana la tine - Jamie McGuire

Personajele din “De aici până la tine" sunt veridice și acest lucru face din carte o lectură plăcută, fără să te enerveze foarte mult și fără să te pună în situații în care să te îndoiești de ele. Există câteva capitole puțin trase de păr (prea lungă cartea), dar eu am mai trecut mai repede prin ele, pentru a ajunge la ceea ce mă interesa cu adevărat. Per total, este o carte drăguță, nu este opera ei de artă, însă dacă ai un weekend cool și vrei să te relaxezi, o recomand.

2020-06-22 06:47:42

0

eBook Iubire cu i mic - Francesc Miralles

eBook Iubire cu i mic - Francesc Miralles

Iubire cu i mic este o lectură ideală pentru cei care caută ceva simplu și relaxant. Deși suspansul nu este atât de mare, cartea m-a ținut conectată două zile. Felul în care este scrisă te face să nu o poți lăsa din mână. Este plină de citate, spuse din perspectiva protagonistului. Mishima aduce schimbări mai mult sau mai puțin obișnuite. Altruismul, prietenia și iubirea îți pot schimba viața pentru totdeauna. Cartea oferă o lecție de viață, dar și câteva informații de cultură generală.

2020-06-22 06:32:42

0

Noaptea de foc - Eric-Emmanuel Schmitt

Noaptea de foc - Eric-Emmanuel Schmitt

Romanul ridică întrebări despre existență, sensul tuturor lucrurilor și prezența minunilor în viața fiecăruia. Cred că fiecare va recepta diferit cartea, în funcție de credințele sale și etapa maturizării în care se află. Este o carte care pune întrebări, dar oferă și răspunsuri celor pregătiți să le primească. Este una din cărțile care se termină prea repede, căci autorul te face să te îndrăgostești de scriitura sa. Cei cărora le-a plăcut Alchimistul, cu siguranță vor îndrăgi și Noaptea de foc.

2020-06-22 06:32:42

1

Acolo unde femeile sunt regi - Christie Watson

Acolo unde femeile sunt regi - Christie Watson

Cartea este destul de dramatică. Nu sunt prea multe scene care să-ți stârnească râsul. Pentru mine, finalul a fost unul imprevizibil. Autoarea debutează cu o poveste profundă, scrisă foarte bine. Iar mesajul transmis este unul puternic. Copiii din centrele de plasament au nevoie de ajutor, iar oamenii ar trebui să fie conștienți de acest lucru. Povestea lui Elijah este un semnal de alarmă pentru alți copii aflați în situația lui. Recomand cu încredere!

2020-06-22 06:32:42

0

Pana sa-ti dai seama - John Bargh

Pana sa-ti dai seama - John Bargh

John Bargh, cel mai important expert mondial în domeniul minții inconștiente, prezintă o carte revoluționară, elaborată pe parcursul a 20 de ani, care ne oferă o înțelegere cu totul nouă a proceselor mentale ascunse care ne influențează comportamentul de zi cu zi și ne transformă profund înțelegerea despre noi înșine. Inițial m-am speriat când am văzut cât este de stufoasă, are aproximativ 500 de pagini, însă este o lectură foarte ușoară și te ajută să înțelegi cum funcționează mintea inconștientă și cât de mult ne influențează viața.

2020-06-22 05:32:42

0

Cum sa-ti controlezi furia inainte de a te controla ea pe tine - Albert Ellis, Raymond Chip Tafrate

Cum sa-ti controlezi furia inainte de a te controla ea pe tine - Albert Ellis, Raymond Chip Tafrate

Pentru omul modern, furia este de multe ori, atotprezentă. Fie în trafic, fie la birou, fie acasă, furia se pare ca vine pe neaşteptate şi provoacă pagube cateodată material, dar de cele mai multe ori emoţionale intense. Volumul de faţă ne ajută să înţelegem cum funcţionează furia, de ce apare şi cum o putem stăpâni înainte ca ea să genereze relaţii periclitate din punct de vedere personal sau profesional sau chiar boli grave. Cartea prezintă o serie de tehnici şi exerciţii cu ajutorul cărora se poate învăţa foarte uşor cum furia poate fi gestionată şi înlăturată cu totul din viaţa de zi cu zi.

2020-06-22 05:32:42

0

Calaul dragostei si alte povesti de psihoterapie - Irvin D. Yalom

Calaul dragostei si alte povesti de psihoterapie - Irvin D. Yalom

Este una din cele mai bune cărți pe care am avut plăcerea să o citesc, genul pe care nu o poți lăsa din mână dacă ești pasionat de asfel de povești. Lectura este ușoară, plăcută și deloc plictisitoare. O recomand tuturor celor care vor să înțeleagă mai bine unele situații din viața de zi cu zi dar și celor care trec poate prin aceleași probleme ca cele din descrierea cărții și cu siguranță celor care caută ajutor dar nu știu la ce să se aștepte.

2020-06-22 05:17:42

0

Povestea Faridei - Farida Khalaf

Povestea Faridei - Farida Khalaf

M-a emoționat teribil această poveste de viață, o tânără alungată din propriul sat natal care a plătit un preț scump. Probabil că nu se va recupera niciodată din trauma trăită, m-a făcut să înțeleg care este viața femeilor din Statul Islamic. Le sunt anulate toate drepturile și sunt obligate să trăiască o viața într-o societate patriarhală fără scăpare. Recomand această biografie tuturor celor care consideră că au o viață nefericită, din momentul citirii primei pagini, Farida te poartă într-o lume cu totul deosebită și îți arată cum o viață perfectă se poate ruina în decursul câtorva zile.

2020-06-20 02:32:42

1

Drumul catre libertate - Yeonmi Park

Drumul catre libertate - Yeonmi Park

Deși aveam unele detalii și informații despre Korea de Nord și înainte, cartea asta m-a lasat mut. Pur si simplu am stat ore întregi cu gândul la povestea descrisă. Am fost revoltat, mirat, am plâns, am râs, am zâmbit, și am devenit mai recunoscător că trăiesc în această țară minunată care a fost și ea încercată de acest regim al ororii. Vă recomand cu mare încredere, cu siguranță merită citită, mai ales de cei care încă mai au vreo simpatie pentru vreun tip de organizare statală totalitară.

2020-06-20 02:32:42

0

Povestea mea - Michelle Obama

Povestea mea - Michelle Obama

Îmi place mult cum e scrisă, foarte organizată și cred că citind-o, realizezi adevărul vorbelor " în spatele unui bărbat puternic, se află o femeie si mai puternică". Am empatizat mult cu Michelle. Mi se pare că prin cartea asta avem o oglindă a persoanelor care se află în spatele articolelor si știrilor pe care le-am auzit pe canalele media și m-a inspirat să cred că poate acest gen de persoane foarte inteligente și pline de calități chiar există în mediul politic. Recomand!

2020-06-20 02:17:42

0

27 de pasi - Tibi Useriu

27 de pasi - Tibi Useriu

O carte foarte bună, ușor de citit. Povestea vieții lui Tibi Useriu m-a captat atât de tare încât nu am putut lăsa cartea din mână. O recomnd oricăruia își dorește o lecție importantă în viață care nu va sunt prezentate în școală și nici chiar în viața de zi cu zi în cea mai mare măsură. Am rămas profund impresionat de cele citite. Bravo Tibi și aștept o continuare a cărții, acum cu partea frumoasă a vieții tale! Respect si admirație pentru tot ceea ce faci!

2020-06-20 02:17:42

0

Fericirea e un ac de siguranta - Razvan Exarhu

Fericirea e un ac de siguranta - Razvan Exarhu

O carte minunată, râzi cu lacrimi. Descrie societatea românească după 1990, dar cu trimiteri și la anii dinainte de 90. M-am regăsit în multe din situațiile descrise. Foarte bună și ușor de citit. Uneori e greu ca cineva să dea dovadă de același simț al umorului oral și în scris. Exarhu însă reușește nu doar asta, ci și privirea sociologică de care nu orice sociolog e în stare. N-aș ști să spun dacă e o carte veselă sau tristă, cert e că mi se pare realistă și, cu siguranță, tonică. Recomand!

2020-06-20 01:47:42

0

Cele cinci limbaje ale iubirii. Ed. 6 - Gary Chapman

Cele cinci limbaje ale iubirii. Ed. 6 - Gary Chapman

În timp ce citești această carte începi să reflectezi asupra vieții tale, să înțelegi greșelile pe care le-ai făcut în relația/casnicia ta, și metodele prin care să le repari. În caz că nu ești implicat într-o relație, o să înveți lucrurile pe care ar trebui să le faci și greșelile pe care nu ar trebui să le faci bazate pe întâmplările povestite ale altor persoane. De asemenea explică și cum să identifici limbajul iubirii copilului tău. O carte superbă!

2020-06-20 01:32:42

0

Cartea gesturilor - Peter Collett

Cartea gesturilor - Peter Collett

Foarte interesantă cartea, descrie bine gesturile si dă spre exemplu personalități celebre. Te ajută să descifrezi comportamente care ascund mai multe înțelesuri decât ne-am aștepta. Unele lucruri, chiar majoritatea, pot fi puse în aplicare în viața reală. Recomand!

2020-06-20 01:32:42

0

O minte profunda - Dalai Lama

O minte profunda - Dalai Lama

Mică, plăcută de citit, scrisă cu umor și pragmatism, te inspira și te încurajează, și în același timp cum să îți manage-uiesti emoțiile de orice fel. Dacă ai nevoie de o carte prin care să vezi altfel lumea, mai pozitiv, atunci aceasta este cartea perfectă!

2020-06-20 01:32:42

0

Hotul de carti - Markus Zusak

Hotul de carti - Markus Zusak

Absolut fascinantă povestea. La început pare ciudat cum narațiunea este relatată de moarte dar realizezi că defapt ăsta este farmecul si deliciul cărții. Chiar si și așa cartea cuprinde fragmente amuzante în ansamblul dramei povestite. Este o carte cu de toate care te face să vrei să o parcurgi. O carte care merită un loc in biblioteca oricui și care în privința a ceea ce oferă e foarte accesibilă ca și preț, mai ales la librăria Libris!

2020-06-20 01:17:42

0

Inainte sa te cunosc - Jojo Moyes

Inainte sa te cunosc - Jojo Moyes

Cartea face parte dintr-o serie de trei cărți care urmăresc povestea de viață a Louisei Clark. Este o poveste de excepție cu experiențe de viață minunate ce îți oferă emoții cum nici o altă serie de cărți nu o poate face. Aș fi vrut ca această poveste să nu se termine si să pot să citesc in fiecare zi din "viața" Louisei Clark. Recomand cu mare căldură!

2020-06-20 01:00:06

0

Epoca intunecarii - Catherine Nixey

Epoca intunecarii - Catherine Nixey

Este prima carte citită de mine care prezintă istoria creștinismului dintr-o altă perspectivă. Și e foarte credibilă, pentru că se sincronizează cu multe alte lucrări ce prezintă perioada respectivă din punct de vedere istoric, comercial, cultural. E clar că istoria creștinismului nu a fost un drum triumfător, și ca în orice schimbare la scară istorică, a avut câștigători și perdanți. Merită citită!

2020-06-20 12:47:42

0

Murind cand vine primavara - Ralf Rothmann

Murind cand vine primavara - Ralf Rothmann

Am terminat de curând de citit această carte și am rămas plăcut impresionat. Sunt mare pasionat de tema războaielor mondiale și pot spune că această carte nu este propaganda pe care americanii și evreii au încercat să ne-o impună încă de la terminarea primului război mondial.Pentru pasionați este exact ce trebuie. Mi-a făcut o mare plăcere să citesc o asemenea carte și o recomand cu căldură.

2020-06-20 12:47:42

0

O istorie mondiala a comunismului. Vol.I: Calaii - Thierry Wolton

O istorie mondiala a comunismului. Vol.I: Calaii - Thierry Wolton

O carte excepțională pentru toți cei pasionați de înțelegerea fenomenului dictaturii, a condiitiilor necesare instaurării acesteia, a efectelor produse la scara mondiala, presarata și cu multe detalii picante. Aștept cu nerăbdare să citesc următoarele două volume. Recomand cu încredere!

2020-06-20 12:17:42

0

Evadare de la Auschwitz - Joel C. Rosenberg

Evadare de la Auschwitz - Joel C. Rosenberg

Foarte bine scrisa aceasta carte, se citește ușor, cursiv și cu sufletul la gură. Puțin cam pronunțată diferența dintre religia mozaică/iudaism și creștinism, accentuată pe parcursul întregii cărți. Este o carte frumoasă, cu majoritatea personajelor, care lupta pentru viață și pentru dreptate, tineri de 20 de ani.

2020-06-20 12:17:42

0

Homo Deus. Scurta istorie a viitorului - Yuval Noah Harari

Homo Deus. Scurta istorie a viitorului - Yuval Noah Harari

O carte foarte bună cu viziuni interesante si destul de bine argumentate. Daca vreți să știți ce timpuri sumbre vin în urmatorii 15-30 de ani sau mai tarziu, luați această carte. Daca vreți să o înțelegeți la un nivel superior, trebuie ca mai întâi să citiți "Sapiens - scurta istorie a omenirii". Recomand ambele cărți!

2020-06-20 12:00:06

0

Sapiens. Scurta istorie a omenirii - Yuval Noah Harari

Sapiens. Scurta istorie a omenirii - Yuval Noah Harari

Cartea este foarte bună, dar susține istoria oficială (extrem de simplificată) a omenirii. Cine vrea să afle câte ceva despre specia noastră poate s-o cumpere cu încredere. De ținut cont că autorul analizează istoria cu o încărcată doză de ateism si tinde să separe religiile (animism, teism, umanism, știință).

2020-06-20 12:00:06

0

Misteriile egiptene - Alexandre Moret

Misteriile egiptene - Alexandre Moret

Această carte m-a fascinat imediat cum am văzut-o și m-am uitat peste câteva pagini. Detalii "picante" despre Egiptului Antic, detalii despre cei care au condus Egiptul Antic și multe alte detalii pe care nu le poți citi oriunde le găsești în această carte. Felicitări autorului, are un stil de scriere minunat.

2020-06-20 12:00:06

0

Scurta istorie a Romaniei - Keith Hitchins

Scurta istorie a Romaniei - Keith Hitchins

Keith Hitchins este un istoric american, interesat în mare parte de istoria țărilor est Europene. Am citit cartea și mi se pare fascinantă, mai ales că este din perspectiva unui autor străin, care s-a documentat nu numai în România, ci și în afara țării. Dacă vrei să știi istoria țării noastre, pe scurt, atunci cartea este cea de care ai nevoie.

2020-06-20 11:47:42

0

O scurta istorie ilustrata a romanilor - Neagu Djuvara

O scurta istorie ilustrata a romanilor - Neagu Djuvara

Cartea se citește foarte repede, sunt informații ușor de reținut și ideile sunt înlănțuite în așa fel încât să stârnească curiozitatea. Istoria românilor, ca un rezumat, se află între pereții acestei cărți. Felicitări autorului Neagu Djuvara, a muncit foarte mult la această carte.

2020-06-20 11:47:42

0

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one